Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Andralin

aktív tag

Sziasztok!

Sikerült végre jóváhagyatnom a nemrég létrehozott IB számlám, rendben be tudok lépni, utaltam is be EUR-t és sikeresen átraktam a TBSZ számlámra.

Teljesen zöldfülűként két dologgal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni tőletek.

1. Itt a topikban olvastam az allampapirkalkulator.hu oldalról és az mivel az ott leírt és javasolt ETF portfóliót szimpatikusnak találom, azt szeretném követni.
    Az oldalon ezt a papírt javasolják: iShares Core S&P 500 (€CSPX)
    Ezt hogy találom meg az IB-n? Az Ügylet gomb után beírom a keresőbe, hogy CSPX, erre ez a legközelebbi találat: "ISHARES CORE S&P 500 LSEETF"
    Ez az amit keresek, ugyanaz, mint az oldalon ajánlott €CSPX?
    És ez euróban vehető meg? Mert azt nem látom sehol, hogy milyen devizában kell érte fizetni. Eurót töltöttem fel és euróban szeretnék vásárolni.

2. Amikor kikerestem a fenti papírt, azt írja, hogy
    "A(z) Uxxx számla ezen kontraktus kereskedéséhez nem rendelkezik engedéllyel. Engedélyeket a számlabeállításokban kérelmezhet."

A számlaszám a TBSZ számlám száma, amire próbálok venni. Az Engedélyek kérelmezése gomra kattintva végigvittem az engedélykérést, azt írta a végén, hogy sikeresen meg is kaptam az engedélyt. De az ügylet alatt a papírra keresve továbbra sincs engedélyem. :U
    Addig eljutottam, hogy a számla beállítások alatt, a Kereskedelmi engedélyek alatt zöld a Részvények, viszont a TBSZ számlám beállításait és engedélyeit sehol sem találom. És a TBSZ számlámra továbbra sem enged tovább a vásárlással engedély hiánya miatt.

Szeritnetek hogyan tudnám a TBSZ számlára is megkérni az engedélyt? Nyugtassatok meg, hogy ugye leteséges lesz valahogy ETF-et venni a TBSZ számlára? Ezért nyitottam meg és ezért töltöttem fel rá a pénzt.

Új hozzászólás Aktív témák