- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Meaculpa, fejből írtam, mert "szabadságra" mentem, az X32 pedig szombat éjjel bentmaradt a cégben.
Pofaleszakadás történt: írtam régebben, hogy volt nálam egy T42 IdTech IPS kijelzővel, amiben a fénycső kifújt (először pirosodás, utána már csak pár másodpercre gyújtott be). Április végén rendeltem bele csövet, május végén megjött, kb. 1cm-rel hosszabb lett. Július elején rendeltem máshol, másmilyent tegnap végre megjött, most beforrasztottam, és rámértem EyeOne Display2-vel, hogy mi a helyzet a fényerejével. Minimumon 55 nit, maximumon pedig a felső két sarok 196 nit, az alsó sarkok 230nit, középen 220nit. Az eddigi Thinkpad IPS paneljeimhez képest, amikből maximum 120nit körül lehetett kihúzni, szimpatikus!
-
Gondwana
addikt
CF projektem eleje itt olvasható, annyi változással, hogy 2-3 hétre rá megjött a 300x 16GB CF.
Wear-leveling: Transcendék a 133x CF-kbe is tesznek WL-t ellentétben pl. Kingstonékkal (Kingston CF-re nem tennék OS-t ez miatt) - napokban szívtam is ez miatt, mert egy ilyen 16GB 133x Transcendről képeket kellett volna törlés után visszahozni. Minden file mérete rendben volt, tartalmilag 400-ból 400 használhatatlan (sehol egy Exif-header).
realtime, noatime az van, meg swap nincs, de azon gondolkozok, hogy sawpot mégis adok neki, ha odajutok, hogy bármi miatt újrahúznám - hiányzik a hibernálás. A 2GB RAMba lenne hova kirakni a TMP-t, de néha jól jön, hogy megmarad következő bootig. -
Gondwana
addikt
válasz
gecsoz #10555 üzenetére
A Transcend SSD-ktől ne nagyon várd, hogy XP alatt gyors is legyen.
(Mondjuk, én X32-ben a 4200RPM HDD helyén egy 16GB 300x transcend CompactFlasht használok SSD gyanánt, de inkább a párszázalék akkuhosszabbításért és a mechanikai mindentbírásért. Linuxszal OK, Windows alatt egy cseppet se lenne gyorsabb pl. egy Samu HM160HC) -
Gondwana
addikt
Aki még nem szedte szét a piros kis tücsökpöcsöt, az tegye meg a következőt, hogy megértse, hogy mitől driftelget néha:
Fogd meg körömmel vagy valahogy kétoldalról a piros pöcköt és húzd meg felfelé, hogy lejöjjön (mivel ózon hatására a gumi egy ragadós takonyszerű masszává képes válni, előfordulhat, hogy a kis plasztik pöcökkel együtt húzod ki, no panic, először plasztik vissza, majd gumi vissza).
Most, hogy láttad, hogy miből is áll a szerkezete, el tudod képzelni, hogy amikor egy kicsit jobban kitéríted a pöcköt valamerre, arról a gumi lent pár tizedmilimétert felgyűrődik/összepréselődik, kicsit feljebb pedig tapad. Ha elengeded, akkor a gumi fogja a másik irányba nyomni a pöcköt.
Akinek dzsuvás a billentyűzete, gyakrabban láthat ilyen driftet.
Ha teljesen meg akarod szüntetni, akkor valami olajos trutyit kenj bele a gumisapkába - de nehogy belecsorogjon az aljába, illetve ne kezdje ki a gumit - mint általában az olajok szokták, illetve ne lepődj meg, ha olyankor is leesik a gumi, amikor nem is akartad levenni.
Én az első driftszerű egértovábbmozdulásra csak leveszem a gumisapkát és visszarakom. Mondjuk, az is igaz, hogy utoljára valamikor karácsony körül csinált ilyent az X32, a T60 meg még régebben - pedig használom rendesen, ilyen tetoválásszerű lemoshatatlan foltokat is hagy az ujjam hegyén. (Ez mással is előfordul, vagy csak az én izzadtságom annyira agresszív, mint az Alien-vér?) -
-
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #10202 üzenetére
Nem pont erre írták ezt a választ, de ha a betű/drivesorrenddel van a gond, én az adatos partíciót egyszerűen elrejteném, pl. egy linux bootCDről gparteddel. Telepítés után pedig vissza.
You can right-click a partition and select the "Manage Flags" menu entry; this will (among other flags) allow you to mark the partition as hidden and bootable (and - of course - to clear these flags as well). -
Gondwana
addikt
válasz
werszomjas #10161 üzenetére
Ha a T60 15" sxga+ vagy uxga, akkor az IPS kijelző, tehàt azt, egyêbként szerintem is T61
-
Gondwana
addikt
Tegnap volt itt szó az új TP-k egybegyúrt audio ki/bemenetéről: a cél, ugyebár, a mobilitás, tehát nem fogsz magaddalvinni egy nagy bumszli mikrofonos fejhallgatót. Az, hogy egyszer sikerült egy olyan headsetet szereznem, ami elég kicsi és külön van a két 3.5mm jack, az nem jelenti azt, hogy ilyent mindenki talál (azóta kellett volna még 2 db, de én se találtam). Ez T60-hoz ideális. Ellenben pl. a HD2 headsetje úgyis állandóan a zsebemben van, a csatlakozója is olyan, mint az új TP-ken, ráadásul a powered usb port is a smartphone-kompatibilitás felé mutogat, én erre az új dugaszra tehát azt mondom, hogy végre!
-
Gondwana
addikt
Elvileg nincs felső limit, amekkora HDD belefér, akkorát teszel bele (9mm magas, tehát a 2.5" 12.7 magasak logikus, hogy nem). Ami azért követelmény, hogy a HDD SATA1 módban is működjön, ne csak SATA2-ben.
Le volt már írva párszor, de hátha valakinek új: mivel az UltraBay három csatlakozója közül az egyik PATA/IDE (a másik soros/LPT, a harmadik akku-csatlakozó), amin belül a gépben egy PATA/SATA átalakító van, ezért limitálták, hogy csak SATA1 lehet. Ennek folytatása a SATA UB keret története: a keretben először visszaalakít PATÁra, majd a gépen belül vissza PATA/SATA, és a déli híd már mindent SATAként lát. Na, ezzel az oda-vissza konvertálással voltak egyeseknek olyan gondjaik, hogy valamelyik 500GB HDD-vel nem ment, de most épp nem találom azokat a hozzászólásokat. -
Gondwana
addikt
Szimpatikus hozzáállás Lenovoéktól, hogy T60-hoz még mindig jön ki új BIOS.
A másik, ami meglepett, hogy a Presentation Director csak nemrég lett T43-kompatibilis.
Aki próbált már pl. Acerhez, vagy FuSihoz alap XP drivereket összeszedni, az tudja igazán, hogy mennyivel jobb a Lenovo Support -
Gondwana
addikt
Az interneten megjelenő képek zajosak, lehet, e miatt!
vagy esetleg azért, mert 16bitesre van téve a megjelenítés.
Fn+F5 csak akkor dob fel ablakot, ha legalább a Hotkey Driver fenn van (meg talán az OSD is kell hozzá), egyébként csak váltogatja az állapotokat (wifi&BT 00,01,10,11) -
Gondwana
addikt
X32, gyártva 2006/01, cimke a gép alján: Made for Lenovo China
Szerk.: evone, úgy tudom, létezik külön FRU vagy CRU a cimkéhez a kijelző hátulján, mindenesetre, amikor kiveszed a gépből a kijelzőpanelt, akkor ez a cimke könnyedén cserélhető. Ja, és van, amin csak ThinkPad a felirat, illetve van, amin IBM ThinkPad.
-
Gondwana
addikt
Jó lenne, ha egy X31 tulaj is nyilatkozna, hogy mi van a gépében.
Jelen!
X31-ben is meg X32-ben is 7000 van (M6), szerintem azért van kevesebb BGA-gond, mert az X300/X301-hez hasonlóan elöl van az akku, tehát, ha az elejénél fogva emeled a gépet, akkor maximum az akkut nyüstölöd, nem az alaplapot - ami egyébként is kisebb alaplap, tehát kevésbé is hajlik, illetve az Ati chip a gép közepén, pont a tücsökpöcs alatt van.(X61-et árulnak jelenleg a notebooksystemnél is - az más kérdés, hogy mennyiért. Egy SXGA+ IPS panellel felmoddolva igazi álomgép lenne.)
-
Gondwana
addikt
Nemrég sírtam itt, hogy a T60-ba az SXGA+ helyére bepakolt UXGA panelnek milyen siralmas a színtere. Tegnap gugglibarátommal nézelődtünk, és megtaláltam, hogy a hiba a valóságban van, nem az én készülékemben.
Ez a panel hozza a gyári specifikációit (120.9nit/0.3nit=403, azaz a kontrasztja tényleg 1:400), színtér szempontjából a többi laptop meg még siralmasabb, egyszerűen a háttérvilágítás spektruma ezeknél a CCFL csöveknél ilyen hiányos, a mélyzöld árnyalatokat el lehet felejteni. Jó, vannak kijelzők nagyobb színtérrel, ahol RGB LEDek háttérvilágítanak, de azok olyan TN panelek, amelyeknek a kontrasztja és a betekintési szögei kritikán aluliak.
Tanulság: laptop-lcdket nem Sony Trinitronnal meg EIZOval kell összevetni. -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
Ha egyedi konfig lenne, CTO lenne, de szerintem csak a cimkéről rosszul lett leolvasva az utolsó karakter:
Product: ThinkPad T400 2767-WN5 [change]
Operating system: All [change]
Original description: Based 2767-CTO: P9500(2.53GHz), 3GB RAM, 80GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 256MB ATI Radeon HD3470, DVD, Intel 802.11agn wireless, WWAN option, Bluetooth, Modem, 1GB Ether, UltraNav, Sec Chip, FPR, 6c Li-Ion, WinXP Pro
Mégis lehet CTO, az XP Pro miatt. -
Gondwana
addikt
Családon belül a következők vannak: T60 - 2db, T43 - 1db, T42 - volt 2, maradt 1 (rossz kijelzővel), X32 és X31 1-1db. A T43 és az X32 nem láttak windowst, ezek, ha töltőt látnak, töltenek. A T42-nél úgy emlékszek, hogy csak azt lehetett beállítani, hogy mennyitől töltsön 100%ig, illetve a T60 előtti gépeken nincs 96% limit. A T60-akon és újabb TP-ken, ha épp 96% fölött van az akku, a gép szinte semmilyen körülmények között nem kezdi el tölteni, csak, ha 96% alá merül. (szinte = "Always charge 100%" PM-ben, ekkor CSAK bekapcsols után kezd tölteni 100%-ig). A 96% limiten kívül még egyetlen egy dolgot képes megjegyezni az akku elektronikája: Az utolsó tápcsatlakoztatás óta meg lett-e bármilyen módon szakítva a töltés? Nálad is, evone, ez miatt nem tölti fel 100%-ra hibernálás után. Ellenben, ha hibernálás után kihúzod, majd visszadugod a tápot a kikapcsolt gépbe, ha épp 96% alatt van, a PM beállításoktól teljesen függetlenül feltölti 100%-ra.
Az utolsó tápcsatlakoztatás után a töltés csak egyféleképpen szakítható meg 100% előtt: szoftverből. Ha a gép be van kapcsolva, Power Managerben be van állítva egy felső limit, és az akku pillanatnyi állapota pont ennyi (bekapcsolás után érte el a pl. 85%-ot), vagy bekapcsoláskor, amikor elindul a PM, már ez felett van, azonnal leállítja a töltést (pl. 85% van beállítva, 89%-on áll épp az akku, akkor 89%-nál meg is áll).Bocs, hogy szájbarágós lett, de volt pár félreérthető állítás itt, alant, gondoltam, ideje ezeket a dolgokat tisztázni, elvégre nagyon hasznos TP-feature, ha jól használják.
-
Gondwana
addikt
válasz
kidpepi #9346 üzenetére
Ha kikapcsolt állapotban dugod a töltőre, nincs, ami értelmezze ezeket a szabályokat, ha meg már elkezdett töltés van folyamatban, amikor bebootol, akkor már az érvényes, hogy meddig töltse.
Ez igaz akkor is, ha te azt állítod be, hogy csak 60%-tól töltsön, de 80%-on áll, amikor kikapcsolt gépbe bedugod a töltőt, nem fogja megszakítani a töltést, ha közben be is bootolod. -
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #9289 üzenetére
Kijelzőkről bővebben:
Ha valaki tud emberi áron 12.1" 1400x1050 BOE-Hydis HV121P01-100 (X60t vagy X61t) kijelzőt, akár digitalizáló réteg nélkül is, mert azt úgyis leszedném róla, az ne fogja vissza magát, hanem szóljon! (Régen mókoltam már bármit is az X32-n, itt az ideje) -
Gondwana
addikt
Egyértelműen háttérvilágítás. Úgy tudod ellenőrizni, hogy amikor legközelebb elsötétül, zseblámpával belevilágítasz a kijelzőbe, és akkor még látszik a kép. Illetve, amikor van kép, akkor is a két alsó sarokban van egy-egy sötétebb függőleges folt. A probléma forrása, hogy az inverter túláram-védelme kapcsol ki, mert már túl nagy áramot húz a fénycső. Nekem a múlt héten érkezett két fénycső a zasszony előző gépéhez (T42 15" SXGA+ IPS), de, hogy az öröm teljes legyen, a csövek 2mm-rel hosszabbak, mint ami kellene, vágni az üveget pedig nem lehet.
-
Gondwana
addikt
Jelenleg "valamiért" áll a Lenovo Support, de a Google cache link hátha működik így.
Szerk.: Emezt akartam linkelni
-
Gondwana
addikt
válasz
sghc_toma #9121 üzenetére
Ebből kiindulva át lehet másra is irányítani.
-
Gondwana
addikt
ThinkPad Keyboard Customizer Utility jó dolog! Asztali gépeken is használom minden irányban:
- CapsLock lassításra/késleltetésre (ha mellényúlok a Shiftnek, nem lesz rögtön minden fordítva)
- Volume Up/Down mappelésére jobbCtrl+föl/lesghc_toma, ugyanezzel a programmal át tudod mappelni a jobb Altot Win-gombbá. Win+D, Win+R, (VirtuaWin-ben Win+bal/jobb a desktopváltás) működnek vele.
-
Gondwana
addikt
Ezt (kicsit megbonyolítva) már más is tanácsolta...
-
Gondwana
addikt
mennyibe kerül egy ilyen panel nagyságrendileg? ez ilyen 14" SXGA+, de legalapabb kijelző is jó lenne, nem tudom van-e alapabb.
Ha T60 előtti gépben kijelzőt cserélsz, akkor LVDS kébelt is kell cserélned, illetve invertert is (ami nem lehet a csíkod forrása, mert ez a háttérvilágítás tápja, azaz ha az inverter rossz, lámpával belevilágítva a kijelzőbe látsz képet, egyébként fekete). Pontosabban SXGA+-hoz és UXGA-hoz ugyanaz az inverter kell, XGA-hoz nem, a szalagkébelben pedig (googlezható, hogy pont melyik) pinek vannak átvágva/rövidre zárva, hogy közölje a BIOSszal, hogy mekkora a kijelző felbontása. T60 óta a BIOS tudja olvasni a panelen lévő EDID chipet, ami tartalmazza a kijelző alapadatait, ezért csak egy féle LVDS kábel létezik.
A szétszedett kijelzőpanelben rengeteg sor- és oszlopcímző flatkábel van a kijelző tetejénél, nálad jobbik esetben valamelyiknek a forrasztása elengedte, rosszabikban a hozzá tartozó kis IC-nek annyi. Én kísérleteznék azzal, hogy szétszedett kijelzővel bekapcsolnám a gépet és óvatosan masszíroznám ezeket a kábeleket - a DO NOT TOUCH feliratnál(szigorúan csak a kijelző tetején, mert az alja birkozógép: hozzányúlsz, földhöz vág)
-
Gondwana
addikt
Egyszer régen NF2 lapon làttam olyant, hogy az LPT össze-vissza irq-kat dobàlt. Biosban Lpt letiltva, ma is ez a gép a csalàdi fileszerver. Mondjuk, ha a hdd is nyűglődik, előbb mondanám rà, hogy déli hìd - a Qway folyón..
(ezzel nem vagy kisegítve, de biosban tilts le minden perifériát, amit csak lehet, és úgy nézd meg, meddig bìrja a memtest) -
Gondwana
addikt
A 15" S/UXGA+ T60 pedig, bármennyire is csodálom az IPS kijelzős Thinkpad-eket, nekem éppen túl van a "hordozható" kategórián.
Zasszonypajtás SXGA+ 14" T60-ja nem is olyan sokkal kissebb, mint az én 15"-öm (olyan jó leírni is, hogy UXGA, nem csak használni), szerintem nagyobb külömbséget produkál, hogy 6 vagy 9 patronos az akkuja. De, hát ízlések és koleszterinszintek külömbözőek.
(mondjuk, az is egy fontos apróság, hogy még a nemIPS 14" SXGA+ képe is sokkal jobb, mint a céges 14" T61 WSXGA+ képe) -
Gondwana
addikt
Itt írtam is róla, azóta elkelt alkatrésznek.
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #8761 üzenetére
én se vinnék hozzájuk javítanivalót, csak tőlük tudtam árat hivatalosnak mondott szervizes alaplapcserére.
-
Gondwana
addikt
Itt, a T60-ban a fix helyen van egy 7200rpm 100GB Hitachi, mellette UB keretben egy 5400rpm 250GB Hitachi, és akármekkora hőmérsékletkülömbségnek illene lenni, MobMeter szerint mindkettő 35 fokos.
(UB-ben néha használok még egy kék WD 160GB-t, na az 38-40 fok körül szokott lenni) -
Gondwana
addikt
válasz
lhurgoyf #8704 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy üresen hagyod? Csak felhasználónevet írsz be.
(vagy, ha az új típusú csicsás loginscreenen kéri a passzwordot, akkor passz... valaki beírt előtte valamit, mert gyári recovery csak az Admin passwordre kérdez rá, hogy mi legyen, amikor a felhasználók 5-ös listája megjelenik, ott pedig csak usernevet lehet megadni) -
Gondwana
addikt
az U7700 árából legalább 1, de inkább több évig fizethetnéd a különbséget.
vagy vennél még egy napelemtáblát... -
Gondwana
addikt
válasz
buherka #8541 üzenetére
Azt mondjuk nem tudom, hogy ez az IPS panel mennyivel szebb képet ad egy ilyen alap 1024-es felbontásnál, de ahogy elnézem ennek is gyönyörű képe van.
IPS csak 15" SXGA+ és UXGA (na jó, meg QXGA) felbontásban let kiadva. XGA nem IPS.
-
Gondwana
addikt
Nna, bekalibráltam az új szerzeményt, már lejjebb is lohadt a lelkesedésem.
Ebből látszik, hogy mennyire szegényes a színvisszaadása. (Épp nem találom sehol az LG-Philips panel kalibrációs riportját, de majd meg lesz az is)
Még a 14" T61 bűnrossz kijelzője is jobb számokat produkál.
Összevetve egy ősöreg katódcsöves monitorral még szembetűnőbb, mennyire szűk a színtere: -
Gondwana
addikt
Az IDTech IPS panelek zöldjei másoknál is ilyen siralmasak, mint nálam? Az LG-Philips panel színei kalibrálás nélkül is sokkal jobbak.
-
Gondwana
addikt
én először a T7100-at próbálnám meg alultáplálni - olcsóbb, mint L procit keresni. (Tudtommal az L és UL procik ugyanazok a magok, csak a válogatás alatt biztosak lettek benne intelék, hogy undervoltolva stabil marad. Ennyiért akkor inkább keresd meg a T7100 alsó határát előbb)
-
Gondwana
addikt
Baaaaasssszúúúús! Most toltam bele egy UXGA panelt a T60-ba, pofaleszakadás!
(Na igen, ha sikerült volna egy igazi IPS QXGA-t felhajtani, az még brutálisabb lenne, de már ez is szimpatikus!)
(a róka dilemmája, hogy attól, hogy nincsennek vadászok, még tyúkok sincsennek, semmi sem tökéletes) A panel háttérvilágítása kicsit haloványocska, még nem mértem, de nem tűnik többnek, mint az előző SXGA+ LG panel (mérve max 75 nit a gyári 150 helyett), a széleknél mintha beégés-nyomok lennének, illetve alul foltosak a fresnel-fóliák. Szerdnán kellene, hogy érkezzen két fénycső, amiről rendeléskor csak annyit tudtak, hogy 15" monitorhoz való. Most lutri, hogy vajon 305mm x 2mm lesz-e.
Örömködésből ennyi, most inkább összerakom (még lóg a bele minden irányban) -
Gondwana
addikt
Egy ThinkPad topicban kérdeztem a gyári program egyik gyári sémáját, nem a sajátomét
Én kérek elnézést! Amik kéznél voltak, azokon nem találtam ilyen nevű gyári sémát (T60, T61 és T42), ezért gondoltam, hogy valami privát beállítás (na, meg azért, mert egy néhány éves XP patch kiszedte az Energy Star logót a screensaver környékéről is)
Szerk.: az elejétől visszaolvasva még valamit elnéztem: nem is ThinkPad Power Manager, hanem a Windows Power Managere, amiről szó volt, csak átsiklottam felette. -
Gondwana
addikt
Legalább egy energy star profil leírást adjatok légyszi!
Szerintem ez kb. olyan kérés, mint ha én kérném, hogy írd le nekem a Batt3rySuCkeR profil leírását. (honnan tudhatnánk, hogy mi volt nálad az energy star...)
Általános profilnak használhatsz valamilyen Power source optimized jellegű profilt. -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
Két féle thinkpadet forgalmaznak: ami szerepel itt, a listában, és ami XXXX-CTO, tehát ezek a gépek valamelyikéből lett összehozva, rendelésre.
(T410 az 52. oldal után) -
Gondwana
addikt
Háttérzajnak nyomatom a NASA-TV közvetítést, és most épp azon megy a sírás, hogy fagy az egyik gép, hogy csináljanak screenshotot róla
-
Gondwana
addikt
ThinkFinger hogyvolt
Ciripelés/túlzabálás: mindkét magot leszabályoztad OnDemandra, vagy az egyik még Performance-en van?Szerk.: most látom, hogy 10.04 döcögve olvas ujjat (valahol volt leírás, mit kell csinálni, hogy ne várja az entert)
-
Gondwana
addikt
válasz
Daneeka #8244 üzenetére
USB3 esetében talán majd így lehet, HiSpeed USB 2.0-val a 480Mbit/s elméleti maximum 60MByte/s lenne, lényegtelen, hogy miért, de mivel ténylegesen csak maximum minden második microframe visz adatot, ezért a 30MByte/s az USB fizikai plafonja. Nekem is vannak itthon ilyen lassú HDD-im. (a 100GB/7200rpm Hitachimat nem tartom ilyennek, 4k blokkméret felett atto szerint már felette van a 30MB/s-nak)
-
-
Gondwana
addikt
DVD helyére betudok SSDt tenni?
Szerintem tedd az SSD-t a HDD helyére, a HDD-t pedig a megfelelő UB keretbe. -
Gondwana
addikt
Kérjük vissza a régi ThinkPad billentyűzet designt!
Inkább kérdésként fogalmaznám meg: hogyan lehet egy i5 vagy i7 procit működésre bírni egy UXGA kijelzős T42/T43-ban (esetleg egy X32/X40-ben, amiben a kijelző át lett moddolva 12" SXGA+ IPS panelre)?
Kiveszem a kezem a biliből, elég mára a bányászatból, megyek haza, megnézni, mit csinál a fiam. -
Gondwana
addikt
válasz
Vhunter #7987 üzenetére
T61-nél a kilógó akksi az mennyire zavaró?
Engem egy csöppet sem zavar. (Mondjuk, T60 és 9 cellás, de ugyanannyira lóg ki, mint a céges 14" T61-ből). Ezt neked kell eldöntened, hogy zavar-e, mert ez szubjektív.
(Jellemző, hogy a ThinkPad-függőket jobban zavarta, hogy leszedték a piros/kék csíkot a klitegér gombjairól, mint a kilógó akku)
A 15.4" táskák többsége túl van méretezve (a 15.4" ugyebár csak a kijelző átlója, arról sehol nincs említés, hogy mekkora káva/úszógumi/dodgemautó-perem van még körülötte.) -
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #7983 üzenetére
88111-es XP service patch biztos, hogy fenn van? (remélem, jól emléxek a számára, bár lehet, hogy 88811)
-
Gondwana
addikt
Bizonyítani nem tudom, csak saját tapasztalat, de a Gigabit Ehternet többet fogyaszt, mint a WiFi. T60/xp, X32/ubuntu9.04 és T42/ubuntu9.10-en próbálva, konkrétan a T60-on összehoztam most egy gyorstesztet: Fogyasztás drótos nettel 18W, WiFi-vel (egy fal a routerig) 16W - MobileMeter szerint.
-
Gondwana
addikt
Én mondjuk el tudnék képzelni egy 1400x1050-es IPS panelt az X32 XGA-ja helyén. (Láttam neten olyanokat, akik belehegesztették, brutális képe lett tőle, és az akku üzemidő is inkább javult 1-2%-ot, mint romlott), de előtte a T60-am háttérvilágítását fogom rendbehozni valahogy.
-
Gondwana
addikt
válasz
Jano_023 #7706 üzenetére
A gyors válasz: felejtsd el...
Inkább vennék egy használt T szériás Thinkpadet, mint egy 3000 szériás plasztiklenovót. Igaz, hogy a thinkpad is Lenovo, de a Wartburg is német autó. Ha sürgős a gép: én itt vettem már több gépet is. (T42, majd T61, megint T42, X32 meg legutóbb egy X40).Szerk.: itt, a hardveraprón olcsóbb. Van néhány olvtárs, akinél rendszeresen vannak jó árú thinkpadek.
-
Gondwana
addikt
Mekkora az a napelemtábla, amiből 30-40W csak úgy kicsatolható? (Amikor meg van hajtva a gép, simán 30W fölé megy a fogyasztása, ha közben akkut is tölt, akkor akár 60W is lehet. Ha a napelemed 15-20W-ot képes csak leadni, de van egy jó akku is a gépben, akkor ez a terhelési szint alatt tölti az akkut, ha pedig meghajtod a gépet, az akkuból pótolja a hiányzó kakaót)
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
- 8/16 GB PATA SSD
Inkább egy IDE-CF átalakító és egy CF. Ha a SW oldalát rendesen optimalizálod, hogy ne írkáljon állandóan, akkor egy 133x sebességű is megfelel. (CF választásnál arra figyelj oda, hogy pl. Kingston 8GB 133x kártyák csak 3.3V-ról működnek, 5V-ról nem, tehát gépbe HDD helyett max. X40/X41-be jó)
- 14" S-IPS panel
Ilyen (tudtommal) nincs: IBM IPS-sel csak 15" létezett, egyébként meg nézd össze, hogy a kábelek kompatibilisek-e a választott másik kijelzővel panelcsere előtt. -
Gondwana
addikt
Új munkahét, új kihívások: most vágták hozzám a főnököm sógorának Thinkpad X240-jét, hogy nagyon lassú rajta a zikszpé, tegyek csodát.
-
Gondwana
addikt
válasz
jtrompi #7069 üzenetére
off
Veszel a gyereknek egy X40/X41-est, itt-ott már meglepően alacsony áron is keringenek, és két dolgot is megoldottál - igaz, drágábban, mint a pillanatragasztó, vagy egy új palmrest -
Gondwana
addikt
Én a te helyedben (azt írod, hogy budapesti vagy) találnék egy szabad délelőttöt, és elvinném a gépet az Infoparkba (Neumann János u. 1, a Dunától legtávolabbi épület legtávolabbi bejárata = a Schönherzhez legközelebbi), ott, a szervizesek garantáltan tudnak segíteni, pláne, ha még hozzáteszed nekik, hogy a gépről minden adatot törölhetnek (backuppal ne nekik kelljen bíbelődni).
-
Gondwana
addikt
Bocs, elfelejtettem, hogy ez még az előző topikban volt, itt tényleg nem lehetett volna megtalálni.
-
Gondwana
addikt
válasz
rankesz #6938 üzenetére
Azt meg tudja mondani valaki aki használt már ilyet, hogy Power Managerrel le lehet -e kapcsoltatni ha nem használom mint az ODD-t?
Asztali gépekeni is, akár: akkuról, illetve tápról használva hány perc után kapcsolja le a nem használt HDD-k pörgetését.
(ha nem erre gondoltál, én manuálisan szoktam - igaz, csak T60 - Fn+F9-cel kikapcsolni az UB-HDD-t, ilyenkor kb. 2 Wattot csökken a fogyaszás) -
Gondwana
addikt
Potenciális multitáccs szinte mindenre
kivéve persze X40/X41-re, akkor az a héten off?
Szerk.: ez relevánsabb -
Gondwana
addikt
Erősen nyomandó billentyűzet ideiglenes gyógyítása: vatából sodorsz egy kb 2mm átmérőjű golyót, lefejted a gombot (van, hogy 2 réteg műanyag is van) egészen a gumiharangig, rá teszed a vatagolyót, összerakod. Van, hogy csak 3-4 kísérlet után sikerül eltalálni a golyó pontos méretét. MNB-n (K és L egyáltalán nem működött) és ALPS-on (1-es csak kb. 30%-os volt, 10-ből 3x reagált, most 10-ből 10) próbáltam.
Szerk: Albacomp tapasznyalat: 3000N200-ban 30-40,000HUF-os videokártya modul cseréjének árajánlata tőlük 135,000HUF. Ha a gép működne, kb. 100-120,000-at érne.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
venember83 #6839 üzenetére
Nem feltétlenül: elöregedő csőnél nagyobb áramot kell, hogy hajtson az inverter ugyanakkora fényerőhöz (persze, nem magától fokozza, hanem a kedves user nyomja neki a Fn+Home-t, a metasztázis, pedig amikor az inverter védelme pár perc után lekapcsol)
-
Gondwana
addikt
válasz
karamblo #6515 üzenetére
Épp egy hasonló történet zajlik itt, a környékemen:
Így kezdődött, és most itt tart a dolog.
Ha az X31 viselkedik így, lehet, hogy a VGA hűtéssel van a gond: csak egy alulemez a billentyűzet alatt, még csak hőhídja sincs a CPU hűtő felé. (ha jól emléxek ezeknél az Ati 7000-knél a RAM is a chipbe van integrálva, de ez nem 100%)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest