Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Na nyomtam fél óra LinX-et, szorzót elfelejtettem egyel emelni, mert 4,6@1,21V-on megy 24/7, de a fesz az stimmel, 47-es szorzóval is ugyanezeket a hőmérsékleteket kapnám.
A radiátorok egyébként elég hidegek maradtak, és csak 5V-on mennek kb. a ventik, szóval hőátadás ez.
H100i-től csak 10 fokkal jobb kb., itt a víz a VGA-knak tett jót, ott -40°C majdnem az eredménye.Egy i7-3820 szerintem vagy 10-15 fokkal hűvösebb lenne, nagyobb a hőleadó felület, 8 magból 4 tiltva van, messze vannak a magok is egymástól, azt kellett volna venni, semmivel nem lett volna drágább a konfig, csak okosabb (PCI-E x16, Quad CH stb.), de már mindegy, másfél éves lesz ez, nem érdekel már.

-
keIdor
titán
válasz
üzenetére
Két 780 is felfűti a vizet, azok hiába nem mennek 46 fok fölé, játék alatt ugyanannyi a CPU, mint LinX alatt, sőt játék alatt simán még melegebb is, a víz hőmérséklete gondolom van olyankor 40 fok és már kevésbé hatékony.
60mm 360-as és 60mm 140-es, majd ha egyszer lesz 900D, akkor a 140-es le lesz cserélve egy 480-asra és akkor már nulla bajom lesz a hőmérsékletekkel. Csak kedvem nincs hozzá, nem lenne kedvem átköltözni, ezért nem foglalkozom most vele.
-
keIdor
titán
Nem is tudtam, hogy még ez is benne van ennyin.
Filmeztem közbe, azért ennyi a Gflops néha. -
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Nincs szinkron, kísérleteztem vele már, AIDA szerint a VCCIO nem változik.
Én is amiatt nem tudom hajtani 2133-on a ramjaimat. Memtest meg LinX stabil, de hiába, coldbootban resetelődik magától és kiírja OC failed. Ha utána beállítom megint stabil, de ha hidegen indítom később a gépet a jelenség megint előjön. 1,05V az alap, 1,1V-on megszűnne ez, de nem lehet emelni, mivel az Asus a drágább lapjaiba engedi csak állítani, ezzel mesterséges limitálást létrehozva.
Deluxe-ban már van VCCIO külön, ROG-ban is, de alatta direkt nincs.
1866-on se megy a ram, ha hidegen indítok, csak 1600MHz, de néztem CL7-et is bírja.
Érdekes, 1866-on meg CL12-re is tehetem nem fog hidegen indulni csak ha megint beállítom reset után. -
keIdor
titán
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Van az 25-30 fok is, ugyanis úgy csökkent 20 fokot, hogy már MX2 volt rajta. Az előtte is csökkent 6-8 fokot még.
Szlobi jövő héten áthozza a Liquid Pro-t, felkenem én is, kíváncsi leszek rá.
Mondjuk nekem 36 hónap volt a procin, még 24 lenne, de már mindegy, győzött a kíváncsiság, szerencsére az én procim is túlélte a beavatkozást már jó 1 hónapja megcsináltam.
SzlobiG: Én szikével csináltam, meg lehet azzal is, bár láttam, hogy kicsit hajlott azért a nyák.

Ha kinyírtam volna 85k-t buktam volna.
Jött volna a Haswell. 
-
keIdor
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Mindent alapra. VCCSA, RAM stb.
LN2: Folyékony nitrogén. -
keIdor
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Semmit nem bántottam, csak szorzót 44-re fel és feszek fixálva, ennyi. Lényegében annyi változott, hogy 39 helyett 44 a turbo.
Meg persze offset -0,05V, mert auton megküldi feleslegesen sok fesszel.Szerk.: Mivel alapfeszen maradt szerintem felesleges settingelni. Legtöbb beállítás LN2-höz van.
-
keIdor
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nálam alapon van, pont 4,4GHz és teljesen alapfesz (load 1,16V) nem is foglalkoztam vele.
-
keIdor
titán
2 napja leszedtem én is az IHS-t, nem volt semmi gond szerencsére.
MX2 volt csak nálam, így azt raktam rá.
Most 1,16V-on 4,4GHz-en 72°C a max, olyan -10-12°C jelentett.
Hűtő az Corsair H100i és 800RPM alatt mennek a ventik. -
keIdor
titán
Amúgy mi van akkor, ha a proci meghal, pillanatragasztóval meg visszaragasztják az IHS-t?
Észre lehet venni?
-
keIdor
titán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Nekem az Asus Rampage II Gene volt ilyen, hogy 60°C volt idle. Viszont az utána jött Gigabyte EX58-UD5 már 40°C alatt volt és ott is maradt. Nem tudom máig az okát, esetleg újra lehet pasztázni, hátha ér valamit, de én a gyenge gyári bordára gyanakodtam akkoriban.
HAF932 oldalventije amúgy a Rampage hőfokát lenyomta 50°C alá, tehát -10°C hoznak ezek a házak jó esetben ilyen helyzetben. -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Idle a feszt nem veszi vissza ez se, csak az orajelet?
Mert igy sok ertelme nincs sajna bennhagyni.
Nalam ezert jart a Bloom is folyamatos 3800MHz@1,16V-on, mert idle csak az orajel csokkent.Nem lehet beallitani, hogy a feszt is visszavegye? 1600MHz-en ez 0,88V-ra nalam visszaveszi magat.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ez nem igaz, egyszer voltam nálatok.

-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Beszéltük délután, igazából ami kéne, az biztosítós topik, mert tisztába kéne tenni ezt, azt.
-
keIdor
titán
válasz
yodamester10
üzenetére
Jó hamar megbánná, mivel egyik kritérium a rendes ATX méret, ez meg ez a keskeny féle lap.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Ez a Gigabyte is elég hurkán néz ki, mondjuk nem néztem utána mit tud, de nálam nem véletlen nem volt a három körben Gigabyte, valahogy ezek olyan gyengén néznek ki, mind a VRM, mind annak hűtése. Csak az UD5H tetszett tőlük, de mivel az Asus Deluxe közvetlen ellenfele így drága lett volna az.
Szerintem a P8Z77-V legyen, bár én nálam az MSI GD-65 is ugyanilyen áron volt, nem drágább az.

-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Én is sokáig gondolkoztam melyik lap legyen, végül háromra szűkítettem a kört, Asus P8Z77-V, P8Z77-V Pro meg MSI Z77A-GD65. Végül csak a Pro meg a GD65 maradt, de előbbit könnyebben be lehetett szerezni, MSI pont nem volt raktáron, szóval az Asus lett.
50k volt és nem bántam meg, mindent tud, amit az előző X58-UD5 tudott, szóval nem érzem magam hátrébb vele.
Tuningot nem néztem az nem is érdekel, azért lett nekem is csak K-s proci, mert 3k volt a difi, meg ezt könnyebb eladni is. De mivel csak szorzót emelsz szvsz mindegy a lap, legyen elég fázis azt szia, kb ennyit számíthat.
Nézegettem én a Gigabyte GA-Z77X-UD5H-at szintén, csak 68k volt, az meg már túl sok, meg annyiért van P8Z77-V Deluxe is...Az a GD-43 tényleg csirke.
Szerintem nézz rá a sima Asus P8Z77-V-re egyel az enyém (Pro) alatt van, esetleg valami Gigabyte valami UD3-ra. -
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Kérdés milyen lesz a következő konzol generáció. Mert ha APU lesz benne teszem azt, akkor szerintem se fog kelleni soha 6-8 magos processzor játékra.
De ez nem is baj, egy APU 200$, 6 magos Intel meg 500-1000$. -
keIdor
titán
válasz
7600 GS
üzenetére
2009-2012, nyilván elég a 4 szál is, viszont 2012-2015 között talán már nem lesz az.
Én meg jól elvoltam 2000 környékén 1 szálon.
Ennyi erővel..."Egyébként javitsatok ki ha tévedek, de tudtommal egyes esetekben hátrány a HT.
"
Nos elvileg van, csak én még nem találkoztam vele, de ha van is ilyen, fogod és kikapcsolod. 3570K esetében viszont nem tudod bekapcsolni, mert nincs, és ez a nem mindegy.Egyébként 920 után biztos nem szívesen váltanék vissza HT nélküli procira, az egyenes butítás. De nem véletlen a név i7->i5.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone
üzenetére
SB-nél volt stepping változás?
-
keIdor
titán
Hát, én GTX-680 SLI esetén 2560x1440-hez se növelném a proci órajelét, szerintem ugyanúgy felesleges lenne. Lehet CPU intenzív játéknál lenne +3fps-em, de szerintem 60fps esetén semmi értelme annak sem, eleve ahol nem bugos a Vsync én nyomom befele.
fanti: Igen jól emlékszel, volt akinek 110MHz-es PCI-E freki megölte a VGA-t ilyen hetek alatt. Ezért nem is érdemes piszkálni a BCLK-t szerintem, elvileg 107MHZ BCLK esetén a PCI-E is 107MHz.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Üdv. a klubban tesó.
Nálam is mióta megvan alapon megy, így is tervezem majd eladni x idő után. Elég az az MSI lap szvsz, az ember amúgy is csak szorzót növel, nagy feszeket amúgy sem tudsz neki adni, előbb lesz melege a procinak, minthogy elfogyna a VRM.24/7-re felesleges ROG és társai.
-
keIdor
titán
válasz
kmisi99
üzenetére
Nem tudom, engem nem zavar, hogy 2 évente alaplap csere, egyébként is cserélném.
Miért, 775-nél nem cseréltél? 965P vagy 975X amúgy sem szerette a Wolfdale és Yorkfield procikat már túlságosan... valamelyik BIOS szinten sem támogatta már, egyébként is vehettél újat.Vegyél AMD-t akkor.

-
keIdor
titán
Ha már így téma lett én se értem mi ez a gyártóimádat. Persze ha fizetnek érte, akkor világos. Ahogy írta Cifu is, minden gyártónak volt már szar meg jó szériája is. Annak idején az Asus P5B például ugyanolyan gagyi volt, mint egy AsRock. MSI-nek is szar volt az egész P35, P965 szériája, semmire sem volt jó, most mégis szerintem minőség az egész és tuningban is megállja a helyét, akinek az kell. Felszereltség is van, jól is néz ki, ütős a kék, fekete kombinációja. Azt elfogadom, hogy valaki csak szimpátia miatt marad egy adott gyártó mellett az idők végezetéig, de hogy az Asus jobb lenne jelenleg, mint az MSI az kérdéses... mind a kettő jó, egyik sem jobb a másiknál semmivel.
A Gigabyte is maximum BIOS-ban gyengébb, de másban aligha.
(extrém tuningnál nem tudom mi a helyzet, azzal nem foglalkozom, ott elhiszem, hogy a Rampage széria a legjobb, de 24/7 szerintem mindegy)Egyébként én is azért vettem Asus-t AsRock helyett, mert kicsit még mindig idegenkedem az AsRock-tól. Látom hogy jó, de inkább fizettem 10k-val többet, ez egyszerű szimpátia miatt volt. MSI volt a másik esélyes egyébként.
BMW001: UD3P micsoda? Mert van pár chipset ezzel.
Én nekem az X58-UD5 nagyon bejött. 200 BLCK-ra kellett, vitte is minden gond nélkül, 4 éves és úgy megy másik szobában még mindig. -
keIdor
titán
Itt találtam valamit, 1,5V ramfesz és 1,2V memóriavezérlő.
Akkor nem para +0,3V a különbség.
warcat: Felrakom, de mivel nem tuningolok már, szerintem sok értelme nem lesz.
-
keIdor
titán
válasz
üzenetére
Köszönöm, viszont nincs VCCIO a BIOS-ban, sehol nem találom, még csak monitoring sincs. Aida se látja... ez pech és nem csak én vettem ezt észre.
Most akinek az Asus lapja van nem tűnt fel senkinek eddig?
Mert itt volt aki tuningolt már ezerrel, többen is, senkinem nem tűnt fel a VCCIO hiánya? 
Kérdés: XMP be van lőve, 1,5V a ramfesz. Ha nincs mit állítani nem mászhat el elvileg a VTT fesz ugye? Alapból mennyi? Tök jó, hogy ki akartam szállni a tuningból, alapon akarom használni 10 év után a gépet erre megint itt tartok, hogy túrom a BIOS-t.
-
keIdor
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Mondjuk én nem tuningoltam, de nálam 1,5V ram-nál a VCSSA 0,92V, akkor ezt most növeljem 1V-ra? Mert VTT-t nem találtam, de akkor ez a VCSSA lesz gondolom. Érdekes, hogy 1V-nál átvált már sárgára...
Minek ez az XMP is, ha szarul van belőve az egész.
-
keIdor
titán
SR0PL
Malay
L212B214
Ez áll a 3770K-n, nem tudom van-e már valamilyen FPO adatbázis. Bár Wolfdale tudtommal alig számít már ez. -
keIdor
titán
Na itt van minden, neki is állok a szerelésnek. Gyors i4-el lőttem gyors egy képet. Mivel TRUE-re nincs lefogatóm egyelőre, tuningot nem nézek ezzel az ideiglenes hűtővel, max ilyen 1,1V-on, én nem látom értelmét felküldeni 80 fok fölé egy screenshot-ért. Meg szükségem sincs nagyobb teljesítményre, elvégre a Bloomfield is elég lenne, csak kíváncsi vagyok az új cuccra, tombol a birtoklási vágy.

-
keIdor
titán
Na berendeltem a cuccokat, 3770K, Corsair 8GB 1600MHz CL8 Vengeance, az alaplap már itt van nálam, Asus P8Z77-V Pro. Rendeltem még 1TB külső WD vinyót is, SATA3, kellett már nagyon ez is, kíváncsi vagyok hogy fog hasítani. Megint jól kiköltekezek.

CPU hűtőből egyelőre egy ilyen alap AC-t rendeltem 3,3k-ért, mondom már ne a gyárit kelljen használjam. Egyelőre mivel úgyse tuningolok, ezért jó lesz az, később ha sikerül szereznem lefogatót meg rá a TRUE 120 Extreme. -
keIdor
titán
Igaz csak 1 év gari, de itt 73k a 3770K. CPU nálam amúgy még sosem halt meg, szóval nem is rizikós, csak eladni könnyebb több garival.
-
keIdor
titán
Itt hány V a maximum, amint kaphatnak a ramok? 1,35V?
-
keIdor
titán
Azért SB-nél az 5GHz 24/7 se valami gyakori, én ilyen 1,35-1,4V-ot meg nem mernék neki adni, víz vagy sem. Meg aztán 4,5GHz-en hasonlót hoz az IB, az 5GHz csak egy szám, ha ugyanazt hozza az IB kisebbel, ugyanott vagy.
watercooling: Ilyen névvel nem csodálkozom a véleményeden.
Trollreg. -
keIdor
titán
Én nem temetem, csak feleslegessé válik, az egyszerűbb működés miatt nekem szimpibb az. Meg ahogy lenni szokott 2-3 évig úgyis szebb az, vagy egyenlőek. Meg azért régen több figyelmet kapott a PC, 10-20 éve, ma nem ez a helyzet azért. Régen nem portok voltak, hanem volt rendes PS1, PS2 és PC verzió. Ma mindent Xbox360-ra megírnak, és abból kutyulnak valamit PS3-ra meg PC-re.
-
keIdor
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Meg az a fránya rohanó világ...
-
keIdor
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Konzolgeneráció váltásnál nem is fejlesztek tovább PC-t. Az szebb lesz, jobb lesz, nekem jobban is tetszik, hogy berakom a lemezt és megy, egyre kevesebb időm lenne szarakodni egyébként is.
Konzol+noti+tablet+telefon elég lesz, még sok is lesz, nem kell a PC ötödiknek onnantól.
Nálam könnyen a Haswell is kimaradhat már, ha 2013 végére jönnek a konzolok, lehet ez lesz az utolsó nagy PC fejlesztés. -
keIdor
titán
Én meg csak játszom, és csak a kíváncsiság miatt váltok.
4 éves lesz ez a platform, sose volt még ekkora rekordom egy gépnél, régen fél-egy évente váltottam az egészet.
Csak mostanában már nincs értelme, de eddig bírtam, kell egy új cucc.
Meg kell a SATA3, UDB3, ezekre viszont szükség van. Az SSD is fél sebességen megy, és ez irritál. -
keIdor
titán
A csíkszélesség is mivel csökken teljesen érthető, hogy 1,2V felett már forrók ezek. Az SB is forró 1,3-1,35V felett, a Bloomfield is meleg volt 1,45V felett, a Kentsfield, Yorkfield is forró volt 1,4-1,5V felett. 22nm-nek lefogadom nem is lenne egészséges már 1,3V felett.
Egyre lejjebb megyünk, majd a 11nm meg 1V körül lesz ideális, ez van. Amúgy sem kell senkinek 5GHz, mi a bánatnak. Aki munkára használja ott az LGA2011.
-
keIdor
titán
Koszonom mindenkinek a valaszt, marad a jo oreg Asus.
-
keIdor
titán
Nézegetem itt az alaplapokat, hogy melyik legyen, azért a korábbi 40k-s határt kicsit meg kell emeljem. Kiszemeltek:
Asus: P8Z77-V, esetleg P8Z77-V PRO, bár utóbbi mellett csak az egy fokkal jobb CPU fázisszám szól. A Deluxe felesleges, nem kell ezer USB, meg 2 WiFi, LAN, Bluetooth stb.
MSI: Z77A-GD55 vagy Z77A-GD65.
Gigabyte: Ennek a gyártónak annyira átláthatatlan a számozása, jelölése, hogy hagytam a f@szba. Átnéztem őket, meg is lennének a jelöltek, de P67, Z68 óta tudom sokat hibázott a gyártó, szerintem emiatt amúgy se esett volna rájuk a választás...
AsRock: Nekem az Extreme4 egy X58 után nagy visszalépés lenne, méretben mindenképpen, így maradt az Z77 Extreme6 vagy Fatal1ty Z77 Performance.Kérdésem, hogy van-e valaki, akinek már van esetleg valamelyik. Mesélhetne róla, megköszönném. Hátrányok jöhetnek főleg, bugok, anomáliák ha vannak.
-
keIdor
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Hát 91k az kurva sok, lehet egyelőre nekem is csak a kisebb lesz. Ki tudnám fizetni, egyszerűen csak a lélektani határ procira 80k, saját magamnak intenék be, ha rohannék érte.
-
keIdor
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
2600K mellett annak nem sok létjogosultságát látom, emelsz a szorzón azt ugyanaz.

-
keIdor
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Uhh, draga lett a 3770K nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó Huawei P Smart Z 4/64GB zöld / 12 hónap jótállás
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Deluxe-ban már van VCCIO külön, ROG-ban is, de alatta direkt nincs.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

"