Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
faster
nagyúr
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Nézd, leírhatta volna az impedancia jellemzőit simán is. Azért, mert én éjjel 2-kor alvás előtt nem álltam neki leírni a reaktancia és a rezisztencia fogalmakat, frekvencia szerinti viselkedésüket, attól még nem azzal kellett volna indítania, hogy velem kezd el kötözködni. Én nagyjából le akartam írni, mi az az impedancia, és mi az az illesztés, mert úgy láttam, hogy a topiknyitót érdekli az elméleti háttér is, a hangtechnikai dolgokat pedig meghagyni azoknak, akik ehhez a részéhez jobban értenek. Részemről ennyi.
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Nem tudtam meg többet, mint amit szerettem volna, én minél többet akarok tudni!

De abban igazad van, hogy amire kíváncsi voltam az megvan.
Maradjunk annyiban, hogy ha valaki tud még valami hasznos infót, ami esetleg kimaradt vagy építő jellegű hozzászólást akkor írja, a vitát meg flamet pedig inkább fejezzük be, thx. -
faster
nagyúr
válasz
Tigerclaw
üzenetére
''A másik különbség az, hogy te feketedoboz módszerrel felülről lefelé határoztad meg az impedancia értékét, ő pedig lentről felfelé építette fel.''
Abban egyetértek, hogy frekvenciafüggő, csak a minőségi jellemző félreértést akartam eloszlatni, azt akartam érzékeltetni, hogy a nagyobb impedancia nem azt jelenti, hogy valami ettől jobb vagy rosszabb, a tömeghez való hasonlítás ebből a szempontból rossz volt.
Viszont semmiféle feketedoboz dolgot nem tettem, az impedanciának ez a definíciója, minden más meghatározás csak körülírás. -
And
veterán
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Hi! A kimenő impedanciához tartozik még, hogy audió erősítők esetén - tudomásom szerint - nem a klasszikus teljesítményillesztésről van szó (ellentétben pl. az RF-áramkörökkel). A tranzisztoros / integrált áramkörös végfokozatok kimeneti impedanciája ugyanis nagyon alacsony (tized..század Ohm nagyságrendű) is lehet.
-
Pá
addikt
-
Pá
addikt
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Köszi, valami ilyesmit vártam.

Akkor most, hogy az elmélet rendben van, visszatérek még egy kérdés erejéig a gyakorlatra.
Tehát ha van egy lejátszóm, amire az van írva, hogy 2x20mW 16 ohmon, akkor ahhoz inkább vegyek 16 ohmos fülest ha tudok, de az sem tragédia ha 32-essel használom, max kicsit halkabb lesz? Esetleg egyéb különbség? Minőség?
Amúgy konkrétan ezek közül fogok választani:
A 32 ohmos:Bővebben: link
És a 16 ohmos: Bővebben: link -
Raymond
titán
válasz
Tigerclaw
üzenetére
'' A hangszóróknál megadott paraméter valószínűleg egy bizonyos frekvenciára megadott impedancia. Példáúl: 32 ohm az impedanciája 1000 Herz frekvenciájú áram esetén.''
Igen. Az 1kHz jel van hasznalva minden teljesitmeny es SPL szamitasnal.
''Ha hangerőt akarsz nyugodtan tegyél 16 ohmosat, jól fog szólni.''
Ez meg attol is fugg hogy az erzekenyseguk ugyanaz e, mert csak akkor ul a kijelentes. Ha ket kulonbozo fulesnek ugyanaz az erzekenysege de az egyik 32 a masik meg 16 Ohm, akkor 1V-nal a ketto kozott pontosan 3dB kulonbseg lesz ami a hangero ketszereset jelenti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- iPhone 14 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W töltők (19.5V x 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest