Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz vicze #113567 üzenetére

    Nálam szerencsére a turbo is rendben van, illetve az "akku ikon"-os csúszka is szépen állítja a limiteket a friss BIOS-os gépen. Én is 16GB-os verziót szerettem volna, de az apró 8GB-os modellre kínált jó ajánlatot, így először megpróbáltam 8+8GB-al, de kevésnek bizonyult, így bevállaltam a 8+16-ot.

    A memóriáknál ráadásul az is bonyolít, single vagy dual rank, nálam dual 16GB-os modul került az alaplapi 8GB mellé.

    Ami még érdekes, pl. Cinebench legjobb eredményem 8+8GB 2400Mhz ramokkal készült. Ezzel kapcsolatban azt vettem észre, a CPU Infinity Fabric órajelének maximuma 1200Mhz, így utólag lehet érdekes lett volna letesztelni, mit tud épp 2400Mhz ramokkal, ami az ideális 1:1 arányú memória:IF órajel arány. De mivel egy rémálom leszedni a gép alját, szoftveresen pedig nem tudom limitálni a memória órajelét, így ezt sem fogom tudni megmérni. :D

    Köszi a linket, láttam már ezt a tesztet, igen jó. :R Egyébként főleg a magasabb egyszálas tempó, több cache és CPPC miatt nézelődöm a G2 vonalon, ha esetleg jönne majd egy jó ajánlat lehet fejlesztenék, ezek jól jönnek a munkámhoz. :) Illetve majd a konkurencia Alder Lake megoldásaira is igen kíváncsi leszek, bár a amit mesélnek az alap w11 "balanced" ütemezőről nekem épp nem lenne ideális [link] .

    #113569 Tim82 : T480s-en jól működik nálam, megjegyzi, 20.04.3 talán.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák