- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
tray
aktív tag
Ok, tegyük fel, meg tudom csinálni a dolgot, és kedvem is lenne hozzá, mert nagyon unatkozok. Van néhány rész benne, amit inkább másra hagynék, de azért - mondjuk - foglalkoznék vele. Kezdetben néhány képre lenne szükségem. Gondolom kivetítőd és lézermutatód már van, webcamerából tudok ajánlani 800x600-as felbontásút.
Érdekel? -
guest666
aktív tag
http://freelook.org/
Repülő (és egyéb) szimulátorokhoz készítették. Szerintem működék egér helyett is -
damiel
csendes tag
Én természetesen fix képre gondoltam, (az, hogy a kivetített képet megkeresse majd a következő projekt lesz). Szerintem 640*480 felbontással használható lenne, ha meg nem elég egy kamera veszek 4et. :)
Ja, nekem az apám foglalkozik képfeldolgozással, úgyhogy egy kicsit én is értek hozzá. Csak ő nem foglalkozik ilyen számára értelmetlen dolgokkal -
eziskamu
addikt
És mi lenne, ha maga a vászon lenne valami speckó érzékelős, valamint a pointer a lézer mellett valami infravörös lézert is kibocsálytana, ami pont oda mutatna amerre a látható pont van?
-
Som@
őstag
A legjobb az egészben az, hogy nem kell még a gép előtt ülnöd sem.
Nekünk van egy Panasonic projektorunk, aminek a távírányítójával tudod irányítani az egérmutatót a gépen. Ehhez nem kell más, mint felrakni egy kis programot és USB-vel összekötni a gépet a kivetítővel. Mondanom sem kell, hogy a távírányítóba beépített lézerpointer van. :D
Nagyon hasznos kis jószág. Olyan 10-12 méter a hatótávolsága. -
Cathfaern
nagyúr
A legegyszerűbb (bár nem a legolcsóbb), ha veszel egy ilyet: [L]http://www.logitech.hu/index.cfm/products/details/HU/HU,CRID=3,CONTENTID=4981[/L]
-
[Kovi]
tag
-
Flashy
veterán
de projektoron egyszerűbb ha kivetített gépen az igazi egeret rángatod és ezt vetíted ki... jó, nem tudsz sétálni hanem a gép előtt kell ülnöd/állnod de ez már csak részlet.
-
Flashy
veterán
nemtom, én azt nem látom hogy ezt miért nehéz megvalósítani. persze webkamerától meg színektől függ hogy használható lesz-e.
de annyit kell hogy a fixen beállított webcam képét adott időközönként elkérni a kamerától, megkeresni rajta az adott színű pixelt és egy egérmozgatást dobni windowsnak. ezt megírni még nem is nagy ördöngösség. a baj ott lesz, hogy használható lesz-e. megtalálható-e a piros folt a képen, a mondjuk 640x480-as webkamera (a legolcsóbb kategória 352x288) felbontása elég-e (nagyobb felbontású képernyőn ugrálni fog). a kattintást még nemtudom hogy hogyan kéne. -
tray
aktív tag
Képfeldolgozás a szakmám, úgyhogy egy kicsit értek hozzá...
Meg lehet oldani a dolgot, de elég hosszú fejlesztés lenne.
Az optikai szűrők használata nem játszik, mivel a képen először azt kell megállapítani, hogy melyik részén van az a terület, ahol a (kivetítő által) kivetített kép van. Második lépésként azt, hogy ezen hol van a lézerceruza által rajzolt folt. Harmadik lépésként az előző koordináták alapján ki kell számolni az egér pozícióját, és odarakni.
Meg lehet oldani a dolgot úgy, hogy általában működjön, de ez elég sok időbe kerülne, és mivel szerintem nem túl nagy az igény rá, ebben a formában valószínűleg még nem is készítettek célszoftvert... -
damiel
csendes tag
Ha beteszek a webcam elé egy szűrőt ami csak azt a színt engedi át, amilyen a lézer fénye, akkor teljesen biztosan ki vannak zárva a zavaró árnylatok. nem hiszem hogy a projector vöröse ugyan az mint a lézeré, ha meg igen (amit nagyon-nagyon kétlek) veszek egy másik léztert+másik szűrőt.
A felbontás már nagyobb probléma, de az nem zavarna. Tulajdonképpen csak egy szoftver kéne
lehet hogy a követést félreértettétek, nem arra gondolok, hogy a kamera utána is fordulna a pöttynek, csak simán nézné, melyik pixel piros oszt jóvan
[Szerkesztve] -
egyébként szerintem nyugodtan el lehet felejteni az ötletet :DD :))
-
Dufresne
addikt
Na igen a másik gond meg a webcamek nem túl erős felbontása. A kapható digitális kamerák között is elég drága az olyan képességű, ami egya adott fény követésére képes lenne, főleg 1 rakás másik szín között, amibe hasonló árnyalat simán lehet, nemhogy egy webcam, amiből szvsz a legszupibb is bőven alulmaradna egy 100k körülis digicammel szembe.
-
[Kovi]
tag
Sima fehér falon mozgatod a lézer fényét, úgy biztos vagyok benne hogy megoldható, sz viszont hogy egy fényes - projectorral kivetített - szines képen meg tudja különböztetni egy nem túl nagy felbontású webcam a lézer mutató ''foltját'' a kép többi részétől, nos ezt erősen kétlen. Még jobb minőségű kamerával is necces lenne, egy webcam-el pedig szinte kizártnak tartom, de ez csak egy vélemény, lehet hogy mások meg tudják oldani...
-
Dufresne
addikt
Gondolom, ha írnak egy megfelelő software-t a webcam-hez, ami adott fény érzékelésénél a fény irányába történő kurzormozdítást eredményez, akkor minden további nélkül:C
Én viszont ilyenről még nem hallottam, de ötletnek egész jó...:D -
damiel
csendes tag
igen, odaugrik az egérmutató, és ha monnyuk villan egyet a fény, akkor az egy kattintás
-
damiel
csendes tag
először csak kísérletképpen, aztán ha egyszer esetleg lenne egy kivetítőm, akkor azon lehetne mutogatni lézerrel és nagyon látványos lenne
-
[Kovi]
tag
A kérdés érdekes, csak nemtudom elképzelni hogy ez konkrétan mihez kell, ha kicsit bővebben kifejtenéd lehet könyebben választ kapnál a kérdésedre...
-
damiel
csendes tag
Hy,
A kérdés az lenne, hogyan lehetne webcammal egeret irányítani? Pl egy lézert követne a falon a webcam, és ez lenne az egér a géphez.
Kösz előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jogász topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest