Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz black1 #5435 üzenetére

Szia!

Az ismerősödnek szerintem adni kellene egy tiszteletbeli marketinges diplomát, de amúgy természetesen osztom a véleményét, más gyártók gépeit is ismerve. :)

A Vaterás linken lévő géphez elég kevés paramétert adott meg az eladó. Én kérnék tőle még egy típusszámot, ami alapján le lehet ellenőrizni, hogy gyárilag milyen konfigurációban jött ki az adott masina (ehhez segítségként e fórum első hozzászólásában van a link az IBM/Lenovo oldalára), vagy legalább megkérdezném, hogy milyen a kijelző felbontása. A "ritkaság 128 MB-os VGA-s" T42 ugyanis elvileg T42p-t kell, hogy jelentsen, ami a jobb VGA-ban és a nagyobb felbontású kijelzőben (SXGA+ = 1400*1050 pixeles felbontás) tért el a "sima" T42-től.

Jó gép, persze kb. 5 éve volt csúcsmodell. Ha nincsen rajta semmi elbarmolva, akkor ez még 10 év múlva is laptop lesz. Nem vagyok tisztában a Corel rendszerkövetelményeivel (illetve hogy melyik verziót használod belőle), de a többi feladatra biztosan bőven elegendő lesz. Én T41p-t használok több mint két éve, mint tulajdonképpeni fő gép, sokat volt hurcolva, gyakran több hétig be volt kapcsolva, műszakilag kifogástalan és bírja a gyűrődést. (Esztétikához meg annyit, hogy a billencs meg a palmrest volt kopott, de frissen cseréltem őket.)

Még annyit, hogy egy bővítést biztosan el kell rajta végezned és az nem lesz túl olcsó mulatság. Célszerű 2*1 GB-ra bővíteni a RAM-ot, viszont egy-egy 1 GB-os laptop DDR modul elég sokba kerül, ezért használtat érdemes keresni.

*
    Használt gépekkel kapcsolatban aranyszabály, hogy nézd meg személyesen. Ha nem értesz hozzá, akkor vigyél olyan barátot, ismerőst, aki igen. Nézd meg, hogy mennyire tartósak a zsanérok, működik-e az optikai meghajtó, a gép portjai, van-e pixelhiba stb.

Új hozzászólás Aktív témák