- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drone86
tag
Üdv mindenkinek!
Tegnap este (egy hét szünet után) bekapcsoltam a microservert, majd pár óra múlva médialejátszóról el akartam érni a megosztást. Nem sikerült (már írtam erről korábban, igazából most lényegtelen), így vnc-n át újraindítottam a gépet. De a megosztást így sem értem el, sőt, azután már vnc-n sem tudtam kapcsolódni. Reset gomb hiányában, a főkapcsoló ki-be kapcsolásával újraindítottam,(vártam közben kb 20másodpercet), de semmi változás. Majd éjjelre végleg leállítottam.. (a gépre nincs fix monitor kötve)
Ma rákötöttem egy monitort, és a boot folyamat során, még mielőtt a windows betöltődne egy fekete képernyő fogadott, összesen két szóval "boot error"
Nah iylen rövid hibaüzenetet sem láttam még.... A fura az, hogy egy enter lenyomása után, rendben elindul a windows. Ez egy 64bites w7 volt, most este feltelepítettem egy 32bites w7-et, rendben fel is ment. de az első újraindításkor ugyanígy kiírta hogy boot error.
Találkozott már vki hasonló problémával?
Tény, hogy elindul a windows, de azért ez eléggé nyugtalanító, ráadásul a monitor nélküli használatot is kizárja.
Holnap még megpróbálok egy másik merevlemezt, hátha az segít... Más ötletem nincs.. :S -
Drone86
tag
válasz
kiskakas #1908 üzenetére
Köszi a tippet, ezen a vonalon elindulva találtam egy oldalt, ahol leírták a lényeget magyarul, és hogy megadható hogy az adott gép lehessen-e master browser. Windows alatt a szolgáltatások között van egy opció: számítógép tallózó. Kiválasztottam a tiltást, de pár nap múlva ismét elérhetetlen volt a microserver, a lejátszók számára..
Ezután próbálkoztam ubuntuval(desktop). Bár nem vagyok igazán linux-párti, tekintve, hogy leginkább fájlszervernek meg torrentre kell, gondoltam megpróbálom. Agyvérzés kerülgetett, nem sikerült még a samba servert sem belőnöm, a vnc-ről nem is szólva, ugyanis monitor nélkül nem indul az ablakkezelő..
Közben megtudtam, hogy egyfajta szavazás alapján válik el, hogy melyik gép a master, különböző paraméterek figyelembe vételével: magasabb verziószám, service packok, uptime idő stb..
Ez alapján, lehet megpróbálkozok a windows home serverrel, az 2011es verzió, így elvileg előnnyel indul.
Másik megoldásként, (bár ez inkább kényszermegoldás) az egyik gép (nem a microserver) megosztásait megszüntettem. Most várok... -
Drone86
tag
Köszi a válaszokat.
Flex:
Próbáltam már tűzfal nélkül is, nincs javulás.
Statikus dhcp van beállítva, minden eszköznek fix ip-je van.
Az első lehetséges megoldások egyike volt a belső háló forgalomszűrésének kiiktatása, így most minden kommunikáció engedélyezett a routeren belül - semmi változás..slashing
A végső lépés a Win2008 lesz, de ha lehet szeretnék a W7nél maradni, ezért kérdezősködök, hátha vki talált már rá megoldást.Mindreader
Legalább már tudom, hogy nem vmi egyedülálló probléma az enyém.
A routeren a gyári fw van, nem szoktam állítgatni, max néhány havonta a wpa kulcsot.
Mivel a többi W7es gép ezután is látja a megosztást, valószínűleg vmi oylan változás áll be, amit a médialejátszók, célhardver lévén, nem tudnak kezelni. De a forrása a gépnél kell legyen, mert a lejátszók újraindítása nem oldja meg a problémát, viszont ha előjön a hiba, a gépet kell csak újraindítani, a lejátszókat nem. -
Drone86
tag
Sziasztok!
Házi fájlszervernek egy N40L Microservert használok, W7 Prof 32bit fut rajta. Két médialejátszó is van a hálózaton, egy Popcorn A210 és egy HDI Dune HD TV-101. A problémám az, hogy 1-2 nap után a két lejátszó már nem látja a megosztásokat, viszont az itthoni másik két pc-ről(W7 Ultimate 64bit) ezután is bármikor el lehet érni a Microserver tartalmát. Ha a újraindítom, már a lejátszók is használhatóak, de a hiba 1-2 nap után újra előjön. A routerem kezdetben egy D-link DI-524 volt, azóta lecseréltem egy TP-Link TL-WR1043ND-re, de a hiba ugyanúgy fennáll.
Emellett a két lejátszó tallózáskor sem látta soha a megosztott tartalmakat, (hálózati parancsikonokként, előre beírt és mentett cím alapján tudom elérni meghajtókat.) Egész meghajtókat osztok meg, speciális megosztással. Jogoknál „mindenki”-nek teljes hozzáférést adtam. A speciális hálózati beállításoknál nincs jelszavas védelem, 40 és 56 bites titkosítást használok, próbáltam „otthoni” és „nyilvános” hálózatként is. Próbáltam a registry-t is módosítani ez alapján. Agnitum Outpost Firewall tűzfalat használok, ip-cím alapján engedélyezett minden kommunikáció a lejátszók felé.
Találkozott esetleg vki már iylen problémával?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Diablo IV
- Linux haladóknak
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Opel topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3080 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC - R5 5500, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RX 7800 XT , 32GB DDR5 , 1TB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest