- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
TayRol #113647 üzenetére
Ja igen, RJ45 elfogyott, csoki nem is volt.
Átalakítóval van natív (nem USB) RJ45. Ethernet Extension Cable Gen 2, ez a csatlakozó van amúgy a T480s-en is a második USB-C mellett.
Olyan amit leírtál nincs Lenovo kínálatában jelenleg. Azaz van L és E sorozatban alumínium burkolat formájában.
@HSM: Mi RJ45 és RAM miatt váltottunk szintén. A magnézium annyira nem érdekel, az első kettő üzletileg muszáj sokaknak.
-
vicze
félisten
válasz
TayRol #113645 üzenetére
Jelenleg egy krumpli is eladható ha tud 2+2-t számolni. (nézz körbe az aprón az árak miatt)
T14s Gen2 épp a legfrissebb, hivatalos utód.
T490s/T495s(AMD) -> T14 Gen1 (Intel/AMD) -> T14 Gen2 (Intel/AMD)T480s-hez képet, már teljesen forrasztott a RAM, nem bővíthető.
P14s = T14 1:1-ben ugyan az. Igazából a T14 lett az ami a T480s volt, forrasztott RAM+1 slot bővítésre. Amiben nem olyan jó, hogy nem magnézium házas mint az S-ek, és nehezebb valamivel. stb, stb...
Az más kérdés, hogy a globális hiány miatt az új árak elmebetegek és a készletek több mint szűkösek.
-
vicze
félisten
válasz
csubuka #113631 üzenetére
"40A7-et használtam eddig, az ugyanez a szoftveres megoldás nem?"
Eggyel újabb vezérlő van benne 4K-hoz, de igen pont ugyanaz.
W520 már szerintem necces több monitorral, vagy 4K-val.
USB-C töltésen kívül, ha nem használsz több bagy 4K kijelzőt, szerintem nem vagy elörébb vele különösebben, de nyilván te kell eldöntsd. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #113626 üzenetére
Ez EC hülyeség, eddig ha jól emlékszek kétszer láttam, reset megoldotta. De általánosan nem egy ritka hiba.
-
vicze
félisten
válasz
LilProphet90 #113624 üzenetére
Kikapcsol, Emergency resetet tartsd nyomva 15+mp-ig és meg kéne javuljon.
Vantage-et gondolom felraktad és minden szükséges drivert vele együtt.
Amúgy az újratelepítés hivatalos menete ez.
-
vicze
félisten
Nekem Ryzen 5-tel nem volt 26xx alatti mérésem szerintem 27xx volt a max. A tiedé szerintem csak valami random együttállás eredménye. 100-150pontos szórás elég normális.
"Nem értek egyet."
Asszem az első 5 gépen letörtem mindegyiknél legalább egy klippet, mindet visszarakásnál. Azóta elég jól megy, ha még friss a gép az első általában kicsit nehézkes de utána elég simán megy. PPS meg nem törik olyan könnyen. -
vicze
félisten
Csináltam tesztet, 2400-es RAM-okkal, nekem úgy jelentősen lassabb volt mint 3200-n. Illetve Cinebench-re(R20/R15) semmi kihatása nem volt nálam a RAM-ok milyensége még single-lel se változott.
"rémálom leszedni a gép alját"
Ha napi 4-5x csinálod belejössz.
A leszedés még elmegy, a visszarakás sokkal szarabb.Intel Gen12 ki tudja mikor csorog le mobilba, januárra esélyes, de nem tudni. Rembrandt elvileg már gyártásban van, szóval T14 Gen3-ra mind a kettő frissülhet. Kérdés hogy az AMD-t lehet-e majd kapni.
Meg ott lesznek már egyéb gondok, mert DDR5 lesz, és valószínű megkapjuk a T14 redesigne-t is 16:10-re, és nagy kérdés marad-e a cserélhető RAM... (Eléggé félek, hogy nem.
)
-
vicze
félisten
AMD-t lehet újra kéne csináljam, mert még elég korai és bugos BIOS volt, nagyon nehéz volt elérni, hogy rendesen "turbózzon", valamiért nagyon szereti magát 15W-n tartani.
Az is lehet, hogy már javították a 32GB-s modullal tapasztalt anomáliámat.
Mivel nem tudok minden felállást tesztelni, mert minden gépünk 16GB-s forrasztott, és az AMD iszonyat háklis a RAM-ra, így simán lehet, hogy más felállások mást produkálnak.Erre mindenképp kíváncsi vagyok 5000 estében. Amúgy ajánlom CruiseTech-et, ott láttam egyedül hogy szórakozik más RAM konfigok sebességével, és onnan vettem az ötletet, hogy végigszórakozzam.
-
vicze
félisten
Most kaptam kézhez egy Privacy Guard-os modell-t.
Hát so-so...
Ha ki van kapcsolva akkor nem olyan szörnyű, leginkább a fényerő csökken, ha szürkeárnyalatos dolgokat nézel akkor nagyon zavaró lehet, amúgy elmegy igazából használható szerintem. Bekapcsolt privacy-val sajnos olyan sok minden nem változik, azon kívül, hogy egy fokkal sötétebb lesz.Még köszönő viszonyban sincs egy alap 3M-es fóliához képest, egy 3M Gold meg egy teljesen más kategória.
-
vicze
félisten
válasz
fattyu #113555 üzenetére
Van néha pár beragadt modell általában high spec, de pár hétig vannak csak. Itt(UK) T14G2 AMD meg se jelent, soha nem volt elérhető.
Igen én január közepére várom a R7-esek leszállítását. Viszont most tudtam meg, hogy 5000-es AMD-nél és régebbieknélmis már Realtek RTL8852AE-re cserélték a WiFi-t, ami még nincs Linux kernelbe, morg... (Van midul csak macera.)
-
vicze
félisten
"Unfortunately, fulfilment of your “Notebook ThinkPad P14s Gen2 AMD 21A0CTO1” has been delayed. Your new estimated shipping date is: 15/11/21"
Ez ezek a "7 napon belüli szállítás".(2 hete rendelve) Nézzük a jó oldalát még nem mondták vissza.
A 6 hét+-osnak írt szállítási időre rendelt gépeknél még álmodni se merek hogy január előtt meglesz...
-
vicze
félisten
válasz
simonjoe #113524 üzenetére
Nem támogat SATA meghajtót, csak Nvme-t 2280-at.
X1 Carbonban soha nem volt bővíthető memória. (Ahogy X280 óta abban a modellben is forrasztott.)Az X1C nem a strapabíróságról szól. A magnézium élekről kopni fog a festék, ez mindegyik régebbi modellünknél megtörtént. Gen9-en már nincs a softtouch befonat, így karcokra is érzékenyebb.
-
vicze
félisten
válasz
Picco #113447 üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy nem magyar "élményről" van szó, ahol az egész ki van szervezve 3. félnek, ezért vannak csöppet más élmények.
On-Site UK-ben továbbra is IBM-es emailcímekről történik, minden egyes alkalommal (volt eddig vagy 20) IBM supportként hivatkozott magára a szervizes.
Support idők alkatrész függvényében 3-4nap, valós másnap 1x esett meg, gondolom mákom volt volt UK raktáron és kiküldték egyből. Alkatrészek túlnyomó többsége NL központból jön, pár esetben volt Kína, na az majdnem 2hét volt sajnos. -
vicze
félisten
Ahogy HSM írta, amin bekapcsoló gombba integrált leolvasó van. (Én nem rajongok érte, mert extra user oktatás, hogy ne nyomkodja csak érintse.)
Valószínű jövőre ez átkerül a sima T sorozatba is, jelenleg még csak az X1-ekben(P1 és egyéb variánsok ide sorolandók), X13G2-ben van és a T14sG2 verzióban van, meg E-nél, ami 10-es sorszámú. (L az a T-ket követi külsőre, így ott is akkor lesz a váltás mikor T-nél.) -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113436 üzenetére
Akkor minding aktív volt kvázi. Hm.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113433 üzenetére
De felnyitva kikapcsoltad akkor működött?
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113431 üzenetére
Tehát folyamatosan aktív volt a scanner és ette az aksit? Vagy csak a hall szenzor aktiválta?
-
vicze
félisten
Dell Premium Panel Warranty
"What pixel defects are covered?
Dell’s Premium Panel Guarantee/Warranty applies to UltraSharp, Professional and Alienware monitors with bright pixel defects only. The Premium Panel Guarantee/Warranty does not cover monitors with dark/ black type of dead pixels."Valahogy nem látok laptopokat felsorolva, meg a mindent se fedi le.
-
vicze
félisten
Benne van a garanciális papírokban, hogy 3 pixel vagy 6 subpixel hiba estében cserélik, ezeket vasaláskor elfogadtad. Ez az ipari standard.
Dell:
"A display with 1 to 5 fixed subpixel is considered normal and within industry standards."
HP:
Itt bonyolultabb, mert pixel sűrűség számít, de alapvetően itt is 3 és 9.Ennyit a bezzegről.
Ha 14napon belül vagy állj el a vásárlástól. -
vicze
félisten
válasz
Picco #113377 üzenetére
Vannak több helyen is water damage indikátorok, normál esetben fehér négyzetek, ha vizet kapott akkor pirosra váltanak.
A X1-ek esetében a bill csere azért is drága mert egybe van a teljes palmrest, így teljes felső részt cseréled a trackpaddel együtt. ráadásul, ez egy fullos szétszedés minden ki majd vissza.
-
vicze
félisten
válasz
azbest #113336 üzenetére
Ugye Vantage nélkül külön kell felrakni a System Interface Foundation-t ami nélkül pl a power management nem fog működni megfelelően.
Vantage mostmár inkább a kötelező kategória, különben lesznek problémák a rendszerrel.
Nyilván lehet helyette System update de szerintem ahhoz nem árt egy kicsit érteni is. -
vicze
félisten
Commercial Vantage-ban nincs bloatware és nincs tökig reklámmal, meg fekete piros és nem kék, minden másban azonos a simával.
Az toolbar egész pontosan 1,5 éve nincs belerakva, hogy miért az totál rejtély. -
vicze
félisten
Ööö, T14 Gen1 AMD-t ha jól emlékszek március óta nem lehe kapni, áprilisban pedig eltűntek minden Lenovo oldalról.
Úgy 0 esélyt látok rá, hog elszállítják.Csak hogy ne csak a bolt hazudozzon neked. CTO esetében direkt rendelsz Lenovo-tól és a pénzt akkor vonják, ha megtörténik a szállítás. Tehát ha fizettél egy 3. félnek akkor ők is egy emaillel elmondhatják a rendelést, pénzmozgás a részükről nem történt Lenovo felé.
Kérd el a rendelési számot a bolttól, a bolttól hogy ellenőrizd a rendelést.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113191 üzenetére
"valamelyik debloatert"
Leginkább ebbe kötök bele. Mint írtam, lehet hogy van ami segít (indexing ki), de ez vagy benne van amibe belefut vagy nem. Maguk az appok és szolgáltatások nem csinálnak semmit.
Ha mondjuk kikapcsolod a superfetch-et nyilván kevesebb memóriát fog látszólagosan használni, de sok minden lassabb lesz.
Olyan szolgáltatások kikapcsolása amik bármilyen kriptográfiát használnak szintén segíthet.
Defender kikapcsolása is rendben van, csak nyilván tisztában kell lenni a következményeivel.Tehát összvissz 3 dolgot kell csinálni, a többi kozmetika semmi más. Van sok minden ami megadja mint írtam a tisztább szárazabb érzést, de azért a szolgáltatás letiltást eléggé ésszel kell csinálni, mert könnyű elcseszni valamit.
Win95 óta csinálom ezeket és 20+év után elég pontosan tudom minek mi a hatása.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113186 üzenetére
Bocs de kb. egyik se igaz.
Most hogy az előre telepített AppXPackage csomagokat leszedi és letiltja a Xbox szolgáltatásokat kb. 0 erőforrást nyersz vele. Max. megadja a tisztább szárazabb érzést de nagyon másra nem jó.
Se CPU se memória spórolás nincs vele mivel ezek az appok amúgy se futnak ha nem használod. Tárhelyeben se nyersz semmit mert az image részei maradnak az appok, csak a user context-ből kerül eltávolításra, kvázi hide.Mindegyik szkript amit csak láttam kimerül abban, hogy random szolgáltatásokat lekapcsol, amit úgy gondolnak, hogy ők nem használják és akkor más se. Az hogy ezek mindegyike egy svchost folyamat amiből van vagy 100 és megint csak minimális memória nyereség van vele, ha egyáltalán.
Egyetlen dolog ami valósan látványosan javít a dolgokon az az indexelés kikapcsolása, de minding is így volt. Cserébe utána az ég világon semmit nem talál meg. és minden keresés örökkévalóságig tart majd.
Még egy dolog hogy ezeket a scripteket a folyamatosan változó verziókkal karban kéne tartani, de ezt elég ritkán teszik meg.
-
vicze
félisten
válasz
fattyu #113172 üzenetére
Mondjuk észreveszed, hogy -10/-20C-t még a mindennapokban is.
De lényegesen pattogósabb a Ryzen mint a T480s. iGPU-ban pl van egy 3x difi ami sokszor sokat jelent, mert minden is 3D gyorsított már. (Iszonyat megváltás az Xe ebben.) Ráadásként ott a T480s elég hülye PL1 beragadós hülyesége, ami elég idegesítő. -
vicze
félisten
Szerintem az első kérdésre ez válasz lesz.
Terhelten az Intel hangosabb lesz, terheletlenül az AMD sokkal hangosabb lesz.
Számszerűsíteni nem tudom, de én battery saveren használom hogy ne pörögjön annyira. (Így is jóval gyorsabb mint az Intel.) Nem csinálták meg jól a venti managelést, hiába hűvösebb jóval.
Intelesről leírtam a véleményem, kikeresheted.T14G1-et már nem gyártják hónapok óta, legtöbb régióban teljesen kivonták. Tehát ha Ryzen van benne és touch screen vedd meg és beleraksz egy 32GB-s modul-t.
Touch screen kijelzők 300nit-esek és ez a szignifikáns különbség. A alap 250nit-es FHD-t nem javaslom. Vagy a LowPower 400nit-es ha együtt tudsz élni a ghostinggel(ez eseti és panel függő).
@fattyu: Azért egy Ryzen 4000 és Intel 8th gen között kiszereléstől függően 2x a difi, ha épp nem több.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #113164 üzenetére
Hát azért 50+ szimbólumot nem tudok fejből...
Nem az ékezetek miatt kell kiosztást váltsak, hanem mert a szimbólumokat ha hetente 1x használom az lehet hogy sok. Ráadásul 3 kiosztás között váltogatok, hogy de alt+xxx szívást kell csináljam és megtanulni mindent. -
vicze
félisten
Amennyiben donjohnson javaslata nem oldja meg. Akkor amivel én találkoztam ugyanerre a jelenségre, hogy lényegében kék halál van kikapcsoláskor, lényegében driver hiba. Ezt Win logban meg tudod nézni mi történik kikapcsoláskor. Az elvileg tovább kéne segítsen.
Specifikusan egyik Win10 verzió update után volt jellemző, de már nem emlékszek melyik. Pár hónap után eltűnt, azt tudom hogy volt valami beállítás ami megoldotta, de rohadtul nem jut eszembe hogy mi. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #113089 üzenetére
Leírtuk már párszor hogy a P14s 1:1 T14, de látom még párszor le kell. 0 valós különbség van a két gép között.
-
vicze
félisten
válasz
doser0717 #113081 üzenetére
Vannak custom típusok aminek pontos specifikációja nincs Psrefben, mert nem normál forgalmazott config. Ilyen minden CTO gép.
S00L00 (sule, iskola)egy nonsens jelölés egy CTO gépnek ami a Campus progrm számára lett összerakva.
Ezekben annyia a CTO, hogy nincs rajta semmmilyen OS, ilyet Lenovo hivatalosan nem fogrgalmaz csak külön rendelésre. -
vicze
félisten
válasz
doser0717 #113074 üzenetére
Még egyszer konkrétan ugyanaz a termék a két modell.
Fogod megnyitod a Notebookcheck T14 tesztjét és a P14s tesztjét és megnézed. Vagy megnyitod a psref-et és szintén megnézed. Ezek nem vélemények hanem konkrét tények. Semmilyen túl nagy utánajárás nem kell hozzá.Picco írt róla elég sokat és én se egy Youtube videóban láttam hanem a kezemben.
De még egyszer, AMD esetében még driver kulönbség sincs, Intel esetében pedig nem driver hanem Quadro van GeForce helyett, tehát itt van egy HW kulönbség bizonyos formában. -
vicze
félisten
Mi a nem érthető abban a mondatban hogy "1:1-ben ugyanaz csak Intel verzióban Quadro van."?
Volt/van mond a kettő, az hogy épp más gyártótól van a bill az egyiken eseti, ahogy a panelek is eléggé random, meg az SSD...
-
vicze
félisten
"Bár ez most a típushoz letölthető legutolsó vga driver..."
Már rég megszűnt a modell támogatása, így azt felesleges.
Szedd le bármit is rakott fel a Vantage, vagy W10 felrekja a megfelelőt magától utána, vagy Inteltől szedd le az utolsó drivert. -
vicze
félisten
válasz
Picco #112779 üzenetére
TB4 lényegében a jól ismert biztonsági problémákat küszöböli ki és USB4-gyel való kompatibilitás hozza magával.
Mivel épp van most nálam TB4-es Thinkpad, így mondhatom, hog ya TB opciók teljesen megváltoztak. Azaz most már csak 1db van, PCIe Tuneling kikapcsolása, ami eGPU és egyéb eszközöket kapcsol ki, ami PCIe-t használ direktben. De még ezzel kikapcsolva is minden USB4 eszköznek működnie kell. (Most nem megyek bele, hogy USB4 milyen hihetetlen káosz és, hogy opcionális módjai vannak PCIe-vel, amit ami napig senki se támogat...)Amúgy ennek az egész PCIe DMA problematikának a végső megoldása a transzparens memória titkosítás, amit Intel ígérget már 3éve, de nem implementálták "consumer" vonalon, csak Xeon-okban. Így laptopokban kizárólag az AMD Pro-k támogatják.
-
vicze
félisten
válasz
Picco #112735 üzenetére
Nem csak a 4port kell ott maradjon, hanem mindenegyes csatlakozó az aksitól az LCD-n keresztül a minden, wifit se mozgathatod mert a kábel fix stb.
Pl az hogy ez most Intel kizárja egyből, hogy legyen AMD verzió.
T490-től T14G2-ig a 14" T full ugyanaz. Ha egy laius ránéz még belül is azt mondaná hogy egyformák, de mégis annyi apró változás van, hogy teljesen inkompatiblisek egymással.Amúgy 100%-osan támogatom a right to repairt és a javíthatóságot, de nem hiszem azt pl. hogy a modulok ehhez bármit is hozzáadnak, és a portosdi inkább hiszti mint valós probléma.
-
vicze
félisten
válasz
Picco #112722 üzenetére
Bocs de több mint naiv azt hinni, hogy majd lesz upgrade.
Két CPU generáció között olyan durva különbségek lehetnek ami igényli a teljes alaplap áttervezését, ami miatt ugyan azt a formát szinte lehetetlen megtartani. Pl. eleve DDR3 és DDR4-hez teljesen más layout kell hogy meglegyen a megfelelő időzítés. Ugyan ez lesz DDR5-nél. Ha nincs elég hely az újratervezéshez akkor gond lesz...Na most jelenleg a modulokon kívül semmilyen alkatrészt nem lehet hozzá venni. A spekó kijelző miatt 0 esélyed van bármi mást belerakni. Ha a modulokon kívül más kell pl. egy Etherenet, akkor dongle, jelenleg van US bill és ennyi semmi más. stb.
Értem értem hogy Kickstarter meg moet kezdték stb. meg most nagy a média hype, de nézzünk rá 2év múlva és akkor meglátjuk mi lett belőle.
Volt sok ilyesmi és semmi se lett belőle. Hipszterek nem szállnak rá mert nem MacOS fut rajta. Szóval kb. marad egy szűk Linuxos réteg aki valóban használja.
Nézz szét a topikban, nem ritka a tizenéves gépet használó, ebből nem élne meg egy cég soha. Nagyon szép elgondolás ami gazdaságilag nem fenntarthetó. -
vicze
félisten
Szép és jó a Framework, de a beépített dungle-okon kívűl kb. 0 különbség van egy Thinkadhoz képest jelenlegi.
Sőt egy T sorozaton több port lehetőség van.
Javíthatósága pontosan 0 mert ugyan úgy alaplapra van forrasztva minden, annyi hogy a modul miatt kisebb eséllyel hal meg egy USB port az alaplapn. -
vicze
félisten
válasz
vicze #112656 üzenetére
Volt időm tesztelgetni X1CG9-et.
Hát az Intel az Intel marad... (Ez a szívás lesz belük még 3+évig.)
Performance mód 64/64(P1/P2) mi más... Úgy látszik ez alap 11th Gen-en. Totál káosz az egész. 99C-s proci, 7000-8000-en pörgő venti, 40W fogyasztás.Cserébe amúgy elég huzamos ideig bírja így.
Azt azért hozzátenném, hogy ha performance-on van és csak egy egy tüske van néha, kb. ég és föld a T14G2-höz képest. Nagyon jól be van állítva a venti görbéje. Sokkal csendesebb.
Viszont a balanced nagyon kulturált ezen 15/20, teljesítmény így nyilván a béka segge alatt, de elég kulturáltan tartja ezeket az értékeket, így nagyon kellemesen használható. 4000-ren pörgő ventiket se nagyon hallani.Amit a hátsó kifújásról írtam visszaszívom legalábbis performance-on kb. éget, nem csak az alja, de a gép bill feletti része is megfoghatatlanul forró lesz bal oldalon.
Hálaég ezek a gépek nem olyanoknak mennek akik nem hajtják, hanem csak hurcolásszák, úgyhogy nem lesz ez a problémájuk.DDR4X Quad channel nagyon durván megdobja a RAM teljesítményt. 1,5X a leggyorsabb sima DDR4 dual-hoz képest, ez elég sok dolgon néződik is. Így a iGPU-t is eléggé megdobja. Xe alá elég ideális.
Kijelzőből AOU (B140UAN02.1) kaptam. Enyhén sárgába húz inkább melegebb, de ezt kivéve rendben van, amennyire egy 300nit rendben lehet.
-
vicze
félisten
Elérhető a P14s G2 5000-es AMD-vel végre. 5-6hét, nyilván.
T14 G2-nek még minding semmi híre... -
vicze
félisten
válasz
Surfym@n #112660 üzenetére
"P50-et érintő turbo bug-ról notebookcheck oldalán olvastam."
FW bugoknak nem árt utána olvasni, mert túlnyomó többségben javítják, de reviewban ott merad örökre akkor is ha már nem létezik.
X1CG9 CPU FW bigját is múlt hónapban javították, de a reviewban ott van és lesz. -
vicze
félisten
válasz
vicze #112626 üzenetére
Meg is jöttek.
Hát aki még elviselte a szigetes 1,8mm-est(én teljesen elvagyok vele), na az ezzel már nem lesz kibékülve. G7-ben cserélék 1,5mm-re ahhoz nem volt szerencsém, de G9-nél már nem teljes méretű a bill hanem nyomott, alá X13 (kellett a hely a hangszórónak biztos), illetve kifejezetten élesek a billentyűk, nem az homorú és minden irányba kerekített mint korábban.
Egyszóval a gépelési élmény elég fos...
Még a touchpad gombjai se az 1ponton fix típus hanem az egész egyben nyomódik.
(touchpad maga egy álom mint minden X1-en.)Még egy kis ízesség. A állapot jelző ledet(bekapcsológomb) egy fehér műanyag takarja és a led fehéren világít. Szerinted látszik ha világít?
Ezt ki az isten engedélyezte...
@FoxiestFox: A fenti kifújása nem probléma, mert ott szívja is be szóval a hűtés adott, és félig a kijelző felé megy és csak egy kevés hátra. Szerintem nem problémás, a beszívó letakarását kivéve, de az minden esetben gond.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #112650 üzenetére
Egyedül a driver support lesz kérdéses nagyon más nagyon nem, feltelepülni mindenre fel fog max. nem alapból, de a checkek kikapcsolhatóak. Üzleti gépek meg nem tegnap óta rendelkeznek TPM-mel és secure boottal. Tx10 esetében még nem volt mindenben, den Tx20-tól már alap. (mivel 1511 óta OEM-eknek követelmény) Korábbi modelleknél is van opcionálisan.
Hacsak tényleg nem valami matuzsálemet használ valaki valamiért, akkor a laptopok egyszerűen nem érintettek a problematikában. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #112625 üzenetére
A 9-es a Gen 5-óta a legnagyobb váltás.
16:10 !!! (Már csak egy kicsi kell, hogy eljusson a 3:2-ig)
Egybe zsanér (Szerintem ronda.)
A hűtés hátul megy ki nem egyik oldalon.
Kisebb(halkabb) dual venti hűtők (dual heatpipe-ot lehagyták)
Réz heat shield a SSD-n (Ez az első Thinkpad ami ilyet kap, ha jól emlékszek a P-kben sincs)Megszűnt minden mechanikus dock lehetőség (7-8-ban visszahozták)
Teljesen megszűnt minden Ethernet opció. (volt natív átalakítóval gen8-ig)Szerk: Ja igen lemaradt, hogy végre van 32GB RAM opció.
-
vicze
félisten
válasz
azbest #112433 üzenetére
A kábel hossz nagyban befolyásolja a max. sebességet.
TB3/USB4 40Gps - 0,8m
USB 3.x/4/TB3 20GBbps - 1m
USB 3.x 10GBbps - 1m
USB 3.x 5GBbps - 3m
USB 3.0 - 3m
USB 2.0 - 4mAmennyiben vastagabb rézér van és jobban szigeteled, akkor lehet a specifikációtól hosszabb, de minél hosszabb annál nagyobb az esélye, hogy csökken a sebesség az egyre nagyobb zajtól(PSNR) a kábelben. A magas átvitelű kábelek már így is elég vastagok, és mivel 20érről van szó, így véges, hogy meddig lehet vastagítani a dolgokat.
Szóval le lehet térni a specifikációtól, de minél hosszabb annál jobb kell legyen a kábel és annál nagyobb a bizonytalanság.
Vannak már optikai TB/USB-C kábelek, ezeknél viszont már nagyon nem mindegy a protokoll, tehát, hogy TB vagy USB-C a dolog. -
vicze
félisten
válasz
laszak #112425 üzenetére
A garancia bővítést abban az országban tudod megtenni, ahol forgalomba került. Ez a webes garancia infójában fel van tüntetve. Az adott országban kell bővítsd a garanciát, amit modell függő, hogy mikor meddig hogyan tudsz megtenni. Amennyiben nem magyar forgalmazás, kell egy nemzetközi garancia bővítés is rá, hogy érvényes legyen M.o.-n.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #112408 üzenetére
Amit írtam, az azonos gen-es X1 vs. T-re vonatkozik.
Az hogy a X2xx és X13-asokat, miért nem T-nek nevezik azt sose fogom megérteni, de attól még belsőre a T-hez tartoznak.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #112406 üzenetére
De tök ugyanaz a CPU van bennük tök ugyanazzal a teljesítmény. Nem nagyobbak(csak méretben), csak szarabbul megtervezettek.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #112404 üzenetére
X1C meg se mukkan, de tényleg.
Pár hét múlva remélhetőleg megjönnek a gen9-esek(végre cseréljük a gen5-öt) akkor be tudok első kézből számolni, de saját generációjukkal is összehasonlítva is sokkal később kapcsol be bármi venit és még maxon is jóval halkabb mint a T.Tehát továbbra is ez nem vékonyság kérdése, hanem tervezésé...
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #112380 üzenetére
Hát a VM-eknek a 16GB max erős korlátot szab.
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #112376 üzenetére
Ez továbbra is attól fugg mire használod, pár böngészőfül ok, de miután 4évig használtam napi sznten munkára, inkább azt mondanám, hogy nem éri meg.
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #112374 üzenetére
Tehát ha visszaved a fogyasztását amennyire csak lehet akkor nem fogyaszt annyit mint a gyári érték?
T440p a 35W-t se hűti le rendessen nem hogy a 47-et.
Ha merülő forrót kb vagy kéz melegítőt akarsz télire akkor megéri. -
vicze
félisten
válasz
Hoplitész #112365 üzenetére
A kérdésedre a válasz az hogy globális chiphiány... Még egyszer globális. A készletek olyan kicsik hogy déleött akartam Lenovotól laptopot rendelni akkor 1-2nap szállitással, de el voltam foglalva mással, délutánra 4hét lett... Weolcome in 2021.
@S_x96x_S: Már megbocsáss de T-s Ryzen 5000-es gépet még gyárban se láttak nemhogy eladónál... Amiket linkeltél mind előrendelés, lehetne kapni már azokat rendelném, de hát nyilván nem lehet kapni... Azt se tudom mióta van Comming soon-ban.
-
vicze
félisten
válasz
barnam_ #112290 üzenetére
Miben más az architektúra?
Win10 hulla mindegy, úgy cserélhetem gépek között ahogy akarom. Reconfig és max. felrakja a driver-eket és megy a normálisan, mintha misem történt volna.Ja esetleg akit érint valamilyen nagyon furcsa ok miatt a 2021-es sorozatban már nincs legacy boot, csak UEFI. (végre eszt is megéltük)
-
vicze
félisten
válasz
barnam_ #112227 üzenetére
3gen-től felfelé mértem folyamosan, egyik se csinált ilyet. PL1 és PL2 minding eléggé fix volt, és tényleg a hőfok határozta meg a felvett teljesítményt és így az órajelet is. Ez most mintha megszűnt volna 11th-nél. Amúgy Power saveren 100%-osan betartja a 7,5/10W-s power limiteket és valami ultra brutál lassú is lesz tőle (-63%) és 45-n van, hogy ez mér jó...
Lenovo-t se értem, hogy mi a jó istennek így állította, mert nem így esik ki a gyárból az biztos.
Legalább a balanced értelmesre lehetne belőve, de egyszerűen nincs valós különbség a Performance-hoz képest a dinamikusan felkúszó PL1 miatt.
Mi feltűnt, hogy a 2db VRM helyett 3db van és ezek hűtve vannak a hűtővel, ez új mindenképp.Amúgy az Xe tényleg fasza ezt meg kell vallani simán 3x teljesítményt hoztak vele.
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #112225 üzenetére
Halál biztos hogy bugos mint a fene:
Kikényszerítem, hogy lejjebb vegye a ventit a powersaverrel, ok vissza max-ra, venti marad, nagyszerű. GPU teszt elindít venti marad szinten 2500-tel, csodás. 5perc alatt lefut a teszt leáll, 3mp-re rá a venti felpörög 4000-re, full idle 1W fogyasztás 35C és csak pörög mint az őrült. -
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #112223 üzenetére
"Mindegy hogy 64W van az EC-ben, gyakorlatilag azt csak másodpercre (se) éri el."
Nop... 40W-n kezdi, majd elkezd felfelé(!!!) kúszni 45W-ig, végig 100C van nyilván mintha mi se lenne és konkrétan megy fel fel, majd a teszt közepén szépen komótosan lemegy 38W körülire és beáll 80C-re, ha hosszabba tesztnél 20W-ig leseik de ehhez jó 5perc terhelés kell, az órajel meg köszönőben sincs a fogyasztással, mintha külön utakon járnának. Mindjárt csinálok grafikont...
Nagyon nem így működöt régen, hanem ahogy te is írod.
Az a vicc, hogy 37C és 3500-4000-en pörög, minek? Mintha a PL1 vezérelné a ventit és nem a hőfok.Amit nem értek, hogy a Notebookcheck-nél ez van:
"When the ThinkPad T14 Gen 2 is idle, the fan stays off. We measured an average of 35.4 dB(a) in our load test and a maximum of 40.1 dB(a)."
Nagyon nem ezt tapasztalom.Útközben lecseréltem a pasztát. Kifejezetten jó volt, folyékony jól megrakták. Nincs változás...
Szerk: Aki meg 2133-as RAM-ot forrasztott rá, menjen a *****. Notebookcheck-nél hibásak az adatok, a mentéseiken látszik, hogy ott is 2133 volt.
-
vicze
félisten
válasz
azbest #112219 üzenetére
A belső változatlan T490 óta, ugyan az minden és azt kivéve, hogy gyorsabb valamivel generációról generációra rosszabb lett. Hozzáteszem, hogy az AMD modell is szinte hulla ugyanaz a belső, nagyon kicsi a különbség.
Tényleg arról beszélünk, hogy 30W -> 51W -> 64W-re ment a max TDP az évek során a 14"-os T sorozatban 0 hűtőváltoztatás mellett.Tévedtem, a PL1 full dinamikus és 100%-an ereszd el a hajamat van konfigurálva a TDP, ami tök értehertelen.
Lemérve gyorsan pár dolog.@zsolti75: Jó de ez egy hivatalosan 15W-nek tartott CPU, 64W power limittel PL1-en? WTF? Lehet hogy feljebb, jobb, de ez itt előttem egy katasztrófa, azt se tudom, hogy ezt usernek, hogy mondjam, hát ja ez egy fűnyíró na vegyél ANC fülest hozzá.
-
vicze
félisten
Megjött az első T14 G2 Intel i5-1135G7, hát ez az 11th Gen katasztrófa...
Venti a balanced-on 3000-4000-en megy szünet nélkül. Leszabályozni egyáltalán nem óhajt. PL2 64WPerformance-on a PL1 64W
Amit még soha nem láttam, hogy aksin Performance-on a PL1 limit folyamatosan szabályozza magát felfele, ahogy megy le a hőfok.
Egy zip-et tömörítettem ki és átlépte a rendszer a 45W fogyasztást, benchmark feltolta 61W-ra, és a csak a CPU volt 45W.
Hát ennyit tud a 10nm, ja igen és dupla akkor fogyasztással adja az AMD teljesítményének a 2/3-át.Kerüljétek az Intelt ahogy csak tudjátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged