- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #19878 üzenetére
MacBook 2.1 (2006 late) és MBP 15" 5.4 (mid 2009).
Ugyanaz a proci egy mekben kb 25 fokkal melegebb, mint egy TP-ben. A vékonyságnak ára van. A tervezésnél a design és az eladhatóság a fontos, nem a használati érték. Ennyi.
Ezenkívül az Apple-t mint céget is utálom, egyéni szoc problem. Ja és szerintem az OSX sem olyan nagy wasistdas, főleg egy gyakorlott Ubuntusnak. -
franc0
őstag
Ma megejtettem egy billentyűzetmosást, mivel igencsak ragad néhány billentyű a sok ráborult sörtől
Ha esetleg valakit érdekel a mikéntje: bill kikap, langyos folyóvíz alatt lemosom, aztán kis mosogatószer, alaposan leöblítem, majd kirakom száradni fél napra, hogy biztosan teljesen megszáradjon mielőtt visszateszem.
Most olyan akár az új. -
franc0
őstag
válasz
audi100td #19394 üzenetére
Ezek közül egyik sem fog meg túlzottan... Mondjuk ha jól tudom, neked ez az egyetlen géped (mármint az X200s), szóval így némileg érthetőbb a történet.
Nem csak a felbontás számít, a képarány is. Nem mindegy olvashatóság szempontjából, hogy az a 768 pixel hány centin terpeszkedik.buvartacsko
Ezek után újat bizonyosan nem, persze ha a cég megdob vele, használni fogom.
Amúgy ezt a stílust leszel szíves otthon, a családodnak. -
franc0
őstag
Nem értem, hogy tudtok lelkesedni egy 16:9-es X-ért...
-
franc0
őstag
válasz
Scalpel #19041 üzenetére
Köszönöm szépen.
Azért a biztonság kedvéért leszögezném, engem baromira nem izgat a 4 giga memória, csak 2,5 van nekem.
Ugyanakkor hiába teszem be a 64 bites Win7 lemezét, egyszerűen nem hajlandó feltelepíteni a proci miatt. Még a telepítőképernyőig sem jut el.
Tehát csak és kizárólag az eredeti Win7 64 bitem használhatósága érdekében történne a procicsere.audi100td
A laptopok elgagyisodás miatt én már azon filózok, hogy a következő cserénél asztali gép+tablet lesz a megoldás... Egy ThinkPad/MacBook árából kijön egy négymagos asztali IPS monitorral + egy iPad...remote desktoppal teljesértékű. -
franc0
őstag
Srácok, volna egy kérdésem.
Van egy T60-am, 1951-CTO típus. Alapváltozat, T2400 procival és Intel videóval.
Ebben szerintetek működne egy T5600-as proci? Thinkwiki szerint volt ilyen procival T60, de kérdés hogy működne-e ezzel az alaplappal.
Azért lenne fontos, mert a T2400 csak 32 bites és így nem sok hasznát veszem az ajándékba kapott Win7 Professional 64 bitnek.. -
franc0
őstag
válasz
kraftxld #18509 üzenetére
Én úgy tudom a T61 maximum 4 gigát kezel (forrás: thinkwiki), de mindjárt kijavítanak ha nem így van.
Egyébként mire használod a gépet? Nem feltétlenül lesz gyorsabb a gép több memóriától.
szerk: pont az SSD-t akartam írni
Viszont a Vertex3 pénzkidobás, a T61 még a SATA2-t is moddolt BIOS-szal tudja, nemhogy a SATA3-at...
-
franc0
őstag
Srácok, mielőtt feldobnám az apróba, nem szeretne valaki egy szép T60-at jó árban? ^^
Nem szívesen válok meg tőle, dehát kaptam egy másikat ingyen.... -
-
franc0
őstag
válasz
metal01 #16816 üzenetére
Szia!
Ahogy most csinálod, az teljesen jó. Én is így csináltam minden gépemen, és nem volt gond.
Egyébként azt ugye tudod, hogy a szoftverek közel sem olyan pontosak? Le kell szarni mit írnak vissza. Ha majd akksiról nem bír ki 3 órát csak 2-t, na akkor már kezdhetsz aggódni. Mármint nem programok szerint, hanem valós felhasználással.
De az az 1-2-3%-os elhasználódás amúgy semmi.
Túlaggódod ezt a dolgot. -
franc0
őstag
válasz
audi100td #16793 üzenetére
Persze, az R sem rossz, de a T jobb
ráadásul úgy jobb, hogy vékonyabb.
Az X-ekkel nem volt sok tapasztalatom, de nem csoda hogy masszívabb, mivel kisebb... a közeljövőben veszek majd egyet, csak a móka kedvéért
De azért az összehasonlításnál én azért óvatosabb lennék, mert nyilván mindet másképp használták azelőtt hogy hozzád került... haver céges T61-e például sokkal masszívabb volt, mint az én T60-am..aztán emiatt szétkaptam az egészet, újra összeraktam, most már jó -
franc0
őstag
válasz
orrlyuk #16790 üzenetére
Ha nem érkezik konkrét tipp, akkor jó olvasgatást
-
-
-
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16749 üzenetére
Az UltraBay-nek (HP-nál Upgrade-Bay-nek hívják) pont az a lényege, hogy ez nem áldozat. Körülbelül 5-10 másodperc kicserélni a HDD-t ODD-re, vagy vissza. Keress egy youtube videót a működéséről.
Mondjuk én például egyáltalán nem használok már lemezt, részemről tehát ez a kérdés fel sem merül.
Az SSD pedig rohadjó, nem véletlenül hirdetem itt egyfolytában. Én már el sem tudom képzelni a laptopot SSD nélkül. (ne feledjük, a notiHDD-k még a sima 3,5" asztali HDD-knél is lassabbak, és az SSD még azoknál is sokkal gyorsabb) -
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16746 üzenetére
"tetszett a billentyűzete"
A billentyűzet egy beviteli eszköz. A külseje sokadrendű, a lényeg, hogy kényelmesen lehessen gépelni rajta.
Speciel a T-s ThinkPad-ek ebben (is) a legjobbak. Nekem a T60 előtt MacBook-om volt (fiatalság, bolondság), na annak szép billentyűzete volt. Viszont a gépelés hatékonyságában ég és föld, a ThinkPad javára. A jobb felső sarokban pedig a klasszikus elrendezésű PageUp-PageDwn.Home-End-Del-Ins billentyűhatos szintén egy áldás.
A TrackPoint (bár van a HP-n is) szintén a ThinkPad-eken a legjobb, hisz ez az egyik védjegyük. -
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16729 üzenetére
Bár kevesen tudják, de ilyen célra tök felesleges egy közepes Core 2 Duo-nál erősebb procira pénzt kiadni. Inkább SSD-re kell költeni.
A te esetedben az optimális megoldás egy használt de garanciális T400 lenne, benne egy SSD, az UltraBay slotba pedig egy második vinyó, amire torrentezel. Csakhát melós összeszedni a dolgokat, és elég sokba is kerül (kb 160-180 a vége).
Vagy ha van az embernek egy normális routere, amire köthető külső HDD, akkor lehet torrentezni arra.
Najó, abbahagyom mielőtt teljesen összezavarlak
Én amúgy ilyen célokra használok egy T60-at Vertex2 SSD-vel 2,5 giga rammal, 100-ba megállt és baromi gyors. Ja, a gép 4,5 éves de újnak néz ki. Ez az egyik különbség egy sima konzumer laptop között (én ide veszem az Edge-et is) és a T ThinkPad között. Előbbiek elég, ha a vásárlás pillanatáig néznek ki jól, utóbbiakat viszont arra tervezték, hogy használni is fogják. -
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16713 üzenetére
Akkor vegyél MacBook-ot... Ha nem érted, mitől jó a ThinkPad, miért akarsz ilyet venni drágáért? Nem értem...
@Intelligencs
Nem lehet egyedit kérni, ezt 8 hozzászólással korábban leírtam.
Pixelhiba ellen jó megoldás, ha webshopból rendeled. Netes vásárlásnál 8 napod van elállni a vételtől, indok nélkül. -
franc0
őstag
válasz
szata.68 #16704 üzenetére
- neked kell tudnod, hogy 14" vagy 15"
- az Edge csak nevében ThinkPad
- az Edge csak 1 merevlemezt fogad, mivelhogy nincs benne UltraBay
- Magyarországon nincs lehetőség egyedi konfigra+1: Ha telik rá, T410-et vegyél, nem bánod meg. Neverhood kolega most 220-ért osztogatja itt a hardverapro-n.
-
franc0
őstag
Én pont hogy imádom, hogy hátul van a tápcsatlakozó...
Ez pont nem az a téma szerintem, ahol objektív igazságot lehet tenni. Ellentétben a 16:9-el... -
franc0
őstag
válasz
audi100td #16574 üzenetére
Gondoltam. Pont, hogy te vagy az akinek igazán megérné SSD-re váltani. Ne ragaszkodj a megszokásokhoz
Veszel egy rack-et, belerakod a mostani HDD-t, aztán a gépbe mehet egy 60-80 gigás SSD. Lefogadom csomó olyan cuccod van a vinyón amit évek óta meg se nyitottál...
Legközelebb pedig ha routert veszel, érdemes olyat venni amire rá lehet dugni külső vinyót. Akkor tényleg bármikor, kényelmesen eléred ami rajta van. -
franc0
őstag
Kis gondban vagyok, remélem tudtok segíteni.
Eddig csak Ubuntu volt a T60-asomon. A Mac-féle kétujjas görgetés működött ahogy azt kell.
Windows alatt hogy lehet ezt rávarázsolni?
Fontos lenne, előző gépem Mac volt ezért hozzászoktam a jóhoz, enélkül kis túlzással használhatatlan -
franc0
őstag
válasz
feelgood #15125 üzenetére
Azt tudtam, hogy jön az új széria, de új számomra néhány részlet.
Nálam a Lenovo most nyírta ki hivatalosan is a T szériát. Immár a 14 colos modell is 16:9 lesz. Hihetetlen.
A HP már szintén lezüllesztette ilyen téren az EliteBook-ot, a Dell még tartja magát a Latitude-al. Valamint az MBP is 16:10 még. Gagyisodás... -
franc0
őstag
válasz
^Clown #15098 üzenetére
Ez semmit nem mond el, teljesen természetes. Egész egyszerűen több pénzbe és fáradtságba kerülne az upgrade, mint amennyi hozadéka lenne a cserének. Normális ember nem szalad azonnal cserélni, ha új 3-as BMW jön ki, vagy új szériás iPhone (mondjuk 3G-ről 3GS-re), vagy Sandy Bridge (LGA1156-ról).
Ha viszont nincs T400-ad, mindenképp jobb T410-et venni. Illetve én már kivárnék, hamarosan itt a T420 Sandy Bridge-el. -
franc0
őstag
Sziasztok!
Ha én vennék egy ilyet az Államokban, de mondjuk mégsem jönne be, mennyiért menne el itt az aprón?
-
franc0
őstag
Sziasztok!
Van egy T60-am, nagyon meg vagyok vele elégedve, de egy pici apróság zavar. Az entertől jobbra (tehát a DVD felett) a burkolatbarabnak van oldalirányban egy 1-2 milliméteres holtjátéka. Ezzel lehet valamit kezdeni? Próbáltam jobban meghúzni a gép alján a szemközti csavart (ez ugye az egyik csavar a négyből, ami a palmrestet rögzítí, és a palmrest feszíti rá az említett alkatrészt a burkolatra ahogy látom), de nem nagyon javult tőle a dolog.
-
franc0
őstag
Sziasztok!
Ma beszereztem az első ThinkPad-em egy T60 személyében. Nagyon tetszik eddig, csak egy dolog idegesít. Amikor lecsukom a kijelzőt és amikor kinyitom, csipog egyet a laptop. Nem négyet (amire a Google alaplapcserét mond...), csak egyet.
Nem tudjátok hogyan lehetne ezt megszüntetni?
Előre is köszönöm. -
franc0
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy újszerű T400-as 150-ért jó bolt?
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest