Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- 7000 mAh-s aksit kapott a Motorola Moto G57 Power
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penguin95
senior tag
X230 Tablet: Ez a fő laptopom. Ezt viszem magammal ha kell, ezen filmezek, ha nincs kedvem kimászni az ágyból, stb. Plusz tervezem majd kisebb játékokra is használni, csak ahhoz nem túl ideális az az egyetlen 4GB-os RAM, ami jelenleg a gépben van.
T500: Még akkor vettem, mikor CAD-et tanultam. A benti gépek olyan trágyák voltak, hogy inkább összespóroltam a havi 4,000 Ft-os zsebpénzemből erre a gépre (60,000 Ft volt akkoriban). Egy ideig ez helyettesítette az asztali gépemet is, aztán 2017 elején nyugdíjaztam, és most más használja háztartáson belül netezésre. Ezen felül tartalékgép, ha megmurdálna az X230.
T43: Ezt tavaly vettem, mikor még nem volt pénzem az X230-ra, de a T500-at már nem hurcolászhattam csak úgy, mert más használta. Később terveztem befogni ideiglenesen NAS-nak, de inkább letettem róla a hangos hűtés, és a gyatra teljesítmény miatt. Most tartalékként pihen a szekrényben.
T41: Ez pedig a T43 elődje volt. Gyönyörű állapotban van, bővítve lett szinte mindennel, csak sajnos ezt az alaplap GPU elhalálozással jutalmazta, immáron másodszor. Pedig ez már egy T42-es lap volt. Tervezem majd feléleszteni, mivel van itthon egy Intel grafikus lassítóval megáldott R51-es lap, csak nincs idegem teljesen szétkapni a gépet.
-
Tim82
félisten
X220 (16 GB RAM-mal, IPS kijelzővel, i5-2520M procival, 240 GB Crucial M500 SSD-vel) - fő gép, ezen csinálok kb. mindent. Normál felhasználó vagyok, így netezést, multimédiás tartalomfogyasztást, office-jellegű dolgokat, meg NAS menedzselést, telefon ROM cserét, némi játékot stb. takar a "minden".
R61 (8 GB RAM, 240 GB HP SSD, C2D T9300 proci, 15" 1400*1050 felbontású IPS kijelző) - másodgép, hetente 1-2 alkalommal ülök le elé (a nappaliban van, a hálótól legmesszebb - akkor ülök általában oda, ha nem akarom zavarni a barátnőmet alvásban). Kisebb mértékben, de ez is mindenesgép.
Mindkettő gépen Ubuntu 18.04 fut, Mate ablakkezelővel, mindkettőben AC-s wifi van, az X220-ba évekkel ezelőtt egy LTE modemet is tettem. Mindkét gép dokkolva van, az X220-at azért szoktam hurcolni.
-
-
azbest
félisten
Mármint, hogy mire jó több thinkpad egy helyett?

Melegtartalék, vagy szükség estetére alkatrész forrás. De jellemzően az egyik gépen linux van, a másikon windows. Persze van, hogy mindkettőn ott van mindkettő rendszer, de aktívan használatban csak egyik és nem kell átbootolgatni, ha valami másik rendszeres dologgal ügyködök kicsit (virtualizálva nem mindig praktikus).
Két azonos alapú gép szokott lenni (két t61 volt korábban), az első gépet 3 éves kora körül szoktam venni, a párját meg 5 éves kora körül. A köztes időszakra meg először egy desktop gép volt a tartalék, aztán, amikor az újabb generációra váltottam, akkor a régebbiből a kimaxolt lett a tartalék. Most két t430 van aktívabban használatban. A t61esekből az egyik usb-je beteg és attól instabil, így csak el van téve. A másik példány meg néha van elővéve, ha valami külön feladatot kap épp.
Még nem tervezek váltani t430-ról. Néha a 16GB ram kevés, de egyelőre elvagyok. Szükség esetére egpu is van, ha valami komolyabb grafikai dologra kell erő ideiglenesen. A t61-es életét is hasonlóképpen nyújtottam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7430 x360 Ütésálló Érintős Hajtogatós Profi Ultrabook 14" -60% i7-1265U 16/512 IRIS Xe
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/16GB/512SSD/FHD/garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- 3 DB Levovo ThinkPad T450 hibás noti
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12700H RTX A1000 16GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Apple Pencil gen2, garanciában cserélt, új termék
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i3-8145U I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest