Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkesy
őstag
Az időzítéseket megnézted
Lehet, hogy az kavar be...
/Én nem tudtam kipróbálni, mert mint ahogy írtam nincs DDR 500 memoriám, de anno a BH7 ben is így lehetett DDR400 kihajtani a lapból 100 MHz FSB melett.../
De az is lehet, hogy a IS7/IC7 sorozatban, már nme él ez a ''trükk''... -
Cruz
aktív tag
Ilyet nem tudsz.
Ha a system bus 200, akkor a proci ilyen ''sebességgel'' használja a memóriát (ír- olvas). Olyat nem lehet, hogy a memó gyorsabban dolgozik mint a proci, mert akkor ki írja vagy olvassa ki belőle az adatokat?
Olyat lehet, hogy a proci a gyorsabb és a ram megy kisebb órajelen (az általad is ismert osztók segítségével).
Az 500-as ram meg azért jó, mert így olyan ramod van ami, biztosan bírja a 250 fsb-t. De ennek csak az fsb emelésnél lesz jelentősége, vagyis ha tuningolsz.
Ha nem tuningolsz akkor viszont jobban jársz egy 400-as rammal ami extrém alacsony időzítéseket bí (2 2 2 4).
Én különösebben nem pártolom az aszinkron hajtást (modjuk a procit gyorsabban hajtod az osztóval pedig a memót lassabban) mert itt a memória fogja majd vissza a procit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Lenovo M10 HD 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest