Új hozzászólás Aktív témák
-
Thommyboj
aktív tag
találtam két kiválaszotatt:
12CM-ES PRIMECOOLER 2GOLYÓS +FORDSZ.SZAB 1700 Ft ért, találtam egy oldalon adatokat mely szerint a hangja: 28-40 db en mozog, 40 db el 80 CFM, de azért 40 db kicsit hangos.
12CM-ES PRIMECOOLER PC-AS12025L12 ALUMINIUM 1500 Ft ért nagyon jól néz ki aluminimumból van, adatokat is találtam:
max Noise 20,6dBA, CFM: 48,2CFM, ami elég jónak mondható. -
Thommyboj
aktív tag
válasz
slayer006 #83 üzenetére
itt én is néztem, csak alapon nem akarok egy pár ezer forintos cuccért utánvétet fizetni, ezért is akarnám helyben venni, amúgy itt nagy választékban primecoolerek vannak, amik nálam procihütő terén jól teljesítettek, csak nem tudom kinek mi a tapasztalata házhütő terén, bár ha a procihütő 12 cm ese halk akkor talán a házhütőik is jók csak mindenkép 20 db alatit akarok.
-
Thommyboj
aktív tag
hirtelen tudna valaki ajánlani egy pár 12 cm es halk házhűtő ventit, több jobb lenne, mert elsősorban lakhelyemen néznék körül hogy mik vannak, aztán pedig webshopokba néznék
köszi előre is a tippeket. -
Org
aktív tag
Én ugy szeretnek rendelni futarra mert nem pesti vagyok, de mar azon is vacilalok hogy felmegyek pestre rokonokhoz aztan elmegyek azokkal aztan megveszem ami kell tobb fele aruhazban.
Csak azt nem tudom hogy hova menjek hol vannak jo arak es jo termekek.
Ezeket neztem ki magamnak: [link]
[Szerkesztve] -
trassher
addikt
Ha moddinghoz kell venti akkor mindenképp computermode. Szerintem nekik van a legnagyobb ventillátor kínálatuk az országban. Ha pedig egyéb hardware érdekel akko menj a www.mycom.hu-ra. Rengeteg cuccuk és boltjuk van. Budapesten asszem minden kerületben van, és nagykerjük is van egy pár.
[Szerkesztve] -
Henryk
aktív tag
UP!
nah senki? -
Henryk
aktív tag
sziasztok
érdekelne, hogy honnal tudnék beszerezni 9 es és 12 es ventiket amik UV ledesek(gép moddinghoz kéne)
a hangjuk kb mindegy mekkora mert ugyis le lesznek szabályozva
egy chieftech nagytoronyba kerülne bele 3db 9es egyik oldal, 2db 9es masik oldal, 1db 9es előlre, és 2db 12es hátra.
a lényeg a 9es lenne mert abból eddig egy darabot se találtam ami UV-s, csak sima kék ledeseket eddig -
frankie!
őstag
A vevőt + átb@sszák. Ennyi erővel mindenki az A.C.-t veszi meg. Próbálta már valaki? Tényleg többet fúj?
-
frankie!
őstag
Azt mondja meg valaki, az hogy lehet, hogy 54.7 CFM a légszállítása a 12 cm-es AeroCool Streamliner-nek 1000-es fordulaton, míg az ugynakkora (sőt vastagabb) GlacialTech SilentBlade-nek 950-es fordulaton 37 CFM. Ennyivel jobbak a mérnökeik?
Bővebben HOC webáruház. -
Magnat
veterán
válasz
tasman_devil #63 üzenetére
Én is őt javallottam az #52-ben.
-
sz.j
nagyúr
Ha módodban áll próbáld ki, hasonlitsd össze a csúcsminőségnek számító, Papst 4412F/GL és a Noiseblocker NB-Ultra Silent Fan SX2 PRO Blacksilence 120-as ventiket, és meglepetten fogod tapasztalni, hogy úgy légszállításban mint zajban igenis van különbség!
Most képzeld el, hogy mekkora különbség van a fenti és az átlagos ventik között!
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
ez igaz, viszont az sem mindegy, hogy mennyi az eredeti fordulatsázm.
hiába szabályozol le egy 3000-res fordulatszámú ventit 1500-ra, lesz eg ymorgó hangja.
továbbá a csapágynak is van hangja.
---------------------------------
szóval túlzottak az igények, ha valaki egyszerre szeretné, hogy sok levegőt szállíson, halk is legyen meg olcsó is...
egyébként ha a halkság a lényeg, akkor egyértelműen a 12 decibeles Papst ventiket javaslom. ált. 2500-ért lehet kapni itt a ph!-n egy lala nevű srác árulja. -
brummer
tag
Én vettem kb. 1 hónapja, de a MISTRALos az Chieftec, ne pedig coolink.
Szerintem jó az a chieftec, nekem is az van benne, 8-as is, meg 12 centis is.
Jó halk, semmi problema vele.
B. -
Magnat
veterán
Nagyonnagyon halkat, nagy léxállítással, ráadásul nagyon olcsón? Szerinted ufók is léteznek, mi?
Bővebben: link
Nézd meg itt pl a NoiseBlocker s1-et, de az nem olcsó.
Vagy az S4, de az meg nem halk (és nem is olcsó).
YS-Tech FD 1281253B-2A, relatíve jó léxállítás, de nem túl halk.
Delta FFB 0812 EHE, brutális léxállítás, de nagy hang és drága is. -
-
Gismo
addikt
Mien nmagynagy léxállítású 8cents ventt ajánlotok jó olcsón? nagyonnagyon halk legyen!
-
fokukac
nagyúr
válasz
Cray Tyler #43 üzenetére
akkor süket vagy...
4db 20 dB-s ventinek igenis van hangja. méghozzá több, mint 20 dB
[Szerkesztve] -
Zalman ZM-F1, 1700 rpm, >20 dB, négy van belőle a gépemben és CSEND van... monnyuk szintugy Zalman ZM-MFC1 kontrollerrel vannak halkítva...
-
Drummerboy
csendes tag
Nálam most egymás után volt GT Silent Blade és Papst 8412 NGMLV a procim hűtőbordáján.
A papst az hőmérséklet szabályzós, csak külön kell hozzá megvenni a szenzort.Így anélkül kis fordulatszámon megy, ezért az Athlonom 60 fok körül járt. Halk de nem sok levegőt mozgat.
Felraktam a Silent Blade-t. Egy lehelletnyivel hangosabb, de sokkal jobb a levegőszállítása: proci 54 fok köré lement.
Ha ezt megfejeled még egy potival és lecsavarod a ford. számot, akkor lesz ugyanolyan halk, mint egy papst, és sztem több levegőt fog mozgatni még így is.
ja és a Silent blade-re 5 év gari van!
Jó géphalkítást! -
k.o.l.
csendes tag
www.senerit.hu
GlacialTech SilentBlade 8 cm-es ventil. Cool blue színben is!
Továbbá: dupla golyós csapágy, 25.20 CFM levegő továbbítás,
1700 RPM sebesség, zajszint: 19dbA!!!!!!
Netto 1300 Ft, 5 év garancia.
[Szerkesztve] -
Gismo
addikt
up
-
Gismo
addikt
Hol lehet olcsón, halk 12cm-es ventit venni? Halk:=15;20dbA
-
Mazka05
őstag
álltalánoságba Coolink a lefhalkabb venti én javaslom nekem csak az van a házba !! és a Mistral-ba lehet kapni kapni 12cm belöle
-
WN31RD
addikt
-
F7
tag
gt silentblade 1700 on 25.2 CFM-et nyom, 19dB. Ezek a paraméterek jobbnak tűnnek mint a papst
-
vfo7
senior tag
Egy 8 cm-es ventillátor zaját, feltéve, hogy nincs motorhangja, alapvetően a szállított levegőmennyiség zaja határozza meg. Általában a 2000/perc, vagy az alatti fordulaton pörgő 8 cm-esek gyakorlatilag zajtalannak mondhatók, kivéve, ha van bennük némi excentricitás, ami egyenetlen futásban és ebből eredő rezonanciában nyilvánul meg, ami áttevődik a házra.
A Vantec pl. csinál olyan 8 cm-est (lehet, hogy más is), ahol a kilépőoldalon kis íves légterelők vannak, hogy mesterséges turbulenciával csökkentsék az áramlási zajt.
Általában az az ökölszabály, hogy pl. egy 8 cm-es venti adatlapján az áramfelvétel ne legyen több 0,09-0,11 A-nél, akkor típustól függetlenül alacsony zajszintre lehet számítani, ha 1200-1600 közötti tartományban pörgetjük. Ez azt jelenti, hogy az üzemi feszültsége 7-9 V között lehet, amit kísérleti úton kell beállítani. Érdemes emiatt olyan házat venni, ahol a hátlapban két ventinek van helye, mert a két 8 cm-es 1200-as fordulaton több levegőt tud megmozgatni, mint egy 8 cm-es 2400-on és természetesen a zaj is gyakorlatilag elhanyagolható lesz. -
fokukac
nagyúr
8 centis papst házventi, 12 decibel
32 cfm asszem
4000 körül van a fefo-nál. -
F7
tag
SilentBlade 19dBA, 8cm. 1200Ft a háromténél
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Kép van arról az összebarkácsolt rézbordáról?
-
igi
aktív tag
Hát én vettem egy 8cm Vantec Stealth-et, de csalódtam benne. Szerintem egy 28 cfm-es venti nem lehet halk, a kiáramló levegőmennyiség matt. Leszereltem a ventirácsot, egy kicsit jobb lett a helyzet. De semmivel sem érzem halkabbnak a 26 db-esnek mondott régi CoolerMasteremnél (pedig a Vantec reklámja szerint 80%-kal halkabb). Arról nem is beszélve, hogy (gondolom) a golyóscsapágyak miatt eleve remeg az egész, amikor a kezemben fogom, és ha 5 cm-nél közelebb kerül hozzá valami, a levegő surrogó hangot ad...
üdv:igi -
Ati9500
senior tag
pesten hol lehet ilyen ford.szám .all. kapni??
-
Ati9500
senior tag
válasz
Sniper_BOY #9 üzenetére
pontosan hol vetted???
-
Ati9500
senior tag
hol lehet fordulatszámszabályozós potmétert venni??????
A coolink oldalán láttam?? -
Sniper_BOY
aktív tag
Este rátettem a bordára igaz a csavarozás nem lett egy szép de a hatásfoka ugyanaz mint a mókus keréknek. Cpu burn szerint 55 fokos volt teljes terheltséggel mind két ventivel. De hétvégén bele lesz applikálva 3db ugyanilyen hűtő házhűtőként 1 a tetejére 2 az oldalára. De azért lehet hogy holnap nézek egy kicsit komolyabb ventit mert az ördög nem alszik. És mégegyszer köszi a segíséget.
-
Ati9500
senior tag
oks köszi
-
zsiga667
addikt
válasz
Sniper_BOY #5 üzenetére
OFF
Végül a Coolink lett?
ON -
-
Ati9500
senior tag
honlap címet tudsz???
Köszi a gyors infót!!
Mi a pontos neve a cégnek?? Címe?? ne írj bele * pls! -
Gismo
addikt
8cm-esban az Arctic-cooling is naon jó! azt szinte bárhol lehet venni!
-
Papst venti, Budafoki úton lehet a M*kronikában kapni.
-
Ati9500
senior tag
Sziasztok !!
A kérdés adott!!
Én eddig sehol sem találtam!!
Kéne 8 cm es venti procira nagyon halk legyen.... ( fabrikáltam egy réz bordát és qrva jó lett a régi spire hütőm 22 db-es 39 fok körül tartja .. ezt szeretném lehalkítani)
-úgy 12-20 db közötti kéne ha van rajta fordulatszámszab. akkor is jó!!
Illetve kéne egy 12 cm es az is jó halk!!!
kéne bolt cím vagy honalpcím...
köszi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory:Nikke
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Videó stream letöltése
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged