- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
dbalazs80 #8811 üzenetére
Barátom te hatalmas tévedésben élsz, több dologban is. Mivel nincs kedvem odalakat gépelni, javaslom máskor mielőtt beszólsz valami "okosságot", olvass utána, hogy ne tájékoztass itt mindenkit valótlanságokról. De előtte azt röviden megjegyzem: a garanciát (legyen az jótállás vagy szavatosság) mindig a forgalmazónak kell intéznie, aki az árut, terméket eladta a Fogyasztónak (vevőnek). Az, aki a számlát kiállítja, és a pénzt beszedi.
Ajánlom olvasgass ezen az oldalon kicsit, hogy ne légy ilyen "tudatlan fogyasztó".
[link]Az más kérdés, hogy néha az ember jobban jár, ha közvetlen a gyártóhoz fordul. Retro66-nak is ezt üzenem, én a helyében tuti hívom a HP-t és pár nap múlva küldik az új tápot, és a régit is megtarthattad volna. Én anno egy akkut kaptam így, azóta 2db akkum van. Pedig a gépem (Pavilion dv5) nem is itthon vettem, hanem Szlovákiában.
Sok kereskedő el van szállva, és a tudatlan fogyasztókat próbálják megtéveszteni. Pl. muterék anno vettek egy HDTV-t az Au##an-ban, aztán mikor beszart, a szerviz felé akarták terelni a dolgokat. Pár PTK.-s jogszabály idézet után már máshogy álltak a dolgokhoz. Erről ennyit.
A 30 napról. Minden forgalmazónak (nem a szerviznek!!) törekednie kell a 15! (nem 30) napra, de ha a 30. napot meghaladja, és ezzel a fogyasztónak kellemetlenséget okoz, simán el lehet állni a szerződéstől, azaz pénz vissza. És ez egy EGYOLDALÚ dolog, tehát nem kell hozzá a forgalmazó beleegyezése. Ha nem akarnak perkálni, erről kérünk jegyzőkönyvet, és vásárlók könyvébe is teszünk egy-két szép bejegyzést, és máris más lesz a hozzáállás...
-
-
válasz
dbalazs80 #8807 üzenetére
Köszönöm a kedves megjegyzésedet. Amit írtam, nem hülyeség, ezt szerintem a témát olvasók többsége tudja. Törvényi kötelezettsége van a kiskereskedőnek is eljárnia garanciális esetben, legalább a szervizbe küldés erejéig. Aki ezt elhárítja magáról, ott nem vásároljatok.
Egyébként mindenki eldöntheti, hol vásárol. Ott, ahol hiba esetén is segítenek, vagy ott, ahol elhajtják a búsba, mint ahogy gondolom te is teszed vagy tennéd. Persze rá lehet fogni, hogy nem te vagy a garanciaviselő, ezt biztos néhány ügyfél el is hiszi. De ha eladsz egy nagyértékű gépet, az a minimum, hogy biztosítod a supportot is hozzá. Aki szerint ez hülyeség, jelentkezzen.
ui: ez a hozzáállás egyébként jellemző sajnos kis hazánkban. A téma felvetőjének alapvető problémája volt, hogy hónapok óta nem cserélték ki a tápegységét. K*rvára nem érdekelte, hogy ezt a cserét a kiskertől vagy a szerviztől kapja meg, de időben meg kellett volna kapnia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest