- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
Aktív témák
-
simbazz
aktív tag
Megnéztem. Kutya közönséges 1300 MHz-s Morgan magos Duron.
Nincs is semmi gond vele, megy elég szépen. Viszont az integrált VGA (SiS740, amiben SiS315 GPU mag lakik) elég gagyi, 2D-ben szódával elmegy, 3D szót se érdemel, egy 32 megás (SDR) Savage4 szintjét éri el talán, kis jóindulattal. Pedig ehhez a rendszermemórából van hozzárendelve upto 64 mega DDR...
Ez van, csodákat ne várjon az ember. -
simbazz
aktív tag
Suliba vettünk egy ilyen K7SOM-ot, ezen Pro2000+ Duron van. 1300 MHz-s. Bruttó 20000 pénz volt. Húzni szerintem nem lehet semmit ezzel a lappal, lévén nincs rá lehetőség, se jumper, se BIOS... Iskolai, irodai célokra tökéletesen megfelel.
Azt még megnézem majd, hogy tbred magos, vagy valami régebbi széria (morgan például). -
LordX
veterán
A P8 architektúrájára a következő 5 (asztali) processzor épül:
1. Wilamette P4: 8 utas, 256kb nagy cache, 1,4GHz-1,8GHz
2. Wilamette Celeron: 4 utas, 128k nagy (illetve kicsi) cache 1,6GHz-2GHz
3. Northwood P4: 8 utas, 512k nagy cache
4. Northwood Celeron: 2(!) utas 128k méretű cache. 2GHz-3GHz (asszem már bejelentették a 3GHz-eset is)
5. Gallatin P4(EE): 8 utas 512k L2, 2 MB L3 cache, 3-3,4GHz
Mindegyikben 16+16k (vagy 12+12?) adat+utasítás cache van.
A megadott frekitartományok nem biztos, hogy pontosak. Viszont látszik, hogy ugyanolyan frekis WM és NW Celeron közül a WM a jobb! Mert nem negyedelték a cache-t a P4-hez képest, csak felezték, és az asszociativitás kevésbé sérült.
Tehát ugyaolyan frekin a magok sorrendje teljesítményben: NW-128 -> WM-128 -> WM -> WM -> Gallatin -
Ez az ECS K7SOM+ csak irodába alkalmas, mert integrált a VGA, AGP slot nincs. 3DMark 2000-ben nyom 1900 pont körül...
-
Gismo
addikt
Na ez a Celeronos hülyeség a következő:
Willematte (vagy valahogy így kell írni) Celeronok a s478-ba lleszkedő lehető legszarabb processzorok, mert összevissza 8KByte-nyi L1 Cache van benne(ha jóltudom)
Igazából Willematte-s P4 (non-Celeron-ról még nem hallottam,lehet hogy csak körül kéne néznem)
Northwood-os Celkáról se hallottam.
Northwood P4 a legjobb CPU s 478-ba ez hozza azt a teljesítményt ami télleg elvárható tőle.
Ennek ellenére haver gépébe 2000-es will. Cerkát raktunk és hasít mint a szél! -
wassermann
addikt
Nekem 1600-os új Duron vígan teker 2000MHz-en (2400XP)
hangyányi fesz emeléssel: 1,55V egy ECS K7S5A-ban -
kvazar
tag
mistralban :) de ez asszem más külföldi lapok szerint ahogy így rákerestem 1200mhz-n
(1800+)üzemel, vagy lehet ott egy régebbi ilyesmi szériát mutattak.... -
robee24
tag
Hi!
Hol lehet venni ilyen vasat? -
Sanyo
senior tag
-
@aMoRF
tag
Ez olyan mint a ViaEpia? integrált minden? mert akkor a 20K jó vétel... Már csak egy táp... egy pici ház.... és olcsobb gyorsabb a Via-nal irodai munkra, zenét, filmet lejátszani király... Nehogy vegyek egyet.... :)
-
laxius_
tag
En is pont azon gondolkozom otthonra veszek egy ilyet otthoniaknak jo lesz. Szerintem megeri 1800duron alaplappal 20ert. Mondjuk nem lehet egy nagy szamn az az ecs alaplap ha csak igy adjak. De ennyiert ugysem kapsz jobbat sehol! Sot...
-
LukE
veterán
willamette a régebbi P4 mag neve, olyat ne vegyél. nw=northwood=újabb p4 mag, azt már talán megéri. Celeron P3-ak idejében volt jó, most elég dúrván butítva van, olyat se vegyél. (valaki itt mérte, 2.8cel ért el u.annyi 3dmark pontot, mint 1.8P4)
vagy 'fullos' P4, vagy Athlon -
kvazar
tag
celeron v. p4?
üzletben így: intel celeron 1700 (willamette).....
vagy p4s478 2.4ghz northwood(533).....
de ilyen is van 1.8ghz northwood.....
akkor végül is mi az a celeron , willamette, nw...nem értem :( -
kvazar
tag
:)))
na de így 1ben megér ez 20e ft-t? -
PeliScan
addikt
6 hozzászólás során sikerült végül összehozni... :) )
-
joysefke
veterán
Tuti, hogy NAGYON lehet tunningolni az új duront, de nem valószínű, hogy ECS lapban. Játékban valszeg odaveri a P4 (Willmettt) et, pláne, ha meghúzod egy kicsit.
-
joysefke
veterán
Ha van 1,7 es Wilmatted, akkor minek váltanál egy alig gyorsabb gépre (ha gyorsabb)
-
kvazar
tag
ja és eseleg tuningolás szempontból milyen ez a duron?
-
kvazar
tag
igy:
alaplap+cpu ecsk7som+ duron1800+ ddr m.atx
ez igy vajon mit takar? milyenek ezek a duron1800+ na meg ált. az ecs lapok?
van asus p4s533x-1.7 willamette 128k cel. 512mb 333as ddr-rel. érdemes átváltani a duronra főleg játék szempontból? (gigabyte ati9600). és egyéb feladatokra mennyire jó?(videodigit, multimédia stb)olcsóság most fontos!!!
Aktív témák
- Éjszakai műszak
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest