- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz
DudeHUN #2803 üzenetére
1.4V lehet pár Amper mellett is, meg 250 Amper mellett is. Az egyiknél csak néhány 10 Watt a terhelés, míg másiknál 350W.
Nem ugyanaz. Önmagában a feszültség nem öl. Az áramerõsség már tud.
Sok feszültség is tud, ha túl erős LLC van beállítva, vagy gagyi minőségű a VRM ( rossz esetben mindkettő) és sok az overshoot. Auto ugye csak műszerrel látod.
Előbbi beállítási kérdés, utóbbi az alaplap gyártó felelőssége. -
tibcsi0407
félisten
válasz
hokuszpk #2801 üzenetére
Ez volt az utolsó mondatom.
A lapok gyártói és az Intel is hibás.
De ezt eljátszották nem olyan régen AMD oldalon is az ASUS segítségével, mikor sorra sültek a procik. Ott is a lap feszültség kezelése volt a ludas, valószínűleg az AMD specifikáción belül maradtak ők is.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
DudeHUN #2799 üzenetére
Ezeket a Frame Chasers mondta. Nem tudom, szerintem nem ring probléma ez.
De a kihozatalban nagyon nagy a szórás, ez tény. Egy jobb és rosszabb proci top VID-je között akár 100mV is lehet. És ugyanarra a sebességre boostolnak. Gondolhatod..
Nekem most egy binnelt KS van, 6.3-at 3 maggal annyiból hozza, amennyiből a KF hozta a 6.0 GHz-et 3 magon.
De nálam minden manuálisan be van állítva.
V/F curve a gyári alatt.VRMAX 1700 mV helyett 1640 most talán.
ICCMAX nem unlimited, hanem 420A, PL1=PL2=330W
Max Vcore még light load alatt sem megy 1.5V fölé, max terhelés alatt pedig 1.20-1.22V között mozog monduk Y-cruncherben. (ott 58X a P)Alapvetően több sebből vérzik a dolog. Az Intel spec és az alaplapgyártók munkája sem a legjobb.
-
tibcsi0407
félisten
Nem ilyen egyszerű ez.
A 14900KF-emben több száz óra Y cruncher van 300+W fogyasztással és köszöni, jól van. Egy mV-tal nem kér többet, mint amikor kivettem a dobozból.
Az tény, hogy én normálisan be is állítom a procit.
A VR max 1700mV az Intel spec szerint, ami szerintem nagyon veszélyes. 1620-1640-re mindig korlátozom, ezzel megelőzhető néhány Voltage spike a háttérben.
Valamint a V/F-et is át szoktam szabni, ha úgy tetszik finomhangolom csökkentett, de nem kihegyezett AC_LL mellett.
TVB is van, mert ingyen teljesítmény.Az, hogy alapjáraton mennyire problémás a dolog, azt nem tudom, csak olyan fórumokon mozgok, ahol mindenki belenyúl a BIOS-ba.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Petykemano #2746 üzenetére
AI szárnybontogatás.
Majd az Arrow lesz itt az igazi. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Petykemano #2733 üzenetére
Ne csak az órajeleket nézd. Ha kap egy sokkal jobb IMC-t, akkor nagyot durranhat. Ott vannak az új Gigabyte lapok, vagy a Dark Hero. A 4 slot-os lapok 8000 feletti DDR5 sebességet fognak tudni, ez a sima raptorokkal elképzelhetetlen lett volna. Egy APEX, vagy Tachyon pedig lazán 9000 fölötti stabil RAM sebességet fog produkálni, ami nagy ugrás. Én a 13900K-val és a KS-sel is 8400-nál falba ütköztem, nagyon sokan már a 8200-at sem tudják elérni.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
ScomComputer #2710 üzenetére
Hm, ezek szerint a Raptor refresh marad az LGA 1700-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged