- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábor1026
újonc
Sziasztok Nekem lenne egy Dell Latitude D520-as laptopom és megszerettem volna kérdezni,hogy ebbe milyen dual core-os procik mennének?
Gondolom Socket M,meg a T-s sorozat de ezeken kivül??
-
Djedem081897
újonc
Sziasztok Intel pentium D820-at Fujitsu Simens D2151.a1 alaplapban hogy birom tuningolni.? A tuningolásban ujjonc vagyok segitsetek. Köszönöm
Konfigom:
Proci: Intel D820
Ram: 2GB
HDD:500GB
VIDEOVIDIA GT 520 1GB DDR3
Alaplapujitsu Simens D2151-a1
TÁP: 400watt ATX
hűtés:Gyári intel. -
draff
aktív tag
Nekem most egy Dual Core E5300-asom van "tűzpróbára" téve.
Gyárilag és eredetileg 2,6 GHz a frekije, de én "felhúztam" egy kissé, így jelenleg 3,033 GHz-cel megy.
Egyenlőre nagy változás nincsen, a 800 MHz-es RAM-ok jól bírják a strapát, a proci semmivel sem melegedik jobban, mint a húzás előtt.
Nem szeretném túlzottan agyonhajtani de igazából megfőzni sem, ám meddig lehetne még elmenni vele? -
sonny007
tag
Segítségeteket kérném!
Van egy DualCore Intel Pentium D 925-ös processzorom.
Meddig érdemes húzni, és hogy lehetséges?!
Mire figyeljek oda?
Mekkora az a hőmérséklet amit még elbír a processzor?
És milyen hűtőpasztát ajánlanátok nekem.. lehetőleg ne a legdrágábbat..Előre is köszönöm!
-
Morpheus92
csendes tag
Én érdeklődnék hogy nem itt kell kérdezni,a laptopoknak a procijáról??
-
Smile8822
senior tag
Sziasztok lenne gy kérdésem!
Lenne egy DualCore E2140 es processzorom és egy Asus P5KPL AM SE típusú lap!
És ugye 1,6Ghz az alap órajel 200FSB
Most 260FSB re állítottam és 2,1Ghz en megy!
De ha 280 ra állítom akkor se kép se hang
Ez mitől lehet ?
Mit kell állítanom rajta ?
Egyébként Gyári intel hűtője van ! -
tasiadam
veterán
nem +300 MHz-t emeltem hanem +300 pontot kaptam 3dmark vantage-ben 700mhz-val és igen fsb-t meletem
-
tasiadam
veterán
-
-
tasiadam
veterán
E5700 meddig tuningolható? 2 hőcsöves álló hűtésem van rá paszta nincs sajnálva alóla. 4GHz? esetleg több?
-
eminem
tag
hali van egy intel dual procim ha elinditom a youtube oldalt egyből 98-100% megy a proci alap helyzetben meg 40-50% vehetek új procit ?
-
Imi91
aktív tag
Progival tudod húzmi egyszerűbben ha kezdő vagy, az alaplapodhoz kapott Cd-n is van egy Easy Tune nevezetű kis program, de ha nincs akkor a Gigabyte oldaláról letudod tölteni.Ezen a programon belül, tudod húzni a processzort és a videókártyát is valamint a memóriát is ha jól emlékszek
-
fatEEr
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Olvasgatok itt össze vissza mindent h hogy bírnám felhúzni a gépet de valahogy sötét vagyok hozzá! Íme a gépem
Processor:Intel Dual-Core E6300 2.8GHZ 1066 MHz
Memoryingmax 2 GB DDr3 1333mhz
Hard Drive:Maxtor 500 GB
Video Card:GIGABYTE GeForce 9600 GT 512dd3
Motherboard: GIGABYTE G41MT-S2PTKépek a jelenlegi működésről! http://imageshack.us/f/28/kpey.png/
És ezt szeretném húzni ! progival vagy a biosban! A válaszok előre is köszönöm!
-
onandor
csendes tag
Sziasztok! 2 kérdésem lenne csak:
1. Egy Pentium Dual Core E5400 procit egy Asus P5G41T-M LX alaplapon mennyire lehetne tuningolni? Az alaplapi hűtő tipúsát nem tudom, de szerintem a gyári. Igaz nagyjából tudom hogyan kéne ezt megcsinálni, csak azért kérdezem, mert nincs pénz új procira, rosszabb esetben alaplapra sem.
2. Ha BIOS-on kívül valamilyen progival meg lehet csinálni, kérlek, írjátok le.Ja és a gép konfigja:
Asus P5G41T-M LX
Pentium Dual Core E5400
Vidikártya nem szükséges
A táp valami noname bénaság, teljesítménye 460W
RAM (ha kéne): 8GB(2x4) Kingston HyperX Blu 1333MHz DDR3A válaszokat előre is kösz!
-
Imi91
aktív tag
A procid, lehet azért megy 1,2Ghz-en mert nem játszol az az nem terheled és lebutítja magát,nézz meg Pl Youtube-on egy videót már akkor is fel kell, hogy vegye alap órajelre, everest-be, aida-ba vagy Easy Tune 5-6-ba figyeled az órajelét, ha nem veszi fel az órajelet akkor utánna kell állítani
-
jano_77
nagyúr
FPS meg van, köszi, mutatja rendesen. Jelenleg 30 és 60 FPS között van a Max Payne 3.
Ez eléggé ingatag, folyamatosan változik. Nem tudom miért, mi befolyásolja
Viszont leszedtem az EasyTune 6-ot is, el is indítottam és eléggé meglepődtem azon, amit mutatott.
Az E2200-s procinak 2.2 GHz-en kellene futnia, de nálam azt mutatta az ET6, hogy 1.2GHz környékén mozgott?!? Bementem a Tuning fülre és ott hiába változtattam Advance-ra, csak a Memory-t tudtam állítani illetve a Frequency-t 200-ról felfelé. Ezzel együtt azonban növelte a Memory értékét is. De pl a szorzó értékét nem tudtam változtatni?!?
Ez volt a másik meglepő a kilistázott értékekben, mert ennél is 6x mutatott a 11x helyett és ezért volt csak 1.2GHz a CPU frequije. :-(
Beléptem BIOS-ba, hogy ott nincs-e letiltva pl a szorzó és át is állítottam a CPU Clock Over-t Auto-ról Manual-ra, de már ezzel az egy állítással nem indult el a gép, hanem vissza állt default.ra!?!?!?Kérdésem - lehet, hogy hülyeség -, hogy az alaplapot fizikailag, hardveresen le lehet szabályozni, hogy ne lehessen húzni?!?
Nem mástól vett alaplap, de én tutira nem csináltam semmi szabályozást rajta.
Csak azért kérdezem, mert sok helyen olvastam és mondtátok is, hogy a Gigabyte P35-DS3 alaplap tök jó tuning szempontjából!? Akkor nálam mi lehet a gond vele?!?Bárkitől szívesen fogadnék vmi épkézláb magyarázatot, ötletet!
Köszi
szerk: ET 6-ban tudom állítani - advance módban - FSB, Memory! Ennyi!?!
Se szorzót, se PCI értékét nem tudom. Ráadásul ez utóbbi a sok helyen ajánlott 100 MHz helyett 33 MHz-en van és mint mondottam nem tudom változtatni!? -
Imi91
aktív tag
Van egy Fraps nevű kis program amivel az fps-ed meg tudod nézni ennek a használata a következő:
Miután fel telepítetted a programot, elindítod és a játékba ha belépsz meg nyomod az F11-et és megjelenik az fps-ed a bal felső sarokban.Szóval az Easy tune 5 a processzorod órajelét az Fsb emelésével tudod állítani közben jelzi a várható frekvenciát szerintem húzd meg(2,2-ről 2,4-re) először és nézd meg játék alatt, hogy mennyire stabil.
-
jano_77
nagyúr
Mindig agyaltam rajta, hogy hogyan kell ezt megmérni, de lövésem sincs!?
Esetleg elmondhatnád, hogy ezt hogyan tudom leellenőrizni, milyen progival és hogyan kell azt használni?
Mert ugye fut a játék és akkor közben kell elindítani vmi programot vagy még előtte és az játék közben naplózza az értékeket?
Easy Tune 5 volt a kapott CD-n.
Próbáltam már, de úgy rémlik, hogy azzal sem ment, de majd teszek egy újabb kísérletet.Köszi addig is
-
Imi91
aktív tag
-
jano_77
nagyúr
Igen: Gigabyte P35-DS3
Amúgy olyannyira kivettem az elemet, hogy ki is cseréltem, mert tanácsolták már ezt is, de ez nem segített. :-(
Azért megpróbálom majd újra.
Esetleg beállításban - konkrét adatokkal - tudsz segíteni?
Mit állítsak és mire, mennyire, hogy olyan 3GHz feletti legyen a CPU?
Elvileg simán bírja normál hűtővel, olvastam róla egy tesztet. -
jano_77
nagyúr
És tudsz esetleg a beállításokban segíteni, mert egy haverommal próbáltuk már húzni, de akármit állítottunk is be, mindig az újra indításkor vissza állt default módra és újra indult alap beállításokkal.
Nem tudom mi lehet a gond, ezért kérném a segítséget!?
AC Freezer Pro7 hűtőm van. Ez mennyire felel meg a célra?!? -
jano_77
nagyúr
Jó reggelt Mindenkinek!
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy Intel Dual Core E2200 proci húzható-e, ha igen, mennyire? Esetleg egy pici segítséget is tudnátok adni a beállításokhoz?
Köszönöm
-
catchingmonk
csendes tag
válasz
FehérHolló #50 üzenetére
pentium D945 procit akarom húzni milyen proci hűtőt vegyek ?
-
törölt tag
üdv!
Pentium 4, 531 Perescott processzort, felhúztam 3.8 ghz-re. feszültséget nem tudtam állítani mert asrock775i6g lapban nem lehet. Egy házi gányolt hűtővel ment vagy 1 évig a cucc. 2gb ddr2 memóval a GTA 4 fél grafon szépen játszható volt
De már váltottam, és lehet el adnám a procit. Lappal együtt szerintetek mit ér ?
-
aDM|RaL^
őstag
Most adok el egy Pentium D - D930-at... Hagyjuk már, vatera tele van ilyen tájékozatlan vásárlókra menő "csalókkal"...
A lényeg, a Core architektúrájú cuccok lazán verik ezeket a Presler magos (dobjunk egymás mellé két Prescottot...) cpu-kat.Szóval kamuznak.
Látom régi, de mindegy. : )
-
Mikeee89
senior tag
Üdv.
Nekem egy Intel Dual Core E5400-am van és azt látom szorzózáras, mert se le, se fel nem állítható a biosba. Hogyan lehetne a tiltást kiiktatni? Mert lejjebb venném, és az fsb-t meg magasabbra, hogy kihajtsam a ramomat 1066-on, a mostani 800 mhz helyett. Nem is jelenik meg a biosba a szorzó állítás sehol. MSI P43 Neo F alaplapom van, a legújabb BIOS-szal. -
wxppro
aktív tag
Üdv, mi a véleményetek arról, hogy egy csóka úgy hirdet Pentium D sorozatú procikat a Vaterán, hogy azok a Dual-Core-ok 99%-nál jobbak, illetve hogy pontosan idézzem, egy D920 aukciójában ilyen duma: "...ez a proci a DualCore-ok 99%-át leveri..."
Én nem vagyok túl nagy szakértő, de szerintem ez hülyeség. Még olyanokat is emleget a csávó, hogy az olyan tesztek, ahol a DualCore jobbnak bizonyult (szinte mindenhol), azért van, mert az Intel pénzelte azokat. A valódi tesztek nem találhatók meg szerinte az interneten.
Nekem egy E5500-am van, és nem hinném, hogy szarabb bármelyik Pentium D-nél, de javítsatok ki, ha tévedek... -
APC ADAM
tag
Hali!
vettem 1 GTX-480at és van 1 q6600 valaki tud arányokat mondani hogy meddig huzzam?
[link] -
robbe512
csendes tag
Hali,
Van egy Intel Pentium Dual-Core E2220 (nem 2200) 2.40Ghz-s 800FSB-s procim és egy ILYEN alaplapom. Meddig lehetne húzni a procit hogy stabil legyen még terhelés alatt. Amúgy gyári hűtő van rajta. Jah és hol kell húzni a biosba?
-
Devin92devin
tag
Lehet hogy már nem érdekel senkit de azért leírom
Proci e2200 tesztelgettem hogy mit is bír (mondjuk lap függő) nálam asus P5B lap 4 giga 800 as ram dualban mennek, pci frekit 33.33 ra fixre tettem az fsb-t 229 re így az órajel 2748 mhz, gyári hűtővel everest stabili test 30/c után is 60 fokos volt és a 30/c alatt is csak 64 fok volt a maximum.
-
LLKobe
veterán
válasz
norbit808 #443 üzenetére
Mér nem olvasgatsz egy kicsit mielőtt a többieket szapulod?
-
norbit808
tag
Ugy látom itt az ember erre fele olyan minta Fehér holló
Sok segitö kész ember -
norbit808
tag
Sziasztok
Nekem egy Asus P5KPL-CM és egy d820 proci van benne 2gb ram kingston 800mz anyi lenne a kérdésem hogy elkezdtem huzzni a procit alabol ugy hogy feszt se álitotam (mivel nem tudom hogy kell) elmentem 3.6 ghz de be kapcsoltam és meg ált kék halál lett gondolom az sok volt neki de ha csak 3.4. ghz van akkor jó hogy tudnám azt meg csinálni hogy a feszt is álitsam vagy ez a plafon amit biz a proci?Ja még egy kérdés az miért van ha be kapcsoloma gépet minden egyes alkalommal azt irja ki hogy cpu Fan error de megy rendesen csak ezt ki irja ? -
csabika0001
senior tag
Sziasztok
Nekem egy E6300 as proci van próbáltam húzni az FSB azthiszem 3Ghz ig mentem el vagy 3,2 GHz de nem mertem tovább húzni a ramok miatt nehogy kilőjem őket.
10,5x266 azthiszem így van a FSBxSzorzó=2,8 ghz
A ramoknál olvastam visszább ezt a ram szorzó visszaállítást
akkor ez most úgy van hogy 1066MHZ FSB megy a proci (266) ramom kingston hyper x 800MHZ
266 kell szorozni 266x(x) =800MHz
vagy az 1066 ot hogy müködik pontosabban eza visszaosztás.
Még egy dolog amikor felálítottam a dogokat olyan fura hangot adott a gép vagy a proci biztos halottátok már ti is.
Alig hallható pici kis sipolós hang csak akkor hallom ha nagyon figyelek nah az micsoda?? -
HY!
Lehet hülye kérdés!
D925 vagy E2180 a gyorsabb? -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
A minap húztam fel az e2180-as procimat 2.0 ghz-ről 2.8 ghz-re,de kifagy játékoknál újraindul.
Hány volt feszültséget adjak rá?
Gépem:GA P31 DS3l alaplap
DDR2 2 gb 560 mhz
8800gt
Intel Core 2 Duo E2180 2.0Még az lenne a kérdésem,meddig lehetne húzni?Gyári hűtő van rajta,alapon kb 35 fokon üzemel,játék közben nem volt még 47-48-nál több.
-
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Kezdő vagyok a tuningban, de érdekelne, hogy alapfeszültségen az E5400-as meddig tuningolható?
Főként azok véleményét várnám aki már húzta ezt a procit és vannak tapasztalatai.
Milyen szorzó és FSB mellett érted el azt a bizonyos órajelet?Alaplapom: MSI P43 Neo
Ram: Kingmax TinyBGA 1066 Mhz DDR 2
Proci: Intel Pentium Dual-Core E5400 alapórajelen
Táp: FSP PNF 450wattRemélem tudtok segíteni.
Előre is köszi. -
rvn_10
senior tag
Üdv! E5200 as giga ep31ds3l lapban és 4gb ocz ram 1066 os. Ez a configom. Milyen fesz kell a procinak a 3,75Ghz ig Próbáltam már felmenni 1,34 ig de a win betöltésénél kifagy. Valaki tudna egy jó beállítást ehhez?
-
lizakattila
senior tag
Ha minden rendben működik, akkor jó az úgy.
Az energia "kütyüket" nem kell kikapcsolni, de ha zavar, hogy ugrál a frekvencia, akkor megteheted.
Amúgy elvileg itt vannak: Advanced BIOS Features -
MEKK
aktív tag
beállítottam 11x 200ra így már ugye megvan a 2200, azt az energiatakarékos funkciót nem találtam benne, de így már akkor tuti jó lesz ugye, vagy így hogy ezt beállítottam kézzel mindenképpen ki kellen kapcsolni azt a funkciót?
-
MEKK
aktív tag
válasz
lizakattila #426 üzenetére
Az energia takarékos funkciót majd megnézem a bios viszont ujabb mint ami a proci támogatáshoz kell.
-
lizakattila
senior tag
Szia!
Így gyorsba két lehetőség jutott eszembe:
Nézd meg a bios-ban, ha be van kapcsolva (Enabled) a C1E és Eist funkió, akkor azért ír ennyit.
Ezek energiatakarékossági funkciók és ha nincs terhelés alatt a proci, akkor visszább veszik a szorzót és a feszt.
Esetleg még a bios verzióját is megnézheted, hogy melyik van fenn. Lehet, hogy régebbi a bios a lapodon, és nem megfelelően ismeri fel a procit. Ebben az esetben állítsd be manuálisan az órajelet, feszültségeket, ill. ha van újabb bios, akkor csinálhatsz egy bios frissítést is. -
MEKK
aktív tag
Hali.
A kérdésem a következő van egy E1500as procim ami elvileg 2,2Ghz gyártó szerint, a gépembe viszont csak 1600-at ir a bios is rá 8x200 valamint az evereset cpuid is 1600at ir.
Gigabyte G41M-ES2L alaplapba van 1GB 800as kingmax rammal.Mi lehet a hiba?
-
norbee2244
senior tag
Üdv
bár nem tudom ide tartozik e,de ti biztos tudjátok..d820as és hasonló prociknál mi az a proci használat ami alatt bekapcsol a c1e(remélem jól írom) és ez konkrétan mennyire veszi le az órajelet és ez mit jelent hőmérséklet terén? 5-10 fokkal lejjebb ugrik?
ha rossz helyre írtam irányítsatok át kérlek és elnézést akkor
-
shteer
titán
válasz
petrelli86 #422 üzenetére
meglehet, hogy alulfeszelte a FSC lap
-
shteer
titán
válasz
petrelli86 #420 üzenetére
ezzel a hűtővel nem csoda...
-
shteer
titán
válasz
petrelli86 #418 üzenetére
nem kell félteni load 80-nál sem, füstölni nem fog
ellenőrizd a hűtő rögzítésést, ha zavar a magas hő, pasztázd újra vagy ha az sem segít akkor cserélj hűtőt - AC freezer 7 pro megfelelő lesz és nem túl drága
10°C dT az normális
amúgy teljesen alapon használod Auto fesszel? lehet a lapod sokat ad neki defaultként
-
shteer
titán
válasz
petrelli86 #416 üzenetére
telhelt állapotban meddig megy? mondjuk 10 perc intel burn testtel terhelve
-
shteer
titán
válasz
petrelli86 #414 üzenetére
alap vagy terhelt állapot?
-
petrelli86
aktív tag
helo mindenki!
pentium d930-asom van, tuning nélkül 55fokos a proci, ez gáz?
-
SPC3RUN
tag
nemhiszem el, keresem hogy hol írják le,
erre mindegyik topokba csak az egymás oltogatása megy.....Pentium DualCore (Pentium D) 915 2800mhz-es procim van,
szeretném felhúzni 3000mhz-re ehhez kéne segítség, de úgylátom ez reménytelen.
-
Brucehun
aktív tag
Sziasztok! Nekem egy Dual Core E2200 2.2Ghz-s procim van és azt szeretném megkérdezni, hogy milyen progival lehet felhuzni a procit?
-
Stirbi
addikt
üdv all nemtudom,hogy érdekel ebeneteket
egy e2200 ast tunigoltam alapfeszen akrtam minél többet kihozni belöle
fsb:265
cpu szorzo:11
ram szorzo:3.00a végeredmény: ramok 795 mhz, cpu 2915mhz(stabil)
az alaplapom pedig ep43-ds3l,seminek sme akartam plus feszt adni,és igy ilyen lett a végeredmény.
vélemény? -
Alienwar
tag
Nekem van egy 2180-asom és tuningolni szeretném. 2@2,5 ig tudtam fölhúzni. vettem hozzá egy cnps-7700cu-t hogy jobban is tudjam majd, csak nem nagyon értek a feszemeléshez, meg nem is nagyon merem. Tudna nekem valaki segíteni hogy hogy is kezdjek hozzá? Előre is köszi!!!
-
turbocfh
csendes tag
-
sambora
csendes tag
hali!
az DualCore Intel Pentium D 930, 3000 MHz (15 x 200) procimat szertném húzni! ez milyen progival lehetséges?? és hogyan?
köszi
-
blint666
csendes tag
hali ! intel dual core 2,2 ghrz procit meddig lehet biztonságosan felnyomni?
mi az a maximális hőfok ami még biztonságos? ( alaphelyzetben,terhelés alatt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest