- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
CsendPenge
őstag
Ja, az Intel gyárt alaplapot=>el is kell adnia=>mindig új foglalatú procik.
AMD nem gyárt alaplapot=>mi a fenének szívatná a vevőt? -
Bgs
senior tag
-
-
-
Zoz
őstag
1 bíztos, mert itt van elöttem, lehet, hogy van még egy, majd turkálok a lomtárban (286,386,486 procik, 256 Kb-os 9 bites SIMM RAMok, abból van vagy 300 db :-))), stb...)
Erről a lomtárról jutott eszembe, hogy volt olyan, hogy 4 db 9 bites RAM-ot 36 bitesre átalakító kütyű, pontosabban 2 db volt párban egy alacsonyabb 4 db 9 bites foglalattal, meg egy magasabb aminek a 4 db foglalata az alacsonyabb fölött volt. Valahol van még ilyen ''szörnyeteg'' :-) eltéve nekem... -
Egon
nagyúr
Igen, ez így van... Talán csak egy nagyon rövid időszak volt, amikor ilyesmi komolyan szempont lehetett. Régebben azért a procinak sokkal gyorsabban nőtt a teljesítménye, mint a többi perifériának. Mostanság főleg a videókártyák rendkívül gyorsan ''fejlődnek'', de pl. a memóriák is. Anno a 386-os időkben, amikor fixen rögzítve volt a proci az alaplaphoz, természetes volt procicsere esetén az alaplapcsere. Manapság éppen a perifériák fejlődése miatt természetes. Viszont pl. a 486 DX2-66-osomat szívesen lecseréltem volna anno kb. 1-1,5 év után egy DX4-100-ra (ugye 50%-os órajel-növvekedés), mivel a perifériák gyakorlatilag nem változtak: csak nem bírta az alaplapom...:)
-
rog
addikt
szerintem a kesobbi bovithetoseg sose volt szempont igazan. proci csere az szinte mindig alaplapcsere is.
mer ugye akkor mar a videokaryat is, meg akkor mar ramot is, meg egy uj vinyot.
es ez valahogy mindig ugy jon ki, ha egyet cserelsz akkor ahoz muszaly egy masikat is.
mfm->ide->lba->ataxxx
isa->vlb->pci->apg
simm->dimm->ddr/rambus
slotx/socketx ->slotx/socket x
at->atx->atx2
at->ps/2->usb
emlexem meg az osidokben voltak olyan alaplapok, amikben a proci egy kulon kartyan volt.
vettel egyet 6x-os aron egy 286-os procival. es ha akartad kesobb fejleszthettel akar 486-ra is
:) isa bus persze fix volt :) -
Egon
nagyúr
Tanulság? Hát hogy egyszer fenn, egyszer lenn...:) Egyrészt véleményem szerint a későbbi bővíthetőség mint olyan, már nem biztos hogy olyan fontos szempont mint egykor: hiába tudnál akár 3 generációval újabb procit bezúzni az adott lapba, ha minden más vonatkozásban is elavul a lap (UDMA-33-66-100-133-Serial ATA, AGP 1x-2x-4x-8x, USB 1.1-2.0, DDR200-266-333-400-DDRII stb. stb.). Másrészt meg a példának felhozott esetből az derül ki, hogy pár éve az Intel volt jobb választás, legalábbis a későbbi ''procicserélhetőség'' szempontjából, mostanság (egy ideje már) az amd...
-
-
Egon
nagyúr
Hmmm... Először is: a hírben benne van, hogy ''...egyes források szerint...''. Azaz még korántsem biztos (bár sajnos elég logikusan hangzik), sok hülyeség kering a neten, egyes források szerint Hammer is lesz az idén...:D
Ezen túlmenően aki mostanában vett P4-et (vélhetőleg 1.6, 1.8-as Northwoodot), az egy szintet fog tudni upgradelni: vesz egy 3 Gigás P4-et - közel 100%-os sebességnövekedéssel. Aki meg 2-3 évente egyben cseréli a gépét, azt ez a hír teljesen hidegen hagyja.
A régi időkre visszatérve: amikor az Intel kijött a Slot1-es foglalattal, és sláger volt a 300-as celeron (persze 450-en), akkor aki az amd mellett döntött, az max. a jó kis K6-ot tudta megvenni, Super7-es lappal. Ez jó 4 évvel ezelőtt volt. Akinek Slot1-es lapja van, az még mindig tud belenyomatni egy 1100-as celeront átalakítóval (természetesen nem tualatin magost), aki viszont a jó kis Super7-es lapot vette, az már egy párszor biztos cserélt lapot... -
guest
veterán
Slot II?
Pentium II. III Xeon... -
-
robekri
addikt
Éppen egy ilyen pro-ba keresek ramot.Intel PR440FX az alaplap típusa:SCSI vezérlő dual proci és k*rva specko ram kell bele.Elsőre sima SD, de az intel oldalán EDOt írnak. Nem tudom nem láttam még EDO-t SD RAM foglalattal.
Bővebb info itt:http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/pr440fx/pr_mem.htm -
launcser
senior tag
jolvan lehet hujén fejezem ki magam amugy :)
super7-et tom hogy k6-2 meg cyrix m2 használták, de lefelé kompatibilis volt az is :)
socket 7-es akármit bele lehetett tenni
egy olyan overdrive átalakitora kiváncsi lennék :)
amugy én sima fx-es penta lapba tettem mmx166ot, elment pentium-s 166 ként :) -
Na, köszi nép, hogy pontosítottátok az általam írtakat... :))
-
-
Den
veterán
Nem nem, kevered a szezont a ... :) Szóval a szuper7 _nem_ intel foglalat. azt a klóngyártók taláták ki amikor az intel a p2-nél bevezette a slot1-et és levédette a lábkiosztást, így az amd, cyrix... nem tudta azt használni, ezért az amd bevezette a super7-et. A sima pentium alaplapba nem lehetett mmx-t tenni mert behalt volna az 5v core fesz-től. Volt viszont egy overdrive nevű átalakító, azzal ment mmx sima p1 lapban
-
launcser
senior tag
-
McJames
senior tag
OFF
Szia Launcser! Bocs, nem megyek a Balatonra, ez a hülye esős idő (meg az OTP) felborított minden ütemtervet.
ON
És? Szinte mindegyikhez volt átalakító fillérekért. Ráadásul működtek is... A második vonalbeli, de még használható alaplapok sem kerültek rettenetesen sokba és a használt piacuk máig egészen jó. -
launcser
senior tag
sztem nem, ott volt sima socket 7 meg super socket 7, de ez is hülyeség mert ugyanaz a foglalat, ugyanazok a lábhelyek
az mmx-nek csak kevesebb fesz kellett, de elment nálam már többön is régi lapban, csak nem mmx-esnek ismerte fel .)
a super meg elm a 100-as fsb-t takarja, de a lábszám akkor sem változott -
launcser
senior tag
ja athlon 2 foglalat
csak kurva slot-as procit nem lehet mostanában már látni :)
amugy átalakitokat elég soxor csináltak, dehát az nem az igazi, nem minig jo, és nem mindenhez nyomatták -
Egyedül a szépemlékű:) PII-nek volt egyetlen foglalata, a Slot1.
-
-
-
Turmoil
senior tag
''Az elsõ HyperThreading támogatással rendelkezõ Pentium 4-es processzorok a már jól ismert Northwood magra fognak épülni, mûködési frekvenciájuk pedig 3,06 GHz lesz, és várhatóan még ebben az évben be fognak mutatkozni. Rossz hír, hogy ezen új Pentium 4-es chipek egyes források szerint inkompatibilisek lesznek a jelenlegi Pentium 4-es alaplapokkal.''
Az Intel megint hülye, gyártsuk a szemetet, Kínában elfér a sok régi alaplap... :(
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest