-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
fgordon
senior tag
válasz FoxiestFox #62101 üzenetére
Szia, melyik az a verziójú driver, amiben még ment a TRIM? Melyikben nem?
Ja, igazad volt, királyság az "IPS like" LCD panel a T500-hoz, sokkal jobb, mint a normál.
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
metal01
őstag
válasz Sensei #62097 üzenetére
És a leselejtezett x201-ekkel mi lesz?! Lehet, hogy hamarosan felbukkan "egy-kettő" az aprón
-
animatrix11
őstag
válasz FoxiestFox #62093 üzenetére
kelletve volna még egy kis paszta rá, de nem volt nálam, majd visszahozzák, ha mégsem jó, de állítólag azóta ment több órát a gép hiba nélkül
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
metal01
őstag
válasz Tikakukac #62104 üzenetére
Mindig is tudtam, hogy a ThinkPad egy nyitott könyv, na de ennyire? Vécsey Úr megolvassa rendesen. Balra meg ott figyel az alma
-
félisten
válasz animatrix11 #62106 üzenetére
És még mehet is sokáig, de érted, a hőtágulás nem annyira kedvező dolog a tokozásnak, szóval árt minimalizálni a nyugalmi és a terhelt hőmérsékletek különbségét.
-
Tikakukac
titán
válasz fgordon #62110 üzenetére
Tuti, hogy nem cserélhető, de nem is érdekel. Asztaliban is OSX fut, virtuális gép miatt kel csak plusz ram, aki azt mondja neki kell a 8 totál átlag felhasználáshoz, az még nem küldött kördiagramot, hogy hányszor kellett 4-nél több. Én tudom: iszonyat ritkán. 4 meg mindegyikben van.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
franc0
őstag
válasz Tikakukac #62112 üzenetére
Mostmár igen.
Emlékszem amikor még a 999$-os 2GB RAM-mal és 64GB SSD-vel volt, megfogadtam hogy duplázásnál (4GB RAM és 120GB SSD 999$-ért) veszek.
De igazából nekem egy X200 is simán elég. És beleszerettem a trackpointba egy életre.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Tikakukac
titán
válasz btudos #62115 üzenetére
Gyanús, lehet, nem tudom.
franc0: Asztaliban megtehetem, hogy úgy és annyira keverem a 2 oprendszert ahogy akarom. Messze nincs még kiforrva a dolog, még eléggé tanulós a fázis, de a napi és azon kívül a munkámhoz annyival egyszerűbb lett az élet, hogy szavakba nem tudom önteni. Nekem ennyit megér.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz soldi3r #62119 üzenetére
Nincs rajta mit próbálni havonta 2-3 gépen gyakorolhatom a windowst, ha akarom ha nem, szóval ebből nem tudok kilépni
Aki teheti tényleg próbálja ki egy erős gépen fele képernyőn a wint, felén meg az osx-et. Most fordítsd meg, egy win felhasználó sem tud mondani okot arra, miért win és miért nem osx. Mondjuk mert elhanyagolható hányada látta egyáltalán. Azt a logikus felépítést és kéz alá dolgozást, meg nem elbaszódást, amit ez tud, egyik windowsom sem tudta, egyik gépen sem, pedig minap listázgattam, már a tartóstesztes gépek száma is lobog a 100 felé erősen. Ha nem kéne ennyit tanulni hozzá, rendesen szeretném, így most ilyen semleges.
-
Xmodule
őstag
válasz Tikakukac #62121 üzenetére
Nekem van osx (imac) es ios (iphone5) is. Igazabol mindig 11 éves korom ota DOS majd windowsos emberke voltam. Egy evet huztam le osx iosnel es azt kell mondjam nagyon tetszett. tenyleg mind a kettö azert van hogy hasznalja az ember. semmi komplikacio semmi gond. megy es kesz. igazabol nekem pont ez volt vele a bajom. unalmas föleg az ios. de ami biztos hogy atomstabil tenyleg. de most inkabb visszajöttem windowsra meg androidra, de most linuxal ismerkedem jobban. ez izgalmas. van mit tanulni.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz Xmodule #62122 üzenetére
Linux alatt főleg van mit tanulni, bár terminálban az OSX sem piskóta, itt is lehet ám írogatni órákat. De enélkül is megy, ez a lényeg
dying_star: Elég széles azért a kör. Ha hajlandó vagy ezzel is melózni meg konfigolni, elég képtelen vasakra is rámegy. Egy lapot kell választani, és kb. manapság már mindegy, kb. mindent megetetsz vele. Amit meg nem, ott az opcionális win lehetőség, tökéletes, soha rosszabbat.
-
soldi3r
veterán
Visszafele ez a kerdes nem allja meg a helyet. Kompatibilitas, ar, exchange es egyeb programok.
Egyik munkahelyemen ket fele beultetogep volt. 173db linuxszal es 60db xp-vel. Ebbol azt akarom kihozni, hogy a az osszes windowsos es linuxos gep megszunne akkor meg pl a mac-hez sem gyartanank alaplapot. Ugyhogy igen, a masik ketto igenis lenyeges.
Nekem semmi bajom az apple-lel. De a plazaban kavezas kozbeni internetezesen kivul, masra nem nagyon hasznalhato. Viszont akinek az tetszik es ennyi eleg, tegye.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Tikakukac
titán
válasz soldi3r #62125 üzenetére
Hát azért Linux bubus ex lakótárs igencsak tudott élvezkedni OSX alatt is, úgyhogy módjával. A netezős dolgokat meg add be a grafikus/videós kollegáknak a túloldalon, nyilván ők is tudnának szépeket mondani az ablakokról
Nekem sincs bajom a winnel, csak rohadtul elegem lett a random szopatásokból. Virtuális gépen azt csinál amit akar, ott 2 spec program fut, plusz az office és viszlát.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Thinkpad T400 Windows 7-el mennyire muzsikál gyorsan? Netezésre filmezésre meg programozásra kéne a noti, de jó lenne ha nem kéne várni éveket. Ez a P8x core 2 téma ha jól tudom elég jó, mellé 4GB rammal nem lenne szerintem gond, jól látom? Egyébként W8-at fellehet húzni erre a notira?
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Egy T8300-as Core2Duo procival és 2 giga rammal szerelt R61-esembe a minap egy 120-as Samsung SSD-t pattintottam be. Noha már majd' 6 éves a kis ThinkPad, most újra jó időre elfelejthetem a csere gondolatát. A mindennapi feladatokban pokolian gyors lett. Olyannyira kitartok mellette, hogy már egy új akksin gondolkodom, habár a 6 éves akku még 40 percet elbír azért.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
félisten
válasz Blue Eagle #62131 üzenetére
Gyakorlatilag már mind megfelelő minőségő, Samsung, Kingston, stb.. nem nagyon foghatsz mellé.
És akkorát vegyél, amekkorán elférsz. -
evo87
őstag
válasz Blue Eagle #62131 üzenetére
Egy Samsung 840 Evo-t tettem bele, 120 gigával. Bővel elférek rajta. Mellé vettem egy Sharkoon külső HDD házat, az eddig használt a vinyó most abban van.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
Blue Eagle
őstag
válasz FoxiestFox #62132 üzenetére
(#62133) evo87
Nézegettem őket. Azonos név (márka) és méreten belül is nagy ár eltérések látszódnak. Nyilván valami különbség van. Gondolom sebesség, tartósság terén. Az, hogy ezek SATA3 eszközök, nem gond igaz? Mert elvileg most nekem MOD BIOS-szal SATA2 van. -
CharlieDrop
veterán
eddig még nem sikerül olyan OSX-et szerezzek, ami az aktuális HW-n futott.
De anno próbáltam egy MacBook-ot, az minden volt csak logikus nem. Egy nyamvadt cd-t fél nap volt mire megírtam. Mert kellett egy könyvtár (mappa, mindegy), amit CD kép tulajdonságúra kellett állítani ahhoz, hogy ki lehessen írni. Utána mindig kérte tegyek be üres lemezt, nem értettem mert volt bent egy üres. Addig vacakoltam, míg azt mondtam: oké kiveszem, mikor kérte betettem és hurrá megírta. De hogy ennyire hülye legyen, áááá
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #62138 üzenetére
Tudtommal nem. Külső szoftverrel valószínűleg lehetséges, de még nem próbálkoztam másikkal.
-
franc0
őstag
válasz soldi3r #62140 üzenetére
Merazolyan menő meg hipszter.
Nem mondom, amikor pl. egy SP nélküli de jogtiszta Win7Pro telepítése után az X220-on nincs se Wifi se LAN, akkor én is OSX után kiáltok. De újrahúzni azért viszonylag ritkán szoktuk a gépet...
-
btudos
nagyúr
válasz franc0 #62141 üzenetére
Meg naprakész telepítővel WiFi probléma sincs.
Egyébként meg mindenki azt használ, amit akar, ami neki a legjobban kézreáll. Nekem pl. a néhány logikátlan megoldással együtt is a 8.1 a leghatékonyabb OS, 7-est használva mellette hiányoztak a 8.1 apró extrái, de itt sokaknak meg nem áll kézre. Tikakukac az OS X-szel barátkozott össze, sokan a Linux-szal, felesleges azon rugózni, melyik miért jobb, szubjektív dolgokról nem lehet szerintem így nyilatkozni.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
franc0
őstag
válasz CharlieDrop #62142 üzenetére
És akkor mi van?
Boltból levett Win7.
Írhattam volna Dellt is, nem ez a lényeg.Exem HP-ján is ugyanígy szívtam.
-
X301 háklis a memória típusra vagy bármilyen belevaló DDR3-at megeszik?
-
kistewe
tag
válasz soldi3r #62140 üzenetére
Elvileg a Linux nem "beszélget" a Microszofftal folyamatosan, és a Libre office sem dob random piros fejlécet hogy lejájrt a licenszed mint a 2013 ofisz ami full legális mert céges... olyankor az oulok sem ir levelet igy marad a webmail...ennyiből talán jobb a Petra és ingyenes is
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest