Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatta a Vivo az Y29s 5G-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
válasz
Mr.Grincs #70 üzenetére
16 Pro. Gondolkoztam eredetileg a 15 Pro-n is, de addig húztam a mini cseréjét (baromira nem akartam lecserélni, mert imádtam azt a telefont), hogy mire megrendeltem volna, addigra már elkapkodták a maradék készletet. Nekem 4 év alatt 75%-ra degradálódott az akksi és olyan hibákat produkált, amik sajnos a mindennapi használat során is már megmutatkoztak, arra pedig senki sem tudott garanciát vállalni, hogy ezt kizárólag az akkumulátor elhasználtsága okozza, így nem vesződtem vele.
-
.Szaki.
addikt
Én egy kicsit másképp tekintek erre a dologra.
Én úgy gondolom, hogy ahogy az autók terén van az Audi - BMW - Mercedes triumvirátus, úgy van a telefonok esetében az Apple - Google - Samsung trió. Ha megnézed a paramétereket, az A4, 3er, C-Klasse is hasonló paraméterekkel bír, az A6, 5er, E-Klasse is és az A8, 7er, S-Klasse is. (Igen, tudom, hogy az Audi esetén az elektromos átállás miatt változnak a számozások.) Ugyanez van a 16, 9, S24; 16 Pro, 9 Pro, S24+ és 16 Pro Max, 9 Pro XL, S24 Ultra szegmensben is. Ha megnézed, mindegyik készülék esetében nagyjából hasonló a ház méret, hasonló a kijelző méret, hasonló a háttértár mérete, hasonló a teljesítmény, hasonló az ár is. Tehát ha a közvetlen valós konkurenseket nézzük, kijelző terén a 16-os kilóg alulról, hiszen az összes többi konkurens 120Hz-es kijelzővel bír, illetve kilóg a 16 Pro széria is, hiszen ők pedig feleakkora háttértárral indulnak.
Egyszerűen az van, hogy ezekben az árkategóriákban, amikben a 16/16 Plus és az SE4 is indulni kíván, ott a 60Hz már nem pálya. Utóbbi esetében illene a minimum 90Hz. És ez nem arról szól, hogy a végfelhasználót érdekli-e a 60Hz vagy sem, hanem az elvről.
Egyébként pedig szerintem a felszólalók közül mindenkinek 120Hz-es kijelzője van.
-
.Szaki.
addikt
Ja értem, tehát Te arra gondolsz, hogy gyártói oldalról kínos kiadni egy ilyet. Így világos és a 60Hz-es történettel kapcsolatban maximálisan egyet is értek.
"Tudom sokak szerint bármit tesznek az menő, de én nem esem hasra pusztán azért mert alma logó van rajta."
Szerintem azért ez rám sem jellemző.
Én másik oldalról közelítettem meg, azt hittem úgy érted, hogy valaki megveszi, mások meg kiröhögik. Mert az a rész szerintem teljesen irreleváns. Vegye mindenki azt, ami neki tetszik és neki megfelel. Az hogy a külvilág mit gondol, az kit érdekel.
-
.Szaki.
addikt
Akkumulátor terén az SE2-ről nyilatkoztam. Ez a készülék - amellett, hogy már 4,5 éve jelent meg - még az i8-ason alapul, ugyanazzal az 1,8Ah-ás akkumulátorral van szerelve. Mivel az SE4 egy teljesen más telefon lesz, ami a pletykák szerint a 14-est veszi alapul akkor borítékolható a minimum 3,3Ah-ás akkumulátor, de szerintem a 3,7Ah óra sem kizárt.
Nem tudjuk hogy fog merülni, szerintem nem lesz gond ezen a téren sem, de ez majd a megjelenés utáni tesztekben ki fog derülni.
Na meg 2025-ben szerintem már meglehetősen nehéz kikapcsolásig lemeríteni egy telefont.
-
.Szaki.
addikt
Ez igaz, viszont ha dynamic island lenne notch helyett az SE4-en, akkor tulajdonképpen az egy darab kamera kivételével semmi különbség nem lenne a 16-os és az SE4 közt.
Valóban nem volt a legacélosabb az akksija. Családban volt SE2 , merült, mint a Titanic. Ettől eltekintve egy kifejezetten jó telefon volt.
"[...]de tényleg szégyen a 60hz.
Nem hiszem el, hogy 90-et sem lehet alkalmazni egy alapnàl"Szerintem is az, de ha a 16/16Plus család nem kapta meg sem a 90, sem pedig a 120Hz-et, akkor a nála basicebb modell sem fogja megkapni.
___
Egyébként maga a telefon nem néz ki rosszul, az SE4 egy i4 formavilágát kapta meg, sokat nem gondolkoztak rajta.
Cégesnek egy kifejezetten kellemes árazással best buy lehet. Ezt feltehetőleg erre a célra fejlesztették, erre pedig tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Áprilisban érkezhet a telefon, a korábbi fotókkal és renderekkel egybevágnak a dummy formái.
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Akku: 83%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest