Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz atomchicken #9273 üzenetére

    Ahogy összeírtad, úgy néz ki, hogy elég alaposan körbejártad, valószínűleg jó döntést fogsz hozni segítség nélkül is.

    A kártyás vásárlással kapcsolatban nézted a "Bankkártya üzletszabályzat és általános szerződési feltételek" dokumentumot? Ha jól gondolom, most ez az érvényes.

    7.2 Árfolyamok

    Amennyiben a Tranzakció devizaneme nem egyezik meg a Bankszámla devizanemével az Engedélyezés során a Nemzetközi kártyatársaság a Tranzakció napján érvényes árfolyamán forintra konvertálja, és a Hitelintézet forint számla esetén ezt az összeget helyezi foglalásba, míg deviza számla esetében a Hitelintézet által jegyzett, aznapi számlakonverziós vételi árfolyamon a számla devizanemére konvertálja, és ezt az összeget teszi foglalásba.

    Amennyiben a Tranzakció devizaneme nem egyezik meg a Bankszámla devizanemével, a Tranzakciók elszámolása a Tranzakció napján érvényes, a Nemzetközi kártyatársaságok által alkalmazott feldolgozási árfolyamon kerül átszámításra Elszámolási devizanemre, majd az Elszámolási devizanemről a feldolgozáskor érvényes Takarékbank Zrt. külkereskedelmi deviza eladási árfolyamán történik a Bankszámla devizanemére való átszámítás.

    ...

    Elszámolási devizanem: A nemzetközi kártyatársaságok által a külföldi tranzakciók elszámolása során alkalmazott, az adott országra meghatározott devizanem. A MasterCard kártyatársaság Európában EUR-ban, a többi országban USD-ben számol el. A VISA kártyatársaság minden külföldi tranzakció esetén EUR-ban végzi az elszámolást. A Magyarországon végzett tranzakciók esetén mindkét kártyatársaságnál Forint (HUF)-ban történik az elszámolás.

    Nem tudom, hogy segít-e, nekem ebből nem egyértelmű. Ha akarom, érthetem úgy is, hogy a foglalás az CZK -> EUR -> HUF -> EUR konverzióval megy. A tényleges könyvelés, ami igazából számít, meg elvileg CZK -> EUR -> EUR, ahol az első konverzió a kártyatársaság árfolyama, a második a banké, de ha tényleg csinálnak egy EUR -> EUR konverziót, akkor azt azért illene 1-es árfolyammal végezniük.

Új hozzászólás Aktív témák