- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
-
Mobilarena
Amit a Coffee Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cyberboy42 #9499 üzenetére
W 8.x nem frissül Skylake utáni procikon. Kiírja, hogy nem támoogatott hw.
-
mgabi
senior tag
válasz
venom8888 #9474 üzenetére
Ha eddig kibírtad akkor várj még májusig, akkor kint lesz a zen2 és az intel árazására komoly hatással lesz. Ilyen árak mellett platform váltás elég foghúzós. Mondjuk a 1080Ti mellé illene valami jobb, de ez attól is függ mivel játszol. Én várnék... 3-4 hónap nem a világ.
-
DeckardCain
senior tag
Valaki nézte jatek alatt már ezt a Windows 1809 buildes HT on/off dolgot?
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
venom8888 #9474 üzenetére
Szerintem meg szép különbség van a két proci között, igaz csak egy generáció de i5-i7.. a HT is hoz valamit. Én is vettem egy 4 magos procit, és igen, persze, van proci limit, ha az ember valami brutál vga mellé teszi be amit nem tud etetni, de azért ez nem jelllemző.. Most a legolcsóbb megoldásod ez, és ha majd az egészet cseréled, akkor is még el lehet adni a 7700k-t valamennyiért.
-
ReFleXx
addikt
naja, csak a 8600k delidre ugrik a gari, a 9600k stockra meg nem
van akinek ez szamit.
a mester szerint, a chipek vastagabbak lettek, legalabbis 9900k-n ugy latta, ez is ront a holeadason, de a forrasztas sem er fel egy conductonaut-tal.
(#9489) Shkiz0 nem ugy volt amugy hogy csak a K procik kapjak a forrasztast?
-
válasz
venom8888 #9488 üzenetére
Delild az amikor a processzorkupakot biztonságosan eltávolítják, és alatta az intel által használt ipari hulladékot amit ők pasztának hívnak lecserélik normális másikra, így nyerve 5-20 fokot is akár processzortól függően.
A 9X széria esetén már visszatért az intel a forrasztásra, itt nem paszta van a processzormag és a kupak között így jobb a hőátadás, de többen panaszkodtak hogy ez sem az igazi.
Amúgy ezt leszámítva érdemi különbség nincs a 9600 javára. -
laychi
veterán
-
válasz
venom8888 #9478 üzenetére
Ha ez bruttó új ár akkor value vétel figyelembe véve a jelenlegi árakat...DE... én nem venném meg alább kifejtem miért.
(#9480) venom8888
Ha nem éget a csere akkor várj egy kicsit.
Tavasszal jönnek az új Zen2 procik AMD-től, és eddig ígéretesek az infók róla, plusz addigra talán az Intel is valamelyest utóléri magát, és mérséklődnek az árak.
Ha nem opció az AMD, és vagy mindenképp Intel kell akkor sem vennék már 4 magos, de még 6 magos procit sem.
Már most is van pár játék ahol egy 8600K elfogy.
A legminimálisabb amire váltanék a helyedben az egy 8700K, de inkább egy 9700K, esetleg Ryzen 2700 ha játszik AMD is. -
venom8888
őstag
Sziasztok. Nagy ugras lenne a teljesitmenyben jatekok alatt egy 6600k rol 7700k ra valtani? Vagy inkabb varjak meg ,es egy 8700k vagy felettire csereljek ha lesz elfogadhato arban?
-
válasz
ScomComputer #9468 üzenetére
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
ImpersonatoR #9464 üzenetére
Téged figyleve többet viszed vissza a megvásárollt cuccot, vagy mondod le mint hozod bakker
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ScomComputer #9468 üzenetére
Majd olyat ami prime/játék stabil ja és persze Asus vs. Giga felállásban. Kíváncsi vagyok lesz e különbség a stabil feszek között.
-
palfitom
félisten
válasz
D-LAN|FuRioN #9461 üzenetére
Lightroom és Photoshop-hoz jobb ramot is vehettél volna, ha már Z-s lapod van. (ráadásul a proci natívan 2666 MHz-et támogat, nem értem miért lett 2400...)
-
Ugyan már kifizettem (még az "eredeti" 170.000 -es árat) de ma töröltem az Asus Extrem + 9900K megrendelést.
11.27 -óta semmi reakció azóta vettem egy 6600K + Asus Z170-K t azzal veretemMajd jövöre talán lesz Apex is újra nekifutok talán esik a 9900K ára is tovább.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Bocsánat jogos, hozzá szoktam a rövidítésekhez.
Hát igazából valószínű még így is előrelépés lesz nekem ami nagyon lassúnak tűnt az előzőn az a sata korlát. Most viszont m.2 nvme 512 lett benne. Nagyon gyors, de képszerkesztést még nem próbáltam, import és a kezelőfelület legyen gyors, az export m1, hogy nyerek 1-2 percet vagy nem. Egyébként egy macbook pro 13" -on szerkesztek fotókat főleg, valami i5 van benne 2,9ghz, ez is kellően gyors exportot kivéve, az kellően lassú.
Mindenesetre ennél azért többet várok az új i5-től.
Egyébként azt néztem, hogy boost-ban felveri mind a 6 magot 3ghz-re. Alapban meg azt hiszem 1,7-en ketyeg. Vagy ilyen 4-5ghz -es órajelekre gondolsz?
-
válasz
D-LAN|FuRioN #9461 üzenetére
Lr Lightroom és Ps Photoshop (teljes nevek a kereső kedvéért) nem tud mit kezdeni magokkal, oda órajel kellett volna. Erre a célra gyengébb procit nehéz lett volna találni
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Sziasztok!
Múlt héten beneveztem egy i5 8400T -re. Mivel szinte semmit nem találtam róla azon kívül, hogy létezik, így kicsit félve, de nem csalódtam. Igaz nem vagyok hardcore felhasználó, elsődleges szempont a fogyasztás volt. Szimpatikus volt a 35W, de féltem, hogy túl gyengus lesz. LR,PS, 3DS, böngészés film, minimális játék a felhasználási kör. Dual 1366-os L5640-ről váltottam. Gyorsan amit lefuttattam tesztet megosztom veletek, hátha valaki érdeklődik a jövőben energiatakarékos i5 iránt.
Cinebench R15:
Multi Core: 724 cbGeekbench:
Single Core: 3377
Multi Core: 14448Asrock z390m pro4, 16gb Kinston ddr4 2400, 1050ti lp, cm geminii m4.
10 körös linx-el 55 fokig sikerült megkergetni a fenti konfigot, borda még úgy is kb langyos volt csak (beépítve az íróasztalba). Alapjáraton 29-32 fok között ingadozik, normál használat közben max 42fok volt eddig amit láttam, 4 napja megy 24/7-ben.
-
zzola
titán
válasz
ScomComputer #9452 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Aorus Pro? Most beszéltem egy külhoni komával és nagyon meg van elégedve + volt aki egy Z390 Extreme 4-ről váltott (irgalmatlan v-dropp nála is és 1.376v@4.9-en megállt a proci) és baromi elégedett a lappal pedig Asrock fan volt idáig. 1.380v@5.1-en tolja ugyan azt a procit ami elég masszív különbség.
-
mgabi
senior tag
válasz
Varjuk. Red dotot az ssd-nek
-
mgabi
senior tag
Hihetetlenek tűnik nekem is nyugi, de 5 hónappal a rajt előtt 50% felett van a valószínűség. Intelt nem sajnálom, hogy a ddr4-esített és picit finomított 2013-as haswell architektúrával házzal még 2019-ben is. Mindezt úgy teszik, hogy itt a ryzen. Ha nem lenne amd akkor még mindig a 7700k lenne a top termékük mainstreamben.
-
keIdor
titán
Várjunk az ilyen pletykákkal, mert az a táblázat szerintem túl szép, hogy igaz legyen... a 16 mag még talán hihető is, az órajel nem. IPC sem. De legyen így, nem sajnálám az Intelt egy cseppet sem, de az a táblázat elég hihetetlennek hangzik akkor is. Ryzen 9 3850X 16c/32t 5.1GHz... ilyen a mesében sincs.
-
MPowerPH
félisten
Azert varjuk ki... AMD -nel mindig az igeretek a nagyok, meg a remeny a vasarloktol, de valahogy nem all ossze, legalabbis VGA fronton. A Ryzen persze jo lett, az akar lehet egy jo dolognak is a kezdete.
De nehogy konnyet hullajtsatok az Intel miatt, sajat vermukbe estek bele. -
hokuszpk
nagyúr
-
mgabi
senior tag
Hát srácok, itt nagyon nagy baj lesz Intelnél jövőre.
1. Comet Lake miatt jövőre tuti nem lesz Ice Lake 10nm+
2. Iparági pletykák szerint a 10nm+ az csak egy kicsinyitett Skylake lesz, és a tranzisztor sűrűség közel sem lesz olyan jó, mint korábban számítottunk rá, így IPC javulás se lesz akkora várhatóan, mondjuk cserébe magasabb lehet a freki.
3. Az Intel már a 2021 végi 7nm-re koncentrálnal állítólag, mivel a 10nm technológia több 10 mrd dolláros bukás, és nem tolnak bele több pénzt.
4. AMD 30% IPC javulást ígér, miközben a Zen2-nél elérhető lesz az 5Ghz!!! Azaz 30% nagyobb IPC, és 20%-kal magasabb órajel, az lazán 50% gyorsulás
5. Ryzen 5 8C/16T - 180USD, Ryzen 7 12C/16T 300USD, Ryzen 9 16C/32T 450USD, és ez az árazás IPC javulással elég durván alávág az Intelnek. Ryzen 5 3600X 4.8Ghz 8C/16T 230USD - kb 75 000 ezer huf, ezzel nagyon nehéz lesz versenyezni. -
Devid_81
félisten
válasz
Cyberboy42 #9442 üzenetére
Ez nekem nem magyarazza meg, hogy miert is kellene neki ekkora hofokon menni.
Maradjunk annyiba, hogy Inteleknek valtaniuk kell es mar hiaba csiszolgatjak a 14nm-ert.
Ezt a 9xxx szeriat meg megtarthatjak maguknak, foleg annyiert amennyit kernek erte -
mgabi
senior tag
válasz
Darth_Revan #9439 üzenetére
hűha... Kraken X62-vel 93fok 4.8ghz és 1,25Vcore mellett. Az nem gyenge!
-
mgabi
senior tag
válasz
Darth_Revan #9437 üzenetére
Mivel hűtöd pontosan?
-
Darth_Revan
veterán
Na marad 4.8 Ghz a 9900K-nak.
LLC=7, core 1.245V, vccio és vccsa 1.15V.30 perc Aida64 fpu, 20 db Linx kör (4096mb), Fire Strike és 30 perc Rise of the Tomb Raider után senki nem húzta ki a dugót és nem dobott errort.
Linx és Aida (egymás után futtatva) utan max 93C lett a legmagasabb peak temp, RoTTR után 69C, FS után 66C (CPU teszt résznél) volt a max CPU temp.Szerintetek ezek a hőmérsékletek elfogadhatóak Kraken x62 aio hutessel ?
Illetve kell még további teszt vagy nagy eséllyel már stabilnak mondhato ? -
Axel pRo
aktív tag
válasz
ScomComputer #9433 üzenetére
Nem szívesen árulkodom, de valami vízes nevük van.
-
palfitom
félisten
válasz
ScomComputer #9433 üzenetére
Úgy-úgy!
-
Axel pRo
aktív tag
Sziasztok!
Most rendeltem komplett PC-t 9600k-val es asrock z390 pro4 lappal. Az uzletnek nincs kapacitasa az osszeszerelesre, erre mondtam hogy semmi baj, holnap bemegyek erte es osszerakom magam. Ekkor az elado figyelmeztetett, hogy lehet nem lesz se kep se hang az ujgeneracios procival, akkor vissza kell vinnem a lapot BIOS frissitesre hozzajuk. Direkt azert rendeltem 390est hogy ne kelljen BIOS-t frissiteni, ezek szerint az en tevkepzetem volt csak hogy ezek a lapok alapbol kompatibilisek a 9xxx procikkal? -
Darth_Revan
veterán
válasz
ScomComputer #9429 üzenetére
Már hozzászoktam VIII Hero is ugyanezt kezdte el x-edik BIOS után csinálni
-
ScomComputer
veterán
válasz
Darth_Revan #9428 üzenetére
Hát erről beszélek bammeg.....ki-be kapcsolgatásról szó sem volt...
Oszt még azt írja a nagy tudású "Silent Scone@ASUS",hogy ez normális...
Akkor nekem miért nem csinálja,akkor az nem normális....
Tedd vissza a first bios-t azzal jó,ha zavar... -
Darth_Revan
veterán
válasz
ScomComputer #9427 üzenetére
Kipróbáltam most és nincs ilyen gond.
Csak a szokásos hogy coldboot-nal egyszer kikapcsol majd vissza inditasnal, de ilyen nincs hogy ki-be kapcsolgat többször is. -
ScomComputer
veterán
válasz
Darth_Revan #9426 üzenetére
Azért kérdeztem a bios-t,mert sokaknak coldboot problémája van vele,neked nincs?
Tehát ha teljesen áramtalanítod a géped,és egy kis idő után bekapcsolod akkor 2-szer vagy 3-szor is nekirugaszkodik mire elindul.... -
Darth_Revan
veterán
válasz
ScomComputer #9425 üzenetére
A legfrisebb, 6202.
Black Ops alaplapom van, de a simahoz adott bios-at is tökéletes(COD-os boot logo sem lett kilove)
vccio és vccsa-t auto-rol atallitottam 1.15V-re, most nézem stabil maradt e 4.8 Ghz-en . -
ScomComputer
veterán
válasz
Darth_Revan #9424 üzenetére
Te ilyen "harapófogós" lény vagy...
Melyik bios van a lapon? -
Darth_Revan
veterán
válasz
ImpersonatoR #9423 üzenetére
Xi hero
-
Melyik asus lap lett végül is vagy azt nem vitted vissza csak a cpu-t?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
ScomComputer #9421 üzenetére
Auto-n vannak, azokhoz nem nyúltam .
-
ScomComputer
veterán
válasz
Darth_Revan #9420 üzenetére
Szerintem nem rossz,de próbálj ki valami b@szó gamet is,mert nálam volt olyan....Áááá de sokat,hogy a tesztek lefutottak hiba nélkül,de a Division 1 óra után behalt,whea hibával.....
Melyik bios van a lapon?
vccio és vccsa mennyin van? -
válasz
Darth_Revan #9418 üzenetére
Akkor az nem stabil.
Mást/máshogy tesztel mind a kettö...
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Linx mennyire megbízható test?
4x 20 sorozat hiba nélkül lefutott, de Aida64 fpu test errort dob -
Ha még valakinek ez újdonság, akkor az Asrock Phantom Gaming 6 lapon uP9521P + SM7341EH kombó van 5x2+2 felállásban, szal' echte Extreme 4 más dizájnnal.
Ennek fényében inkább Z370 K6 vagy Taichi vagy Extreme4.
Kicsit úgy érzem visszalépés a Z390 Ex4 a 370-hez képest. -
csumpa93
tag
Köszi a segítséget srácok
ha legalább egy évig jól működik, akkor lehet kérem majd egy hozzáértő segítségét a delid-hez. Esetleg tudtok ajánlani valakit? Vagy majd akkor ráér. Vagy még ma is ugrik a gari vele, vagy már meg lehet oldani garivesztés nékül. Vagy mi az az idő amennyit még várjak vele, hogy kiderüljön, va-e vele baj, hogy ne szívjam meg egy delid utáni meghibásodással.
-
mgabi
senior tag
válasz
csumpa93 #9406 üzenetére
Kibírja, 2 év múlva ha nem teszik raksz bele, egy 9700K-t vagy 9900K-t. RX580 mellé tökéletes, nem lesz CPU limited. Viszont tuningold a procit mindenképpen, mert a 4,30ghz alap turbó órajel, ennek a procinak meg sem kottyan. Szolidan adsz neki egy 4,6Ghz-t, azt mind viszi lazán egy szar hűtővel is. Ha picit jobban értesz hozzá, akkor mehet 4,8 is, vagy deliddel 5,0-5,2 silicontól függően.
Lelkesíteni nehezen tudlak ilyen árak mellett sajnos. Nagyon foghúzós az intel. Munkatársam apja most vett egy gépet, pedig én építettem volna neki jövő héten, mert akkor érek rá, egy jó kis Ryzent, de nem bírta ki Bement egy számtech boltba és rásóztak egy i3 7100-t 52 ezer forintért plusz a többi szart. Röhögtem magamban egyet. okos.
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Hát hol is kezdjem
Lényeg, hogy i5 4670-es platformról szerettem volna már váltani, amit jó áron el is tudtam adni, de lehet kár volt. ezek az árak elég durvák. Ráadásul olvasom, hogy ahhoz képest semmi fejlesztés, de évrő évre hoznak kie erősebb és erősebb konfigokat, meg hogy kevés a 6 mag meg hasonlók. Most sikerült nagyon jó áron egy i5 8600K-s, Asus z370g-s Rx580-as gépet nagyon-nagyon jó áron összeraknom. Csak most itt olvasgatom, hogy így meg úgy kevés
hááátt..... majd nem elment a kedvem az egésztől. Van hozzá egy kraken x54 hűtőm, terveztem egy kis minimális OC-t de semmi durvaság.
A lényeg, hogy szerintetek egy 3-4 évig ki lehet-e vele bírni egy 1080P-s 60FPS-es gémingre vagy már most felejtsem el xD Mert igen egy i5 4670 nehezen, de idáig kibíta. Kérdés, hogy ez is bírni fogja-e eddig.
Lelkesítsetek, hogy jól választottam
végülis én örülök neki mert végre valami új csak kicsit elkeserít ez a folyamatos értelmetlen évenkénti gyorsulás, hogy vegyed, vegyed az újat.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ez jelent-e valamit, de az ASUS honlapon azt APEX lap képe lecserélődött! Most már dobozzal együtt látható.
Majd csak lesz végre róla több infó és készlet is!
-
ates2
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #9402 üzenetére
ah ok
-
ates2
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #9400 üzenetére
nem egyforma a 2 venti
jó az úgy ? vagy csak nekem fura esztétikailag
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest