-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buca84
őstag
Az normális, hogy a W520 a dokkolón olyan furán billeg/mozog?
Rendesen csatlakozik minden mindenhez. Akku nélkül főleg ilyen.
Vagy szokjam meg, hogy ez ilyen?Linux (Ubuntu) alatt be lehet olyat állítani, hogy ne töltse fullra az akkut?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz buca84 #62851 üzenetére
Linux (Ubuntu) alatt be lehet olyat állítani, hogy ne töltse fullra az akkut?
Gondolom, ez működhet a W520-nál is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
werszomjas
addikt
Lenovo gépeknél (T420) mire kell figyelni a garanciánál?
Itt is van olyan mint mostanában a dellnél, hogy honosítani kell a garit és csak akkor érvényes? Vagy ha nem magyarországi a gép, akkor itthon nem garanciás?
Számla bármi papír szokott kelleni, vagy csak a serial szám?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #62829 üzenetére
én tudom, hogy fosguriga
Guríts ide egyet hama' (mármint a gépet).
-
kecsawi
senior tag
válasz buca84 #62855 üzenetére
Garancia hosszabbítások, értelem szerint...
Drive - meghajtó (HDD)
CRU - Ha te szereled be az alkatrészt
NBD - A DELL-nél legendás itthoni kiszállásos javítás, vagy csere (gondolom nem ithoni a honlapmentés)
battery - akkumulátor
( 3-4-5 évre vásárolható kiterjesztés)
Garancia után csak 1-2 évre vásárolható
Bocs a nyersfordításért, hirtelen ennyi -
kmisi99
addikt
Miért lehet t500-nál, hogy amióta a p8600 at t9400 ra cseréltem far cry 3 ban mimimum 10fps-t vesztettem.
-
Beethoven
tag
Sziasztok!
Bővíteném a 14"-os T61-em.
A melyik cpu a max amit belerakhatok?Olvasgattam ezügyben sokat és három féle variáció is van:
1. T7700 2.4ghz
2. X9000 2.8ghz
3. valamelyik i3
Most akkor melyik?Üdv.
-
kmisi99
addikt
válasz Grafirka #62862 üzenetére
Dehogy, gma val lenne vagy 5fps. A p8600 al ilyen 800x600 on 40fps is lazán megvolt legdurvább esetekben is 35fps most ugyan így t9400 al 20fps van jobb esetben 25. És nem értem a dolgot. De az is fura, hogy pl van a linx nevű program azt lefuttattam és kb 12-14gflops értéket adott holott pl p8400 tu 15 öt [link] De az is fura, hogy a Battlefield 3 meg megtáltosodott bár azt több napja próbáltam.
-
Grafirka
őstag
válasz kmisi99 #62864 üzenetére
Bocs nem sertegetni akrtalak a GMA kerdessel, egyszeruen csak tenyleg furcsa es ez volt a legkezenfekvobb kerdes.
A CPU a mostani ( T9400) normlaisan mukodik latszolag? Skalazodnak az orajelek? Indits el egy furmarkot, + CPUZ vagy aida64 et es nezd meg ha valoban 2.5 on megy a CPU.
Mas programban/jatekban is erzed a lassulast?Aida CPU teszt erdmenyek
CPU Queen T9400 2500mhz 10720
CPU PhotoWorxx T9400 2500mhz 3380
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Beethoven #62863 üzenetére
i3-at mondjuk hát nem tudom hogyan és honnan olvastad de az úgy nem.
X9000 belemegy, mondjuk a gép értéke biztos duplázódna, értelme szerintem nulla.
Első reális, kérdés pont ezt mennyiért szerzed be.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dalion
tag
Sziasztok!
TPFC-ban level 2-re váltáskor ugye felpörög a ventilátor 2700 rpm-re, de miután lehűlt a processzor már bőven a level 1 szint alá, még mindig 2700-as fordulaton megy a venti. A programban ez esetben nem hőfokhoz van kötve a fordulatszám szabályozása?
-
Grafirka
őstag
válasz kmisi99 #62867 üzenetére
...ez tenyleg erdekes.A CPU szintetikus teszt kb.annyi amit emlitettel. (~ 10K pont).Nem tudom mire velni. HDD rendben van?
Az aida nem kene 2,4 mutasson.Ezen a gepen amitrol irok ( W500) gyakorlatilag ugyanaz a hw,) volt legalabb 4 - 5 aida64 vezio es mind pontosan felsimertek 2533 mhz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kmisi99 #62873 üzenetére
Használsz valami CPU-feszültségtekergető programot?
Első lépésben kapcsold ki, ha igen, mert a P8600-hoz elmentett feszek nem biztos, hogy elegendőek a mostani procidhoz.
Amúgy pedig nem szabadna ilyet csinálnia.
Esetleg akkor, ha túlmelegszik a proci, és throttlingol. De akkor BF3 alatt is csinálná. -
kmisi99
addikt
válasz FoxiestFox #62877 üzenetére
Már azonnal kezdéskor szar mikor még 60 fok körül van a cpu max 75 ig megy. Próbátam, hogy kikapcsolom az rmclockot és alap feszen megy de úgy is ilyen volt.
-
félisten
-
kmisi99
addikt
válasz FoxiestFox #62879 üzenetére
Számítási teljesítménynek nem tudom mennyinek kellene lennie de linx program alapján olyan 13-4gflops single channelben
[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
-
Sajthy
csendes tag
Sziasztok, egy X230-asba (2306) szeretnék memóriát bővíteni.
A Kingston ajánlott KTL-TP3C/8G DDR3, 1600MHz, Non-ECC, CL11, X8, 1.5V, Unbuffered, SODIMM, 204-pin
és a tervezett KVR16S11/8 DDR3, 1600MHz, Non-ECC, CL11, 1.5V, Unbuffered, SODIMM
között van érdemi különbség? [link] és [link]
A google barátom több találatot hozott arra, hogy működik benne.
Érdemes költeni a system specific memóriára, vagy vegyem meg nyugodtan a standard memóriát?
Köszönöm, István
-
tamas.nick
aktív tag
-
metal01
őstag
Erről a billentyűzetről mi a véleményetek? 1, 2.
FRU (42T3284) alapján Chicony. Viszont nem agyonlyuggatott. Érdemes ilyet újonnan venni? Vagy van valakinek jó állapotban lévő (nem fényesedett) magyar T60/T400 billentyűzete jó áron?
Szerk.: Ez az ami nekem eltört (a jobb kurzor), és ugyanilyet tud a Lenovo is újonnan szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kis segítséget kérnék: X61 készülékre telepíthető a Win 8.1 vagy csak szenvedés lenne belőle? Bővíthető 4Gb-ra vagy felesleges, elég neki a 2 is? Esetleg 720p-t elviszi? Valami típushiba, amire érdemes figyelni? Akkumulátor mennyit bír alap netezéssel (új, utángyártott aksival ha van tapasztalata valakinek)?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
lakkusjj
aktív tag
válasz F.B.I. #62887 üzenetére
Telepíthető rá (más kérdés, hogy szerintem kínszenvedés használni, remélem ezért a kijelentésért nem esnek nekem páran), a Lenovos szoftver támogatása gyér a rendszernek, főleg régebbi gépeken, memória 2gb elég netezésre, akkuból csak eredetit, a nagyobb (talán 8 cellás) akkuval 5-6 órát elmegy
-
scarbantia
aktív tag
válasz Beethoven #62875 üzenetére
T9300-at vegyél bele, az ár/érték arányban szerintem a legjobb. 8-10e Ft körül szokott lenni, max. 11e.
2.5Ghz, 6MB L2 cash, és újabb mint a T7xxx-es sorozat, kisebb csíkszélesség, hűvösebb vele a géped. (nekem legalább is vagy 10 fokkal jobb lett (T7500-->T9300), most egy T9500 van benne, de csak mert szembejött egy olcsó ajánlat, amúgy sok különbség nincs, inkább csak árban) -
Peet91
aktív tag
válasz F.B.I. #62887 üzenetére
Én win7-et telepítettem x61-re, azzal boldog. Szerintem jó a 4GB, mert gördülékenyebb lesz a multitasking. A 720p-t simán elviszi, azzal tutira nem lesz gondod. Akksiból a nálam járt példányban utángyártott hátra kilógós volt, a power manager sípol érte, hogy hát a lenovo nem vállal érte garanciát, hogyha az utángyártott akksi megöli a gépet, vagy a macskát, vagy szövetkezik az illuminatival, de én kellemesen csalódtam benne, mert folyamatos wifi, és windows update-elgetés alatt (ez olyan 50-70%-os folyamatos procihasználatot jelentett) SSD-vel simán eltekergett 3-4 órát. Ja igen, az SSD javallott, mert bár alapból csak SATA 1-et visz, de már ott is hálás a váltás, nagyon kis pattogós gépet lehet csinálni belőle.
Más kérdés hogy 4 giga ddr2 az ~10k, de ez sajnos benne van a pakliban.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm a választ fiúk, akkor ráfekszek egyre alfánál.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
F.B.I.
veterán
Még egy kérdés: az R400-nak van valami komolyabb hibája vagy teljesen vállalható, akár egy HP 6930p Elitebook-al szemben is?
-
Peet91
aktív tag
válasz F.B.I. #62897 üzenetére
Hát azt alapvetően neked kell eldönteni, hogy a 4:3-as vagy a 16:10-es képarány jön be jobban. Nekem ami nem tetszik az x61-ben, hogy pici nyomorított enter és backspace billentyűje van, viszont majdnem másfél centivel keskenyebb mint az x200, és a kijelző körüli műanyag keret is vékonyabb. Az igazság az, hogy az x61 már korosnak számít, szerintem az x200 időtállóbb, plusz árban sincs köztük akkora különbség. A gyári sata II support, és a ddr3 memória miatt is logikusabb döntés az utóbbi, már csak az olcsóbb upgrade miatt is. (fent írtam hogy elég borsos 4 giga ddr2-es memória) Ja igen felbontás esetén is az x200 felé dől a mérleg. 1024x768 vs 1280x800. Én inkább x200-at vennék, vagy x201-et
[ Szerkesztve ]
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
piconuevo
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy egy T400-as Thinkpadba milyen SSD-t ajánlanátok? Alapvetően elégedett vagyok vele, de mivel sok pozitívumot olvastam róla így gondoltam megérne egy próbát Előre is köszi!
100% sureno
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Új Acer Nitro 3év garancia, i5-13420H, 16GB, 144Hz IPS, RTX 4050 6GB
- Kensington Laptop Locking Station 2.0 K64453WW
- Acer 5750G csere vgara
- 88.000 ft -tól vihető. TOP ÁR. Részletfizetés - Bankmentes & Kamatmentes! I5 , 512 GB , 16 GB
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest