Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• merqree

őstag

válasz baloo79 #40434 üzenetére

Értem és tudom ;)
    A futároknak mindig a cég nevét adjuk meg.
    Szóval most a Csepeli út 15 helyett Damjanich 36 a cím :W :W

De elengedtem, az a lényeg, ha valaki navigációval keres, az a kapu előtt találja magát.

• kezo0

addikt

válasz baloo79 #39384 üzenetére

Ja, hát a franc fog itt küszködni a magyarok hülye igekötőivel, amikor még ők maguk sem tudják azokat helyesen használni… ;]

• Laslow

senior tag

válasz baloo79 #38112 üzenetére

Küzdelmem a fotók és videók számítógépre letöltésével és a filmek/sorozatok számítógépről iPhone-ra töltésével.

Képek telefonról PC-re

Előbb az iCloud-on keresztül próbáltam, de megszívatott azzal, hogy a végén kiderült, hogy a felhőbe csak a képek felét töltötte fel, merthogy akkukímélés miatt szüneteltette a feltöltést (mindezt 90% feletti akku töltöttség mellett írta). Azt gondoltam, megkímélem magam attól, hogy folyton ellenőrizgessem letöltés előtt, hogy mindent feltöltött-e már, meg egyébként is tök lassú az iCloud-ba töltés.

Elővettem hát az AirDroidot, hiszen felesleges lépés közbeiktatni a felhőt, egyszerűbb telefonról LAN-on átmásolni mindent (a Lightning sem fénysebességű). Na, itt valóban nem elég a Select all, hanem le kell görgetni a legaljáig. Micsoda felesleges hülyeség! (Szerintem.) Utána meg várni kellett 4 percet a Letöltés gombra kattintás után, merthogy eddig tartott, míg a telefon zip-elte a képeket. Nem hiszem hogy ne lehetne ezt másodpercek alatt elintézni 0% tömörítés paraméterrel... De végülis utána már pillanatok alatt átjött a zip a Windows PC-re, és ez volt a cél.

Videók telefonról PC-re

Szintén AirDroid, és ezt nem tömörítgette, hanem mindet bedobta a böngészőbe külön letöltés ablakban. Ez így nekem OK.

Fájlnevek

Azt szeretem, ha a képek/videók fájlnevei ÉÉÉÉ-HH-NN_ÓÓ-PP-MP.jpg/mov formátumúak. Egy NamExif.exe-t találtam neten, ami ügyesen ezt meg tudja csinálni, képekre villámgyorsan, videókra tök lassan. Jó lenne valami ami videókra is gyors, de már nincs erőm ezzel foglalkozni, egyelőre inkább kivárom.

Videók/sorozatok PC-ről telefonra

Na, itt nekem nem vált be az AirDroid. Átmásolja ugyan telefonra a fájlokat, de aztán egyenként kellene megosszam őket a VLC-vel, hogy meg is tudjam nézni. Na most egy egy 20 epizódból álló sorozat esetén idegőrlő lenne...

Helyette a VLC saját webes felületén másolom át a videókat, ami tök kényelmes, és aztán mindent rögtön lát is a VLC. Ez így nekem OK.

Összkép pár nap használat után

Az az érzésem, hogy az iOS nem nézi ki belőlem a legalapvetőbb informatikai ismereteket sem, eleve nem feltételezi, hogy szeretnék PC-t is használni, és a telefonom és a számítógépem között kapcsolatot teremteni. Kb. úgy van vele, hogy nyugodtan készíthetek fotókat meg videókat, aztán el is felejthetem őket, hisz az ember a fotói és videói 99%-át kb. sosem nézi meg, hát biztos én sem fogom. Ha esetleg lesz 1-2 kedvencem, azokat felszinkronizálja az iCloud-ba, és ott telefoncsere után is meglesz. Már persze ha fizetem a havidíjat, mert az ingyenes 5GB semmire nem elég. Ja, és ha filmeket/sorozatokat akarok nézni, nyugodtan arra is előfizethetek az Apple-nél, nem kell nekem kézzel fájlokat másolgatni, ott a saját streamingjük. Értem én, jó is az ötlet, de nincs meg náluk minden ami érdekel, és nem fogok 3-4 streaming szolgáltatásra előfizetni, szóval marad a torre..., akarom mondani más módszer.

Ugyanez a korábbi okostelefonomnál úgy nézett ki, hogy összekötöttem az USB kábellel a telefont és a PC-t, és akármilyen fájlkezelővel simán átmásoltam a képeket/videókat/sorozatokat oda-vissza, ahogy akartam, a megfelelő mappába, és minden működött rendben. Még a képfájlok nevei is tartalmazták alapból a készítés dátumát. Ja, és minden fotót és videót szinkronizált automatikusan a korlátlan Google felhőbe (Pixel telefonnál legalábbis, más márkánál ez szintén nem korlátlan már). Ha választhatnék, nekem egyértelműen a Google megoldás a szimpatikusabb, de ha belegondolok, a családtagjaim meg a gyári Apple módszerrel lennének boldogabbak, szóval megértem az Apple megoldását, csak... nem az én világom.

• Laslow

senior tag

válasz baloo79 #38109 üzenetére

Lehet, hogy rossz helyen próbálkozom AirDroiddal telefonról fotókat küldeni PC-re. Kiválasztom telefonon az AirDroidban hogy AirDroid Desktop, mivel a PC desktop alkalmazásra akarok képeket küldeni. Feldob egy chat ablakot. Jobb oldalt lent van 2 ikon, egyik az általános fájlküldés, másik a képküldés. Az elsőre nem hozza be a képek mappáját, így onnan nem tudok képet küldeni. A második behozza a képeket, de nincs sehol Select all, csakis egyenként enged képeket megjelölni az elküldésre. Annyiból nem gond, hogy iCloudon keresztül meg tudom oldani, csak fura, hogy így meg nem.

De köszönöm a segítséget!

• Laslow

senior tag

válasz baloo79 #38102 üzenetére

AirDroid: az megoldható valahogy, hogy ha telefonról számítógépre szeretnék küldeni mondjuk 100 db fotót, akkor ne egyenként kelljen mind a 100-at kijelölnöm, és átküldenem a chat ablakban?
    A másik irányban pedig: ha számítógépről egy 8 GB-os mkv videót küldenék telefonra AirDroidon, akkor azt ne a beépített nem tudom mivel próbálja megnyitni, hanem letegye valami mappába, amit aztán elér a VLC? (Nem sikerült elérnem, hogy VLC-vel (vagy bármivel) meg tudjam nyitni a telefonról a videót, a gyári akármi, ami indította volna, csak fekete képernyőt hozott be, meg a kezelőgombokat (play, stb), de nem tudtam a videót elindítani.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés