Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• barbaron99

tag

válasz *Ropi* #3744 üzenetére

Köszi a választ! Te Win2008 R2 szerverrel használsz ilyen hardvereket? Próbáltad? Bár az az igazság, hogy egy USB-s hangkártya olcsóbban beszerezhető, mint ez a bizonyos HDMI to audio adapter. Ráadásul nem is adja tovább HDMI-n a jelen, mondjuk az a kisebb gond, marad a DVI erre.

USB3 PCI-E kártyát használsz / próbáltál hozzá? Ha lenne passzoló hozzá, akkor azonnal elvetném a Xonar beszerzését, 5.1-et úgysem fogom sosem kihasználni, 2.0-nak meg luxus lenne bele.

• barbaron99

tag

még egy kérdés az ügyben.. Az is megfordult a fejemben, mivel az 5.1 tényleg nem kell, hogy olcsóbban lehetne mégis egy ilyen usb cucc, próbáltátok?
    - CREATIVE Sound Blaster Play!
    http://asia.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-play

Kizárólag abból az okból, hogy a pci-e slotba betehessek egy USB 3 csatolót. Melyiket érdemes venni, ami együtt is működik ezzel és Win 2008 R2-vel? Sharkoon, Transcend, Wiretek, stb? Nem tudom melyiknek a chipsetje kompatibilis Win szerver OS-ekkel..

• barbaron99

tag

válasz sipi83 #907 üzenetére

sziasztok, nekem most lett aktuális, hogy Win 2008 R2 alá elvégezzek pár bővítést (freenastól érzékeny búcsút vettem)

Pontosan tisztában vagyok vele, hogy a szerver os nem optimális HTPC-nek, de leszögezem, hogy nekem ez a 5-10%-a lesz a felhasználásnak, a többihez pedig szükségem van szerver os-re.

Szóval szükségem van egy hangkártyára és egy videokártyára. Játszani meg sem próbálok rajta, de egy MKV-t, youtube hd-t vigyen normálisan, azt elvárom. Valamint a DVI + HDMI kimenet kell (display port csak opció)

Egy korábbi hozzászólásban ezeket említettétek tavaly:
    - Asus Xonar DGX (nekem az 5.1 mindenre elég, a 2.0 is)
    ..de ha már adatik lehetőség, nem butulok usb hangkártyára. viszont asus oldalán més csak meg sem említi a szerverekhez a drivert. Win7 x64-essel működni fog? Használjátok?

- Asus HD6450
    Ebből passzívval is elmegy gond nélkül?
    http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAH6450_SILENTDI1GD3LP/
    vagy aktívat inkább, tartok tőle, hogy a psszívtól melege lesz. Nekem 4db nasware hdd és egy OCZ sata3 ssd lett beépítve. Esetleg ugyanez a vga Gigabyteból? Változatosság kedvéért sem az Asus, sem az AMD driver downloads oldalán nem lelek a HD6xxx -hez szerver os drivert. Nem szeretnék befürödni vele, Win7 és Win8 nekem erre a vasra nem játszik. Segítsetek légyszi tapasztalataitokkal, nem szeretném a két vasat úgy megvenni, hogy nem tudom majd üzembe helyezni.

Bocs, ha hülyét kérdezek, de HDMI-ből Display porttal ellentétben jön ki hang is. A kijövő hang a vga-ra van integrálva, vagy a gép alaplapi/bővített hangkártyájának hangját nyomja tovább? Csak azért kérdezem, hogy kell-e egyáltalán a vga mellé plusz hangkártya. Valahol ebayen láttam olyan átalakítót, ami a hdmiről leszedi a hangot, mielőtt tv helyett monitorra megy tovább, lehet az én sztereo speakerem irányába az is elégséges lenne. Bocs, ha nagy hülyeséget kérdeztem.

• barbaron99

tag

Nem baj, hibernáltatom 3 óra tétlenség után és működik a WOL, úgyhogy a sleep már nem hiányzik.

Viszont a lemezeket meg 30p tétlenség után suspendbe küldöm és ezt szeretném monitorozni is, hogy mikor következik be, tehát valami ilyesmi kellene: windows hdd idle log

A W2k8R2 egy SSD-ről tud, ami ez nem érint, a 4db rackben lévő winyó állapotát szeretném naplózni. A legfontosabb, hogy mikor mennyit volt elérhető, de a hűmérséklet adatok is jól jönnének. A többi s.m.a.r.t. érték nem kell naplózva, arra pont elég az AMD RAID tools és a HDSentinel.

Létezik ilyen napló natívan az OS-ben, vagy külső program?

• barbaron99

tag

Sleep módra (alvó állapot) hogy lehet rávenni? Azt írja a Win 2008 R2, hogy nem támogatott az S3 alvó állapot BIOS szinten. Van fent egy bizonyos BIOS hack, ami azért kellett, hogy jobb SATA AHCI kihasználással üzemeljen, mint amit a gyári BIOS biztosít, de ezzel együttesen nincs S3 támogatásom. Ti hogy oldottátáok meg a sleep módot? Az feltétlen érdekelne, hogy amennyiben BIOS-t frissítenék, az miként hatna a meglévő raid tömbjeimre? Érinti a raid BIOS-t az mb bios update?

• barbaron99

tag

sziasztok! Win2008R2 van a Microserveremen, sata 3 ssd-n. Azt szeretném elérni, hogy a mellette lévő 4db winyóból, ami raidben megy, azokat járassa folyamatosan, a 2db egyéb winyót meg tegye standby-ba. Lehet ilyet? Külső program, ami szabályrendszerek alapján Win alatt lekapcsolgatja a diszkeket, van? (linux alatt hd idle, olyasmi) A Win 7 / 2008 -ban az enegriagazdálkodásnál csak olyan beépített beállítás van, hogy merevlemezekre egységes standby policy, amit nem szeretnék.

• barbaron99

tag

sziasztok. 40-em van, moddolt fw + ahci patch bekapcsolva. 2008 R2 alatt feltettem a legfrissebb chipset drivert + külön az eszközkezelőben az MS AHCI vezérlő drivert felülírtam a telepítő csomagban lévővel:
    C:\AMD\Support\12-8_vista_win7_win8_32-64_sb\Packages\Drivers\SBDrv\hseries\AHCI\

Rendre feltelepült, restart, eszközkezelőben driver okés, illesztő frissült. Érezhető a gyorsulás, de a sebesség még nagyon sovány így is: OCZ Agility SATA3 60GB

A rendszer meg sem közelíti a SATA2 sebességét (t'om, hogy nem 3 interfész van benne, de ez az SSD most jó áron van és más gépekben nagyon bevált nekem, ezért tettem ebbe is ilyet)

Ezeket hozza:
    Minimum olvasás 74 MB/s
    Maximum: 135 MB/s
    Átlag: 113 MB/s

Ez valami nagyon sovány Sata1 szabványra emlékeztető adat, úgyhogy miután AHCI aktív, a TRIM tutira nem megy, annak ellenére, hogy:
    "fsutil behavior query disabledeletenotify" 0 élrtéket ad vissza.

Itt megállt a tudományom..

Még valami:
    A módosított BIOS-ban sem látok WakeOnTime funkciót, vagyis ilyesmi nem elérhető? Nekem állandóan kell a NAS de nem minden napszakban, így WakeOnLAN nem játszik. BIOS-al indíttatnám és Win Feladatütemezővel állíttatnám le, ez lenne a cél.

Várom szíves segítségetek!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés