Új hozzászólás Aktív témák
-
fpy_
tag
Sziasztok,
tudnátok segíteni?
HP 6820s gyárilag telepített Vista-val. Ha akksiról megy a gép, egyszerűen letiltja a hálózati kártyát. Az eszközkezelőben sárga háromszög felkiátójellel, az eszköz nem működik megfelelően. Tápkábel bedug, újraindít, hálókártya hibátlanul megy. Már végigtúrtam az összes beállítást, BIOS-t, de nem találom, hogy hol és miért tiltja le. Az energiagazdálkodási sémák között sem találom a hálókártya letiltását, engedélyezését akku üzemnél.... -
fpy_
tag
Sziasztok,
HP EliteBook 8440p, Windows7 konfigurációról mi a vélemény? Mennyire stabil, driverek jók? 6910p, XP cserélném (office dolgokra használom) de csak ha megbizható.
-
fpy_
tag
válasz
Messzilátó #2845 üzenetére
Milyen típus?
Az enyém is megy, igaz csak 45 fok felett. Viszont az alá nem is tud hűlni. -
fpy_
tag
Igen, Vista.
A HP-optimalized sémát használom, 5-100% között változhat a proc. terhelés.
Nem, ezzel a progival a csak nézelődni tudok, legalábbis az ingyen letölthető verzióval. Lehet, hogy a fizetőssel állítgatni is lehet, csak nem biztos, hogy érdemes.
Most pl. 45-50 fok között ingadozik a zone3 hőmérséklet, ami azt produkálja, hogy 10mp.-re felpörög a venti, aztán 15 mp-et a legalacsonyabb, szinte nem hallható fokozaton megy, aztán megint felpörög. 10 perce ezzel a gyakorisággal változtatja a fordulatszámot. -
fpy_
tag
válasz
spyduck #2811 üzenetére
No igen, a hangos-halk kérdés elég relatív. Halk alatt értettem azt, hogy csendes környezetet alapul véve csak a géphez közel hajolva hallatszik a venti, hangos, ami a gép előtt normálisan ülve, meg mondjuk 2 méter távolságból is hallatszik.
Tehát hideg állapot, bekapcsol, Vista bebootol. Azonnal indítva az Everestet a proci 45-46 fokos. Ez pont az egyik ventillátor fordulatszám változtatási pont, tehát ha nem terhelem akkor 20 mp. halk venti, 20 másodperc hangos venti (ez a hangos az a hangos, amit felül írtam, tehát nem vészes, de a gép előtt ülve jól hallható.)
Ha terhelem, akkor a "hangos" állapot folyamatos lesz. Everest prociterhelésnél ráerősít,ha csökken a terhelés visszavesz a fordulatból, tehát ez normális szerintem.
Notebook Hardware Controllal az ACPI Thermal Zone hőmérsékleteket nézve, úgy tűnik, hogy a Thermal Zone 3 hőmérsékletének megfelelően változtatja a venti fordulatot azaz váltási pontok:
30 ac4
45 ac3
62 ac2
72 ac1
80 ac0
Ha tényleg ezt jelenti, akkor jó lehet a gép mert 45-46 foknál hallhatóan változik a fordulat, és onnan lesz "hangos", értem ez alatt a fenn leírt hangost, valamint 60 körül is van egy ugrás. A 45 fok alatti hőt meg szinte képtelenség elérni, tehát mindig hallhatóan megy a venti. Ez van, ha még nem unjátok légyszi mondjátok, hogy a tietek is ilyen -e? -
fpy_
tag
Tegnap megkaptam a csere gépet (6820s) és ugyanolyan mint amit visszavittem...megy a venti egyfolytában.
Gyárilag ez is az F.07 BIOS-sal volt, és mint a másikban ebben is kattogott valami a venti irányából. Feltettem az F-09-es BIOS-t, kattogás elmúlt, venti nem áll le. Az Everestben nézve a proc. hőfokot 46 foknál kapcsol a venti, majd terhelésnél 60 fok körül emeli a fordulatszámot, akkor már tényleg hangos. 46 fok alá viszont soha nem hűl,még alapjáraton sem! Ezért nem áll le.
Kezd kilenni az agyam, vagy valami szériahibába futottam, vagy ez a BIOS xar, vagy ennyire rossz a hőtervezése a gépnek?
OFF Dell Inspironomban 55 fokig csak a CPU venti megy, de azt csendes szobában is csak közel hajolva hallani. Ezt viszont még 3 méterről is hallom. Ugye ez nem a CPU venti lehet?
Nem tudom eldönteni most már végképp, hogy visszavigyem megint, vagy ez ilyen, és így jó? -
fpy_
tag
válasz
spyduck #2740 üzenetére
OK, köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat. Csere alatt van a gép. Remélem amit kapok helyette jó lesz.
Még egy érdekesség volt vele különben. A Vista naplózza a rendszerhiba üzeneteket, és találtam ott 2007 Márciusi és 2007 December közepi bejegyzést is. Az elsőnél 3 bejegyzés, a decemberinél nyolc, egy nap alatt, de 6 órán belül. Elvileg első bekapcsolásnál élesedik a Vista..., lehet, hogy ez eleve javított gép volt?
Ezt írja a prospektus a prociról:
Intel Centrino Duo T2310 (1,46GHz, 533MHz FSB, 2MB L2 cache), nem tudom miért emlékeztem Core2Duo-ra, nagy jelentősége nincs, tényleg office gép lesz.
DualCore, CoreDuo, sok a különbség? Inkább szójátéknak tűnik... -
fpy_
tag
válasz
spyduck #2731 üzenetére
Igen, Core2Duo, igaz a legkisebb 1,46 Ghz. BIOS frissítés megvolt, nem változott.
Tipikus OFFICE gép lenne, MS Office + Inet esetleg kép + film. (Jóanyám használná, semmi játék vagy warez)Igy akksiról elég gyorsan merül, + zavaróan hangos.
NHC és Speedfan-nal megnéztem, 33 fokos max a proc. Nem tud feljebb menni, mert mindig megy a venti. Viszont egy progi sem tud HDD hômérsékletet kiolvasni. Hitachi...nincs rajt szenzor?
Aláraktam egy coolpadot....már kézmelegnél is hidegebb volt a ház, de a venti csak ment.
Egyedül addig nem megy ill. csak nagyon alacsony fordulaton amíg a bekapcsolástól eljut a Vista Udvozoljuk feliratig. Akkor beindul aztán ha nagy a terhelés gyorsít, ha kicsi lassít, de leállni soha. Nem hiszem, hogy ez így frankó... -
fpy_
tag
6820s Vista alatt folyamatosan pörgô venti, HP szervízmérnök szerint alaplap cserés, esetemben 3 napon belüli készülék csere lesz. Szerinte se kóser így Vista ide vagy oda.
-
fpy_
tag
No a 6820s folyamatosan pörgő ventillátor ügyében arra jutottam, hogy a hozzá adott Norton Security uninstall után már nem megy állandóan a venti, hanem néha leáll, igaz csak 1/2-1 percre. Amikor megy, akkor is kisebb fordulaton mint eddig. Ezek után a HW hiba gondolom kilőve..., a zaj is elviselhetőbb.
Most az ingyenes AVAST! van fenn, ez is matat a vinyón, de nem annyit. -
fpy_
tag
válasz
Dracula #2698 üzenetére
Nem hajtja a procit semmi. Most hagytam lehűlni. Vista induláskor még alig hallani a ventillátort, aztán kb. 10 mp. múlva elindul olyan jó fél fordulaton a teljeshez képest. Egy csendes szobában ez már éppen zavaró...Aztán lejjebb már nem is adja, pedig csak alapjáraton megy, semmi taszk nem fut. Korábban XP-t használtam..nem a Vista csinálja ezt? Mindenesetre jó lenne v.hogy eldöntenem, hogy mi legyen, jövő keddig még benne vagyok a 3 napos cseregar.-ban.
Szóval kérem a 6820s-t (F09 BIOS) és Vista HB-t használókat, hogy nyilatkozzanak: le szokott állni a hűtőventillátor vagy sem? (minha egyszer olvastam volna, hogy a vistás laptopok gyorsabban merülnek mint az XP-sek, talán ezért?) -
fpy_
tag
válasz
localhostadm #2692 üzenetére
Megnézem...de melyik bill-el jutok be a BIOS-ba?
-
fpy_
tag
válasz
localhostadm #2690 üzenetére
Hálózatról.
-
fpy_
tag
Sziasztok,
tegnap vettem egy HP 6820s-t. Folyamatosan megy a ventillátor....
Szerintem nem OK így. Szerintetek?
Milyen hőmérsékelet figyelő progit javasoltok? -
fpy_
tag
Sziasztok,
viszonylag gyorsan döntenem kellene egy noti megvásárlása mellett v. ellen, ebben kérném a segítségeteket.
Édesanyámnak kellene netezésre +MS Office-ra és kinézett egy HP6820s-t.
1,46Ghz, 2Gb, 160 Gb., X1300, 1440x900, WLAN,LAN, DVD Vista HB.
Kérdés, hogy milyen típusu HDD-vel és DVD-vel van szerelve a sorozat? Problémamentesek ezek az alkatrészek? (HDD hő, zajosság, DVD írás/olvasás hibák szempontjából)
A gép alapszíne belül halvány kávészínű...nem fog ez kopni? Festett, vagy anyagában színezett műanyag lehet?
Általános vélemény a sorozatról? (főleg megbizhatóság, strapabírás tekintetében, sokat hordozva nem lesz, inkább a zsanérokra gondolok, nomeg semmilyen, a fedlapot csukott állásban rögzítő megoldást nem találtam.)
Köszönöm, ha segítetek.Kicsit OFF. Vista Home Basic -> Home Premium legális upgrade lehetőség létezik? Vásárolható a neten?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged