- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Hmmm... Jó hír! Transcend JM1333KSN-4G rendelés kiszaladt.
Régebben ígértem meglepő dolgokat a gravitáció hatásairól.
-
Gondwana
addikt
Ez komoly?
Mármint X200/s/T-re mindenhol az szerepel, hogy max. 4GB, itt pedig
The hardware itself will accept up to 8 GB total. A 64-bit OS is needed to address all 8 GB
Csak azért foglalkoztat, mert jön a karácsony, és hát a Lámpaszoba meg a Fényképbolt lehet, hogy megörülne, ha a jelenlegi 2GB helyett 6GB-on garázdálkodhatna. (Ráadásul az a 2GB is csak 1.5GB - mert tudtommal a hiberfil.sys nem tömörített, de csak 1.5GB a mérete, nem 1.8GB vagy hasonló - i4500MHD pedig tudtommal nem hasít le magának 512MB-t, vagy mégis?) -
Gondwana
addikt
válasz
mcroberto #13871 üzenetére
Szerintem a driftelés attól van, hogy valamelyik oldala picit leragad a piros guminak és ettől egy kis oldalnyomást kap az egérpöcök - de ezt csak én gondolom így, az alapján, hogy gumilegumivissza mindig megszünteti.
-
Gondwana
addikt
válasz
razziel #13859 üzenetére
Ugye, nem maradékokból összerakott gép? F1, BIOS, ott a szériaszámok megegyeznek a gép alján lévő cimkével? Warranty lookupra belépve a parts lookupban szereplő alkatrészek (benne kell, hogy legyen a listában a COA cimke is) egyeznek a gép tényleges alkatrészeivel?
Szerk.: Win7 aktivációt kimentheted a 32bit rendszerről és visszateheted a 64-re, de csak Home-Home, Pro-Pro, Ultimate-Ultimate átjárható.
-
Gondwana
addikt
-
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13790 üzenetére
Így állt a hűtő az Ati9600-as T42-ben is, az a két csavar a palmrestet fogja alapvetően.
WiFi: amikor az X31-ből rámoltam át az X32-be, az Atheros WiFi volt az egyedüli, ami nem ment egyből: moddolt, whitelist-mentes BIOS óta nincs vele gondom (mondjuk, a Fn+F5 nem kapcsolja ki-be, de X31-ben még ez működött)
Szerk.: a GPU az egyszem heatpipe alatt lakik. Az a hűtetlen chip a T43-ban lekerült a touchpad alá, ahol fűtött is rendesen, amihez utólag lehetett hűtőt moddolni, ami a hőt a PCMCIA keretre vezette. T42-ben tudtommal nem vészes a melegedése. -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13725 üzenetére
Linux alatt a lm-sensors csomag ki tudja olvasni a GPU-hőmérsékletet is, a sensors-applet pedig kipakolja gnome panelra. (T42/Ati 9600, X32/Ati7000, T60/X1400 működik, de mivel linux alatt nincs normális power management, a Windows érték alacsonyabb kellene, hogy legyen)
-
Gondwana
addikt
válasz
Cyberpunk #13683 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy a blankó XP kap egy hálókártya-drivert, egy DotNet2.0-t, meg egy System Update-t.
Esetleg egyenként levadászod, ami még hiányzik.
Tim82: igen, mert így asszonypajtás már messziről tudja, hogy most éppen jövök, vagy megyek - az eszemtől.
-
Gondwana
addikt
válasz
BobMaster #13675 üzenetére
Ráadásul, ha ez van a hátán, nekem is kell!
(jön a karácsony, most készültem ilyesmiket nyomattatni kockahaveroknak) -
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13606 üzenetére
Nálam a T60 UXGA paneljén van egy ilyesmi kékes pixel: bootoláskor az XP csíkszaladgálásakor látványos, de 2-3 percre rá már nem látszik se sötét, se világos háttéren.
Gondolom, az előző tulaja végigpróbálta az összes lehetséges képernyővillogtató progit, amikkel néhányan sikeresen élesztettek fel halott szubpixeleket, de azért még egy próbálkozást szerintem megér (a pixel vezérlőtranzisztora a sok maltretírozástól észre térhet) -
Gondwana
addikt
válasz
sbazsi #13598 üzenetére
Tudtommal Neumann J.1-ben valamikor 11-12h körül szokták leadni az aznapi alkatrészrendelést a raktár felé (szintén XI. ker.), tehát olyankor gyakori náluk az aznapi határidős javítás, ha ebbe belekerülsz. Teljes alkatrészkupacot általában nem tart egyik szervíz sem (max. egy-két fődarabot ami valamiért megmaradt)
OOOO: Nálam az X32-ben 2db 1GB 400MHz CSX teszi a dolgát jóól (ugyanezek a modulok voltak próbálva T41-ben is, de oda elég lett végül 2x512 is)
-
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13587 üzenetére
Ha eljössz Szabadkára, megcsinálom (i1D2) vagy felpakolom valahova a saját ICC-met. (jelenleg csak 2.2 Gammás van, de egyre inkább az a gyanúm, hogy ez a kijelző még jobb képet mutatna 2.0 gammával, 6000K színhőmérsékletre)
... ja és után fél magyar államigazgatás (az a fele, aki nem adta el a céges gépét) ezt a profilt fogja használni
-
Gondwana
addikt
Tánciskolában történt, kb. 14 évesek lehettünk, a tanár elmondta a lépéssort az angolkeringőben, erre az egyik haverom odamegy hozzá, hogy "És nekem hogy kell, én balkezes vagyok." A tánctanár letudta egy olyannal, hogy "Menj haza apádhoz és mondd neki, hogy fejezzen be!"
-
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13556 üzenetére
Ha annyira karcolódós lenne, Ámerikában nem is mernék piacra dobni, mert mindenki vinné vissza reklamálni, hogy rendeltetésszerű használattól tönkrement. Ráadásul azért vannak a tollhoz a tartalékhegyek, és nem a kijelzőhöz a tartalékplexi, mert a toll gyorsabban kopik. (Wacom Graphire4 tollhegyét 2 év alattannyira leamortizáltam, hogy alig 1mm volt ki a ceruzából, nemrég kapot új piros hegyet)
-
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13551 üzenetére
Nincs az elbxva, én a ceruzàval görgetek, mint a telefonon is.
Na jò, nem pont, mert nincs kinetikus meg grab-and-scroll, csak nyolc irànyù gesztusmozdulat-billentyűkombinàciòk.
x61t-n volt valami joypad, de valamiért elhagytàk.OOOO: én BIOSban azt nézem, hogy Security alatt az összes NotSet legyen (a beàllìtott de nem aktìv pass sem mindig jò òmen)
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13548 üzenetére
Annak, hogy "hamarosan" csak ultrahangos anyagvizsgálattal tudsz utánajárni, de annak, hogy jelenleg van-e, bekapcsolt (lehetőleg terhelés alatt valamit bőszen számoló) gépet az asztaltól legalább 15cm-re felemeled, és határozottan billegteted (kb. amolyan zűrhajóskiképzéses mindeniránybahirtelen billegtetés, az APS úgyis vigyáz a HDD-re, ha fel van telepítve). Ha fél perc mozgatás alatt lefagy, örülj inkább a két X41-nek.
Ja, és az örökös első ellenőrzés: BIOS, jelszó - de ezt úgyis tudod... -
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13498 üzenetére
X200T vs T61 14"
A 8c akkuval az X200T kb. 6-7mm rövidebb, mint a T61 6c akkuval, illetve legalább 3cm keskenyebb. Az X32 pedig minden irányon kisebb az X200T-től, de hát az IPS/AFFS az mégis csak kijelző.
A nit a kijelző fényereje, itt egy kalibrációs riport az X200T-ről:Tablet-felbontások: egy ideig létezett SXGA+ X61T, de elég sokat visszavittek, hogy levált a kijelző elől a védőplexi, úgyhogy megszüntették a gyártásukat.
-
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13416 üzenetére
Hol szoktál te vonatozni? Szabadka-Budapest és Szeged-Budapest vonalakon attól minőségibbek a sínek, hogy a saját súlyától rázkódna a kijelző (bármelyik laptopnál, nem csak x200t)!
Mondjuk, a Szabadka-Szeged vonalon lenne elvi esélye a belengésnek: pár éve fotóztam, hogy a sínek öntvényében írta, hogy Diósgyőr 1896. Na, ez a vonal kb. olyan is, hogy leszállás után 15 percig ne nyisd ki a kólát, vagy ragadni fogsz.Szerk.: gépbeszerelmesedni lehet: és is X200s-t akartam, utólagos AFFS kijelzőmoddinggal. Így viszont garanciavesztés nélkül még egy Wacom rajztáblát is kaptam a géppel.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13414 üzenetére
Minőséggel elégedett vagyok. Egyedül a thinklightet hiányolom gyakrabban. (Az eredeti 160GB/5400rpm HDD-vel a Vista elviselhetetlenül lassú volt és állandóan tekert valamit a HDD-n).
Az tény, hogy a zsanérnak nagyobb a kilengése, mint az X32-nek, vagy a T60-nak, de a gyakorlatban nem zavar: LightRoomban bal kéz Ctrl+nyilak, jobbal pedig ceruzával korrigálok és nem leng a kijelző össze-vissza. -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13387 üzenetére
Gondwana pedig valószínűleg azért nevet ki, mert a T60-ra nem jellemző ez a hiba.
Azért nevettem, mert eszembejutott, hogy mekkorát paráztam, amikor észrevettem - és nem tudtam, hogy van, ahol a probléma valódi.
X31/X32-nél, mivel elöl van az akku és csak a billentyűzet alatt kezdődik a gép belseje, nem okoz gondot a jobb első saroknál történő felemelés, az X200t jobb első sarka pedig moduláris cuccokkal van tele (WiFi, HSDPA, kártyaolvasó, audio csatlakozók panelje), amik csavarozva vannak, tehát már ez sem érzékeny az ilyen sarkonemelésre. -
Gondwana
addikt
válasz
^Clown #13382 üzenetére
Engedelmeddel lyót mosolyogtam ezen a vetemedés-dolgon: egy időben én is azt hittem, hogy a T60 el van vetemedve. Nem volt - ellenben az asztal, ahol rendszeresen használtam, igen. Kipróbáltam a régesrégi vízimértékvásárlós szabályt, miszerint leteszem, valamit mutat, majd 180 fokkal elfordítom, így is ugyanazt kell, hogy mutassa. A T60-nak forgatva mindig másik sarka billegett.
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13312 üzenetére
Viszont akksirol vajon miert nem csinalja?
BIOSban van egy opció, miszerint akkuról Display Brightness: Normal/High
A normal a default, azaz akkuról a max. fényerő kevesebb, mint drótról. A hiba azért nem jelentkezik, mert az inverter túláramvédelme kapcsolja le a kijelzőt, viszont, ha BIOSban Normalra van állítva, akkor még pont nem éri el a lekapcsolási határt.
Mindez csak spekuláció addig, amíg legalább egyszer meg nem nézi valaki, hogy amikor így "lekapcsol" a kijelző, belevilágítva van-e rajta kép.
Tudtommal a BGA-repedés fagyásokkal is jár. -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13308 üzenetére
Az ilyen nem mozdítom a gépet, de egyszer csak kikapcsol a kijelző azaz valójában csak a kijelző háttérvilágítása (szerintem még nem ellenőrizte a tulaj, hogy belevilágítva van-e rajta kép), az IdTech gyártású IPS panelek háttérvilágításának típushibája - elöregszik a fénycső és kikapcsol/kiég. Fénycsőcsere gyógyítja.
Az USB-pestis forrása pedig állítólag statikus kisülés (a villamosszék kistesója) szokott lenni, mint anno a Palm m505-öknél is (ott a hosszú kábelen összegyűlt elektrostatika az USB chipen keresztül kisülve csak az RS232 szinkronizáció lehetőségét hagyta meg - chiptervezési hiba). -
Gondwana
addikt
válasz
fernando84 #13228 üzenetére
A Gigabyte és a Gibibyte közötti külömbség miatt van:
320000000000 Byte/(1024*1024*1024)=298GByte formatálatlanul, ebből jön le a filerendszer mindenféle címzőtáblázata is. -
Gondwana
addikt
válasz
hankpoke #13164 üzenetére
Vedd figyelembe, hogy az i3-ból pont az i procik előnyeit szedték ki, tehát gyakorlatilag általános teljesítményben kb. ekvivalens lenne egy 6MB cache helyett 3MB cache-sel megáldott, de 1.86GHz-ről 2.4-re húzott SL9400-zal. (Én X200T-ben SL9400-at használok, nem sajnálom, hogy nem i5-öt vettem, nálam az i3 eleve kiesett mint lehetőség, viszont fontos volt az IPS/AFFS, na, meg hát a 17W TDP SL9400-nál, 35W TDP az i3)
Szerk.: egy SSD mindenképpen ajánlott bővítés egy ilyen kategóriájú gépnél. (engem az intel X25-M főleg a megbízhatósági mutatóival győzött meg - szervízstatisztika) -
Gondwana
addikt
Amit találtam, ott általában RAM-hibát találtak.
-
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #13106 üzenetére
Ebből számomra nem derül ki pontosan, hogy milyen kontroler kezeli az SD kártyát, de azt már látom belőle, hogy nem USB madzagon van. A tüneteidhez hasonlókat produkál, ha jmicronos PCIe CF olvasót használsz a Win7 default drivereivel, ott a megfejtés, hogy megfelelő drivert kell találni hozzá. (Nem, sajnos még mindig nem érkezet meg, amit én rendeltem)
X200T-ben beleszaladtak a kompromisszumba, hogy az USB maximális sebessége 30MByte/s, de legalább ilyen macerák már nincsennek.Szerk.: Device managerben (Disk drives alatt) az SDkártyánál a Policiesnél a Quick removal vagy a Better performance with less features a kiválasztott opciód?
(A helyes megfejtés az első lenne) -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13103 üzenetére
Ja, hogy XP: arra nem sok esélyt látok, mert XP nem megy "removable drive"-ről. CF kártyák vannak olyanok, amiknél vudubabákkal meg egykézenállva teliholdkor át lehet állítani, hogy a kártya, ha IDE buszra van kötve, ne removableként mutatkozzon be (SanDisk), illetve olyanok, amiket ha IDE-re kötsz, saját eszüktől tudják, hogy fixed diskként kell bemutatkozniuk (Transcend 133x és 300x széria biztosan ilyen, olvastam olyant, hogy egyik-másik Kingston is, ezt nem tudom biztosra mondani) - de ezt SD kártyánál esélytelennek látom. (Léteztek valami moddolt driverek eredetileg IBM/Hitachi microdrive-okhoz, de, hogy USB drive-ot is elfogadjanak, azt kétlem).
A linux persze nem ilyen érzékeny minden apró hülyeségre
Ha valami XP-szerűség is megfelelne, akkor nézz szét mindenféle PE-builderek között (én is kutakodok mostanában ilyesmi témában, de az egy biztonságtechnikai/videorögzítős project része) -
Gondwana
addikt
válasz
schc_totya #13068 üzenetére
Én T60-ban (2008v91) cseréltem, de nem erre a Hyundai panelre, hanem az ősöreg IdTech-re, ami egy R50p-ből lett bontva, ezért az EDID chip már benne volt (bár az R50p még nem használta, de a T60-ban meg se nyikkant volna nemmegfelelő EDID-del.)
Ami biztos, hogy ha nincs EDID a panelen, nem fog működni, de azt nem tudom 100% bizonyossággal, hogy ha nem LEN004 vagy ilyesmi a gyártó ID-je, hogy fog rá reagálni.
Ha szükséged van rá, az EDID-et ki tudom neked dumpolni, de azt nem tudom garantálni, hogy az időzítések megegyeznek a Hyundai panellel (bár nem valószínű, hogy lenne nagy eltérés, a 60Hz refresh tudtommal általában ugyanaz a paraméterek alapján megy minden UXGA panelnél) -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #13034 üzenetére
Ha tényleg eredeti, hivatalos, bontatlan, meg minden, amit ilyenkor beírnak rá az apróhirdetők, akkor gyárilag 40-45%-ra van töltve, tehát mehet a hűtőbe. Arra figyelj, hogy +4 alatt elkezd kristályosodni a víz az elektrolitban és ezzel rongálja a lítium "habosra kiképzett" felületét, tehát addig még véletlenül se hüljön le, pláne tartósan.
-
Gondwana
addikt
válasz
^Clown #13018 üzenetére
Még évekkel ezelőtt szitáztattam magamnak ilyesmiket. Már vannak annyira elhasználódva, hogy készül az új project ezzel a képpel (kicsit újrarajzolva).
-
Gondwana
addikt
Pingvin marad, kín7 arra kell főleg, hogy tudjak válaszolni, mert egyre többen kérdeznek belőle.
Rendeltem PCIe CF adaptert az X200T-be, csak hát Szerbiába mire megérkezik... Bezzeg, a levegő-föld rakéták, pedig azokat nem is rendelte senki, csak hozták ide, via airmail.
(Az X32 meg megy anyámnak Ubuntu+Facebook gépnek, mert apám egyre ritkábban hagyja otthon neki az X31-et, amióta PLC-zik róla.) -
Gondwana
addikt
válasz
Cyberpunk #13013 üzenetére
Pontosabban a System Update mellé még két dolog kötelező:
1. friss XP installra először rátolod a hálókártya driverét, hogy azért neted legyen
2. dotnet 2 nélkül a system update nem települ, tehát azt is felrakod
3. na, ekkor jöhet a SU, hogy felpakolja az összes többi drivert. -
Gondwana
addikt
... és a kíndóz7 monnyon le! Nem elég, hogy nincs Fn+F9, de ez a retves még a "Safely Remove mindenvacak"-ra se kapcsolja ki az USB HDD-ket - pedig ez már 2001-ben, a WinXP-ben működött.
-
Gondwana
addikt
válasz
^Clown #12997 üzenetére
Az M4 a menet külső átmérője, semmit nem mond a csavar fejéről.
Ellenben a HMManual azt is előírja a szervizeseknek (báris az X200T/X201T-hez való), hogy minden szétszedés után az összerakás új csavarokkal történjen, mert a csavarok végén lévő menetrögzítő színes műanyag izé hivatalosan csak egyszer használatos.
Én általában 1-es Phillips csavarnyúzót használok szétszedéshez - bár lehet, hogy a 2 lenne a pontos méret, de ami van kettesem, szélesebb, mint a lyukak, amikbe belesüllyesztik sokszor a csavar fejét. -
Gondwana
addikt
A garanciaellenőrzsnél, a parts-lookupban szereplő kijelző FRU a fontosabb adat, mint a típusszám alapján írt adat - persze, csak akkor, ha a warrantynél szerepel, hogy a gép XXXX-CTO. (Az én X200T-m is ilyen, elvileg SL9300/1.66GHz proci van benne, gyakorlatilag meg SL9400/1.86GHz és a parts lookup alapján is)
Tehát csak ez az egy részlet miatt még nem 100%, hogy gond van a géppel, de attól még lehet. -
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #12926 üzenetére
(esetleg adj meg manuálisan másik MAC címet a kártyádnak - elvileg nem logikus, de láttam már fura dolgokat. Mondjuk, az Gigabyte router volt)
-
Gondwana
addikt
Orvosmeteorológiai jelentés:
Az átvonult hidegfront élettani hatásai fokozatosan megszűnnek szerdán, de eleinte a fejfájás, vérnyomásigadozás hátterében még lehetnek légköri okok.
-
Gondwana
addikt
Egy biztos: ha két intel hálókütyü van egy gépben, az tud gondokat okozni, létezett rá valami szoftveres varázslás. (Nekem T42-n, és X31-en volt hozzá "szerencsém")
T60 és X200T: semmi hasonlót nem tapasztaltam.
Ha feltelepített thinkpadben cserél valaki wifikártyát, az külön történet: olyankor nem ismer fel semmit az AC - uninstall+reinstall után se. (ha valakit érdekel a megfejtés, szóljon, akkor beírom) -
Gondwana
addikt
válasz
baliii #12638 üzenetére
A kétujjas dolgokat leszàmìtva a többit a Lenovo UltraNav is tudja. (én úgy hasznàlom, hogy a touchpad negyedei a numeriqs billentyűzet műveletgombjait jelentik, alatta a két gomb PgUp és PgDn, egyujjal mozgàs pedig scroll)
Pròbàltam régebben egy ilyen Synaptic varàzslàst, a gond a következő: a Lenovo eredeti driverét nem sikerült teljesen kiirtanom, ezért két driver jelentkezett be egy HW-ért. Véletlenszerűen, programonként külömbözőn működött, volt, hogy a * mellé kattintàst is bevett, volt, hogy egyàltalàn semmit, úgyhogy multitouch ment a levesbe.Mostanàban olyan Wacom drivert pròbàlok főzni X200T-hez, ami kezeli a nyomàsérzékenységet és képernyôelforgatàskor az egérkoordinàtàk is elfordulnak.
-
Gondwana
addikt
Honnan lehet letölteni olyant, hogy
ThinkVantage Status Gadget?
Kezdem belakni a Kín7-et, de jól jönne ez a feature.
Google barátom persze csak spammel, addig jutottam, hogy a csomag cimkéje 7TVG027WW -
Gondwana
addikt
válasz
^Clown #12386 üzenetére
Kb. 2 mm-t kilóg, elvileg el kéne nyelnie tövig (nem gondol rosszra!).
Mivel a kilógó fém rész az antenna, szerintem így ki kell, hogy lógjon. Logitechnél is ilyenek, not a bug, it's a feature.X200T megszokás folyamatban, leszámítva, hogy 100Huf/MHz volt drágább az 1.8 proci, mint az 1.6, a gép alapvetően tetszik. Tegnap kapott W7Pro-t a magzar Vista helyett, már nem darálja 0-24 a HDD-t és a jósolt akkus üzemidő is felmetn 8h fölé. (Persze, az X25-M is átugrott a T60-ból)
A kijelzője mégis AFFS/CCFL lett, nem S-PVA/LED. A T60 UXGA FlexViewnek jobbak a betekintési szögei, ennél lapos szögből a sötét árnyalatok hajlamosak invertálódni. Kalibrálás után majd írok még róla - de most dögrovás suxx. -
Gondwana
addikt
Hátha valakit érint: már az akku firmwareját is frissíteni kell...
-
Gondwana
addikt
Dellben kevesebb a feature hardware, tehàt kevesebb memòriacìmet foglal IO célokra, mint a TP. Ha ezzel mégis szeretnél trükközni, DeviceManagerből kiìrkàlod, hogy melyik HW mennyi memòriacìmet foglal, kockàspapìron kisakkozod, hogy melyik hol kezdődjön, majd visszaìrkálod. Ha szerencséd van, nem fog fagyni, de lesz még 256MB RAMod.
-
Gondwana
addikt
X31/X32 félreértésoszlatás:
Nem intel VGA, hanem Ati M6 = Ati 7000 16MB saját RAMmal
A gépen 2 db USB port van, mindkettő bootolható, többször használtam már. Akinek nem ment, a bootflash létrehozását szúrta el. (Linux boot flash, full telepített Compact Flash USB-s kártyaolvasóból, USB-s ODD és BartPE boot flash, amiket próbáltam, mind működött, természetesen, az X3 UltraBase ODD-je is bootolható.)
A gép bal oldalán lévő CompactFlash olvasó nem bootolható (külömben is használhatatlanul lassú és CPU-terhelő a használatat).
HDD ActiveProtection ezekben a gépekben nincs (X40-ben jelent meg először az X-ek közül)
Csak 6 cellás akku létezik hozzájuk, de az UltraBasere rá lehet csatlakoztatni mégegyet, tehát egyszerre két egyforma akkuval használható a gép. -
Gondwana
addikt
válasz
Flashcash #12252 üzenetére
Erről itt esett már szó.
Eredetileg egy kicsit más helyzet lett körbejárva, de a lényeg szerintem lejön belőle így is: kikapcsolt/kíhúzott majd újból csatlakoztatott TP számára csak egy szabály van: ha az akku 96% felett jár, nem kezdi el tölteni.
PowerManagerben beállított összes szabály csak bekapcsolt, majd bebootolt gépre érvényes! Ha beállítod, hogy csak 25%-tól kezdjen tölteni, 85%-ig, az akkud épp 50%-on áll, és csatlakoztatod a töltőt, a gép elkezdi tölteni az akkut, ez ellen nem tudsz mit tenni. Ha közben bekapcsolod, akkor a PM elinduláskor konstatálja, hogy a töltés már megkezdődött, tehát csak a kikapcsolási feltételt ellenőrzi, azaz feltölt 85%-ig. Ha közben mégse kapcsolod be a gépet, 100%ig tölt.
Ha pedig azt akarod elérni, hogy ugyanilyen körülmények között ne kezdjen tölteni 50%-os akkura, akkor először akkuról bootold be a gépet, majd ekkor adj neki tápot és láss csodát, nem fog tölteni! -
Gondwana
addikt
válasz
Magnat #12246 üzenetére
gondolom tudod, h x százalékig meríti, aztán rátölt, szóval melegedés mindig van és felesleges ciklusok is mindig vannak...
Ez, így megfogalmazva hülyeség! Ha töltőről használod és a töltés befejeződött, onnantól a gép nem nyúl az akkuhoz. Nem meríti amíg töltőn van, és nem tölti, hiszen feltöltődött. Ez a ciklusszámot így nem is növelheti. Persze, ha az X-ekhez rendszeresített kis tápot használod nagyfogyasztású gépnél, akkor bukta: csúcsterhelésnél a tápból nem tud elég kraftot kihúzni, hát nem is próbálkozik vele. Nekem valami olyasmi dereng, hogy az egész téma onnan indult, hogy akku nélkül, csak kis tápról miért nem lehet maximumig kihajtani a gépet.
köszi h eldöntöd helyettem, h milyen notit (nem) kéne vennem
Szerintem csak arról van szó, hogy válassz kisebb akkut - bár neked inkább egy 90W-os tápot kellene beszerezned és használd tovább a gépet úgy, ahogy eddig is, azzal, hogy ki fogja tudni hajtani a proci határait is, ha ez is szempont. -
Gondwana
addikt
Németország monnyon le! Sehol egy megveszekedett wifi hotspot, ráadásul mindenért fizettetnek. Pedig csak be akartam ide köszönni, hogy X200 Tablet qrvajóóóól!
(Szerk.: erre jó a balkáni kiképzés - néha azért lehet lopni is netet...)
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #12024 üzenetére
Olyan csak 15" készült (T40-től T60-ig minden, ami 15" SXGA+ vagy 15" UXGA, az IPS panellel volt, utána már csak tabletekbe került IPS vagy AFFS panel, de ma már azokba se: IdTech-et felvásárolta a ChiMei, a BOE elkerült a Hyundaitől (Boe-Hydis), az LG-Philips pedig inkább LCDTV-kbe szórja el a tudását (Alpha-IPS).
-
Gondwana
addikt
válasz
mazsonpopo #11947 üzenetére
...akkor sok mindent át tudok tenni a HP NC6000-ből... (RAM, HDD, Wi-Fi)
A WiFivel lesz egy-két teendő, mire a BIOS-blokád elfogadja. (kivéve, ha rögtön moddolt BIOSszal fogsz hozzá - nálam az X32-ben még az X31-ből való Atheros kártyát is csak moddolt BIOSszal fogadta el) -
Gondwana
addikt
válasz
meroly #11838 üzenetére
Céges laptop: céges HDD ki, egy legalább 10-20GB-tal nagyobb HDD-t veszel, arra átklónozod a cégest (Ghost/Acronis, vagy csak símán linux alól "dd if=/dev/eredeti hdd of=/dev/új hdd bs=65536") és teszel mellé egy linuxot, Grubba pedig beteszed neki, hogy alapból a céges cuccot bootolja, de pl. van 5 másodperced a linuxot indítani.
-
Gondwana
addikt
válasz
atus72 #11684 üzenetére
Tűnhet hihetetlennek, de soxor csak annyiról van szó, hogy a szubpixelhez tartozó vezérlőtranzisztor bármilyen okból (nem a legsikeresebb ion-implantáció, valami szennyező a vezető vonalán, vagy bármi) nem eléggé üzemképes és ezen tényleg segíthet a gyors ki-be kapcsolgatás - amitől legalább 60-80C-ra melegszik az a tranzisztor is és "megjavul". Nálam a T60 UXGA paneljén van egy olyan pixel, ami bekapcsoláskor zöldet világít fekete alapon, de bekapcsolás után 5-10 percel már semmilyen háttéren nem lehet megtalálni - mondjuk, ez IPS, nem TN.
-
Gondwana
addikt
A lakosság egyre nagyobb százaléka rövidlátó (én is 10 éves korom óta optika-tuningot hordok, bagoly-image rulez), azaz távolra nem lát. Ha a rövidlátó kiszámolja a dioptriája reciprokát, megkapja méterben, hogy meddig van esélye élesen látni. Ez nálam (-3.25, -0.5 cylinderrel, tehát átlagolva -3.5-re elvileg 28cm körül van, és ami a legdurvább, hogy gyakorlatban is kb. ennyi, 50cm-ről már 1cm alatti betűket csak sejtek. No, de a másik irány: nagyon közelről nagyon apró dolgokat is jól látok (karórabuzerálás, makettezés). Ezért nem zavart sem a HTC Diamond apróbetűje, sem a T60 immár 1600x1200-za, meg ezért hajkurászok én is valami 12" SXGA+ körüli lehetőleg IPS dolgot az X32 mellé/helyett.
Konklúzió: a rövidlátás lehet, hogy evolúciós vívmány?Szerk.: azok szívnak, akik rövidlátók és tengelyferdültek, na, nekik tényleg olyan érzés lehet, hogy mingyárt kifolyik a szeme, ha a közelre nézést erölteti.
-
Gondwana
addikt
válasz
sghc_toma #11585 üzenetére
de most megsem akarodzik megvennem egy glossy panelt
Nekem megfelelne a glossy is, brando matt fóliák beszerezhetőek kellően nagy méretben is, ami ráadásul elkoszolódáskor levehető/mosható, karcolódáskor pedig cserélhető másik ugyanilyenre.Tim82: Gondolom, a Wacom digitalizáló rétegre gondolsz.
glass writing surface detached from the bezel - a digitalizáló réteg a kijelző hátuljára van ragasztva. Mondjuk, azt se értem, miért üveg és nem plexi az írófelület. -
Gondwana
addikt
Ringman: asszem, X60/X61 tabletben van SXGA+-os változat.
Sokáig kerestem egy ilyen gyöngyszemet, de nem sikerült. Az első eladott néhány példányra állítólag az volt a panasz, hogy az írófelület üveglap(?) rendszeresen levált a kijelzőről, a Lenovo pedig úgy oldotta meg a problémát, hogy megszüntette az SXGA+ opciót.
Lassan már negyedik hete próbálok X200Tabletet venni, de valahogy soha sem felel meg az eladóknak pont akkor, amikor én megyek Budapestre. A vége az lesz, hogy valahol felhajtok inkább egy x201s-t, és átmoddolom IPS/AFFS-re. -
Gondwana
addikt
Moddolt-e már véletlenül valaki piros-kékcsíkos gombokat T60-ra/T61-re?
Piszkálja a fantáziámat, hogy megcsináljam a T60 Frankenpaddal, de ahhoz reszelni kellene a palmrestből a touchpad felé - kivett billentyűzeten a gombok egyébként csereszabatosak. -
Gondwana
addikt
Külön meghirdetni nem akarom, hátha valakit innen érdekel: kedden Budapesten leszek egy eladó T42-vel (1.7/2MB, 1GB, Ati9600, 160GB, 9c/88%, wifi
, Bluetooth: csak antenna, 15" IPS 1400x1050, cserélt háttérvilágítás)
Többit privát üzenetben. -
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #11289 üzenetére
Biztos, hogy az egész képernyő kikapcsol, és nem csak a háttérvilágítást kapcsolja le a túláramvédelem? Ilyen "kikapcs" után belevilágítasz a kijelzőbe pl. zseblámpával, ha van valamilyen kép, háttérvilágítás-csere a gyógymód. Ha magad csinálod, kb. 3000HUF körül lehet egy hozzávaló fénycső (minden csavarozgatással legalább 3h munka, tehát reális, hogy ennek a többszörösét elkérik a szervizek).
-
Gondwana
addikt
válasz
atus72 #11187 üzenetére
Ha olyan a kártyaolvasó, hogy nekiszentelt driver nélkül a Windows se látja, akkor a BIOS se láthatja, hogy boot sectort olvasson róla. (Ez is valami Ricoh akármi drivert kér, mint a régebbi TP-ken? Akkor nem fog működni. Ha USB buszon lenne, nem PCIe-n, működne a boot)
-
Gondwana
addikt
Egér: nem cserélném le a VX Nanót semmire. Elvileg kicsi - gyakorlatilag nem az, mert az ujjak alatt és a tenyér közepén kényelmesen alátámaszt, a tenyér hátuljánál pedig szerintem amúgy is fölösleges a támasztás.
... és tényleg nincs most senkinek eladó, jóárasított X200 Tabletje? Az X201-ek állítólag jobban melegszenek, X202 Tablet meg még soká lesz jóárasítva.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
adnoctum18 #10779 üzenetére
Ezzel így nem fog menni, 50pinesre átforrasztani a 40-es IDE csatlakozót szerintem fölösleges macera.
Én tőle vettem, most is ez van az X32-ben. Arra figyelj oda, hogy az 1-es pin hol van, mi a fönt/lent, illetve CF-választáskor nekem fontos szempont volt, hogy 5V-ról is működő kártya legyen. (X4x-ben nem tudom, hogy 5V vagy 3.3V a HD táp) Windowshoz fontos, hogy ne Removable-ként mutatkozzon be a kártya.
Hasznos kiindulás/olvasnivaló a témában.
Illetve egy lista a kártyákról. -
Gondwana
addikt
válasz
KilgoreTrout #10705 üzenetére
Ami be lett építve, az egy db. 310mm hosszú, 2mm vastag fénycső volt (15") 1000 dinár (kb. 2800HUF), ezen felül volt még egy cső, ami még beszerelés előtt eltört (ezért jó, hogy kettőt rendeltem)
-
Gondwana
addikt
Tegyél bele vízhűtést - akkor meg a csobogás kiváltotta gyakori vizelési inger fog zavarni.
Ha azért zúg, mert nem a tengely vonalába esik a lapát súlypontja, én kiszedném és egy kicsit durvább mosószeres-súrolós kezelést adnék neki (csak a lapátnak). Ha egy picit lötyög is a tengelyen, akkor grafitos-, egyébként meg grafitmentes zsírral kenném össze. -
Gondwana
addikt
válasz
KilgoreTrout #10678 üzenetére
A T60-ad 15" IPS? IPS paneleknél valamiért gyorsabban öregszik a háttérvilágítás, különösen igaz ez az IdTech panelekre.
Keress vissza a vonatkozó hozzászólásaimra. -
Gondwana
addikt
válasz
mazsonpopo #10662 üzenetére
A többi se mindenben stimmel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest