- Mobil flották
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Picco #113762 üzenetére
Amit nagyon megtanultam az évek alatt, főleg, amíg teszteket írtam: amit olvasol, az tényleg nagyon kevés. 1-2 hét egy gépre sem túl sok sajnos. 1 hónap körül indul a valódi kapisgálás.
A saját gépeim mindig vagy úgy mentek, hogy megvettem az összeset ami esélyes vagy szimplán kiesett mindenki és a lehető legkevésbé elkottázottat vettem. Ez van
-
Tikakukac
titán
válasz
Picco #113708 üzenetére
Az a baj, hogy tényleg sikerült a kínaiaknak rendes utángyártottat csinálnia, ami hatványozottan sz@rabb a sima utángyártottnál. Az tényleg gyári szint, vettem már vagy 100 ilyet az évek során. De amit húgomnak vettem az tényleg elsőre is látszott, hogy parás és be is bizonyosodott, mert úgy kopik, mintha nem lenne holnap.
-
Tikakukac
titán
válasz
rjy08 #113639 üzenetére
Ha csinálsz egy battery resetet/calibrationt a vantage nevezetű csodában akkor elég gyorsan kiderül a dolog. Írd fel most a wear levelt, aztán reset, ha vátozott az érték megint reset, egészen addig, amíg 2-3% lesz a max változás egy körben.
Így lett a 30% wear leveles T410 akkuból 97%-os 5 kör után. Na az volt a valódi érték -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113612 üzenetére
A W510 mint minden más hasonló okosság ritka és drága. Szándékosan nem írtam
-
Tikakukac
titán
válasz
Ogard #113596 üzenetére
Ha egy atomsittes T60-ad van igen. Ha meg egy jó akkor ez a fele
12 Chrome ablak és 0rpm 55 fok 15% terhelés?
B@sszátok, azért álljunk meg a mesmondásban kicsit, egyfelől mert van nem egy ilyen laptopom és nem 1-2 éve, másfelől ezt az a Dell tudja amin éppen pötyögök. Egy combos 4 magos procival és 16 giga rammal
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113591 üzenetére
Egy kisebb torony T60-am van és ha Windowsról beszélünk és 720p az bármi csak nem kuss. Ha mondjuk reálisan nézzük, amikor az egyszeri ember a videónézés előtt nem zár be mindent és telepíti újra a rendszert meg mormol el pár varázsigét akkor az egy combos kazánház
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113587 üzenetére
Youtube videót nézni 30-40-50-70W-ból üvöltő venti mellett számomra minden, csak nem használat.
-
Tikakukac
titán
Persze, lehet ugy is hasznalni hogy tonkremenjen, lehet vigyazni is ra.
Nem, nem lehet, hogy én ezt a vigyázást Istenem hány milliószor hallottam már akkor, amikor emberek típushibás romhalmazokat készülnek venni
És ne menjünk ebbe a bele, a típusból annyit adtam el és taknyoltam is össze eladásra/még 1 év használatra, hogy esélyesen azt a helységet most plafonig tudnám velük pakolni ahol ülsz. Kimondod a típus nevét egy értékesítő/szervizesekkel megrakott asztalnál és mindenki feje eltekeredik a percen és kikérnek egy dupla jagert. A leghíresebb kerti budi gépek egyike.A toltocsatlakozot is biztos hogy bele lehet ugy forrasztani meg ragasztani hogy ne szakadjon ki
Nem lehet, mert az alaplapból szakad ki és nincs mihez forrasztanod, ellenben jó nagyot szól
Ja igen, a töltőjük is szeret meghalni, pedig az azért nem sűrű hibaforrás, itt ezt is sikerült összehozni.
a zsaneron lehet lazitani es evekig jo lehet
Nem, nem lehet lazítani. Nincs min lazítanod. Plusz nem ez a fő gond, hanem, hogy a műanyagba vannak úgy a perselyek belerakva, hogy kiesnek és kezedben marad az egész. Rakok rá egy kisebb összeget, hogy a kinézett gépből 2-3 csavar már nem fog semmit.
Jopar eve volt egy Asus A3A laptopom is amit sikerült kettetorni, de faterom ugyesen (nem valami szepen de nem ez volt az elsodleges szempont) összeragasztgatta, utana meg 3 evet hasznaltam.
Irreleváns. Ha nagymuteromnak pömpije lett volna, ő lenne a nagyfaterom.
Es szerintem azt az X61-et is lehet hasznalni netezesre egy megfelelo linux rendszerrel (pl Q4OS), P4-es gepeken is megy es kisebb oldalakat viszonylag gyorsan betolt. A legtobb videoban a neten ahol ilyen notit mutatnak be azok Windowst hasznalnak, ami sokkal tobbet eszik meg a procibol es a rambol. Egy probat meger szerintem, legfeljebb a kovetkezo par evet a szekreny aljaban fogja tölteni - van neki hely.
Nincs a világon az az oprendszer ami megoldja azt, hogy hiányoznak a prociból utasításkészletek. Ugyanez a VGA-ra is értendő. -
Tikakukac
titán
Az, sokkal gyorsabb. Mint amikor a döglött macska sprintet fut a kiszáradt csigával
És nem ez a gond, hanem, hogy amikor a töltőcsati leszakad, ahogy mindig mindegyiken, meg amikor a kezében marad a kijelző, ahogy megtörtént már mindegyiken, kivételnek óriási respect, akkor nem, nem tud majd rajta netezni.
Ez itt most éppen az elektronikai hulladékhalmozás esete lesz. De sajnos amúgy amikor nekem hoztak ilyet, hogy segítsek eladni, pont ez volt a mondóka minden esetben. Én mint eladó győzködtem embereket, hogy ne vedd meg, mert minden porcikája ennek a gépnek a kukának készült, de a gyereknek jó lesz, muternak jó lesz stb. jött válaszként. Muterom néha kihúzza a gyufát, de ilyen vackokkal nem kínoznám soha.
-
-
Tikakukac
titán
Gullos maxxos konfigjaim vannak. 2 is. Neked a T60 visszalépés lenne, kezdjük ott, hogy 3GB RAM...
Igen, win10 fel és 720p megy. Pont ennyi, mert ott már 100%-os a proci usage. Szeretne megnézni egy másik oldalt vagy egy emailt? KO. És a gép nonstop üvöltve fog 50W-ot zabálni, akadozó működés mellett.
Ezeknek a gépeknek megvan a jól kiérdemelt helyük, de az nem a napi használat.
-
Tikakukac
titán
válasz
Valzor #113499 üzenetére
Hogyan is fogalmazzak szépen: van nálam egy kazal, de tényleg kazal thinkpad és ez az x240-x250 kombót egy T60 bezellel tudnék kettévágni, és annak 1 gomb alatti mechanikája több anyagot tartalmazott, mint ezeké.
Nyilván egy olyan Acerhez képest, ami 3 hét után már ejtette a gombokat és recsegett, top1 szint. Magához képest akkora foskupac, hogy konkrétan idegbe b@sztam magamat tegnap óta és piszkosul nem lanyhul a dolog. És hidd el, ezt nagyon kevés laptop érte el nálam.
-
Tikakukac
titán
500-as net, stabilan vezetékről és mellé 4-5 oldal, plusz 2-3 progi telepítés. Ez a standard metódus, egymás mellett észreveszed, egymás után nem.
Amit fejből megmondasz az az asztalim vs 4 magos laptop. Csak itt a base órajel a laptopoknak a triplája, meg ez 6 magon, 12 szálon
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Más: na végre cseréltem ezt az atomstabil széthullós billzetet az x250-ben.
Egyfelől marha jó döntés volt x230 után abbahagyni ezeknek a szerelését. Másfelől te magasságos Isten, hogy ekkora egy köpedelem minőségű, foskazal sz@rtengert ami ez a gép belülről is... fú, hát ha valaki azt mondja ez egy 130k-s ötletpad, kanyar nélkül nyelem be.
Kedves Lenovo, igen, te süllyesztetted le ezt a hajdani etalon márkát és nevet a nullába, gratulálok hozzá és egyben részvétem az ezekkel flottázóknak is. T470-ek ára szépen dolgozódik bele a betonba, nem véletlen az sem.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
batyuska100 #113459 üzenetére
Huha, hát ez ilyen cseberből vederbe inkább
-
Tikakukac
titán
válasz
batyuska100 #113457 üzenetére
50k körül igen patent gépek vannak. Egyben
-
Tikakukac
titán
válasz
batyuska100 #113454 üzenetére
X230, X230T, T430, T530
Ha komplett billzetet nézel. Ha csak gombot cserélnél, az már így nem igaz, még típuson belül sem, gondoltam leírom, mert sok mostanság a gombcsere
-
Tikakukac
titán
válasz
Picco #113445 üzenetére
Erre ne építs, soha. Egyfelől, mert tényleg a vízkáros dolgok repkednek vissza, másfelől mert most lehet a szervizes kolléga nem látta/nem érdekelte, de amikor vissza kell küldeni, na ott valamit fel kell vésni a lapra és utána ő kapni fogja a nyakast
Mákod volt, örülj neki, de nem ez az ügymenet.
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #113400 üzenetére
Mióta világ a világ a T sorozat a ThinkPad maga.
Hogy vannak atomerőművek meg spéci gépek, kisebbek-nagyobbak, laposabbak stb. az egy dolog, nem lesz magasabb minőség csak nagyobb hardver.
Hogy a kisker meg mit mennyiért ad, well, sokat nem jelent, főleg manapság. Egy qrva deszkát is napi áron adnak már.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #113372 üzenetére
A TP-k 99%-a céges gép, a user valóban nem látja a számlát és valóban gázos lenne, ha a céges üzemeltetésnek kellene a könyvelésről kiszedni a számlát.
Csak azt felejted el, hogy jelen esetben és rohadt sok esetben, főleg itt a topikban nagyon távolról sem üzemeltetésen, beszerzésen és hasonló témakörben dolgozók beszélgetnek egymás között, hanem apróról vásárolt gépekkel nyomuló vásárlók, akik magánszemélyek. Horrorisztikusan más a kettő.
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #113369 üzenetére
Fogod és lekérdezed. Nem netes keresővel, szépen emailben betolod mondjuk az Alohának és csókolom.
Tehát kezdjük ott, hogy az SN-re garizgatás az egy igen luxus dolog. Ezt itthon úgy nézd, hogy nem egyszer történt meg, hogy akkora mennyiségben éltek vissza az serialokkal machinálva és cserélgetve, hogy minden rohadt gépre bekérték a számlát, ami nem magyar lokalizációs volt.
Alapból számlád van. Az szól valakire vagy valamire. Ezzel garizgatunk. Most ne is menjünk bele abba, hogy az a szó, hogy gari mit is jelent amúgy és hogyan rakódik össze. Ha ez nincs és megfelelő a gépmadarat, akkor igen, kvázi puszira megjavítják.
A gond, hogy sportot űznek a srácok abból, hogy ikresítenek, romosra lopnak raktárakat, átütnek stb. és akkor ezek a világok időnként beszakadnak, mert töke kivan az anyacégnek a balkánból.Hogy nálad adatbázisban van-e gond vagy tényleg annyira CTO a gép, hogy nem tud vele mit kezdeni a lekérdező, passzolom. A gyári rendszer lesz a mérvadó esetedben, mert nyilván ezt a gépet is úgy árulják, hogy nevedre íratni kvázi lehetetlen lesz.
-
Tikakukac
titán
válasz
scream #113365 üzenetére
Micsoda sztorikat szoktak ilyenekhez rakni a kedves hirdetők
Gép leszállítva, van rá 1 év gari, mindegy is, hogy miért, lejárt. Ennyi a sztori, nyugodtan mehetsz úgy rá, hogy az a gép nem garis. Ha gyárilag kuka, mert hát ugye láttunk már ennéll durvább sztorit is, akkor veszel x százezerért egy zsír új, de hibás gépet, amcsi billel
-
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #113358 üzenetére
Ezek a csatik meg kábelek meg amúgy ezek a nejlonszatyor kategória billzetek súlyosan tizedelik a hajszálaimat.
Van amúgy, amikor tényleg csak kábel bizgera kell/elmosás alkoholban, esetleg 1 réteg kis papír vagy ami kéznél van, hogy legyen elég nyomás a kontakthoz. -
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #113349 üzenetére
Haha, hát igen, ez mókás dolog, mert volt olyan, hogy 1-1 pár ment együtt de cserélve nem. Nem mentem bele jobban, mert padlásig vagyok melóval, én cseréltem billzetet és repült a sas tovább.
-
Tikakukac
titán
válasz
animatrix11 #113347 üzenetére
Simán, ilyen elitebookot hoztak be hozzám tegnap.
-
Tikakukac
titán
válasz
Cingáriusz #113204 üzenetére
Ilyen ez a popszakma sajnos
-
Tikakukac
titán
válasz
Cingáriusz #113202 üzenetére
A desktop az desktop, a laptop az laptop
-
Tikakukac
titán
válasz
Cingáriusz #113200 üzenetére
Ez nem így megy, hogy random generciókat cserélgetünk
2670QM is etethető a géppel. Nyilván érdemes tisztában lenni, hogy ilyenkor azért picit változik a gép hőháztartása, értsd: kazánház.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tikakukac #113195 üzenetére
Úristen micsoda nosztalgia jött rám. Anno még Tim82 kollégával nézegettük az egyes sima meg tabletes x200 kijelzők közötti diffiket a biliárdasztalon. Na azokból van emelt fényerejű 400 vagy 420, 450 nit körüli vadállat, talán Toshiba gyártotta. Rossz hír, hogy akkor x220-ra kell váltani és még ahhoz is moddolni kell. Plusz olyan kijelzőt én életemben nem láttam még. Eladót sem.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113181 üzenetére
Mert valaki annyira kretén, hogy mondjuk felújít és a laptopot kint hagyja az étkezőben miközben dolgoznak a mesterek.
Ennyire ezy. Ez csak nettó igénytelenség. Egyfelől az előző tulaj részéről, másfelől az eladó részéről, aki sajnál rá 2 percet megtakarítani.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #113177 üzenetére
Képzeld el a vakolatot és képzeld a laptopot. Kombináld meg a kettőt és az lesz az
-
Tikakukac
titán
FélOFF
Azér' tényleg vannak újabb mélységek, nézelődök megint thinkpad fronton mit kéne és lehetne aztán ömlik az igényesség kifele sajnos.
Láttunk szerintem az aprón lassan mindent: volt itt teliben lopott géppark a neves kereskedőnél, ratyira tört gépmadár újszerűként felrakva szintén magát sokra tartó kollégánál, mesével agyonszőtt szimpla raklapos vásárlásos szemetek is, de bzdmeg boltot üzemeltető és személyesen állíthatom, hogy valóban hatalmas arccal rendelkező kolléga v-a-k-o-l-a-t-o-s gépet rak fel szépen befényképezve. Fehér festékes vakolat feszül a szép fekete gépen.Meddig megyünk még le?
-
Tikakukac
titán
válasz
kalapacsolok #113163 üzenetére
Igen, ez egy létező eljárás.
Nyilván ha gari van, akkor 2 opció jön: a billzet felhasználó szerint cserélhető/akármizhető? Ha igen, akkor garid marad és ha ezzel lenne bajod akkor begarizzák a gépet, cserébe viszont olyan billzetet kapsz, ami alapból is lenne a géphez vagy ha a szerviz szerint ez nem fér bele és nem moddolható az alkatrész, akkor lekváros bukta az egész sztorinak.
Saját magam, akinek kapcsolatai azért vannak is full magyar lokalizációs gépet vettem, mert elintézhető mindig és minden (volt olyan gépem, ami konkrétan más alaplappal ment, mint gyárilag, más kijelzővel /ez még grátisz Delles panel volt HP-ban/ és billzettel valamint meghajtókkal) és áttoltam 3 hét alatt garin az alaplaphibámat... de azért itt mindig izgi van meg reménykedés.
-
Tikakukac
titán
válasz
barnam_ #113141 üzenetére
Igen én is hibernálok, sajnos nekem lenne olyan igényem, hogy ezeket az ultramodern fullos elképesztően alfa állapotban lévő funkciókat tudjam használni. Ne adja Isten dokkal is. Ma is megvolt, de ha végeztem a vállalkozás papíros részeivel mint a sz@r fogom újrahúzni 10 különféle módon a gépet, hogy meglegyen ki a hülye.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #113137 üzenetére
Nem fogja megoldani, sajnos ugyanez lenne a fekete képernyős dokkos hibámra is a megoldás alapból, de nem, nem oldja meg, sokan másoknak sem.
Lassan szabadulok és nekimegyek a témának annyit tudok, hogy VGA driver már volt olyan gépen ami megoldotta az alvás/kelés problémát. -
Tikakukac
titán
válasz
doser0717 #113088 üzenetére
Run.
Ide írtam egy 8000 karaktert, de feleslegesen, mert már megtettem párszor. Venni kell egy bármit, ha nagyon rongy akkor meg eladni.
Én is ezt teszem, nyomorék x230-at megvettem 40k-ért megint, ha felb@szna a csilliós új dell akkor a falhozvágás után legyen min dolgozni. Pusztulat nevetséges, hogy megyek a dolgozószobába és rendesen kocsonyaként remegek egy T400 felett is, hogy ezt én mennyire vinném amúgy dolgozni. -
Tikakukac
titán
válasz
doser0717 #113054 üzenetére
Ha a mai frusztráltságomat és eseményeket is beleraknám, akkor a pozícionálásra az lenne a válaszom, hogy a kukába leginkább.
Szerintem amúgy már régen nincs egyetlen márkánál sem ember aki tényleg tökösen ki tudna állni és el tudná mondani melyik gép amúgy mire van. Totál szétcsúsztak és egyúttal össze a vasak. Tesztet kell nézni, minden más úgyis olyan, amilyen.
-
Tikakukac
titán
válasz
doser0717 #113044 üzenetére
Nem tenném, hacsak nem pici a felár, akkor ez elengedhetős.
Ah, igen, a jó kis HP. Én burkolatban és küllenben jobban csipázom őket, maga a hardver összerakásában is, oktatni lehetne a HP legtöbb gépének gyomrát a többiekkel szemben. Sajnos igen, a support az a rész, amiért nem szerettem soha, pedig voltam én úgy thinkpad meg hp boi is a cégnél, hogy ültem a Dell márkaszervizben
Meg kijelzőben is csaptak már pár pofont, ahogy nézem a te géped alap IPS panelje is tud 220 nitet. Na elmentek ti a kukiba.
-
Tikakukac
titán
válasz
doser0717 #113041 üzenetére
Az NBD és az Onsite az 2 külön buli. Dellnél azért volt ez egyszerű, mert a CHS jellemzően pippantotta is be mindkettőt, ergo ott tényleg kiment a Human másnapra javítani.
A nem NBD-s gépek 1 héttel futottak.
A sima garosok 2-3-4, attól függően mennyire sikerült ritka gépbe futni.TP-t sem keveset garoztam át, de ott nem dolgoztam, jellemzően ahogy a HP-kat is, nem NBD garis, de onsite cuccokat 1 hétre sacckb bírtak vállalni, ha kinti volt a gép és bármi nem volt tiszta akkor volt az 2-3 hét, mert ugye itt az alkatrészeket el kell tudni számolni valahogy.
Onsite alkatrész-ellátásba nem kéne szóljon, de már lassan 2 éve kiestem a belsőbb körből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LENOVO T14 GEN 5 l TÖBB DARAB l RENDELÉSRE IS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest