- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VinoRosso #8251 üzenetére
na.
nos örülök is meg nem is
Mivel megyek el itthonról nem nagyon volt időm tesztelni. Eddig odáig jutottam, hogy
1.296v on 380x9 en stabil, sajnos e felett ugyanaz van mint a régi procimmal is, semmi hibakiírás nélkül ujraindul a gép, ezzel végleg bebizonyosodott, hogy kevés a tápom.
Most 3.2Ghz-en stabil 1.232v fesszel, de még ha hazajöttem akkor tesztelek, mert tuti megy kevesebbel is csak nincs most időm tesztelni, majd csak ha hazajöttem 10 után.
SS-eket pont ezért nemérkeztem csinálni, de este majd csinálok.Jövő héten veszek egy VX-550-et és azzal kimutatja majd a proci a foga fehérjét remélem
Egyebet nemtudok mondani, kérem kapcsolja ki -
-
-
Nagyon nagy a csend...
Ti tán tudtok valamit, amit én nem??? -
válasz
Robi_73 #8181 üzenetére
Ezzel csupán annyi a baj amit westlake is mondott, hogy nem éri meg. mert azért valljuk be, 10 prociból még jó esetben is találsz max 4-5-öt, ami jólmegy, de ahhoz is mákk kell, a többi meg átlagos, vagy az alatti. Eleve bolti ár alatt kell szinte adnod ahhoz, hogy ne csak "áruld", hanem el is add. Másik meg habelegondolsz 10db procinál azért 5-600K tökédnek kell lennie.
És többet buksz mint nyersz, ugyanis nálunk nem fizetik meg. -
válasz
Nyugdíjas #8159 üzenetére
Procimat eladtam, L737b428-at vettem én is.
Holnap holnapután kapom kézbe. VID szintén 1.2v majd meglátjuk mire elég.
Sajnos akartam mégegyet venni de ma elhagytam 25K-t.
Igy most ez kicsit késik, bár ha beválik akkor max csak ha találok akkor L734A934-et vennék, de bizva az 1.2v vid-be megleht h jobb lesz mint a prmcsk szériás A934. -
vannak bizony. Nagyjából úgy néz ki, hogy az uj procik (L731 L733 L734 L737) alacsony VID-el vannak ellátva, ezért viszonylag elég jól mennek.
FPO a gyártási szám. ami ilyen formában van pl: L723A588
L7 ez az év azaz 2007 23 pedig a hetet jelöli a többe nemtudom mi.
A dobozon megtalálod ott ahol azt írja hogy FPO/BATCH, vagy ha tray proci akkor a proci kupakján van rajta. -
válasz
_voodoo_ #8004 üzenetére
sajnos az a baj hogy L737 ez igy kevés. Tuningra ennyiből nem igazán lehet álltalánosítani, mivel pl itt is volt hogy az L734A934 iszonyat jól megy és alacsony VID-es, de már az L737A770 annyira nem jó, magasabb videj, és nem is megy annyira jól.
Szal egyáltalán nem biztos hogy a tied is fog úgy menni mint ami a linken is van. -
-
Nos úgy néz ki nálam a Jézuska elég korán jár
Ha tényleg jól emlékezik az egyik számtechboltos ismerősöm, akkor van 2db L734A934 boxos Quad, illetve 1 L734A666 (vajon ez őrdögien jól megy?)
Egyelőre nem kívánom megnevezni honnan van, ha tényleg az az FPO, akkor teszt után lesz eladó 1 vagy 2 darab. De addig rádiócsönd van -
Ha má igy tuningolunk, megnéztem én is hogy mennyin tudok validolni.
Tudtam hogy nem kell majd sok minden jóra számolnom, hát így is lett.
max validSajnos egyre jobban biztos vagyok benne hogy kula a tápom
meg kurvára meleg a proci is, idle 62C
Na nembaj majd 10. körül mikor osszák a segélyt, beujjíííítok egy Corsair vx-550-re -
ugy látom nem csak az L734 jó.
Q6600 G0 - L737B186 - 4.01Ghz - WC (custom) - 1.504v - ASUS P5K Prem - by --------------------Devious -
Ö izzé találtam is
-
válasz
Nyugdíjas #7775 üzenetére
Komolyan megfogadtam hogy ha netalán 3-4-et is találok, akkor mindet megveszem vicc nélkül, aztán majd eladom jó áron.
Csak azon húztam fel elöbb is magam hogy kb megkérdeztem az összes bazárost a ph-n, 3 kiskert 2 nagykert és sehol sincs L734A934, de még csak semmilyen L734-se, és mégis itt van pl paduc is aki ma vette. Én nemtudom vallaki felvásárolt 10-15 darabot oszt most a pincébe rejtegeti vagy mi, hogy ennyire nincs sehol. 1 hete 3is volt csak itt a ph-n.#7728 szerintem Nyugdíjas is ne aggodj.
-
Most ha annyira akarod 1p alatt megcsinálom neked azt a képet hogy nekem 1.3v-on 3500 prime stabil.
A dolog nagyon egyszerű. Elinditod a primeot, hagyod hogy meglegyen a 30p aztán setfsbvel feltolod addig a pontig ahol még nem fagy ki nem indul ujra csak behibázik egy vagy több mag. Aztán gyorsan print screnn mielött dobná a prime a hibát. Aztán elmented a képet és lehet vagizniA lényeg hogy gyorsnak kell lenni.
Ez az egész tegnap jutott eszembe mikor westlake-nek csináltam a listához az eredményt.
Az már amúgy más dolog hogy ez csak önámítás hiszen attól hogy vagizni tudsz a képpel, másra nem igazán jó.#7738 Kiváncsian várjuk hogy az is megy mint a bolond vagy sem.
-
válasz
westlake #7716 üzenetére
ha úgy tudsz kiszálni belőle hogy nem buktál semmit akkor megéri.
Főleg ha hasonló eredményeket tud mint az L734 akkor meg még simán nyerhetsz is rajta, mert ugye akkor már pretested, meg minden és biztos lenne rá vevő.
(ha veszel és jól mennek tehetsz is el egyet máris nekem)
-
-
a vid-et meglehet anélkül állapítani hogy beraknám a gépbe? dobozon vagy valahol rajta van, vagy csakis akkor tudom meg mikor a procit beleraktam a lapba?
-
Utánnanéztem ennek a L734 FPO sorozatnak.
Ahogy elnézem nem csak prmcsk fogott ki jó darabot, hanem maga az L734 egy elég jó széria.
pl:
[link]
és QuadCore Q6600 @ 3800mhz 1,352Vcore L734A729ha nem jönne össze az L719B akkor lehet bepróbálok egy L734-est.
-
Őőőő lehet lesz egy L719B-s Quadom
-
Úgy látom azért elég szép eszmefuttatásokat válltottam ki a tápommal
Ezt néztem ki, gondolom ez már tuti elég lenne:
Corsair VX550W -
Számottevő gyorsulás nem mindenhol jeletkezik, az előző 2magos e6300-amhoz képest. Viszont számításoknál, tömörítésnél, konvertálásnál, elég nagy előnye van, miel azok kihasználják a 4magot. Játékok alatt amik nem használnak ki 2 magnál többet, nem nagyon van különbség. patch hotfixről nemtudok, de elképzelhető hogy később jönnek majd ki játékokhoz olyanok amiket ha felraksz kezeli a 4 magot is.
-
Meg akkor kérek tőle kölcsön egy fuvart is mivel nem a szomszédba megyek át
Mellesleg mivel nem vagyok táp szaki, az létezhet hogy az az elvileg 17+18A kevés lenne neki, de még nem veszi fel a névleges (460W) teljesítményt?
Tehát gyakorlatban hamarabb fogy el az amper mint a watt (remélem nem irtam túl nagy marhaságot) -
Akkor se értem hogy mivan. Most 8x400-hoz használok 1.5v PLL 1.4VNB 1.3V FSB Term.-et. Nem hinném hogy a kiadott fesz keves lenne hisz ezen az órajelen és fsb-n stabil. Attól hogy feldobom a szorzót 9x-re attól nem kell neki több fesz szerintem. Szal nemhinném hogy a lap lenne a korlátozó tényező, meg amint mondtam próbáltam ennél nagyobb értékekkel is, és úgyse volt jó, illetve ez a fesz elég 425x8-hoz is mert ottis stabil.
Procit megint kizárnám, mert túl nem melegszik, feszt kap eleget.
Tápra pedig aztmondod okés akkor mégse tudom hogy mi nemjó -
Nos, megint csak unatkoztam így nekiálltam mérni.
Azt alkalmaztam amit mondtál, sárga fekete vezetékhez multiméter be.
Nos 3400-nél nincs gond. 3500, nél megy kb 4-8 percet is. 3600 2-3 sec és restart.
Idle (multiméter szerint 3200-ön) 12.12V-12.15V ad le, ez everest szerint 12.04V (ugyanez 3500-nél 12.06V-12.10V, everest 11.97V)
Megfigyeltem hogy terhelés alatt ez (3200 multiméter) 12.06V-12.15V, everest szerint 11.98V.
De minden egyes értéken ha hagyom pár percet menni szépen elkezdenek ezek az értékek lefelé kúszni. Pl 2-3 perc után 3200-ön már csak 12.02V-12.04V.
3600-nál 2-3 sec alatt restart van így ott nemtudtam huzamosabb ideig vizsgálni, de ott terhelés kiadásakor lement 11.94V-ra (multiméter) everest szerint pedig 11.87V.
Észre lehet veni mielőtt restart lesz, mert elötte 1 másodpercel a terhelt érték (legyen a fentiek közül bármennyi) visszaáll az idle 12.06V-12.14V körüli értékekre.
Én már nemtudom mivan
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest