- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Gabesz-
senior tag
Most hogy a léghűtést custom vízre cseréltem eléggé, visszaestek a hőfokok 5Ghz HT off mellett, gondoltam rászánok egy órácskát és megnézem Ht on mellett is.

Szóval 7900x 1,26v 5ghz all core, HT on:
1 órás bohóckodás után, a max maghő 83 fok.
Megnéztem kicsit magasabb Vcore mellett mit produkál, de ott is hasonló eredmények születtek. Tehát 1,26v-->1,28v nem eredményezett jobb eredményeket, viszont a max maghő felkúszott 4-6 fokkal magasabbra. -
-Gabesz-
senior tag
Volt korábban gskill kittem, azokban volt hőfok érzékelő.
Küldtem azokat is meg 1,5-1,55v-al, de nem volt számottevő plusz melegedés.
Mondjuk szellős a házam.
1-2 plusz fokot elbír, én nem pepecselnék vele.
Egyébként van róla infó ram esetében mi az ami melegnek számít?
Gskillek 41-42 maxokat toltak úgy emlékszem, idle meg 32-33 körül tanyáztak. -
holczy
aktív tag
-
-Gabesz-
senior tag
Hm.. ki is jött még szeptemberben az új bios a lapomhoz az új proci család támogatással.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Minap ránéztem kicsit a ram tuning beállításokra.
Alapesetben ugye 1,43v körül hajtom 4000-16-16-16-28-cr1-ben.
Kicsit feszítve rajta 1,53v körül sikeresen tudom tesztelni 4000-15-15-15-28-cr1, de ez nem bizonyult stabilnak minden téren. Szerintem 1,6v alatt meg lenne stabilan. Talán időzítésben hoz a legtöbbet, de irás/olvasás/másolás is javul egy csöppet. A ram gyári feszültsége 1,45v, talán az 1,6v-al nem lenne gondja hosszabb távon sem. Ráérős estéken kitesztelem.
Én ajánlom mindenkinek a patriot 4400-as kitjét, occo is és gyors is.Az asrock x299 extreme 4 lap is nagyon jó választás volt anno. Toppon van mindenben, a ramok is nagyon jól mennek benne, és a 7900x-et is 5Ghz-en hajtom már jó ideje (ht off). A VRM sem melegedős (bár nálam szelős a ház.)
Készül a custom víz köröm a procira. Előzetes tesztek alapján 10-15 fok között hoz a régi jó D14-esemhez képest. Még a végén nem fogom csak 70 fok alatt látni

Ki mit barkácsol mostanában?
Nem látom a sok eladó lga2066 procit, szóval tudom hogy itt vagytok!
-
-Gabesz-
senior tag
Hamarosan fellendül a topic

Ha jól számolom itthon talán 200k alatt lesz a 10 magos belépő proci.
Néhány védelmi rést is befoltoztak rajta. Vonzó lehet a platform újra. -
mgabi
senior tag
Az új 10XXXXE X299 sorozatú procik ára felére csökken. 105 usd helyett 55 usd lesz 1 fizikai mag
Ez Threadripper árazás. Hmmm. Egy használt 7900X.... -
Walter_White
senior tag
total felesleges olyan draga lap
MSI X570 Ace. 54 fokon uzemel a Chipset zero rpm-el (kikapcsoltam a ventit es alulfeszeltem a lapot) azota be sem kapcsol pedig 2db nvme-t hajtok.
ha nem feszeled alul, akkor Kb 2000 rpm es 74 fok
van kulonbseg, viszont indokolatlanul tulfeszel, valoszinuleg a Giga is.. nem is ertem miert kellett ilyen feszeket beallitsanak alapbol, mert amugy total passziv az egesz platform -
deadwing
addikt
Adott egy 9960X egy Asus Prime X299-A lapban. Hogyan tudnám rábírni a hwinfo-t hogy mutasson nekem fogyasztási adatokat? Nem találom sehol most... Vagy ilyen lap esetében ez esélytelen?
Szerk.: a Vcore értéket se találom...

-
-Gabesz-
senior tag
Örülök a postodnak, majd 1 éve nem írtál itt.

Úgy van ahogy írod, 3700x-3800x nem előre lépés, ha már van az embernek egy ilyenje. A 3900x igaz 12 mag, de 185k csak a proci, ha lehet kapni és akkor cserélhetnék lapot is, ráadásul nem lennék annyival előrébb vele ehhez képest. Jó az új AMD, vannak előnyei, de hátrányai is. Ugyanúgy kompromisszumot igényel, mint az intel. Csak munkára biztos jobb a több mag miatt, de nekem nem kimondottan arra kell.Én most 5Ghz all core-on hagytam HT nélkül, így azért egy szálon is bitang erős. bios 1,26v, ami terhelés alatt max1,28v és még így is hűvösebb, mint 1,16v 4,8Ghz és HT on beállítással. Egyenlőre nem volt proci miatt fagyás, vagy kék halál.
A ramok egy ideje így mennek, az előző procival is ugyanezekkel a beállításokkal használtam 24/7 4000c16cr1, de egy 7800x azért szolidabb eredményeket produkált aida alatt.

Megkapja a gyárilag előírt 1,45v -ot (vccsa és vccio 1,1v) és megyen stabilan.
Megérte cserélnem a drága Gskillt olcsóbb predatorra, aztán a predatort még olcsóbb viperre. Az én igényeimet ugyanúgy kiszolgálja ez is, sőt talán jobban is. Most épp lehet kapni [kép]Mit vennél ha most kellene venned nulláról? Én bajban lennék a döntéssel. Talán kipróbálnám az AMD-t egy 8 magossal és 470-es lappal, de csak mert olcsóbb, nem azért mert egyértelműen jobb.
-
ffodi
veterán
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Ez egy elég ígéretes CPU, 4800 MHz 1,2V alatt HT ON + 4GHz-es RAM-ok (de gondolom csak cinebench stabil?).

Egyébként nekem most kb. 2 éves a CPU+lapom és továbbra sem érzek rá késztetést, hogy cseréljem (rég nem volt már ilyen !?), tekintve, hogy Intel vonalon nem történt ez alatt lényegében semmi, AMD pedig szépen felzárkózott, aminek örülök, de a 3800X-3900X vonal még nem jelentene előrelépést (az X570 aktív déli hídjától pedig egyenes ráz a hideg). Ami pedig a köv. gen. még S2066-ba (X299) illeszkedő Intelt illeti, ott sem várok semmi érdemlegest, maradnak az átnevezett Skylake-X magok....
Valamiért az utóbbi években olyan érzésem van, mintha erősen lassult volna a fejlődés (amit a régóta meglévő alkatrészeim alá is támasztanak), de ez nem csak a CPU vonalra igaz, hanem a VGA, stb-re is. Most újonnan a sláger a 3800x + 5700 XT vagy 9900k + 2080 aminek a teljesítményét (vagy többet is) már két éve a deliddelt 4,8 GHz-es 7820x + 2GHz-es 1080 Ti kombóval hoztam...Persze egy kicsit lehetne "fejlődni" mondjuk egy 3900X-szel, de az a +4 mag nekem nem hozna semmit, a 2080 Ti pedig megjelenés óta olyan árszegmensben van, ami a teljesen elmebeteg kategória. Vagyis utólag belegondolva anno jó döntés volt az X299 + 1080 Ti, most persze nem ezt venném ha fejlesztenem kéne.

-
-Gabesz-
senior tag
Mint tudjátok én azon kevesek egyike vagyok, aki még kitart a platform mellett. Most hogy jön ősszel a cascade lake X és talán a meglévő alaplapokban is menni fognak, így ez ad némi bizakodásra okot. Csodát persze nem lehet várni ettől a régi skylake architektúrától, de csiszolgatásokkal kicsit vonzóbbá tehetik. Például ha mondjuk forrasztott kupakkal jönnének, megkímélnék az usert egy csomó herce-hurcától mire rendesen hűthetővé tennék a procit. Ha a melegedésen is sikerülne kicsit javítani, mint pl. a 9-es szériánál, akkor magasabb frekin lehetne járatni ezt a platformot is és felzárkózna egyszálas teljesítményben a 9. gen 1151 platformhoz. Ami még nagyon fontos lenne, az a baráti árazás, ami ugye intel bácsi részéről kevésbé szokott bejönni.
Sikerült elpasszolnom a 7800x procit, a piac ezen szegmense elég állóvíz, pedig most elég olcsón lehet szerezni lapot és procit is. A lényeg, hogy baráti áron szereztem helyette egy 7900x-et. Ennek a határait feszegetem jelenleg.
Asrock x299 extreme 4 hibátlanul teszi a dolgát. A hűtésem csak lég, de D14, mondjuk a VRM-nek ez pont jó. Ennek fényében és a lentebb látható gép elhelyezésből adódóan igazán dicséretes eredmények születtek. A proci delidelt, custom réz IHS-el, felül mx4-et kapott.
A gépházban (cm690 elég szűkös) felül szív 2x14cm, hátul egy vastag 12cm-es, mind szabályozható. A vga ki van vezetve, az minimálisan melegít bent (vega64 liquid). A hely szűkös.
4800 HT on. Bios 1,16v llc2 : a hőfokok neccesek. Van egy nagyon hűvös magom + 3 hűvösebb, valamint 1 legmelegebb mag +3 elég meleg.

5000 HT off. Bios 1,26v llc2 : ez már megvolt 1,24v -on is, csak keveselltem a pontokat. A magok melegedése megegyezik az előző 4800-as beállításhoz képest.

A beállítások tesztelés alatt vannak, nem véglegesek. Nyilván linx, prime mellett a hőfokok durvábbak lennének, pláne ha tolni kellene fel a vcore-t, ezekkel nem nyúzom. Játékok és benchmarkok lesznek még tesztelve.
24/7-re egy olyan megoldást tervezek, ahol a melegedős magokat alacsonyabb frekin járatnám, mint a kevésbé melegedőseket mondjuk 4700 és 4900 lenne a két cél érték HT off mellett.
Azt kell még megnéznem, hogy egy beállított alap Vcore mellett, a magoknál egyenként állítható offset mehet-e negatív irányban, mert úgy könnyedén be tudnám lőni az elképzelésemet. -
BITBOYS
addikt
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Pedig pont a Te procidat nézegetem, továbblépnék 2011-V3ról valahova. A mostani 1650v3 4,8GHz-en annyira jól megy, hogy nem találok ár/érték arányban semmit. 4GHz-re van belőve a nb frequency, így nagyon stabil.
Igazából kizárólag a kíváncsiság hajt, viszont valamiért nem szeretnék amd vonalra áttérni.
Most egyik itteni ismerős 7900x-et árul, de az még így is nagyon drága nekem, pedig jó árban adja a félkonfigot.Fene se tudja miért vonzódom továbbra is az Intelhez

-
-Gabesz-
senior tag
Igen, ezt mind így van ahogy írod..
Azért megjegyzem nem gyengék ezek a procik sem. Játékokban kicsit elmaradnak ugyan az élmezőnytől a rosszabb cache kezelés miatt, de az a pár fps hátrány nem mindenkit zavar. Munkára ugyanúgy használható 8 mag felett, mint a másik oldal. Igaz többet fogyaszt ha meg van rántva, ezt be kell nyelni.
Én momentán Az amd 3900x alternatívájának tartanék egy használt piacon olcsósított 7900x vagy a fölötti procit. Most áll a piac ezen része, esni fognak az árak. Pár hete 7820x pl. 85k-ért volt eladó, 7900x 100k körül csalogató lehet. Lapom, ramom van, semmi másra nem kell költeni és teljesítményben sem lennék jelentősen hátrébb.
Lehetséges vajon, hogy az új cascade lake-X prociknál visszabuherálják a cache kezelést hatékonyabbra?
Ha így lenne kicsit jobban szerepelne a platform játékokban is. -
mgabi
senior tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Egy őszinte vallomás. 9900k és a 3700x kb. bőven helyettesíti 7920x vagy az alatti procikat. 3900x, 3950x meg kinyírja a teljes platformot 7980xe-ig bezáróan. Csak ipari és üzleti szinten van értelme az x299-nek, illetve költséges hobbinak is megteszi. Ráadásul a más cache kezelés miatt lassabb gamingben azonos órajelen.
Gabesz: amd felkavarta az állóvizet. Intel kapkod, új a CEO is. 3-6 hónapos sub-optimális megoldások, ötletek sorozata a cég. Nem lehet előre látni. Skylake magokat 2020ban új foglalattal kvázi ugyanazzal a chipsettel eladni, azért pofa kell. Nyilván senki nem venné meg. X299-től is szabadulna mindenki, ha tudna. Nemhogy még egy átnevezett, de drágább cuccba 100 ezreket lapátoljon az ember a semmiért. Egy 3950x mellett elég halovány lesz az egész platform, főleg ár-értékben.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
-Gabesz-
üzenetére
A baj csak az hogy ugyanaz a skylake magokat kapjak meg mint a 7XXX es a 9XXX. Lesz majd egy kis optimizalas itt-ott, kicsit meg tolnak az orajelen, a tuningolt 280W-bol meg faragnak vagy 10-15 W-ot...de lenyegeben ugyanaz a skylake magok amik 2015 korul jelentek meg Z170 platformal.
En kileptem az X299 platformbol. Skalpolt 7820X-et hajtottam 4.8 - 4.9 GHz kornyeken, munka kozben (durva processzor terheles) folyamatosan megvolt a 270 W koruli etvagya, huteni is eleg kihivas volt (csondben).
Nem AMD reklam, de egy 3700X alapon gyorsabbnak bizonyult 100 W koruli etvagyal. Persze nem tokeletes, tele van meg nyavajaval az X570-es platform, de javul..naprol napra.
A legjobbakat kivanok minden kedves topictagnak!

-
-Gabesz-
senior tag
"A Hardware Unboxed munkatársainak a Gigabyte illetékesei megerősítették, eleinte úgy tűnt, hogy tényleg X499-es lapkakészlettel érkeznek a friss, Cascade Lake-X processzorokhoz készített alaplapok, ám az X499-es lapkakészlet nem egy új lapka lett volna, hanem az X299-es PCH egyszerű átnevezése. Az Intelnél nemrégiben úgy döntöttek, az X499-es típusjelzés helyett továbbra is a jól bevált X299-es nevet használják a friss alaplapoknál, ám a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében minden új alaplap az X299G jelölést kapja, így egyből nyilvánvalóvá válhat, hogy az új processzorok mellé készültek. A visszamenőleges kompatibilitás megmarad, arról azonban nem esett szó, hogy a régi X299-es alaplapok is kapnak-e majd BIOS frissítést, azaz használhatóak lesznek-e bennük a Cascade Lake-X sorozatú központi egységek. Az eddigi gyakorlat alapján jó eséllyel a Cascade Lake-X processzorok támogatását is megkaphatják a régi alaplapok, ám ezzel kapcsolatban biztosat majd csak az első hivatalos bejelentések mondhatnak."
forrás: [link]
Az utolsó mondatokokban "Az eddigi gyakorlat alapján" nem tudom mire gondol a cikk írója. Az intel köztudottan úgy vált proci foglalatot, mint más alsógatyát.
-
-Gabesz-
senior tag
Nagyon nagy itt a csend, pedig az örvendetes hír, hogy nem kell lapot váltani az ősszel érkező új HEDT procik alá, mert ha jól olvasom marad az x299 a Cascade Lake-X mellé is.
-
deadwing
addikt
Egy rövid kérdésem van. Ezeket a 14 magos dögöket mivel érdemes stressztesztelni? Nem a stabilitás ellenőrzése most a célom hanem hogy minél nagyobb hőfokokat lássak.

Minél egyszerűbb, lehetőleg portable progira lenne szükségem.
-
ByBeni
tag
2080Ti-n mindenképp gondolkodom én is de munkára bőven elég jelenleg a 1080Ti-is, renderelés-videóvágás 4K, 4,6K és 8K. Korábban az SLI még jobban is jött a dupla annyi CUDA mag miatt. Itt ausztriában mondjuk még olcsóbban is szerezném be a 2080Ti-t Vectorral együtt
Processzor terén én úgy tapasztaltam hogy vegyes használatban (game-munka) nem sok alternatíva van a jelnlegi i9 7900X-nél -
KAMELOT
titán
Most filózok, hogy egy 2080ti beszerzek, de ahogy te is úgy én is inkább külföldön vagyok. Otthon meg alig, így alig van időm leülni a jó kis gépemhez. Év végén lehet beszerválom a Ti-t aztán mehet rá az ek vektor.

Csábító ez a rizs, de inteles vagyok. Gondolkoztam egy 9940X procin is. Lehet az is lesz.
-
ByBeni
tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
A 1080Ti Strix-en már az van kép link
a két Gainward már másoknál teljesít szolgálatot. A teszttel az a baj hogy nagyon messze vagyok otthontól, eredetileg tervezett 1 hétből már sok hét eltelt munkából külföldön... Amint hazaérek pótolom!
Nem élek Ryzsen
maradok az intelnél!! -
ByBeni
tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Gyors helyzetjelentés...
Kb 500km levezetés után rájöttem hogy kell egy friss Windows is
mivel cserélődött a 960EVO-PRO-ra... Szóval elejétől csinálhattam mindent
Jelen tapasztalat az az hogy "beáll" és dinamikusan emelkedik vagy csökken a hőfok, korábban ez hirtelen ugrásokban nyilvánult meg a nem tökéletes, nem gyenletes hőátadás miatt. Tiszta réz IHS amire valóban ráfért volna egy polír de így is fényévekkel jobb mint a gyári kupakkal!
Procedúra, proci helyére, paszta (MX 4
) amit lehet elsokalltam kicsit, EK Velocity fel és mehet a buli... Bár sokallom a max hőfokot de rájöttem hol csesztem el a story-t. Tetőn a 360-as radi, kifelé fújja 3 NB Eloop, alul a két 1080Ti és oldalról ( igen, LianLi O11 Dynamic White, oldalt van 3 venti hely) két venti fúj a VGA-k felé. Ez azért is rossz mert a két vga melegét felfelé tolja és a 3 Eloop a radira...
Jelenleg 26C° van a szobában szóval alap órajeleken ezt sikerült produkálni az új kupakkal,
Bővebben holnap (vagyis ma) lesz időm igazítani a dolgokon, egyenlőre élvezem így a setupot mert ez így is ezerszer jobb mint volt! -
-Gabesz-
senior tag
Kíváncsian várjuk hogy hazaérj és beszámolj az eredményekről egy alapos tesztelés után.

A legjobb 7900x prockók talán 4,7-4,8ghz-et tudnak menni, de nagyon forrófejűek.
7820x-ből 1-2 hónapja láttam ebayen egy 24/7-ben 5ghz-re alkalmas példányt jó pénzért, de elég gyorsan elvitték. -
ByBeni
tag
Gyorsan összedobtam a rendszert próba miatt. 1.2V és 4,5Ghz mellett 35C° Idle
, ezelőtt 50C° körül ugrált ugyanazzal a vizes rendszerrel... Cinbench R20 alatt belenyalt a 90fokba és volt hogy 90-felett beavatkozott a védelem és leállt... Ez baromi jó lett
Hazaérek dobok fel pár képet, ez most csak úgy gyorsan...
-
ByBeni
tag
Nagyon szép munka! Le a kalappal a fórumtárs előtt! A ragasztáson észre sem venni hogy ez nem gyári munka...

Ha ma lesz időm akkor összerakom és beszámolok a hőfokokról
-
mgabi
senior tag
Akkor itt a vége a platformnak. Jön a Cascade lake X és az X499 chipset, de a foglalat marad a 2066
) -
ByBeni
tag
Nem tudom mit szólna hozzá a bolt ha visszavinném ezzel a problémával... Tényleg nem két filléres dologról hanem pár százezresről! Bár ismerőst rázták már le azzal a dumával hogy "ez lehetetlen hogy ilyen előforduljon és nem fogja a nagyker sem kicserélni" amikor hasonló proci probléma volt de ott a kupak ragasztása volt szar, a kupak sík volt de ferdén áltt a pcb-n. Úgy döntöttem leszarom a garit, megy delidre és custom ihs-t kap!
-
-
ByBeni
tag
Köszönöm az infókat

Láttam, olvastam közben IHS problémákat de nem gondoltam volna hogy belefutok.
Alternatíva kell az biztos!
Közülünk ha valaki már cserélt IHS-t rézre vagy más megoldás is érdekel, szívesen venném a tanácsait
Gabesz teljesen alapórajelen megy, a probléma felfedezésekor ki is zártam az OC-t -
ByBeni
tag
Üdv! Egy része mehetne a vízhűtés topikba is de itt a procival is akad gondom.
Áthúzott a szívem a HEDT erösebb oldalára de nem teljes az öröm... Létezhet hogy nem teljesen sík a cpu (i9 7900X) kupakja? kezdetben egy az Apexhez EK monoblokk volt rajta de feltűnt szereléskor hogy ferdén fekszik fel, illetve a kupak sem lenne teljesen sík (tudom hogy gyártottak konvex és konkáv kupakot is). A vrm részen valóban vastagabb volt a gappad így első blikkre lecseréltem a gyártó szerinti 2mm-esre de itt a probléma megmaradt csak kisebb hézaggal... Találkoztam már szarul illeszkedő monoblokkal szóval egynapos tesztet (türelmi időt adva) le is cseréltem a monoblokkot EK Velocity-re. Monoblokkal 98C° volt Cinebench R20 teszt alatt (360-as radival, NB Eloopokkal, piszok jól szellőző LianLi O11 Dynamic házban) Most a Velocity-vel sem olyan fényes a helyzet, játék alatt felmegy 60-75C°. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
dodoroli
üzenetére
Bizonyos esetekben mindenképpen kell legyen előnye.
Játékok terén biztosan van.
Példa x99 rendszerrel: 2x8 vs 4x4 Gb és [link]
Illetve kevésbé látványos előnnyel X299 rendszerrel: 2x16 vs 4x8Gb és 2 vs 4 chanel ram -
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék a meglévő ram páros mellé venni még egy párat és négy csatornás memória vezérlést használni.
Lesz e számottevő sebesség különbség a dual csatornáshoz képest?
A processzor támogatja I7 7800x az alaplap Asus ROG STRIX X299-E GAMING a meglévő memória CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT.
Köszönöm! -
-Gabesz-
senior tag
Teszteltem egy 7800X procit.
Delid nélkül, léghűtéssel 4,8ghz/1,2v -ig jutottam. Itt teljesen stabil, viszont a Cinebench 20 futtatásakor a magok nyaldossák a 90 fokot.
Delideléssel valószínűleg meg lenne a stabil 5Ghz 1,3v körül és tűrhető hőfokokkal.
Viszont ha már delid, akkor én kipróbálnám a direct die hűtést egy delid die guard felszerelése után. Ezzel talán kevesebb macera van és jobb is hűtés szempontjából.
Esetleg valaki ismeri/használja ezt a megoldást?Mivel Cinebench20 alatt a magok a 90 fokot nyaldosták, ezért egy lépést hátráltam és belőttem 4,7Ghz/1,15v-ot 24/7-re.
A ramokat sikerült 4000 c18 1T -ben stabilan beállítani, annak ellenére, hogy van 1 duál kitt Gskill + 1 duál kitt kingston, szóval a quad chanel ilyen vegyes felvágottból jött össze.
mobo: asrock x299 extreme 4 (csak dicsérni tudom)Észrevehető különbségeket nem tapasztaltam 5Ghz 7740x után, talán annyit , hogy játéknál (metro exodus) pálya betöltése gyorsabb a 7800x-en. Mégis lehet előnye a a nagyobb ram sávszélességnek?
Egy kérdés így a végére, a CPU internal voltage vagy VCCIN vagy CPU input voltage hívják ezt több féle módon is a különböző gyártók, szóval ez meddig elfogadható és mennyire van kihatással a cpu hőfokára?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
-Gabesz-
üzenetére
never mind, azért köszönöm..

ma találtam "viszonylag jó áron" maximus xi hero + 9700k kombót... egyelőre nem mondok semmit, legyen itt, tesztelem és meglátom.. nem vetem még el a X299 lehetőségét...
m2 ssd és 360 aio ami kell még... (mondjuk ezek fél éve tervben vannak) erre is van már mondjuk speckó offer, pc boltból... egyedül a 360as víz ami perpill drága, nemrég volt akcióban, lemaradtam -
válasz
Maelephant
üzenetére
Belső konkurenciát simán teremtett az Intel is, pl 9900K vs. 7800X/7820X.
Szerintem is túlzás azt mondani, hogy 5Ghz-et fognak menni, de 4.5-4.8 benne lehet ezekben a processzorokban simán, jelenleg is 4.4Ghz+-ig tudnalk boostolni a nagyobb Ryzenek, plusz IPC számban az Intel felett járnak már most és várható még javulás. -
Ezek a "pletyka" táblázat adatai, nem kellene készpénznek venni, kritikátlanul terjeszteni. Számos YT videóban foglalkoznak azzal, hogy az 5.1 GHz 16/32 proci 499 USD-ért több, mint valószínűtlen, már csak azért is, mert ha technikailag lehetséges, akkor sem éri meg az AMD-nek, egyrészt alig volna rajta haszna, másrészt belső konkurenciát teremtene.
Szerintem mindenki várja a bejelentést, de én óvnék a túlfűtött reményektől.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
pl:7820x
csak német szállítás. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Ebayen ki lehet fogni olcsó procikat.
Én fentebb linkeltem is egyet, egy 9820x-et (10 mag) ami 145k körül ment el. azóta mondjuk csak többért láttam. Most is van fent 1-2 darab olcsóbb 7820x és 7800x is, de ezek németben vannak és nem küldik külföldre.... -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Októberben a jobb példányok £500-ért mentek mert hiány volt. Én meg azért tettem magasabb áron az enyémet mert 5 GHz is kihozható belõle.
De elfelejtkeztem róla....

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Huuuuu bazz'meg feltettem októberben egy hétre......aztán elfelejtettem leveni. Jó magas áron raktam fel, azt mondtam ha viszik £570-ért eladom, de £520 volt a rekord.
Kösz hogy szóltál...le is veszem.

-
- = Zk = -
félisten
válasz
-Gabesz-
üzenetére
hű, baszki... ezt akárhogy olvasom, X... (döntetlen)

perpill, ami még felmerült, hogy 9600K és onnan 9700k... de a 9600k+mobo (új) az már az a használt X299 kombó, amit már elsírtam fentebb is...
de nagyon kiv vagyok, hogy a quad channel, mennyire is hoz többletet mondjuk.. mert teszteket látok neten, de a sok X299 kombót dual channelben hajtják az adott tesztekhez, és nem látok különbséget ezáltal.. elenyészőtmár nem vagyok az az FPS huszár, valóban... inkább sandbox gémelésben lelem örömöm... a 34"-es UW monitort is csak a felbontása és a vga miatt vetettem el egyelőre...
MiklosSaS
te árulod ebay-en a 7820X-szet?!
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
-A 9700k magasabb sebességre tuningolható, kb 2-3-400mhz-el is akár és a játékokban több FPS-t tudna, de Te nem tűnsz FPS huszárnak

-Ezen kívül sebességbeli különbséget nemigen vennél észre.
Viszont ha kell a több szál és a HT, akkor egyértelműen gyorsabba 7820X-A 7820x-et drágítja a 4 csatornás memória, szóval 4 db modul kellene hozzá
-A későbbiekben a 9700K upgraddelni be tudsz rakni jelenleg 9900K-t (8/16),aztán ki tudja mit hoz a jövő. A 7820x helyére be tudsz pattintani sokmagos szörnyeket, amik főleg munkára fogva gyorsak, gaméra nem annyira és jelenleg baromi drágák is.
-
- = Zk = -
félisten
pont 7700K-ról váltanék, igaz nem 5.1GHz-en hajtom, de... olcsóbban kijönnék, mint a 9700k+mobo tervemmel... hacsak nem lenyomja az új amd proci megjelenése az árát, de.. az előző sem nyomta le...
szerk.
tervben volt, hogy cserélek egy UW monitorra (is), csak megakadtam... de kezdem érteni a lényeget..
sürgősnek nem sűrgős, de... ez az 570 font eléggé felkorbácsolt az X299 végett... -
ÁdiBá
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Volt 5,1 Ghz i7 7700K. Lassú volt ehhez képest.
Csúnyán jól megy mindenhol a 2080Ti, és ehhez kellő kakót biztosit a CPU, WQHD-ban.Nézd meg, Ryzen 2700X és a 9900K OC között 10% különbség van játékokban, és te azt állitod észreveszed a különbséget

Vicc...
Inkább új VGA jönne, mint cpu azt mondom.(#1310) - = Zk = -
Ha nem sürgős a csere, én várnék a helyedben most az AMD lépésére.
Intelnél is jönnek az új központi egységek nyár elején. -
- = Zk = -
félisten
válasz
tom_tol
üzenetére
kedvező ár: perpill egy maximus X/XI+9700K a terv... de ugye amit mondtam, van egy X299 kombó (Strix gaming+7820x) elég jó áron, igaz QC ramok kellenek hozzá, de az "bagatel"... (külföldön élek, tegyük hozzá!!)
fogom, lecsapom a HT-ét, és elég nekem az a 8 mag 4,5-4,7GHz között.. ha kell a "more" kakaó, akkor visszapattintom a HT-ét...ezért dobtam fel a topikot, nem akartam semmi baltadobálást

-
MiklosSaS
nagyúr
Persze hogy jön...skylake ++++++++++ majd lesz a 12 mag /24 szál...250 W TDP 3.5 GHz alap....$999-ért.
Másik oldalon meg 16 mag/ 32 szál...120 W TDP-vel $499-ért.Nem érzed lassúnak mert nincs mivel összehasonlitanod. De ha volna egy 5.1 GHz-es 9700K-d akkor észre vennéd a különbséget.
Ez a platform inkább munkára való, persze játszani is lehet rajta...de ez nem az X79....sajnos.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
tom_tol
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Szerintem nem ér ennyit. X299-t csak akkor ha nagyon kedvező az ár.
-
-Gabesz-
senior tag
Mindenki várja az új AMD procikat (én is). Azért várjuk meg mi lesz belőle és mikor...
Új gép vásárlása esetén nyilván valóan nem logikus az X299 platform (rossz ár/érték arány, az intel nem fejleszti, ré elengedte a kezét. ), hacsak valakinek nincs szüksége a több PCIe lane-ra.
Éppen az általad leírtak miatt esni fog az ára a használt piacon, még jobban mint most.
Ha olcsón kapsz erős x299 konfigot mi hátrányod lesz az általad preferáltakkal szemben?
Miben szenved hátrányt akinek most van egy 7900x konfigja? Hm? Játékokban -X fps 9900k-hoz képest? Nyilván ez egy réteget érdekel, de sokakat nem.Tuningolni mindent lehet úgy hogy delid (ha lehet) és épített víz elkerülhetetlen és lehet szolidabban is.
Szerintem sok mindenben egyetértünk, remélhetőleg ez a topik is az Lga1366-os-hoz hasonlóan pörgős utóéletet fog élni. Szóval ha valaki betéved ide tárt karokkal fogadjuk, aki meg itt van ne kövessen már el harakirit mert neki x299 konfigja van.
-
mgabi
senior tag
válasz
-Gabesz-
üzenetére
jó ár-érték konfigok:
átlaguser: Ryzen 5, i5 8/9600k
pro-gamer: i5 8/9600k, i7 6/7700k, 8700k, 9700k,
hobbi videovágás, render: i9 9900k, Ryzen 7, Threadripper
pro-user: X299 14-18 mag. (7820x-7900x-nek semmi értelme)Zen2, Ryzen 3xxx menetrend:
április végén disztribútoroknak bejelentés + kapnak egy rakás procit tesztelésre + adat szivárgás, pletykák
május vége nyilvános bejelentás
július 7 forgalmazás indulásaSztár procik:
Ryzen 9 3950x 16C/32T@5,1ghz - 499 usd - ez nagyon csúnyán alázni fogja az X299 platformot (9900x 1000usd)
Ryzen 7 3700X - 12/24 - 4.2/5.0GHz - 105w - $329
Ryzen 5 3600X - 8/16 - 4.0/4.8GHz - 95w - $229
Ryzen 3 3300X - 6/12 - 3.5/4.3GHz - 65w - $129Threadripper 3 október
Mindenki maga eldönti mit szeretne, de az X299 platformnak rossz az ár-érték aránya. Tuning esetén a sok mag miatt a delid és az épített víz elkerülhetetlen.
-
keIdor
titán
válasz
-Gabesz-
üzenetére
"-Sok mag kell, mert mondjuk munkára."
Nagy eséllyel nyáron az AMD olcsóbban fog kínálni jobbat.
Egyelőre lehet csak 12 maggal, de lehet egyből 16 maggal, majd kiderül.
Nem lesz értelme az X299-nek, mikor a másik oldalon ugyanez a teljesítmény meglesz kevesebb fogyasztás mellett, hála a 7nm-nek. (olcsóbban ráadásul)
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- 4G Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

maradok az intelnél!!
mivel cserélődött a 960EVO-PRO-ra... Szóval elejétől csinálhattam mindent
, ezelőtt 50C° körül ugrált ugyanazzal a vizes rendszerrel... Cinbench R20 alatt belenyalt a 90fokba és volt hogy 90-felett beavatkozott a védelem és leállt... Ez baromi jó lett
)