-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vicze #102233 üzenetére
A t430 alapján gondolom a t420 is követeli a 90w tápot igazi 4 magos procival
Viszont nagyon olcsók szoktak már lenni ezek a tápok. Ha jól emlékszem 3 ezer körül vettem a 90eseket. Van 6, mind a 4 dokkolóhoz külön és a két gépemhez hurcolászni is külön.
Egyébként a töltéssel még dokkolóval együtt sem tapasztaltam gondot 90-essel.
Linux alatt, pontosabban ubuntuval úgy tűnik, hogy a pstate driver helyett a normál, hardver alapú teljesítményvezérlés jobb. A pstate-nek néha sikerült túl lassan reagálni nagy terhelésre és elérni a 105 fokot, amire vészleáll a proci - lefagy. Kernel paraméterként a grubban megadható a hagyomános hw megoldás és plusz előnye, hogy úgy lehet szoftverből kapcsolgatni a turbót is vagy akár visszavenni az órajelet tetszés szerint, ha inkább több üzemidő kéne akkuról. Ja és nemrég láttam, hogy debian/ubuntu alatt alapból fenn van egy irqbalance nevű szolgáltatás, ami a magok közt rotálja a feladatokat. Na az nem éppen jó laptopnál, mert nem hagyja, hogy adott esetben 1 mag dolgozzon csak, s a többi pihenjen. Így ezt leszedtem. Plusz 4.15ös kernelnél (ubi 18.04) van egy bug, ami az energiagazdálkodást hülyíti, arra is egy kernel paraméter a workaround. Nekem most így néz ki
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="scsi_mod.scan=sync intel_pstate=disable"Valamint a zswap és zram is valsz triggerel kernel bugot, mert a memóriatömörítés mellett előfordulnak fagyások. Van ami dokumentált eset, de szerintem még mindig nem teljes a javítás, legalábbis ezzel a kernellel. Ez persze nem aktív alapból - csak nekem nem mindig elég 16GB ram
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fotók, videók mobillal
- Gumi és felni topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Renault, Dacia topik
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad V15 G2 I5-1135G7/20 GB/256 NVMe /14" FULL HD laptop
- Lenovo Thinkpad E14 G4 I5-1235u/40 GB/256 NVMe /14" FULL HD magyar bill/10 magos
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i7-1185G7/32GB/1TB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Hibátlan Lenovo P14s Gen5 AMD Ryzen 5 8540U /16GB 512GB SSD/HUN BILL
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3625
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest