- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
válasz
Pyttawrx #2910 üzenetére
Pont most játszottam a 7700X-el, először szépen, egyenletesen elterítve az MX-6-os pasztát:
Melegedett, így is, mint a rosseb
Mivel amúgy is szétszedtem még a gépet, nekiálltam próbaképpen a jól bevált sima "pötty" módszert használni, ha már a Noctua kézikönyvében is ez szerepel.
Igazából semmi látványos különbséget nem vettem észre a kettő között.
Ha a szobahőmérséklet figyelembe veszem, akkor még jobban is sikerült a második felhelyezés, hiszen kb. ugyanazt produkálja 2°C-al magasabb szobahőmérséklet mellett (22 vs. 24 °C). -
Cifu
félisten
válasz
Pyttawrx #2880 üzenetére
Céges business notikat 3-4 évig úgy használják naponta, hogy nincs újra pasztázva, és nincs látványos probléma.
Mellettem a jelenlegi "játékos" gépem (ami az adataimnál van) több, mint két éve lett rárakva Noctua NH-U9DX i4 hűtő és Noctua NT-H1-el kentem, megnéztem, most is pont olyan forró, mint akkor volt
A fájlszerver gépen bő 5 évet volt egy AC Freezer 13 CO hűtő, alatta MX-4-el, és nem volt gondom...Én úgy vélem, hogy jó pasztánál azért 2-3 évet minimum illene bírni, de 4-5 év sem ördögtől való..
-
Cifu
félisten
válasz
Pyttawrx #2878 üzenetére
Kryo az neken sem jött be, de miért kellebe félévente azt újrapasztázni?
Az alap Kryonaut kapcsán voltak negatív hírek, a TPU fórumától a [redditig].
Az persze a végletek korszaka, de a másik oldalról többen jelezték, hogy akár csak pár hónap után a Kyronaut megszárad és jelentősen romlik a teljesítmény.Én egy ismerős fiának a gépén raktam fel, mert jött azzal, hogy 5-10 fokot is csökkent a CPU hőmérsékletén. Végül lett belőle nagyságrendileg 3 C° az MX-2-höz képest (egy 2600-as rizsáról beszélünk), és egy után már azért kellett mennem cirka egy év múlva, mert elkezdett túlmelegedni a proci. Leszedve a hűtőt én is azt láttam, hogy a paszta megszáradt, úgyhogy letakarítottam és újra kentem NT-H1-el. Azóta nem szóltak, hogy gond lett volna vele.
-
Cifu
félisten
válasz
Pyttawrx #2849 üzenetére
Ez azért érdekes egyébként, mert a Noctua NH-D15 leírásában egy rízsszem-méretű paszta felhelyezést javasolja - ami a videó alapján a legrosszabb. Nagyjából ugyanezt mondja az [Arctic Cooling az MX-6 paszta felhelyezésénél].
A Noctua honlapjukon lévő videó szerint ( [Youtube link] ) az öt pont megoldás javasolt. -
válasz
Pyttawrx #2846 üzenetére
Én spatula nélkül nem tudok és megmondom őszintén nem is érzem biztonságosnak pasztázni, mert mindig attól tartok, hogy újra kell kezdeni, ha nem jut mindenhová elég mennyiség. Ugyanakkor állítólag a pasztával se jó, mert több légbuborék marad az IHS és a hűtő között... nem tudom.
Szvsz másik előnye a spatulázásnak, hogy tényleg annyi kerül a procira, amennyit akarsz, viszont ehhez kell is egy szépen kenhető állag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Silverstone st1200-pts tépegység
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest