Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hobizoli

nagyúr

válasz KROK640 #7099 üzenetére

par honapja egy ismi unokatesojanak osszeraktak egy gepet...
    egy IT s rendszergazda volt az "A" verzio
    6c12t CPU, 60k-s anyulap, 50k-s taperomu, premium markas haziko.... a monitor mar csak 22" meg GT1030 melle :U , mert az fert bele

osszeirtam en is egy "B" verziot, hogy szerintem mit kene, mert tuti jatszos gep lesz...
    en is voltam ennyi idos, meg tizenpareves sracnak nem a wikipediat olvasgatni meg aknakeresozni kell a PC sosem, legalabbis utobbi ket evtizedben ilyet meg nem lattam, amikor van ra 350k, meg kalkulalva van egy dVGA is bele eleve
    az ilyen FB/web/YT/4K-s gepekre meg jellemzoen nem kell ennyi

i3-12100F, 1660TI meg 27" volt nagyjabol es forintra ugyanannyibol all meg (350-360k volt ra mindennel)
    de ha mehet bele used VGA is akkor egy GTX1080 vagy RTX3060TI is lehet benne, es akkor jassz lesz

erre ez az IT-s arc: aaa az szar, mert banyaszVGA es szet van hajtva
    nekem is volt 5 evig Asus RX580-8GB-s zsugam, sosem banyaszott egy sec-t se, vatta ujan vettem, amikor ezek megjelentek 2017 majusaban
    meg a banyaszok is inkabb lejjebb vettek az orajelet a fogyi meg a tartossag miatt, mert villanyban kifizettek volna 3 honap alatt egy +VGA-t, amivel csendben kisebb fogyival is min ugyanannyi a hashrate

en meg erre neki: figyi, most kajakra osszeraktok egy 13-14 eves gyereknek egy "gamer" gepet a 10-s sorozat legfikabb VGA-javal, amire arra valo kb, hogy kep legyen a monitoron es 50k-ba kerul? (akkor)
    meg egy hoki 22"-s monitorral? ami ~25k-val olcsobb, mint egy 27"-s es barhol meg lehetne fogni annak az arat?
    hat mennyivel nagyobb jatekelmeny egy nagyobb TV- a konzol is
    meg a 1660 akarmiben nezve is 2x-s fps-t tud egy 1030-hez kepest
    erre o: haaat, max majd lejjebb veszik a felbontast 720p-re vagy lejjebb
    mondja ezt az, aki amugy sosem jatszik PC-n semmivel, mert konzolozik
    jaaa, aahhaa, de... (ott azert mar kirohogtem)

meg majd gyerek ott van vatta uj 350k-s geppel, aztan a pistike osztalytarsa amugy 200-t ero 4-5 eve osszedobalt gepe 2x gyorsabb az x game kozben
    hurra

apu meg anyu meg nem erti miert nem megy a game a gezukanak szepen, pedig most lett osszrakva soké, es az IT-s rendszergizda mondta mi legyen benne

• válasz KROK640 #7099 üzenetére

Pont most raktam össze a 2011v3 utódját budget kategóriában már ha lehet annak nevezni.
    Lap volt 60eft egy év garival hollandból. Asrock X299 taichi Xe, igazából van rajta minden ami kell.
    Procit elcsesztem keményen ES i9 7900x lett volna , 40eft volt kínából de átcsesztek vele mert nem unlocked és nem is i9 hanem egy alacsonyabb órajelű Xeon W-2155 10 mag ugyan de csak 3.2ghz. Nem használhatatlan de nem érte meg az árát.
    Ramokból eszi a platform szerencsére az ECC-Reg-et és a xeon es procival még az ecc is működik hiába asztali a lap. Viszont mikrokódott kellett cserélgetni mivel intel az új kódokkal az új biosokban már megtiltotta az ecc reg-et. Nincs az a szabadság mint régen. Gyakorlatilag i9-7xxx procikig ment az ecc reg, az i9-9xxx és 1xxxx procikkal már nem megy. Persze nem nagy baj mert mondjuk egy rendes i9 7900x 10 maggal 4ghz+ órajelekkel még mai napig elég lehet akár nagyobb kártyával is.
    Videókari az új lesz pár héten belül, lehet röhögni Intel A750-es a kiszemelt :DDD

Új hozzászólás Aktív témák