- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Egy óra, két rendszer
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubi2
senior tag
Sajna ez egy létező probléma, én is olvastam az X220 - X230 akkuk kapcsán.
-
Tubi2
senior tag
Alvó állapotban végigmegy a perform battery reset?
-
Tubi2
senior tag
Mivel nem nekem lesz a magyar bill., így valószínűleg matricázva lesz a T400-as.
Én nagyon érzékeny vagyok a részletekre, ha most megmarad az X220-am, lehet bepróbálok egy Ebay-es új billt bele és szórok majd tapasztalatot.Köszönöm a fotókat és mindenkinek a véleményt!
-
Tubi2
senior tag
Köszönöm mindenkinek a tapasztalatot és az ötleteket.
Azért néztem fel Ebay-re, mert nem is gondoltam, hogy még jó állapotút lehet Mo-on találni. Van nekem is egy újszerű német billem ( zárt aljú, T60-é), de valahogy a matricától félek.
Ill. akár az X220-be is szívesen vennék innen billt ha jó, csak elsőre egyet, hogy kitapasztaljam.
-
Tubi2
senior tag
Ebay: Billentyűzet Hungarian Keyboard for Lenovo ThinkPad R60 R61 T61 R400 R500 T400
Szerintetek ez jó bill lehet?
Úgy értem, eredeti vagy tán ezt is lehamisítják a kínaiak? -
Tubi2
senior tag
Cserén kívül sajnos nincs más, a csere meg elég összetett folyamat, kb. 100 hsz-szel fentebb kérdezte valaki. Öreg gép már, de ha neked megér annyit, akkor semmi akadálya a cserének, de újra ki fog jönni a hiba előbb-utóbb. Talán volt valaki itt aki valamit beleszorított a zsanérba hogy feszesebb legyen? Be kellett tekerni szigszalaggal egy részét és arra ráhúzni a másikat?
-
Tubi2
senior tag
válasz
bnagylajos1 #85326 üzenetére
Ha mindent feltelepítettél, akkor az Fn+F5 kombinációval elő tudod hozni a menüt, ahol be/ki tudod a wifit kapcsolni.
De ahogy Tim82 is, írja, előbb derítsd ki, milyena modul és telepítsd fel. Ha másnem, kapd le a palrestet és nézd meg. Alatta van a PCI slotban.
-
Tubi2
senior tag
Óvatosan kell, mert a kijelző keretének műanyag tartófülecskéit könnyű letörni. Utána kell olvasni a manuáljában, hogy pontosan mi a szétszedés menete. Illetve még annyi, hogy a csavar takaró kis kerek lapkákat próbáld úgy levenni, hogy majd vissza is tudd tenni. Vagy rendelni ebayről új matricákat.
ui.: Ja ez csak maga a kijelző. Azt még ki kell szedni a gépből.
Ehhez pedig le kell bontanod a bill. körüli keretet, amihez ki kell szedd a billt. és a csuklótámaszt is!
Akkor hozzáférsz a képernyő csatlakozójához a billentyűzet alatt és ki tudod csavarozni a kijelzőt a gépből.
És persze a különböző antennák kábeleit is ki kell, majd vissza kell fűzögetni. -
Tubi2
senior tag
@RoboGuru, Dani3 Köszi! Akkor ezek szerint még a lapot sem kell majd kivenni.
-
Tubi2
senior tag
T410-ből ki lehet kaparni a jelszót az IBMPass-es módszerrel? Vagy az EEPROM rövidre zárással resetelni?
Anno egy T400-at így mentettem meg a bontásból és ismét itt a lehetőség. Próbálkozott már valaki ilyennel?
-
Tubi2
senior tag
válasz
FoxiestFox #84921 üzenetére
Thinkpad 750? Múltkor láttam Win95 telepítőflopykkal jófogáson.
-
Tubi2
senior tag
Retro kérdés: használt valaki T43(p)-on Vistát? Van valamilyen tapasztalat XP-hez képest? (2GB, M780)
Tudom, tudom, a világ legrosszabb rendszere, szar meg minden. Tudom, tudom...(irónia)
-
Tubi2
senior tag
válasz
Gondwana #84310 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez az irányvonal kellett.
Ezzel a lendülettel a T42p alaplapom sajnos el is halálozott. Ram nélkül megy, de sípol, hogy nincs ram. Rammal elindul, és 2mp múlva leáll. Pont, mint valami védelem. Még talán kis halk kattanást is hallat az alaplap. Haverom vizezett R500-as is ilyet csinált. Ötlet? Ne bántsam, leélte az életét?
-
-
Tubi2
senior tag
Megjött a cuccos, amiről kérdeztem itt régebben.
Csinálok nemsokára Logoutra egy összehasonlítást
-
Tubi2
senior tag
Retro kérdés: 1024*768-as T42 (2373-CTO) alaplapja el tudna bánni a T43p-m 1400*1050-es kijelzőjével? Köszi!
(#82687) Jag
Milyen VGA van benne? -
-
Tubi2
senior tag
Valakinek ilyenről tapasztalat? Megtört a töltőkábelem... Nagyon gagyi lehet? Esetleg ezek gyári zsinórok?
-
Tubi2
senior tag
Thinkpad gyűjtemény a vaterán!
-
Tubi2
senior tag
Tolom még egy picit ezt a vintage venti témát.
Azon is elgondolkoztam, hogyha a T400 ventije sokkal halkabb, akkor veszek egy olyat és beleillesztem akárhogy a T43-ba. Tehát tulajdonképp arra kéne rájönni, hogy a T400-é azért halkabb mert kevesebb levegőt visz és lassabban forog vagy maga a szerkezete jobb a ventinek és a gépnek.
A T400-am eladtam fél éve, úgyhogy jókor kezdem el keresni a választ. -
Tubi2
senior tag
válasz
Babetta-X #76103 üzenetére
Hmm. T4x ventillátor téma.
Van itt olyan, aki használt keveset futott T43p féle gépet? (nem tudom, más-e a ventije mint a tesóknak)
Új korában mennyire volt hallható hangja? Tudom, durva hasonlat, de egy T400-hoz képest?
T43p tud ám süvíteni ha úgy van, pedig már nyakon öntöttem műszerolajjal. Hajlandó lennék rá költeni, de nem tudom, megéri-e egy másik ventillátor. (sőt, cooler, mert a venti magában nem igazán jön le). Legutóbb ebay-en volt gyári, új, dobozos, IBM ~5ezer forintért. -
Tubi2
senior tag
Tervezek egy cikket lőni logoutra a T42-T43 átépítésről, ennek kapcsán merült fel a gondolat, hogy az ismeretterjesztő logout cikkeket, használt teszteket is oda lehetne szúrni az aljára.
-
Tubi2
senior tag
Biztosítékok. Csak ha már méregetsz.
-
Tubi2
senior tag
Fejlemény: a T43p 14" alaplap gond nélkül meghajtja a T42p 15" kijelzőt. Szerelés nem történt.
-
Tubi2
senior tag
válasz
#19103744 #72898 üzenetére
Működik minden: Hotkey Features Integration
-
Tubi2
senior tag
Sima asztali vinyó, rákötve egy asztali táp, be is indul szépen. Sata>esata kábellel a kariba. Nekem is ilyen zöld címkés AKE márkájú.
-
Tubi2
senior tag
Valaki használt már közületek expresscard>eseta kártyát? T400, T43p ugyanazt csinálja vele: látja az eszközkezelőben, de ha rácsatlakoztatok egy HDD-t, azt észre sem veszi. Mit ronthatok el? JMB363 a chip típusa.
-
Tubi2
senior tag
-
Tubi2
senior tag
Kész lett a fullozott T43p-m: M780, 2*1GB, 60GB 7200-es vinyóval, amit még a BIOS se sípol ki.
Boldog vagyok.De motoszkál valami a fejmben: 14"-os T43p alaplapot bele lehetne tenni egy 15" T42p-be? Formára hasonlít, de a kijelzőt meg tudná hajtani?
-
Tubi2
senior tag
válasz
dauphin #70044 üzenetére
Akksit a T400-ba jó áron tudsz vásárolni itt a HA-n. Én mikor ilyet notit kerestem szempont volt a nagyobb felbontású kijelző (1440*900 vs 1200*800) és az Ati dedikált VGA.
Nézheted még, tud-e DVD-t írni, van-e benne webcam, milyen nyelvű a billje. A jobb proci is lehet választási szempont. -
Tubi2
senior tag
válasz
Chaser #70002 üzenetére
Én sem szeretek bonyolítani, ezért használnám ki, hogy sata vezérlős a gép.
A CD-re szükségem van menet közben. Most így elgondolkoztam, hogy meg kéne csinálni jól a kis T43p-met, mert van még benne lehetőség. Procicsere (most 1,86-os), ram bővítés, (most 1GB), persze ha az anyagi oldalakhoz érek lehet egyből megtorpanok. -
Tubi2
senior tag
Valaki satásított már T43-at? Tegnap olvasgattam, találtam egy blogot.
Lehet meg kéne próbálni, aztán egy SSD-t rácuppantani, mert szegénykém egyre jobban kiesik a mai világ lendületéből. -
Tubi2
senior tag
válasz
azbest #65361 üzenetére
Nem okoz kárt attól hogy rádug egy kábelt a SATA csatira a gépben, ráadásul egy szabvány kábellel.
Nekem kábelem sem volt, egy halott vinyó apa csatiját fűrészeltem le és forrasztottam egy sata kábel végére. Gyönyörűen tudtam vele használni a 3,5"-os vinyómat, a gépen meg nem látsz meg semmi sérülést, mert mitől látnál? Ügyesen kell bedugni.
-
Tubi2
senior tag
Dokkolóban nem akar működni a hálókarim portja. T400-ról van szó és ha kiveszem akkor a gépé jó, ha beleteszem, a gépét lelövi, de nem érzékeli, hogy a dokkolóba dugnék netet. Mi lehet ezzel?
-
Tubi2
senior tag
Óh, szépséges T540p!
Oda a külön hangerőszabályzó gombok... -
Tubi2
senior tag
Egy T43p-nél mik az ideális GPU-CPU höfokok, idle, ill. terhelten? Valaki, aki használt, vagy használt ilyen gépet, emlékszik?
-
Tubi2
senior tag
IEEE 1394 csatit a T400 elején hogy lehet életre kelteni?
Win7x64 eszközkezelőjében nem látom, addig inkább nem is vadászok mini FW kábelt mert még kiderül hogy az oprendszeremhez driver sincs. -
Tubi2
senior tag
válasz
#90933760 #53511 üzenetére
Thinkwikin találsz róluk infót.
Használtan ennyiért szerintem a T2x szériánál nem jutsz fentebb, esetleg a hasonló korabeli R típusok.
-
Tubi2
senior tag
Nem tudjátok, a T43 és a T43p kijelzőhátlapja az ugyanaz vagy nem?
-
Tubi2
senior tag
Cellázott már itt újra valaki T400 féle akkut?
Új árakat nézni se merek, gondolom, így töredékéért úsznám meg. Viszont hallottam olyat, hogy ezeknél a modern masináknál a tervezett elavulás miatt újracellázás után is rossz kapacitással fog működni a pakk, mert az elektronika úgy gondolja.
-
Tubi2
senior tag
Honnan lehet ilyen Windowst szerezni?
-
Tubi2
senior tag
A T400-am miért nem emeli fel a CPU órajelét terhelésre? Ha már épp akadozik rajta egy flash videó akkor is 800MHz-en járatja.
-
Tubi2
senior tag
Fn-CTRL csere T400-nál? Szét fogom bontani a billt (nem fogom) és átkötni a szálait, nagyon zavaró.
-
Tubi2
senior tag
Üdv köztetek, immár egy T400-ról!
Belekerült az SSD és egyelőre Win7-tel. De gondolkozok, hogy simán elviselném ezt a gépet vinyóval és az SSD átmehetne az asztali gépembe.
Ez a VGA átkapcsolásos dolog hogy működik?
-
Tubi2
senior tag
Alakulnak a dolgok. A T400 megjön (vinyó nélkül) jövőhéten a billel és a csuklótámasszal terv szerint.
Viszont a tárolással gondban vagyok. Nem tudom, hogy HDD vagy SSD legyen.
Alapból SSD-vel képzeltem el a gépet, szálguldással, viszont az SSD topic kezdőhszében le is beszélnek róla Vista alatt. Ugyanis én Vistával szeretném használni, ha már azzal jött ki, plusz szerintem az komolyabban is néz ki, és SP2-vel igazán nincs gond vele. Viszont ha SSD-t akarok, akkor Win7 kell, na nem tudom. Végülis HDD-vel is igazán lehet használni, az SSD előnye csak töltéskor jelentkezne.Valakinek valami érve a Win7+SSD kombó mellett?
-
Tubi2
senior tag
Ő jó lesz a T400-amba?
-
Tubi2
senior tag
Azt tudja valaki, mikor veszett ki az a szokás, hogy gumírozott csuklótámasz?
Akkor könyveltem el, hogy a Tp az igen, de ezen új szériák már elfelejtették.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Lenovo Thinkpad 460 S
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P52 15.6" Core i9 8950HK Quadro P3200 6GB 32GB DDR4 RAM 1TB NVME SSD
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest