- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
e30st
tag
válasz
gabe8719 #13383 üzenetére
az történt, hogy az 5. generációs touch csak 32 és 64 gigás. Viszont a 4. generációsat tovább árulják, változatlan áron, annyi különbséggel, hogy az eddig 8 gigás helyett most 16 gigásat adnak, és 64 gigás változat pedig megszűnik. Szóval jelenleg újonnan az appletől csak 16 gigás változatban elérhető a touch 4
hasonló volt az iPhone 4-el, hogy eredetileg csak 16 és 32 gigás változat volt, majd a 4S megjelenése után tovább árulták, de akkor már csak egy 8 gigás változatot.
-
e30st
tag
válasz
thinktod94 #13352 üzenetére
installousban illetve neten fenn vannak ezeknek az appoknak a korábbi verziói, amik jellemzően régebbi operációs rendszeren is futnak.
-
e30st
tag
válasz
atleticofan #13314 üzenetére
nekem a Wifi szinkronizálás kavar be mindig az ilyen kép-eltűnéseknél. Megfigyeltem, hogyha a wifi sync be van kapcsolva, akkor vlamiért néha-néha történnek ilyen bugok..
aztán kábelre kötöttem, letöröltem a képtelen elemeket, és felraktam újra. azóta oké. -
e30st
tag
válasz
PredatorNo1 #13300 üzenetére
Szia!
mivel vietnam van ráírva, ezért 99,99% biztos, hogy eredeti. a hamisból van a jóféle hamis, ami nagyon úgy néz ki mint az eredeti, még az anyaghasználat is tökéletesen ugyanolyan. Azokra azonban mindig "china" van ráírva. (félreértés ne essék, az eredeti Apple füleseknek is 95%-ára China van ráírva, csak az utóbbi 2 évben kezdtek el vietnámi gyártótól is füleseket rendelni). Ez az egyik szempont. A másik, ami a jóminőségű utánzat és az eredeti közötti különbség, az a jack csatlakozónál látszik. Itt megfigyelhető, hogy az eredetinél a jack bemenet fém része gyönyörű króm felület, míg a hamisnál enyhén kopottas. Ezen felül még látható különbség, hogy a jack fém része és a nagy műanyag henger között az eredeti fülesben van egy kis vékony fehér gumi réteg, míg az utánzatnál a jack csati fém része felül kiszélesedik, és arra van ráhúzva a fehér műanyag henger, és ott a találkozásuknál igénytelen, feketés színű piszkos a fém, ráadásul nem ritka, hogy egy kis odaszáradt ragasztó is látható ott.
-
e30st
tag
Jogos..
Ebayen 10.54 usd a legolcsobb kijelzo, ha viszel alkatreszt, i-doki 3000-ert beszereli. Ez meg ugy viszonlag olcso. Hasznaltan jo esetben 8ezerert vehetsz ilyenbol 4gigasat.
Ertheto ha meg akarod sporolni a 3000ft beszerelesi koltseget, de ha veletlenul elrontod az alaplapot, az nagyon nem jo otlet. Sajat tapasztalat, en egy 16gb-s nano 5G-t nyirtam ki veletlenul. Nem kellett volna sajnalnom azt a 3000ftot. Szerintem az otthoni szereles csak akkor erdemes, ha van tapasztalatod, es magabiztosan meg tudod szerelni. -
e30st
tag
Ha uj kijelzot rendelsz ebayrol, ahhoz altalaban mindig mellekelik a szukseges szetszedo eszkozoket. De en a nano 3g-t inkabb szakemberre biznam, mert kis ovatlansaggal is egy pillanat alatt orokre ki lehet nyirni.
-
e30st
tag
válasz
aizen92 #13235 üzenetére
azt mondják, hogy a keynote szeptember 12-én lesz. legalábbis a legtöbb rumorsite ezt állítja, általában igazuk szokott lenni, viszont a sajtó a meghívókat mindig 15 nappal korábban kapja meg, szóval 100% biztossággal még nem lehet tudni.
ami érdekes lehet, hogy lesz-e nano 7g kamerával Ez a kép már elég régi, tavaly októberre is várták, de nem lett belőle semmi. Lehet hogy ez is csak egy teszt, amit sosem valósítanak meg, de ki tudja.
abból a szempontból továbbra is nyitott kérdés a touch, hogy az új dock connector már szinte biztos, szóval előbb vagy utóbb a teljes termékpalettát át kell állítani az új töltési megoldásra.
-
e30st
tag
válasz
bruxelles #13233 üzenetére
nagyon érdekes kérdés, hogy lesz-e touch 5g
az új iPhoneról indokolatlanul sok hardverfotó készült, ez felveti a kérdést, hogy akkor az új iPodokról miért nem?
Korábban a touch 4, touch 3 előtt is rendszeresen felbukkantak új hardverfotók, azonosítókódok a béta iOS-ekben, stb, most ezekről azonban semmit nem lehet olvasni.szerintem (és hangsúlyozom, hogy ez csak egyéni vélemény), nem lesz újféle touch, mert nincsenek róla hírek, semmi nyom nem utal a létezésére, ezen kívül a touch jelenlegi hardvere még mindig a legerősebb a kategóriájában, lényegében jöhetne persze jobb proci, több ram, jobb videókártya, de minek? amúgy sem szokott akadozni semmin sem. Egyedül a kamerákon lehetne ténylegesen növelni valamit, de szerintem meghagyják ezt így, hogy aki jobbat akar, vegyen iPhonet, és a touch megmarad az ovodásoknak, akiknek még nem kell mobil, illetve azoknak, akik alapvetően utálják az iPhonet.
ami szerintem lesz:
-tovább árulják a meglévő touch 4-et, a 8gigás megszűnik létezni, talán lesz 16 giga, de inkább nem, és a 32 illetve 64 gigásoknak az árát csökkentik.
Ha app storeból akarsz vásárolni, akkor mindenképp várj szeptemberig, mert biztos nem fog így maradni. vagy árcsökkenés, vagy valami kicsi változás biztosan lesz a touchnál is.mellesleg én személy szerint irreálisan magasnak tartom az apple kiskereskedelmi árait. Érdemesebb szétnézni itt, vagy beszeljukmac.com-on, és ott venni használtat, vagy ha az úgy nem jó, akkor valamelyik kis dealertől megvenni kb 20-30%-al olcsóbban mint a boltban.
-
e30st
tag
válasz
r3dsnake #13225 üzenetére
ha szépen mappázva tárolod a zenéket a gépen, akkor szerintem úgy tárold, ahogy az iTunes is- előadók- albumok- dalok. és kb így. aztán újrahúzás esetén a zenéknél ezeket a mappákat (előadók/albumok) egyesével behúzigálhatod itunesba, és ott lesznek szépen rendezve.
iPod szinkronizálásnál mindenképp a manually manage music and videos-t ajánlom, mert akkor szintén csak rá kell huzigálnod a preferált albumokat, dalokat.
iOS 5.0 és fölötte pedig érdemes használni azt a funkciót, hogy már közvetlenül az iPodról is tudod törölni a zenéket. nagyon hasznos.
-
e30st
tag
válasz
f1alonso #13161 üzenetére
valószínűleg a zsebben hordás során szösz/por került a mikrofonba. viszonylag gyakori eset, hogy az idő előrehaladtával gyengül a mikrofon minősége.
viszont ha még garanciális, az apple cseréli a készüléket (ha a hiba tényleg jelentős.Egyébként az ilyenek miatt is ajánlatos belebújtatós bőrtokokat használni a készülékhez. sajnos a zseb nem tesz jót a készülék egyik nyílásának sem.
-
e30st
tag
-
e30st
tag
válasz
Don't Panic #13081 üzenetére
hmm. az úgy elég jó ár. De ne csak itt hirdesd, van még sok jó hirdetési oldal ebben az országban, valahol biztos elmegy gyorsabban.
amit mondtam 55-60, az a legideálisabb eset. No meg abból indultam ki, hogy haverom három hete adta el az övét 57-ért. -
e30st
tag
válasz
dani3l #13079 üzenetére
új szériára még legalább októberig várni kell! ne akarjatok ennyire előremenni az időben! Hogy mennyiért tudsz eladni egy 32GB 4G-t, az elég sok dologtól függ. Most magasan vannak az árak, a két hét múlva esedékes WWDC ezt le fogja nyomni. jelenleg 55, max 60 körül el lehet adni egy ilyet, ha tényleg tökéletes az állapota.
Az új valószínűleg nagyobb kijelzőt kap (mert az iPhone a kikerült képek alapján mindenképp kap ilyet, bár egy iPod esetén erre nincs akkora szükség, el tudom képzelni, hogy az megmarad egy ilyen kisebb érintőképernyős eszköznek), fullHD hátlapi kamera, és 720p előlapi kamera, kétmagos proci, 4magos GPU, talán 1GB RAM, de ez lényegében nem szükséges.
Továbbá ha lesz új touch, valószínűleg az ára egy 30-50 dollárral nőni fog. Amikor kiadták a 4G-t, akkor is 229 dollár lett az alapmodell, majd levitték múlt októberben 199-re. -
e30st
tag
válasz
RAiN91 #12978 üzenetére
Egyszerű válasz: egyikkel sem lehet telefonálni, arra bizony iPhonet kell venni
Bonyoltultabb válasz: ott a Viber, Skype, Google Call, és egyéb letölthető alkalmazások, amikkel wifi segítségével lehet hívni mobil és vezetékes hálózatokat, valamint wifi segítségével számtalan VOIP alapú internetes telefonáló izé használható vele.
Továbbá léteznek olyan speciális tokok, amik átalakítják az iPodot úgy, hogy telefonálni is lehessen velük. ha nem gond, ezekről most nem linkelek, és nem írok bővebben, legyen elég annyi, hogy többségük használhatatlan, körülményes, lassúk, valamint elcsúfítják a készüléket. Mellesleg ezek többnyire no-name kínai gyártók termékei. És még annyit érdemes hozzátenni, hogy nincs az az ember, aki a mindennapokra egy iPod touchot használna mobiltelefonként egy ilyen tokkal. Parasztvakításnak, meg suliban való menőzésre nagyon jó egy ilyen tok, de ezt senki sem fogja hosszú éveken keresztül telefonálásra használni. -
e30st
tag
válasz
dani3l #12976 üzenetére
A radial microt csak boltban próbáltam, engem nem győzött meg. Nincs külön mélynyomó benne, kb ugyanúgy szól mint az On Stage 200. jó, de nagyobb hangerőn már nagyon hiányzik belőle a basszus.
Vaterán Hergendrőger Jácint árulja a JBL termékeket. Azt érdemes tudni róla, hogy senkit nem ver át, a radial, amit 10-ért ad, az is eredeti. Ha dobsz egy PÜ-t, megadom az elérhetőségét, és akkor nem kell jutalékot fizetnie, talán még 9-ért is odaadja. Ő ausztriából szerzi ezeket, többségét hibásan, vagy boltokból megmaradt termékeket, a hibásakat megjavítja, gondolom a radial micro 10-ért is ilyen lehet, és nem eredeti tápot ad hozzá, hanem ő maga csinál hozzá, vág, forraszt, más tápokra rárak egy hozzá való kimenetet. De mindig figyel, hogy a megfelelő feszültséget, áramerősséget, teljesítményt adja a táp, szóval azzal se lesz gond. Ha valamelyik termék amit veszel tőle nem működik, vagy gond van vele, azonnal gond nélkül kicseréli egy másikra, szóval csak ajánlani tudom.
A radial micronál viszont figyelj arra, hogy korábban, még a touch és az iphone megjelenése előtt is létezett a termék, és akkor 3,5V-al töltötte az iPodokat. A touch és az iPhone óta már 5V-os töltést használ az Apple, és erre a dokkolópiac is lépett, és azóta van JBL radial micro 5V. Ennek az 5V modellnek ráadásul további újítása, hogy a mobil-interferencia okozta pittyegést kiszűri, szóval ha iPhone van rajta, nem fog megjelenni a szokásos ilyen zaj, amikor hívnak.Akksi nincs benne, nem is megy akksiról, elemet se lehet bele tenni.
csak az on tour modellek mennek elemről, meg az On Stage micro-k. Illetve még az On Time szériába lehet elemet tenni, de az csak arra való, hogy kikapcsolt állapotban is emlékezzen az időre, és a beállított ébresztésre.
Amúgy az ilyen hordozható, akksis dokkolókról az a hír járja, hogy akksiról/elemről lényegesen gyengébben szólnak, illetve nagyon hamar lemerülnek. Én pl egy ilyen margitszigeti zenehallgatásra vittem magammal egy olcsóbb hordozható hangsugárzót (4 kicsi 4W-os, 1 8W-os mélynyomó), megvettem bele a 6db elemet jó drágán, és 4 óra alatt teljesen lemerült.
ha hordozhatót szeretnél, akkor olyat vegyél, amibe bele van építve az akksi. olyat viszont csak garival érdemes, hogyha tönkremegy, akkor viszont cseréljék.
egyébként a pixmania most 21670-ért adja az új, bontatlan radial micro 5V-t, 2 év garival.
-
e30st
tag
válasz
sondor88 #12962 üzenetére
úgy kell, hogy beírod googlebe, hogy iPod video converter. van ilyen progiból sok-sok ingyenes féle, egyiket töltsd le, és abba betöltöd a te általad választott videót, kiválasztod az output format-ból az iPodod típusát (320x240 felbontás), és utána indítod a convertálást.
Ezután iTunesba importáld be a videót.
Ha ez is megvan, akkor már csak rá kell húzni onnan az iPodra. Ha nem viszi át, ott konvertálási gond lehet. De ha kifejezetten egy ilyen iPod video convertert használsz, ilyen elméletileg nem fordulhat elő. -
e30st
tag
válasz
banánocska #12896 üzenetére
Ez nekem is rengetegszer előfordult, és sokszor úgy, hogy csatlakozott, kiírta hogy van net, de nem volt, viszont 10-20 perc elteltével lett net. Én arra tippelek, hogy az én esetemben valami kommunikációs gond lehetett, vagy a véges számú kiszolgált eszközöket elérte, és meg kellett várnom, míg valaki lecsatlakozik, hogy én csatlakozhassak.. De nem értek hozzá, szóval nem tudom
-
e30st
tag
igen,igen, most látom hogy az tényleg csak macre van. De ott a wikipédiás linken van rengeteg más, ingyenes, windowsos progi is, amik hasonló tudásúak. És tényleg remekül működik, végre tudok egyik gépről a másikra zenét átvinni, az iPod segítségével, meg eleve könnyebb és gyorsabb, nem kell beimportálni, meg konvertálgatni, stb.
És amennyire tudom, az iTunes windowson borzalmasan lassú, és használhatatlan. Szóval ott mindenképp jó alternatíva egy ilyen külsős iPod manager program. -
e30st
tag
-
e30st
tag
válasz
ancsuka #12832 üzenetére
Az iTunesban, ha csatlakoztatva van a touch, megjelenik róla egy ilyen kis oldal, ahol információk vannak (hány GB, mi a szériaszám, stb.) ott görgess lejjebb, és lesznek ilyen kis kipipálható sorok. Az automatic sync NE legyen kipipálva, legyen kipipálva a "manually manage music and videos". Akkor neked kell rádobálni azokat a zenéket amiket akarsz, és más gépekre csatlakoztatva se fog minden törölni.
Amúgy ha nem bírod az iTunessal való vesződést, akkor érdemes használni a Senuti nevű programot, ami helyettesíti az iTunes, könnyebben lehet vele zenéket, videókat felrakni rá, és nem törlődik le semmi, sőt azzal a gépre le is lehet szedni az iPodon levő zenéket (ami ugyebár iTunes használata esetén elképzelhetetlen). -
e30st
tag
valóban csak az első 90 napban lehet kiterjeszteni, de bármihez lehet kiterjesztettet venni, csak változó időtartamra.
ami nevetséges, hogy a 49 dolláros iPod Shuffle-re 39 dollár a kiterjesztett garancia. szívesen körberöhögném azt a pár embert, aki megvette...
Ami viszont még érdekesebb dolog, hogy ez nem tudom van-e még ilyen, de régebben volt, hogyha már lejárt a garancia, de meghibásodott, akkor cserekészüléket lehetett venni kedvezményesen. De csak ugyanolyat. Egy példa, annak idején a 60GB-os iPod Videóm, ami HDD hibás lett gariidőn túl (Isten nyugosztalja) , és mondták, hogy nem nyúlnak hozzá, nem cserélnek benne HDD-t, de ugyanolyan készüléket vehetek 34000Ft-ért, teljesen újat, minden tartozék nélkül, ha a régit leadom nekik. És akkoriban (igaz, már az egyel újabb, a 80GB-os volt forgalomban) azért nem volt olyan rossz ajánlat. De nem éltem vele, a HDD hibásat eladtam neten 15-ért, és vettem egy működő 80GB-os iPodot (használtat) 38-ért. (ez még úgy 2007ben volt). -
e30st
tag
válasz
jack96 #12805 üzenetére
igen, én is akartam is írni a hsz-embe, de előtte utánanéztem, és a toucra vonatkozólag ilyet nem találtam (de attól még lehet hogy van, szóval ha te tudsz linket, küldj, mert én is kiváncsi vagyok rá)
iPhonenál egyébként max 1 évvel hosszabbítható meg, míg számítógépeknél 2 évvel.Oké, megtraláltam.
de csak plusz egy év lehet iPodra is, szóval arra max 2 év apple gari van.
-
e30st
tag
válasz
ancsuka #12798 üzenetére
amúgy még pár jó tanács így friss iPod tulajnak.
Biztos vagy benne hogy 3 év gari van rá? hol vetted? Az Apple hivatalosan egy év garanciát ad rá, ami teljes körű, apple garancia. ilyenkor ha bármi baja van, nem szaroznak vele, adnak rögtön egy teljesen újat.
Amúgy a jailbreak nem jár garanciavesztéssel, a szervizek bevesznek jailbreakelt készülékeket is, és gond nélkül cserélik őket, ha tényleg van valami hibája. (tapasztalatból mondom, már többször is vittem be feltört iPadet, Touchot, iPhonet)
A garival lehet hogy "átvertek" hol vetted?
mert ha számlát adtak róla rendesen, akkor a számla keltétől egy év gari van rá, amit a serialszám begépelésével Itt ellenőrizni is tudsz, ha számla nincs, akkor a gyártási dátumtól mérik a garanciaidőt, ez utóbbit (meg még sok érdekes információt) itt találsz a készülékről (szintén a serial number megadása után.)
Egyébként ha a garanciadolog részletesebben érdekel, volt arról nekem itt egy cikkem, azt ha esetleg elolvasod, van benne pár érdekesség, remélem tetszeni fog.Amúgy ha tényleg 3 év gari, akkor szerintem az a plusz 2 év gari, az nekik valami maszek szervizük lehet, ahol nem cserélik, hanem hiba esetén szétszedik és alkatrészt cserélnek benne. Ha gond van vele, mindenképp hivatalos Apple szervizbe vidd, lehetőleg még 1 éven belül.
-
e30st
tag
válasz
ancsuka #12801 üzenetére
na itt a kedves hangnem.
Üdv a topicban! jól döntöttél hogy Touchot vásároltál, használd egészséggel, jó cucc nagyon!iOS táján nem rútolni szokás, hanem "jailbreak"-elni. Ennek az a lényege, hogy az Apple zárt rendszerén kívül, más forrásból is lehessen módosítani az operációs rendszeren, ne csak a gyárilag lehetséges beállításokat lehessen használni, valamint ne csak az apple által az AppStore-ba engedélyezett programokat lehessen letölteni, hanem szabadon hozzá lehessen nyúlni az operációs rendszerhez.
A jailbreak teljesen legális, az amerikai szövetségi bíróság hivatalos ítélete alapján, ha valaki megvesz egy terméket, azt saját felelősségre úgy módosíthatja, ahogyan akarja.A jailbreak során egy Cydia nevű alkalmazás kerül a készülékre, amiben minden lényeges dolog megtalálható.
A jailbreak ugyan legális, és a magyarországi ArtisJus adó befizetése miatt a feltört alkalmazások letöltése és tárolása is teljes mértékben legális, azonban ezen alkalmazások feltelepítése és használata ütközik a magyar jogszabályokkal, szóval azt ne tedd.
Ha vesz valaki sok-sok ezerért egy prémiumkategóriás Apple kütyüt, akkor a 250Ft-os Angry Birds nem számít olyan drágának.
Ha mindenáron akarsz Angrybirdsözni ingyen, akkor más fórumokon keress rá arra, hogy "install installous on iPod Touch". A prohardver alapelvei miatt én ide ezt a metódust nem írhatom le.
Ha legális szeretnél lenni, és nincs bankkártyád, lehetőség van úgynevezett iTunes Gift Card vásárlására. ahhoz nem kell bankkártya, és ugyanúgy tudsz vele alkalmazásokat, zenéket, filmeket vásárolni az Apple-től.
A szoftver a szoftverfejlesztést finanszírozó/végrehajtó vállalat/magánszemély által létrehozott termék, melynek jogosulatlan használata lopásnak minősül. A szoftverfejlesztők hosszú hónapokon keresztül dolgoznak, rengeteg pénzt ölnek a munkába, és ha nem veszik meg az alkalmazásaikat, hanem csak lelopják, akkor nem fognak tudni kockás inget, meg képregényeket vásárolni.
-
e30st
tag
iPodon ugrál a százalék.
Ennek az az oka, hogy az iPhone, iPad és Mac akksiknak van több vezérlőchipje, köztük olyan, ami a ténylegesen képes a mAh-at számolni, hogy mennyi van még hátra, a készülék ebből az adatból pedig egyszerűen kiszámolja a százalékot.
Nos, az iPodokban ilyen nincs, persze ott is van az akksinak chipjei, de azok butábbak (pl ciklusszámláló, telítettségjelző, feszültségmérő, stb). És az iPodokban az alaplap egy olyan adatból tud dolgozni, ami az aktuális használati intenzitástól függően egy +-10%-os pontossággal megbecsüli, hogy még meddig bírja a használatot. És touchnál, meg minden iPodnál változik állandóan az akksitöltöttségjelző.Touchnál az akksiszázalék is azért nincs benne, mert nem valós értéket ad. Amikor jailbreakelve van, az akksiszázalékot nem a megmaradt mAh-k adják meg, hanem ki van számolva, hogy az eredetileg tervezett üzemidőből aktuális használati intenzitás mellett mennyi van még hátra. Ezért ugrál összevissza, és ezért nincs semmi értelme az "enable battery percentage"-nek.
-
e30st
tag
válasz
marcok81 #12782 üzenetére
hát ez azért függ attól, hogy vannak olyan netes rádiós oldalak, amik flasht használnak a netrádióhoz. De elméletileg iTunesban vannak netrádiók.
Annyi még, hogy a régebbi dokkolók a amobil interferenciát nem szűrik (szóval ha esetleg pl a dokkolót iPhoneal is használnád, akkor az időnként bepittyegne, ha hívnak, vagy sms jön, vagy ilyenek).
elméletileg a wifi nem okoz ilyen interferenciát.A JBLnél egyébként a 2009 óta gyárott összes termék ilyen, amelyik 5V, vagy P jelzést tartalmaz, azok már nem pittyegnek iPhonenál sem (egyébként a réggebbiek is csak alkalmanként)
van azonban még egy fontosabb dolog.
az iPhone megjelenéséig minden iPod modell 3,5W-on töltődött, és az azokhoz készült dokkolók csak a 3,5W-os teljesítményt tudják leadni. Az iPhone és iPod touch, valamint 6. generációs classic, és 5, 6, generációs nano már 5W-os töltést igényel.
Ha egy újabb ipodot/iphonet csatlakoztatsz egy régi dokkolóhoz, akkor az azt fogja kiírni, hogy a töltés nem támogatott ezen a kiegészítőn. És akkor nem tölt, rosszabb esetben azt írja ki, hogy egyáltalán nem használható a dokkoló az iPoddal. Fordítva kompatibilis, szóval a régi iPodok működnek az újabb szabvány szerint is. Erre érdemes odafigyelni, hogy a dokkoló része mindenképp 5W-os legyen.ha az Volt/Watt dolgokat rosszul írtam, vagy felcseréltem volna, elnézést.
-
e30st
tag
válasz
marcok81 #12779 üzenetére
én eddig 12 különböző féle dokkolót használtam, bár ezek között nem szerepelt BW zeppelin, Bose sounddock, és még pár ilyen magasabb kategóriás cucc.
Tapasztalataim szerint én a JBL-t ajánlanám, ők már jó régóta ott vannak a piacon, ráadásul a Harman Group tagja, nagyon jókat csinálnak. Az On Stage 400P 40000-ért akciósan megvehető pár helyen (árgépen nézz szét) az jó ár érte, mert van benne mélynyomó is és nagyon üt a hangja.
Philipset annyira nem ajánlom, szerintem ott a magas túl van vezérelve, és kicsit zizegnek.A logitech gyárt még meglepően jó dokkolókat, elérhető áron, és nem utolsó sorban hozzávenném a listához az Aldiban, illetve Lidlben kapható CD, DVD lejátszó, rádiós izéket, amiken ott díszeleg az iPod dokkoló is. Általában 16-20000 között árulják ők, 3 év pénzvisszafizetési garanciával. Az aldis volt már a kezemben, és szerintem megéri az árát.
Ha meg a pénz nem számít, akkor JBL radial (nem a micro, hanem a nagy).
@vans?, köszönöm
-
e30st
tag
Ha az új szoftverrel ez az első bekapcsolás volt, akkor nincs azzal semmi gond.
Én egyébként nem sűrűn kapcsolgatom ki-be, és szerintem amíg a bekapcsolási idő 1 perc alatt van, addig nincs vele gond. A lényeg, hogy bekapcsolt állapotban működjön rendesen, gyorsan.
Azért is nőhet az idő, mert rossz tulajdonsága az Applenek, hogy míg az iOS 1. verziója 200MB körüli volt, most már 600MB körül van a rendszer mérete, és azt bizony beindítani. -
e30st
tag
válasz
Dogmatix #12767 üzenetére
görgess legalulra, ott van a supported devices között a 3G touch. abóbl is csak a 32 és 64GB, mert mint az ezen a topikban már sokszor szóba került, nem létezik iPod touch 3G 8GB, csak tovább árulták a 2G 8GB-ot, a 3G 32, és 64GB-val.
Szóval 3G touchon elmegy rendesen. És gyönyörűen, akadásmentesen fut nekem. -
e30st
tag
válasz
Fareszinjo #12707 üzenetére
vaterán vannak még ilyen olcsó kínai eBayes tokok, kb 20-30%-al drágábban. az is elég jó szerintem.
de ha gondolod, akkor írj privátot, tudok én rendelni neked eBayről, csak ki kell várnod míg ideér. -
e30st
tag
válasz
Fareszinjo #12702 üzenetére
-
e30st
tag
hol vettél LOD-t, és milyet, mennyiért? megéri a pénzét? jó minőségű? én is néztem már, csak eddig nem vettem, mert nem akartam hogy valami olcsó kínai gányolt vacak kössön ki nálam. (mert inkább eBayről rendelem, mint normál boltban 2x annyiért, és ott van ilyen hátulütője, hogy nem tudod mit rendelsz, csak ha már ideér)
-
e30st
tag
válasz
N-vidi-A #12695 üzenetére
Itt olvashatsz bővebben a garanciáról.
Amikor beaktiválod, és a vásárlás dátumát meg akarod adni, arról az apple kér scannelt számlát vagy garipapírt, amin kivehető egy cégnév, egy dátum, valamint az adott termék szériaszáma. Ezek után ők fogják felvenni a vásárlás napjától számított garanciaidőt.
ha ezt nem teszed meg, akkoris van gari, vagy a garipapírral, vagy a fent említett link alapján a gyártási időtől számítva. -
e30st
tag
iTunes-t nyisd meg, válaszd ki baloldalt a touch-ot. akkor megjelenik fent egy vízszintes sáv
music-pictures-apps-videos (nem pont ebben a sorrendben)
válaszd ki az apps menüpontot.
most látni fogod, hogy hogy helyezkednek el az appok a kijelzőn. itt görges legalulra.
ott egy listában fogsz látni néhány appot. Azokat, amelyikek lehetőséget biztosítanak külső fájlok kezelésére. A flac player is ilyen (merem remélni). akkor ott válaszd ki a flac playert, és lesz ott egy "Add" lehetőség. arra rákattintasz, és megjelenik a kis ablak, ahol kiválaszthatod a fájlokat, vagy egész mappákat, amiket aztán felmásolhatsz a touchra. Ezeket a fájlokat a touchon csak és kizárólag az adott program fogja látni.
(pdf-readereknél, meg videólejátszóknál ugyanezzel a módszerrel tudsz külső fájlokat felrakni a touchra) -
e30st
tag
válasz
dani3l #12664 üzenetére
3 év garanciát nem adhat hozzá. Mármint adhat, de akkor azt a bolt az 1 év hivatalos apple gari után a maszek szervizében barmolja szét és szerelgeti.
Az apple egy év garanciája 100%-ig cseregarancia, bármilyen rendellenesség van, nem javítják, hanem azonnal cserélik (kivéve szoftveres gondok esetén)
a hivatalos apple garancia 1 évvel hosszabbítható meg, de azt neked kell külön kérni, nem hinném hogy van olyan bolt, ami így adná.
egyébként nekem volt a témában egy cikkem, ha érdekel olvasd el, remélem tetszeni fog.
Invisible full body shieldet én iPaden használok, hát az a véleményem, hogy nagyon nem invisible. A célnak, hogy ne karcolódjon, tökéletesen megfelel, ha jól fel tudod rakni (legalább fél órát szánj rá) akkor nem fog lejönni egykönnyen.
Ha vigyázol rá (pl plüss tokban tartod) nem fog karcolódni, legfeljebb minimálisan. A másik karcmentes megoldás az elöl-hátul védő crystal tokok, nagy batár ronda lesz tőle az iPod, de tuti karcmentes marad. Az olcsó kínai hátlapok semmiképp sem jók, azok alá bemegy a por, homok, stb és szétkarcolja.
Akku az 2 napig bírja közepes használat mellett. ha tényleg csak zenét hallgatsz, nincs wifi, nincs játék, multitaskból is mindig mindent kikapcsolsz, csak a zenelejátszó marad, fényerő minimumon, és a zene hangereje is közepes, akkor kibír 40-50 óra zenehallgatást. Amúgy meg készülj fel rá, hogy naponta-kétnaponta tölteni kell. -
e30st
tag
válasz
bkadar1 #12653 üzenetére
igazából sok esetben még jobbak is az USA.ban kapható apple termékek, mert sok összeszerelő gyárban csinálják őket, és Európába inkább a gyengébb minőségű dolgokat küldik (ezek a különbségek leginkább pl a MacBookok és iMacek tápkábelének a minősége, az amerikai kiosztású billentyűzetek nyomtatása mélyebb, sötétebb árnyalatú, stb.) Sok esetben még a kijelzők szoktak különbözni. Mivel kijelzőt is vásárolnak a Sharptól, az LG-től, és a Samsungtól, a szebb színűeket viszik a tengerentúlra. Ha megjön USÁból, hasonlítsd csak össze a két eszköz kijelzőjét, érezhető lesz a különbség.
USAban a termékek ára nem tartalmazza az ÁFÁt, azt a fizetéskor számítják fel. Erre figyelj.
-
e30st
tag
válasz
kenny123 #12637 üzenetére
Hát attól olcsóbban már nincs olyan minőség, amit tudnék jó szívvel ajánlani. Vaterán van egy csávó aki olcsón árul JBL-eket. őfelőle érdeklődj.
Én amúgy a philipset annyira nem ajánlanám, minőségre sokkal jobb a JBL.viszont a létező összes dokkoló túl van árazva, talán jobban is megéri hogyha veszel egy universal dock-ot, és azt kötöd hozzá álmaid hangszórójára. Ha meg fontos a design, akkor sajna el kell viselni, hogy nagyon drágák ezek.
-
e30st
tag
válasz
PredatorNo1 #12635 üzenetére
ahha. Hát akkor valahogy szedd le.
Többet nem tudok mondani, igazából én mindig is azt az elvet vallottam, hogy az Apple úgy szép, ahogy azt ők megalkották, még a gyári hátteret és ikonelrendezést sem állítom el, mert az úgy gyönyörű.
sok sikert a megoldáshoz! -
e30st
tag
válasz
PredatorNo1 #12631 üzenetére
akkor nem tudom... biztos a sok cydiás vacak lassítja be. ha meg restore, és jb nélkül is olyan, akkor vidd be almáriumba, ott adnak újat. (mivel fehér, tuti hogy még garis)
-
e30st
tag
válasz
PredatorNo1 #12629 üzenetére
melyik generáció, melyik szoftver? 2g vagy régebbieknél teljesen normális egyébként.
-
e30st
tag
válasz
Palika71 #12623 üzenetére
kétszer nyomd meg a home gombot, majd ettől beindul a multitasking kezelője. ezután görgess balra (vagyis húzd az ujjad jobbra) ott megjelenik egy zenekezelő gombsor, valamint baloldalt egy "rotation lock" funkció. iOS 4.2.1 előtti verzióknál, illetve multitaskingot nem támogató kütyüknél a beállítások menüben, általános menüpontban keresgéljél.
-
e30st
tag
válasz
faklyasgyuri #12618 üzenetére
öcsi, ezt már a múltkor is elmondtam, és meg is mutattam neked
-
e30st
tag
válasz
ttihike #12616 üzenetére
JB esetén az alapelvek miatt általam megnevezni nem kivánt, "hackulo" csomagból letölthető szoftvernek pont emiatt van egy olyan király kis fícsöre, hogy a szoftverek korábbi verzióit is le tudod tölteni, és telepíteni. annyi, hogy a downloadra kattintva lejjebb görgetsz egy korábbi verzióhoz, és az valószínűleg futni fog. de pl fifa 2012-t ne várd hogy menjen :S
-
e30st
tag
egyébként ha már itt tartunk, mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt az oldalt.
Ha beírjuk a serial számot, akkor minden fontos információt megtudhatunk a készülékről (milyen készülék, milyen típus, milyen hardverek vannak benne, melyik gyárban gyártották, melyik év melyik hetén gyártották, stb)
-
e30st
tag
válasz
banánocska #12606 üzenetére
nem semmi. grat!
-
e30st
tag
válasz
banánocska #12603 üzenetére
ha MC modell, akkor az bizony valószínűleg 3. generációs. egyébként a legkönnyebben úgy döntheted el, hogy működik-e rajta háttér, illetve multitasking (törés nélkül) ha megy akkor 3G, ha nem, akkor 2G
-
e30st
tag
úgy van kialakítva, hogy a hátlapnak ilyen visszahajló része tartja bent, meg ilyen clip-ek, amikbe belekattan, és ott tartják. a lényeg hogy ötletes kis szerkezet. Szétszedni nagyon nehéz, összerakáskor viszont csak bele kell pattintani a kijelzőt a többi részbe.
-
e30st
tag
válasz
PredatorNo1 #12591 üzenetére
olyat kapott az öcsém is tőlem karácsonyra. én is eddig utáltam a fehéret, de egyre inkább kezdem megkedvelni. jó az.
Használd egészséggél, és ha bármi kérdésed van, itt a fórum. -
e30st
tag
válasz
banánocska #12576 üzenetére
xilosoft videó konverter progija például jó megoldás feliratráégetésre. de az iPod videó lejátszója tuti hogy nem kezel srt-t, és én úgy tudom hogy az iOS-es VLC se tud olyat..
-
e30st
tag
minden bizonnyal második generációs van neki (16GB-ből 3. és 4. generációs nincsen)
A régi klasszikus iPodok, egészen az első iPod touch megjelenéséig 3,5W-os teljesítményt adtak le, az első touch megjelenése óta azonban minden iPod, iPhone 5W-os töltést igényel. a régiek is működnek 5W-os töltővel (bár nem ajánlott) az újabb készülékek viszont a 3,5W-al nem kompatibilisek, azok egyáltalán nem töltik. A töltő amit belinkeltél az valószínűleg ilyen 3,5W-os hálózati adapter. Ebayről rendelve 400Ft egy rendes töltő. A lényeg hogy 5W-os legyen! a helyedben iPhonehoz való töltőt vennék, pontosan ugyanaz való a touchoz is. Ha nem megy, marad az USB töltés számítógépről. Ha a készülék USB kábele se megy, olyat tudsz tőlem venni occón, öccázé (500) -
e30st
tag
válasz
ibront15 #12562 üzenetére
ez az akksi százalékos funkció csak jailbreakkel működik. És mégha telepítve is van, akkor sem pontos. iPad, iPhone ténylegesen az akksi valós töltöttségi szintjének megfelelően adja ki ezt a számot (van valami számláló az akksihoz tartozó lapkán) míg a touch és a többi iPodoknál csak azt érzékeli, hogy éppen aktuális használatnak megfelelően meddig bírja még a készülék. Vagyis a százalék össze-vissza fog ugrálni.
-
e30st
tag
válasz
peugeotmate #12560 üzenetére
jó a tipped, nekem is pontosan így van. Attól függetlenül, hogy az ugyanúgy 4G, mivel később gyártották már, így tudják megkülönböztetni, nekem is olyan touchom volt, amit novemberben gyártottak, és fehérnek mutatták.
-
e30st
tag
-
e30st
tag
ha 3G 8GB, akkor az igazából 2G 8GB (mert 3Gből nem volt 8GB, csak a 2GB 8GB-t árulták tovább. Az igazi 3G az csak 32 és 64GB-os változatban volt, az az amin jelenleg elfut az 5.0.1)
Egyébként az appok szinkronizálása mindig is körülményes dolog volt, főleg akkor, ha az iPodot több gépen is hozzákötötted az iTuneshoz. szerintem ez lehet a gond, hogy egy másik gépen egyszer "szinkronziáltál" úgy hogy nem változott semmi, csak az a beállítás, hogy onnantól kezdve csak arról a másik gépről enged appot telepíteni. Válaszd ki az automatic syncet, az segít elméletileg, mert onnantól megint csak arról az egy gépről tehetsz majd rá dolgokat.
Amúgy meg javaslom, hogy az appokat az AppStoreból tedd rá, egyszerűbb. És ha már egyszer megvettél valamit, akkor azért nem kell újra fizetni, csak egyszerűen rákattintasz appstoreban, hogy install. -
e30st
tag
válasz
benike123 #12520 üzenetére
Jb legális, az amerikai bíróság kimondta, de a Hackulo.us csomagja, különösképpen az Installous illegális, a fejlesztők meglopása, a hosszú munkájuk semmibevétele miatt.
Valószínűleg tethered jailbreaket raktál rá, ilyenkor csak úgy tudod újraindítani, hogy bekötöd a gépre, majd a redsn0w-t elindítod, és "extras"->"just boot". 5.0.1-re van már untethered, a redsn0w legújabb bétáját kell hozzá letölteni, touch alatt nekem azzal gondok voltak, egészen addig, amíg nem csináltam úgy, hogy "extras" ott select IPSW, kiválasztottam a letöltött 5.0.1-es touch IPSW-t, és utána már tökéletesen sikerült az untethered jailbreak.
Ami meg a gombokat illeti, az 99% hogy nem szoftveres hiba, vagy beázás, vagy extrém párás közeg eredménye lehet. (pl uszoda, fürdőszoba vagy egykét ködös-nyirkos napon a túl sok használat).
Ha garanciális, akkor emiatt kicserélik az egészet, teljesen újat kapsz, (iStyle andrássy út) ha nem garis, akkor iDoki megcsinálja, kb 7-8ezerért. -
e30st
tag
válasz
Spepper #12452 üzenetére
a külső hangszórója nagyon gyenge... Touchból a 4G-s, amiket én próbáltam mind tökéletes volt, nagyon hangosak, bár korábban volt dolgom egy 3G 32GB-vel, aminek a hangereje botrányos volt... A nanokra méginkább jellemző, hogy van amelyik hangosabb, van amelyik halkabb (pl egy amerikai 16GB-os ami volt a kezem ügyében összehasonlíthatatlanul jobb volt, mint egy itt vásárolt 8GB-os 5th gen nano.)
Ha garisat veszel, akkor hangminőségi problémák esetén újat adnak. Mondom, 4. generációs touch mindenképp jó ilyen szempontból, annál én még nem találtam ilyen jellegű hibát.
Az appokat illetően, ez teljes mértékben igaz. Pl a vakuval villogtatásokat készítő app nem tölthető le se Touchra, se iPadre... ugyanez igaz olyan alkalmazásokra, amik csak nagy kijelzőn élvezhetőek ki, és csak az iPadre érhetőek el. De hidd el, az esetek 98%-ában mindhárom termékcsoportra elérhető az alkalmazás, szóval ezzel biztosan nem lesz gondod.
-
e30st
tag
válasz
Roliiii #12498 üzenetére
higyjétek el, lesznek még jó árak itt, biztosan. Amúgy én nem hirdettem meg itt, csak leveleztem privátba egy taggal, akivel volt már két korábbi üzletem, és ezért van neki most helyzeti előnye.
De én láttam már itt olcsóbban is hirdetni touchot (igaz, egyből 10 hsz volt, hogy ment PÜ, ráadásul a tapasztalat szerint az érdeklődők száma mindig többszöröse annak, mint ahányan kiírják, hogy "ment PÜ)amúgy én most Zune-ra váltottam, mert berágtam egykét dolgon az Applere. Bár azzal se vagyok megelégedve. Hangminősége jobb mint a touché, de az akksija meg úgy minden másban jobb (najó az oled kijelző odavág). De amiért minden pénzt megadnék (feltéve ha az kevesebb mint 30000HUF) az egy új, vagy nagyon szép állapotú 5.5G Video, 80GB fehér. Az minden idők legjobban összerakott iPodja, a legtisztább hangzással, és egy bitangjó akksival. Olyat használtam 3 éven keresztül, míg pár nagyon durva esés után megadta magát a HDD
-
e30st
tag
válasz
Real Ghoost #12494 üzenetére
hát én holnap adom el az én 4G-s touchomat (belkin tokkal, dobozzal, minden gyári tartozékkal, kijelzővédő fóliával) 33-ért...
Csak sajnos már lefixáltam, és nem akarok segget csinálni a számból, pedig én is gondolkoztam azon, hogy most meghirdetem drágábban.
-
e30st
tag
válasz
LeeAssasin #12469 üzenetére
igen, minden iPod, már a legelső is rendelkezett egy kis hangszóróval, ami modelltől függően vagy a dokk csatlakozóban, vagy a fülhallgató kimenetben kapott helyet. Ez csak kattogni tud, semmi mást nem. úgy képzeld el, mint a számítógépek hangszórója a házban, ami csak csipog egyet, de zenét nem tud lejátszani. Sajnos 1. generációs touch füles nélkül nem fog megszólalni... de a 2. és 3. generációs hangszórója is nagyon rossz, a 4. generáció már egészen elfogadható.
-
e30st
tag
köszönöm!
és ha egyikről törlöm, vagy azt már nem használom, akkor utána lehet felrakni majd másikra?
a másik kérdésem pedig, hogy hogy a francba lesz a 0,79 Euróból 603 Forint??? a bank honlapján 100 féle euro-árfolyam közül a legmagasabb is csak 321Ft.
Citibanknál vagyok. -
e30st
tag
Sziasztok!
Most döntöttem úgy, hogy végleg felhagyok mindenféle jailbreakes szoftverlopással, és megveszem rendesen az appokat...
Már fizettem is jópárért, és az lenne a kérdésem, hogy ezeket, a saját felhasználónevemmel korlátlan touchra/phonera fel tudom telepíteni (úgy hogy csak 1x fizetem ki) vagy van ennek valamekkora határa? -
e30st
tag
válasz
banánocska #12356 üzenetére
az előző tulaj zenéit nem tudod felrakni a gépedre iTunesból, ahhoz le kell tölteni külön erre szánt programokat. az internet tele van ilyenekkel, nekem a kedvencem a Senuti (az nem tudom hogy windowson elérhető-e, én Macen használom)
alap helyzetben az iPod tudja, hogy az előző tulaj gépéről tették fel rá a most rajta levő zenéket, és ezért nem engedi hogy más gépekről is fel lehessen rá tenni zenéket (sokan szidják emiatt az applet, ez azért van, mert így tudtak megegyezni a kiadókkal, hogy ne legyen az hogy minden iPod tulaj a környezetében lévő összes gépről összelopkodja a zenéket)
Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy kiválasztod a "manually manage music and videos" gonmbot az iTunesban (amikor csaklakoztatod az ipodot ituneshoz, akkor jelenik meg ez az opció)Kijelentkezni a beállítások - áruház menüpontban kell, és ugyanott tudsz majd bejelentkezni.
-
e30st
tag
válasz
banánocska #12346 üzenetére
ez a fényerőtől, és a wifi bekapcsoltságától függ.
max fényerőn, bekapcsolt wifivel tökéletes!
-
e30st
tag
válasz
banánocska #12336 üzenetére
guitar heronál, meg eleve az alkalmázosoknál ez az in-app purchases rendszer is az Apple ID-hez van kötve, de azt már nem az app storeban kell megvenni, hanem magán a játékon belül, de a pénzt ugyanúgy az apple ID-hez rendelt számláról szedi le a rendszer.
-
e30st
tag
válasz
AndrewPuma82 #12331 üzenetére
mindenképp előtt, 35ezerért ha meghirdeted, jó eséllyel 1-3 napon belül elviszik
akár 40ért is el tudod adni, ha mindenhol meghirdeted, de ennél többet nem hinném hogy tudnál kapni érte, hiszen boltban újonnan 1 év garra 51k itt
ezek akkor érvényesek, ha 8GBs. ha nagyobb, értelemszerűen több pénzt kapsz érte.
-
e30st
tag
válasz
banánocska #12330 üzenetére
az természetesen megoldható.
beállítások - áruház - kijelentkezés/bejelntkezés. és onnantól, amit egyszer már megvettél, azért nem kér újra pénzt.
-
e30st
tag
válasz
banánocska #12328 üzenetére
annyiban változik a jailbreaktől, hogy már nemcsak az Apple zárt rendszerén keresztül tudsz alkalmazásokat telepíteni rá, hanem lényegében bárhonnan. Akár te is írhatsz rá mindenfélét.
Az apple egyféle felhasználói felületet hozott létre, ami nem igazán variálható, a jailbreakkel ezt tudod változtatni, letölthetsz témákat, új ikonokat, háttérképeket, újféle animációkat, stb.
Amire azonban a legtöbben használják, az az, hogy letöltik az Installous nevű programot, amivel minden fizetős alkalmazást külső oldalakról, ingyenesen lehet letölteni, és telepíteni.
Ez teljes mértékben illegális, és lopás. Ezzel a fejlesztőket károsítják meg, úgy hogy amin hosszú hónapokon keresztül dolgoztak, nem kapják meg érte a megérdemelt pénzüket, mert mindenki jailbreakkel tölti le és használja azokat ingyen...
A magyar törvények szerint egyébként zene és videó valamint egyéb művészi adatok letöltése és saját célú fogyasztása teljes mértékben legális, mivel az Artisjus adót mindenki kifizeti, és programokat letölteni, és tárolni is legális, azonban ilyen lopott programokat használni már illegális.
-
e30st
tag
akkor teljesen mindegy, ha van róla számlád hogy mikor vetted, vagy ha beregisztrálod az apple honlapján. viszont ha ezek egyikét sem csinálod meg, akkor csak úgy tudják a garanciát adni, hogy megmondják hogy valószínűleg te azt mikor vásárolhattad meg. ez pedig a gyártástól számított néhány heten belül van.
-
e30st
tag
válasz
Real Ghoost #12154 üzenetére
nm
a serial számok nagyon sokat jelentenek, a macrumors-on volt róluk bővebb összeállítás.ami a pult alatti részt illeti, nem kell két hetet várni (csak azt írtam hogy nekik kb 2 hét míg idehozzák, és utána hamar eladják, szóval kb olyan termékeket árulnak, amiket 5-6 hete gyártottak le) tehát ők ott helyben odaadják neked, csak áfás számlát nem adnak róla. viszont adnak garanciapapírt, ami meg teljesen jó. (még egy jó tanács, én MacBook Pro-t vettem tőlük, és még azt is engedték, hogy egy 10-est alkudjak, szóval próbálkozni lehet)
egyébként tényleg megbízhtóak, (ha kell áfásan is tudsz tőlük venni, csak az értelemszerűen drágább) én már többször voltam náluk, csak ajánlani tudom. -
e30st
tag
én is pont azt a boltot tudom legjobban ajánlani, amit a kollega. amúgy az ott kinnlevő árak nem tartalmazzák az áfát, azok pult alatt értendőek. ők amúgy amerikából hozzák a készülékeket, ott friss applestore-os szállításból, aztán kb 2 hét alatt hazahozzák, és itt nem áll sokat raktáron, szóval viszonylag friss terméket adnak. adnak mellé magyar számlát, garipapírt, azt az iStyle köteles elfogadni. (vagy nem :S )
azonban az apple honlapján ha regisztrálod a készülékedet (elküldesz egy fényképet a számláról az applenek,) akkor az alapján ők felveszik az adatbázisukba, és onnantól él az egy év hivatalos világgarancia, amit a serial number megadásával itt tudsz ellenőrizni.ha mégsem regisztrálod be a touchot a neten, és a garipapírt nem fogadják el, akkor a szervizben megnézik a serial numbert, aminek a 4. és 5. tagja a gyártás időpontjára utal (2010 vége után gyártott termékeknél) a 4. szám arra utal hogy melyik félévben gyártották (2011 júl-dec = "G", 2011 jan-júl = "F", 2012 jan-júl = "H", stb). az 5. tag pedig a féléven belül arra utal, hogy a félév hányadik hetében gyártották. 1-9, majd utána betűkkel jelölik (1 = a félév első hete, 9= a félév 9.hete, A= a félév 10. hete, B= a félév 11. hete, stb-stb)
tehát ha pl G1 van az iPod serial numberének 4-5 tagjánál, az azt jelenti, hogy 2011 július elején gyártották. és ha nincs garipapír, és nincs regisztrálva a már mutatott linken, akkor ez alapján, a gyártási dátumhoz hozzáadnak 3 hetet (átlagosan ennyi telik el a legyártás és forgalomba helyezés között) és onnantól számítják a garanciát.
tehát még ha semmi papír nincs róla, akkoris van gari a serial number alapján.(a gyártási idő számítása a 2011 előtti minden más apple termék esetében sokkal könnyebb, a 3. szám a gyártás éve (0= 2010 (vagy 2000) 1=2011 (vagy 2001) 9=2009(vagy 1999) és a 4-5. tag a gyártási hét (01-52, értelemszerűen a szám a gyártási hetet jelöli)
sok sikert a vásárláshoz!
-
e30st
tag
jómagam is jelenleg egy iPod Touchot használok, meg egy Samsung e1107-et (kicsi, napelemes, semmit nem tud, de azt nagyon jól csinálja) szerintem egészséges konstrukció, két éve így élek. iPhonet nem is akarok, mert sokkal gyorsabban merül mint a Touch, meg mert telenoros vagyok. Szóval mindenképp ajánlani tudom hogy touchot vegyél. viszont csak 3. vagy 4. generációsat, mert a 2. generációra már nincs szoftverfrissítés.
sokan árulnak itt használt touchokat "3. generáció 8GB" ne higgy nekik, 3. generációból nem csináltak 8 gigásat (csak a 2. generációs 8GB-at forgalmazták tovább a 3. generációs 32 illetve 64 GB-vel együtt) a különbség a háttértáron kívül: bő 200Mhz-vel jobb proci, 3x jobb grafikus meghajtó, 2x több RAM. tehát ha 3. generációs mellett akarsz dönteni, csak 32 vagy 64GB között gondolkozz.
4. generációs ahogy az előttem szóló említette még sokkal jobb, már két kamerát, meg retina displayt is kapott, de a környezetemben rengeteg 4G-s touch behalt már, lényegesen nagyobb a meghibásodási rátájuk mint a 3G-seknek. (természetesen ha garanciaidőn belül vagy, akkor azonnal cseréli az Apple, szóval érdemes olyat keresni ami még garis) -
e30st
tag
szép kis ötlet. látom akkor te is komolyabb szintű zenebarát vagy. ott egyébként nyugodtan vihetsz saját fülest, egyébként a kiállított fülesek is egész jók, (Beats Pro, Bose aktív zajszűrővel, BW, AKG meg ilyen fejhallgatók vannak kiállítva).
Én szívem szerint a Classicot javasolnám, már csak maga az apple életérzés miatt is, hiszen az az egyetlen termék, amit semmilyen mértékben sem utánoztak le a gyártók, meg a 160GB tárhely olyan, hogy nem kell azzal szórakozni, hogy melyik régi számodat töröld le, hogy fel tudjon menni rá a legújabb sláger, meg fantasztikus dolog, amikor eszedbe jut a metrón egy 1000 éves szám dallama, és pont meg van az iPododon. viszont hangilag azt kell mondjam, a régebbi iPodok jobbak voltak (minőségben nem biztos, de hangerőben mindenképp) viszont ha erősítőt használnál akkor meg ez tárgytalan, az úgyis dob a hangerőn igény esetén.
sok sikert! -
e30st
tag
mediamarkt, saturn nem ajánlott, ott csak ritkán teszik ki, akkor sem az összeset.
starking, xms, és iStyle az, ahol mindig minden iPod ki van pakolva.egyébként meg nekem mindegyikből van, sok generációra visszamenőleg, és ezek a tapasztalataim:
a legeslegjobb: iPod Video 5G 80GB ez nagyon hangos, és minden tartományban tökéletesen szól.
a 3. generációs touch (nem a 8, hanem a 32 és 64-es) az ami a legesleghangosabb. ezek is tisztán szólnak, némileg talán kevesebb a basszus mint a classicnál.
4. generációs touch halkabb mint a 3. generációs touch, hangzásra azzal sincs semmi gond.
legújabb classic viszont lényegesen halkabb a touchoknál. én is nagyot csalódtam benne, ráadásul az enyémet már 2x is ki kellett cserélni a click wheel problémái miatt. visszasírom az 5. generációs classicot/videótamúgy meg iPodonként is van különbség, nem mindegy az se hogy épp melyiket hogy forrasztották, meg melyik gyárban szerelték össze, stb. szóval ezek változhatnak. amiket leírtam, az én személyes tapasztalataim.
-
e30st
tag
válasz
AndrewPuma82 #12091 üzenetére
szia!
ha vegyesen voltak rajta iTunes-ból megvásárolt zenék, illetve más forrásból beimportált és felrakott zenék, és emellett vásároltál valamikor magáról a készülékről zenét, akkor szokott olyat, hogy a nem iTunes storeból letöltött zenéket törli. aztán azokat újra felrakva gépről minden megy tovább. ha iylen iTunesos vásárlás nem történt, akkor még egyes Cydia bővítmények rondíthatnak bele a music libraryba, ha meg ilyen se történt, kérj szervizes tanácsot, vagy pereld be az Applet, hogy szándékosan törölte a zenéidet, ezzel x ezer forintos kárt okozott neked, valamint 100000Ft-os eszmei értéket vont meg tőled azzal, hogy hazafelé nem évezhetted kedvenc zenei repertoárodat a metrón (és viccen kívül, amcsiországban egy ilyen pert megnyernél)
remélem tudtam valamit segíteni. -
e30st
tag
válasz
BlackTiger #12073 üzenetére
jaja, én is a DFU módot ajánlanám.
-
e30st
tag
válasz
stmark #12071 üzenetére
én se nagyon értek hozzá. szervizeltem már sok iPhonet és iPodot, de konkrétan a touchot mindigis nagyon kerültem, mert lehetetlen úgy megcsinálni, hogy ne látszon rajta később hogy igen brutálisan szét lett kapva szerelés céljából...
amúgy meg eBayről 5 dolcsi egy digitizer és 10 dolcsi egy kijelző, szóval igazán nem nagy tétel...
és szerintem mindenféle előismeret nélkül te is meg tudod csinálni iFixit guide alapján (bár a kollega akáárhogy is nézem az iPod Touch 4 szerelését linkelte be) neked erre van szükséged.
-
e30st
tag
Ilyet képkitevős dolgot az iOS jelenleg nem tud. de nagyon tetszik az ötlet. szerintem javasold a fejlesztőknek hogy a következő iOS-ben legyen ilyen lehetőség.
cidyában lehetséges hogy van ilyen, bár én ahhoz annyira nem értek, ami még működő megoldás lehet, hogy letöltöd az XCode developer progit és csinálsz magadnak egy olyan appot, ami abból áll hogy rákattintasz, és behozza a kivánt képet. csak ez drága mulattság mert évente 99 dollárt kell fizetni érte. -
e30st
tag
válasz
Cool Face #11108 üzenetére
USÁban van, hogy ilyen helyzetben 1 hónapon belül kérhetsz akár cash-t is.
a magyar fogyasztóvédelmi törvény szerint 3 napon belüli meghibásodás esetén kérhetsz cash-t, ha interneten veszed, akkor függetlenül attól hogy hibás vagy nem, 8 napon belül visszakérheted a casht, még akkor is ha kibontod és használod, valamint ha a garanciális időn belül harmadszor kell javítani akkor követelhetsz full original újat (bár apple alapból újat ad minden garanciális esetben) vagy kérheted hogy fizessék vissza. de ez csak garanciális időn belüli 3. meghibásodás esetén (azzal indokolja a fogyasztóvédelmi törvény hogy sokadik meghibásodás esetén a gyártóba vetett bizalom megrendülése végett lehetőséget kell biztosítani a vevőnek hogy a termék további használatáról lemondjon, a gyártó kárára, vagyis a gyártó fizesse ki neki a cuccát. (amit te a forgalmazón keresztül csinálsz, és utánad még a forgalmazó lerendezi a gyártóval. kb ennyi)) -
e30st
tag
válasz
mondomén #11086 üzenetére
Úgy kell free accot csinálni, hogy eleve az amerikai storeban regisztrálsz, mert máskpp nem enged. de a legjobb ha beírod youtubba hogy how to create itunes account without credit card.
ja egyébként ha nagyon nem megy, akkor itt egy account, már legalább 20-an használjuk a suliból, használjátok ti is nyugodtan, és terjesszétek ha akarjátok. fizetős appot nem fogtok tudni venni vele, inkább meg se próbáljátok, free appok letöltésére tökéletes.
email: sylvestercrotty@gmail.com
password: iPhone123
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest