- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Nagyon zörög a T61-am ventije és tanácsokra lenne szükségem,hogy mivel érdemes ilyenkor kitisztítani? Most azt tervezem,hogy lekapom a palmrestet+bill-t és a gép belsejét kifújom sűrített levegővel. Magát a ventillátort nem szívesen piszkálom mivel még az életben nem csináltam ilyet és félő hogy elbaszom
Mellesleg ez a sűrített levegő mennyire hatásos dolog? -
Shatterstar
aktív tag
Tikakukac, audi100td: Ennek az infónak most kifejezetten örülök! Ha ez be és kivehető dolog akkor pl a T43-ba is lehet tenni? Vagy az túl ósdi ehhez?
-
Shatterstar
aktív tag
Az lehetséges hogy a saját T61-em nem rendelkezik nVidia chippel? Az everestben lecsekkoltam,de videó kártyára csak a Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family-t hozza fel. Ezek szerint az enyém még a régi szériából való amit nem a selejtes kártyával szereltek?
-
Shatterstar
aktív tag
Azt eddig is tudtam hogy egy alaplapcsere nem olcsó mulatság,de én kis naiv kb 10-20 ezerben gondolkodtam
De az már boldogsággal tölt el ha itt az aprón van diszkont áron is. A lenovo meg menjen a picsába a méregdrága ajánlatával
-
Shatterstar
aktív tag
Most ez komoly,hogy egy régebbi TP-be aranyáron lehet csak alaplapot szerválni? Épp az amazon-t nézegetem ahol a T500-ba potom 399 usanka dollárba kerül egy ilyen
Közben az Ebay-en is leskelődtem,de ott se jobb a helyzet!Aztán még volna egy olyan kérdésem,hogy a T400 alaplapját bele lehet-e oktojálni egy T410/20-as házba? Elnézést ha túl fárasztó vagyok,de tetszik a T410 burkolata viszont az i-s procira semmi szükségem és hát gondoltam összehoznék egy FrankenPad-ot
-
Shatterstar
aktív tag
Értem a célzást na
Különben magamból indultam ki mert ha netán hozzájutnék egy dedikált vga-s géphez tuti az lenne az első dolgom hogy biosba belépve letiltom az izmosabbik kártyát. Nekem alapjába véve nem kell plusz teljesítmény és prímán beérem az Intel hagyományos megoldásával is.
Btw: Ezek szerint ha veszek pl egy olyan T510-et amiben i7-es proci azt ki tudom cserélni i3-ra is?
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
ielektros #43745 üzenetére
De azert mert jatszok neha, miert barmolom szet a gepemet?
Mondjuk eddig olyan tervezo programot meg nem talaltam ami ugy megizzasztja mint egy jatek. Inventor es tarsai soha nem csavartak a procit-vga-t 95 fokra.
Szerintem ez nem szorul különösebb magyarázatra
De ha mégis akkor azzal indokolnám,hogy egy laptopház és asztali gép méretei közt hatalmas különbség van és a 14 ill. 15 colos burkolatban nem igazán olyan frankó a szellőzés mint a desktop pc-ben. Most lehet jönni a T400/500 kiváló hűtésével,de mikor játékról van szó azért rendesen ontják magukból a hőt azok is! Részemről ez semmiképp sem jó egy gépnek hosszútávon. Mellesleg nekem van egy T61-em és a család egyik gyermektagja néhanapján játszik rajta CS: Source-ot, Metin 2-t stb és szegény laptop ventije majd összeszarja magát úgy pörög
Pedig a fent említett két játék azért nem mondható egyáltalán processzorigényes cuccnak. Plusz nyáron a 40 fokokban ez az érték akár a duplájára is emelkedhet (főleg ha a venti nincs rendszeresen kipucolva) -
Shatterstar
aktív tag
Véleményem szerint aki mindenképpen laposon akar játszani az vegyen Dell Alienware-t
Egy TP-t meg bűn lenne szétbarmolni játékokkal! Arról nem is beszélve,hogy ezek az új kóros procik sokkal jobban melegednek mint a C2D-s széria így ha nekem lenne a birtokomban akár egy T410-20 stb biztos nem mernék kockáztatni. Ráadásul a T4xx-es szérián aggasztóan kicsi a szellőzőnyílás
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
FoxiestFox #43669 üzenetére
Az én T61-em ha megnyomom egy hangyafasznyit hajlik csak be ami szerintem még normális. Ellenben a T420 burkolata cseppet sem bizalomgerjesztő...
-
Shatterstar
aktív tag
-
Shatterstar
aktív tag
T61-re érdemes Win8-at telepíteni? A 7-es változat rohadtul le tudja terhelni szegény masinát az aero-s felületével és ezért akarnék váltani.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #43439 üzenetére
Miért akarod kisebbre cserélni? Amúgy maga a művelet engem is érdekelne.
Szerk: Mikor startolnak az idei új TP-k?
-
Shatterstar
aktív tag
Nekem egy Samsonite táskám van és annak ellenére,hogy sokak szerint nem túl tartós nekem tökéletes szolgálatot teljesít mikor 1 évben egyszer lemegyek a Balatonra nyaralni
Hozzáteszem még véletlenül sem a drágább notebook táskák közül való! -
Shatterstar
aktív tag
Vágom én a tervezett elavulás menetét, viszont vannak extrém kivételek mikor egy bizonyos gép kibír 5 évnél többet. A 10 évet nyilván nem kell 100%-ig komolyan venni azt amolyan példának írtam hogy kb/sacc addig kéne zökkenőmentesen üzemelnie egy prémium laptopnak.
Szerk: Ha T400/500-ban letiltom biosban az Ati-s vidkarit akkor ezzel mennyire tudom megkímélni a gépet egy esetleges katasztrófától?
-
Shatterstar
aktív tag
Azért azt hozzátenném szép csendben,hogy a lenovo is kezd zuhanni a népszerűségi listámon főleg mióta a szigetes billzetet bevezették
Egyébként siralmas ha ezek az úgynevezett "workstation" névvel ellátott gépek még a 10 évet se bírják ki...
Úgy nézem akkor visszafele fogok haladni és kinézek magamnak egy T400/T500-as noteszt az hátha túlél még egy atomtámadástaudi100td: A barátnőm T43-a még mindig él és virul csak annyi a bűne hogy eljárt felette az idő és jócskán le van harcolva!
-
Shatterstar
aktív tag
Értem én hogy ez kb egy a millióból,de nem az vagyok aki szeret kockáztatni. Ha ilyen gépet veszek az nekem minimum 10 évig működőképes legyen! Amikor ilyeneket olvasok jócskán összecsokizom magam mert számomra a lenovo-n kívül nem sok olyan gyártó van akinek elhiszem a marketinges maszlagot
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Mennyi valóságalapja van annak a feltevésnek miszerint a T410,T510,W510 típusú gépekből néhány db gyári hibás? A neten keresgélve bukkantam rá ebben a topicban egy régebbi témára miszerint a fent említett masinák jó eséllyel hamar totálkárosak lehetnek.
Egyébként ha már TP! Minden T400 rendelkezik átkapcsolható vidkarival úgy mint a T500-as? -
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Tehát ha én az aláírásomba biggyesztem be azt hogy pl: "T500-at keresek sürgősen" az még belefér? Mielőtt ez a balhé megtörtént volna azt terveztem (többek közt) hogy innen a TP topicból próbálok magamnak új gépet vagy akár csak alkatrészeket venni. Innentől kezdve már nem lesz könnyű dolgom mert az aprón elég kétes alakok szoktak megbújni
Más: Nagyon hangosan kerreg a venti T61-ben! Úgy veszem észre mikor tápról megy akkor csinálja igazán,de amint kihúzom a töltőt aránylag elkussol. Erre valami megoldás? Jah és az Everest szerint tökéletes a gép belső hőmérséklete...
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
karamblo #42996 üzenetére
Azért ez a jelző szerintem túlzás! Abban kiegyezünk hogy veszített a minőségből egy csöppet,de gyengének még így sem nevezhető semmiképpen. A T400/T500 pl elég jól összerakott példány,jó hűtéssel és burkolattal
A 30-as szériáról ezt pl már nem merném kijelenteni viszont a kötelező minőséget azért az is hozza.
-
Shatterstar
aktív tag
Ha már a T61-ben is 64 bites proci volt akkor miért van az,hogy sok online bolt még most is 32 bitesnek tünteti fel néhol a gépeket? És most az olyan gépekről beszélek mint a T510-20 stb.:
-
Shatterstar
aktív tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de engem ezek a külső módosítások perpill nem izgatnak. Különben is ha a dolgok jelenlegi állását nézzük, elég sok lehetőségünk van jó gépek vásárlására! Részemről egy T510 pl kifejezetten a prémium kategóriát jelentené és tökéletesen ellennék vele vagy 5-6 évig
Ami pedig a 30-as és utána következő szériát illeti: Mindig azt mondom hogy minél újabb egy gép annál silányabb a minősége (beleértve az élettartamát is).
Na meg a gyári pasztákat elnézve sajnos beigazolódik az elméletem -
Shatterstar
aktív tag
Linuxra is létezik system update?
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
T61-re linuxot tettem és az a nagy bajom,hogy a kukac gombot nem észleli. Magyar nyelvet választottam viszont a billzet kiosztása német
Hol lehet ezt beállítani? -
Shatterstar
aktív tag
BUÉK minden thinkpad mániás kollégának!
Barátnőm t43-as gépén mostanság a Skype buzgálkodik mármint olyan téren hogy hívásnál az ő hangját nem hallják és csak írni tud. Mielőtt feltettem volna neki a system update-et, saját kezűleg vadászta le a drivereket ami eddig működött is. Most valamiért még a system update sem oldja meg a gondokat
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Az megoldható volna ha egy T61p FHD-s kijelzőt T400-ba szerelnék? Úgy rémlik a két masina kijelzőjének mérete teljesen megegyezik.
-
Shatterstar
aktív tag
No, hát ha már így szóba jöttek a HDD-vel kapcsolatos dolgok akkor itt ragadnám meg az alkalmat és segítséget kérnék HD Sentinel ügyben. Leszedtem a hivatalos oldalról egy próbaverziót ami a T61-m merevlemezét 100%-nak mutatja! A bibi csak az hogy még a nyáron szarakodott a HDD-m és párszor nem tudtam miatta belépni magába a vindózba...
Be is tettem róla ide egy képet amire az egyik fórumtag kerek perec kijelentette hogy bizony döglődik a kicsike
Szóval honnan tudnám letölteni a teljes verziót ebből a progiból? -
Shatterstar
aktív tag
Az miért van hogy feltettem a system update 3.15-t a T43-ra és még mindig nincs net? Ja és XP van rajta.
-
Shatterstar
aktív tag
Egy dokkolót mindenképp beszereznék ehhez a mutatványhoz. Amúgy T61-n próbáltam ezt ki HDMI kábellal karöltve, és a külső monitor annak ellenére hogy 1600-as felbontású volt elég pazar képet adott
Igaz lehet a T61 már nem olyan ósdi mint az elődje.
-
Shatterstar
aktív tag
Olyan ötletem támadt nemrég, hogy szerzek egy régebbi TP-t amiről leveszem a kijelzőt és hagyományos lcd monitorral használom. Ez így kivitelezhető? Pl egy T60-al?
Más: Hogy tudnék bios jelszót tenni a gépre? -
Shatterstar
aktív tag
Az X200-as notik közül mindegyik IPS panellal van szerelve vagy csak bizonyos példányok? Itt az aprón mintha a napokban láttam volna X201-t,de az bőven 200 felett muzsikált
Pedig elgondolkodtam egy ilyen subnotebook-on, viszont nem tudom eldönteni vajon a kettő közül melyik érné meg legjobban: az X200-01 vagy egy T500-as?
-
Shatterstar
aktív tag
A sűrített levegő nem elég ilyen célokra? Alkoholból spec milyet használtok?
-
Shatterstar
aktív tag
Nézegettem aprón a TP-s hirdetéseket és eddig ugyan nem tűnt fel,de mi a különbség a HD+ és a FHD közt? Nyilván a FHD jobb csak az a kérdés mennyivel? Egyébként T510-ről van szó!
-
Shatterstar
aktív tag
Ki akarom próbálni T61-en a Prototype játék első részét és az lenne a kérdésem hogy vajon a videó kártya ezzel még megbirkózik vagy egyáltalán nem? Intel GMA X3100-ról van szó!
-
Shatterstar
aktív tag
A system update-et eleve nem is próbáltam a toolbox telepítési kudarca után. Legközelebb kipróbálom!
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Adott egy T43-as noti amin nem akar működni az aero felület ráadásul a thinkvantage toolbox-ot sem engedi felrakni! Így a drivereket saját kezűleg kell feltelepíteni. Játszani Win7-en képtelenség viszont ha ugyanerre a gépre felteszem az XP SP3-at azon egyaránt megy a Counter és a Minecraft is. Mi itt a probléma?
-
-
Shatterstar
aktív tag
Ha jól látom itt a topikban többen is tesznek 32 bites rendszerre 64 bites windowst. Ezt hogyan? Vagy csak én néztem be valamit?
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
Érdekelne hogy a T500-510nek a hangszórója mennyit fejlődött a T61 óta? Szeretnék külső hangfal nélkül zenét hallgatni,de nem tudom pontosan mire is számíthatok e téren.
-
Shatterstar
aktív tag
Az miért van hogy a T43-ra képtelen vagyok feltelepíteni a lenovo solution centert? A telepítés elején rögtön abbahagyja a műveletet és olyasmit ír ki hogy nem alkalmas rá a rendszer vagy hasonló...
Ez nem most történt szóval lehet nem a LSC volt a delikvens hanem a Thinkvantage Toolbox! Mindenesetre meglepődtem.
Egyébként a Win7-en az aero funkció sem elérhető mert állítólag gyenge hozzá a videó kártya. -
Shatterstar
aktív tag
Az enyém pedig így fest:
http://kepfeltoltes.hu/121013/akku_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szerk: Még csak most vettem észre hogy Panasonic akksit használok
-
Shatterstar
aktív tag
W500 és T500 között vannak említésre méltó különbségek teljesítmény,alkatrészek valamint kijelző terén? Vagy tök ugyanaz a kettő?
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
btudos #39472 üzenetére
Nos a 30-as szériát nézegetve az tényleg pocsék és még senkit nem hallottam isteníteni akár egy modellt is belőle
A T410/T420 típusokkal kapcsolatban pedig emlékeim szerint nem is a küllemmel vagy a strapabírósággal volt a baj hanem inkább a hűtésre panaszkodott mindenki! Ebből megint mi igaz? Mert elnézve a T420 ventijének szellőzőnyílását bizony eléggé kurtára sikeredett...
Még jó hogy nem állok gép vásárlása előtt mert jelen pillanatban kb azt se tudnám melyik fajtára tegyem a voksomat -
Shatterstar
aktív tag
válasz
btudos #39469 üzenetére
Csodálkozom ezeken a pozitív tapasztalatokon, mikor pár hónapja még a T420 volt a legsilányabb gép itt a fórumozók körében
Félreértés ne essék nem kötekedni akarok csak számomra azért is érdekes ez az egész mert azalatt a pár hónap alatt milyen radikális változásokat tud művelni ez a lenovo -
Shatterstar
aktív tag
Mondjátok feleim vajon egy T420 és T510 közül melyik volna a jobb választás? T420-ról azt mondják rendkívül kemény a burkolat felépítése, és belbecs terén sem gyenge.
Na meg a méretéből adódóan szimpatikusabb is! -
Shatterstar
aktív tag
válasz
dabgergo #39317 üzenetére
A neten kutakodva belebotlottam egypár olyan TP-s cikkbe amik kiemelik hogy a 14"-os változatok számítottak mindig is az igáslovaknak nem beszélve a masszív burkolatról stb,stb.
Szerintem egy 15,6"-os gép van olyan jó mint a kisebb változata és bár ez az én szubjektív véleményem,de hűtés valamint összeszerelés terén magasan a 15 colos gépek viszi a prímet!
A T400 természetesen kakukktojás mivel arról több pozitív beszámolót olvastam mint negatívat -
Shatterstar
aktív tag
válasz
audi100td #39154 üzenetére
A felsorolásodból kiindulva tény hogy nem mindennapi esetről van szó, csak engem azért mégis elszomorított hogy egy TP képes ilyen hibákat produkálni
Egy biztos: Nem szeretnék kifogni ilyen ehhez hasonló problémákkal küszködő Thinkpad-et sem most sem később! Kész rémálom lenne... -
Shatterstar
aktív tag
válasz
audi100td #39148 üzenetére
De nem is a T530-ról. Igen tudom a legújabb 30-as szériánál jelentkeztek ezek a tünetek,de jómagam pont azon merevedtem le hogy a 20-as is hajlamos erre a sérülésre!
Ha már anyaghasználat: Az új TP-k is vannak annyira strapabíróak mint egy T60 mondjuk? Ezt most arra értem hogyha leejtek egy T510-20-at mennyi az esély rá hogy nem reped meg a burkolat? -
Shatterstar
aktív tag
válasz
audi100td #39146 üzenetére
Mostanában történt pedig,de hogy mikor pontosan azt nem vágom. A tag nem csak a billzetre panaszkodott,de a noti akksija is gyári hibás lehetett, mert egy hét alatt 100%-os állapotról lement neki valami 40-50%-ra.
Az akksi persze más tészta,de a billentyű gombok letörése már szerintem nem. -
Shatterstar
aktív tag
válasz
audi100td #39144 üzenetére
Engem csak a kijelző az ami roppantul érdekel. Aztán majd ha lesz elég cash a zsebembe valószínű beinvesztálok egy T510-re
A T520-ról nem rég valaki azt nyilatkozta hogy letörnek a billentyű gombok és a burkolat se az igazi...
Nekem máris nem éri meg a felárat a 20-as széria! -
Shatterstar
aktív tag
Mennyit ér használtan most egy T510? Továbbá érdekelne hogy a T510 és T520 között van-e bármilyen komolyabb eltérés, teljesítmény illetve extrák tekintetében.
-
Shatterstar
aktív tag
Eddig nem úgy volt hogy a lenovonál az összes régi masinériára visszamenőleg volt driveres támogatottság? Szóval ha veszek egy T500-at akkor 2 év múlva dobhatom ki mert egy épkézláb driver nem lesz hozzá?
-
Shatterstar
aktív tag
franc0: Nekem sem a presztízs miatt kell AFFS hanem mert bántja a szememet az olcsó tré panel.
audi100td: Kösz a felvilágosítást így már könnyebb dolgom lesz gépvásárláskor
windchill: Nem pont IPS kijelzőre fáj a fogam szóval akár a WSXGA+ is szóba jöhet majd! Bár előtte mindenképp saját szemmel akarom látni az eltéréseket.
-
Shatterstar
aktív tag
T500-as TP-ból nem is készült IPS változat? Aztán ha már T500 akkor érdekelne hogy a kijelzője mennyivel jobb egy T61/T400-nál. Mert említve volt itt sokszor a T510 is ami bár átlagos panellal van szerelve mégis egész jó képet vág
Szóval vásárlás előtt állok és nem mindegy hogy megveszek egy 80 ezres gépet silány minőségű kijelzővel vagy beruházok egy régi modellre ami panel terén veri még a mostani notikat is -
Shatterstar
aktív tag
A T500-as modellek mindegyike LED háttér világítással van felszerelve vagy akad köztük olyan is ami pl nem? A későbbiekben egy ilyen noteszgépre akarok beruházni és mindenképpen led-es kéne, mert a mostani T61-em kijelzője nagyon kikészíti a szememet.
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
szektamokus #38336 üzenetére
Kb 80-90 körül lehet most egy T500. Igaz ezzel a konfiggal akár egy százasért is el lehet passzolni.
-
Shatterstar
aktív tag
Okay még egy utolsó és nagyon fontos kérdés: Hol tudnám beszerezni a magyar változatot?
Gondolom a neten fent van csak kérdés az melyik site-on? Maga a telepítés hasonlóan zajlik mint egy windowsnál vagy teljesen más minden? Mert ahogy elnéztem a felületük hasonló sémát követ. -
Shatterstar
aktív tag
Hali!
Nemrég megfordult a fejemben hogy a jó öreg vindózt nyugdíjba küldöm és kipróbálnám helyette mondjuk a Linuxot vagy az Ubuntut! A kérdésem pedig az volna hogy a kettő közül melyik a pengébb oprendszer és mennyiben térnek el a win7 architektúrájától?
Aztán van egy visszatérő problémám az pedig a vga buzgálkodás amin semmi sem segít az égvilágon és félek nehogy én is a szériahibás T61-es kollégák sorsára jussak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen routert?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Horgász topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged