- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
glutamin
őstag
válasz
plzhelp #8196 üzenetére
Egy hozzáfűznivalóm lenne a tuninghoz.
Ha csak ennyire húzod meg (3GHz), akkor lehet, hogy érdemes elgondolkodni csak a sima FSB növelésen. Ha a szorzóhoz hozzányúlsz, akkor elveszíted a energiatakarékos funkciókat (szorzó visszavételével órajelcsökkentés).
Tehát javasolt két lehetőség:
1. "takarékos tuning" - csak FSB növelés, mint amit én is csináltam. FSB-t 240-re és így alapfeszen jön a 3GHz.2. nagyobb teljesítmény kell - szorzót még jobban visszaveszed, és a RAM-ok , északi híd lehetőségeit is maximálisan kihasználod, úgy elérve a kívánt órajalet. Pl: 8x400, ami kis feszemeléssel, vagy akár alapfeszen is összejöhet. Vagy maradva a 3GHz-es értéknél: 9*333. esteleg 8*375.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
plzhelp #8204 üzenetére
Használd a "link" funkciót.
A feszültség egész jó. Az enyém is viszi ezen a feszen a 3Ghz-et, de nekem ahhoz alul kell feszelni, mert a VID 1,2V, ami valós 1,152V (0,05V-ot dropol a lap). Enyém is M0-s.
Ha lesz jobb hűtőd, akkor szólj, és megnézzük mit bír. Viszont ha így elég a amire kell (tuti elég), akkor hagyd így. Sztem teljes egyensúlyban van a konfigod. -
vzsryl
nagyúr
válasz
plzhelp #8196 üzenetére
Kicsit meleg, de még elfogadható a hőmérséklete. Jobban már ne húzd, mert az már kicsit nagy hőmérséklettel jár, és így elegendő lesz. Majd vegyél rá 5k-ért valami jó hűtőt, pl CM Hyper TX3 vagy AC Freezer 7 PRO.
A prime min. 30 percig menjen és azt figyeld, hogy egyik worker se pirosodjon be. Ha bepirosodik, akkor kell neki plusz fesz. Majd küldj egy fél-1 óra teszt utáni képet is. -
vzsryl
nagyúr
válasz
plzhelp #8191 üzenetére
Így van.
Ha nem indulna el így, akkor valszeg antituning a procid és kell neki plusz fesz.
Egyébként ha mégse olyanok a Ram szorzók, mint ahogy mondtad, akkor azt a beállítást csináld, amit először írtam. Az a lényeg, hogy először a procit teszteld ki, aztán húzhatod a memóriát is. -
vzsryl
nagyúr
válasz
plzhelp #8188 üzenetére
Giga G31-ben nincs 2,5-ös meg 3-as szorzó?
Azt hittem ugyanolyan, mint a P31.
Akkor lehet jobb lenne így az egész:
Cpu clock ratio: 10
A fine cpu clock ratio: 0
Cpu host frequency: 300
PCI express frequency: 100
System memory multiplier: 2,66System voltage control: Manual
Neked bizony nem ártana 3Ghz+ órajel, főleg ha multizol.
(#8189) bolcsodal: Hát, lehet.
-
bolcsodal
addikt
válasz
plzhelp #8184 üzenetére
csdm-nek viszont HD3850-e van. Arra reagáltam. De hogy ne a levegőbe beszéljek.
DX9 és WinXp alatt kb ennyit ér +1GHz proci tuning, azonos GPU beállítások mellett:
Default CPU (2,5GHz)
Tuning CPU (3,52GHz)HD4850-nél már más a helyzet. Az kb 2x erősebb kártya elkél alá a proci. De szerintem bizonyos játékokhoz már a 4 mag sem árt...
vzsryl: Hogy hűvös lenne a proci?? Hát egy jó 10 fokkal melegebb alapórajelen, idle, mint a régi E2160-asom 3GHz-en (még így Freezer7 Pro-val is....)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
plzhelp #8181 üzenetére
Azzal ne foglalkozz. Viszont a System Memory Multiplier-t állítsd 3-ra! A képen látom, hogy 3,33-on van, ami lehet túl sok neki és valszeg memória feszt kéne emelni hozzá, de az egésznek semmi értelme, ha pl játékra használod a gépet.
(#8182) csdm: Igen, F6-os Bios-ra kéne frissíteni, de a helyedben inkább egy hozzáértővel csináltatnám.
Gyári hűtővel elérhető a 3Ghz, mert nem melegszik annyira ez a kis proci. 1440x900 az kb. olyan, mint az 1280x1024, tehát komoly CPU limited lehet még a HD3850-es mellett is, főleg GTA4-ben.(#8184) plzhelp: Milyen játékokkal játszol, amihez kevés az alapórajel? Nekem is HD4850-em van és 3,3Ghz-en használom mellette az E5200-t, mert így kiegyensúlyozott a konfig. Amúgy a legtöbb játékhoz, amivel játszok, elég lenne a 2,5Ghz is, de a COD4 multihoz minél nagyobb órajel kell, hogy fossa az fps-eket.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
plzhelp #8169 üzenetére
Cpu clock ratio: 11
A fine cpu clock ratio: 0
Cpu host frequency: 266
System memory multiplier: 3System voltage control: Manual
Így fog a procid 2926Mhz-en a Ram-jaid pedig 800Mhz-en menni. Ha a proci órajelet kevesled, akkor a fine cpu clock ratio-t tedd 5-re, és így fog menni 3059Mhz-en.
(#8170) csdm: Nem kell beszarni, jó az a lap, csak Bios-ban be kell löni (fél perc az egész.
Ha belövöd 12,5x200-ra, akkor is fog ugrálni, de ez jó, mert alapba mindegyiknél be van kapcsolva a C1E és EIST, ami nagyon jó dolog. Nem tudom mi a problémád vele. Elég ha megnyitsz egykis progit, már akkor is egyből felugrik a szorzója, tehát a kívánt teljesítményt hozza.
Amúgy ez nem számít tuningnak, mivel csak a gyári értékekre állítod be, és a garancia nem vész el. Tuning miatt max akkor szállna a garid, ha 1,5V-on kennéd 4Ghz-el fél éven át, és attól durván degradálódna.
Ezeket állítsd be:
Cpu clock ratio: 12
A fine cpu clock ratio: 5
Cpu host frequency: 200
System memory multiplier: 4System voltage control: Manual
Új hozzászólás Aktív témák
- Borsos árú alumíniumfelni? Nem, egy asztali PC!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows XP
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Windows 11
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest