Keresés

Aktív témák

• kicsitomi88

őstag

válasz P.H. #138 üzenetére

Nagyon köszönöm mindenkinek a valaszt, csak annyi gondom van, hogy az eletbe nem csinaltam meg hasonlot sem.

Tehat ha jol gondolom a feladatom az, hogy a szokott modon beolvasott adatokat egy elore kigondolt adatszerkezetbe helyezzem el amin vegrehajthato a dikjstra algoritmus. Miert is erzem ugy, hogy ezt elobb tanulni(tanitani) kene mint csinalni(feladni otthonra)...

Na jolvan, azt hiszem most egy kis olvasgatas jon a listas szerkezetrol. :)

• kicsitomi88

őstag

válasz shev7 #133 üzenetére

Valszeg konnyu igen, viszont ezt igy eloszor csinalom.

Olyan adatszerkezetet irsz amiben konnyeden tudok tarolni grafokat, ilyen adatszerkezetrol leirast hol tudnek megnezni?

Valamint szamomra nem feltetlen kell legrovidebb ut, nekem csak egy ut kell :) Ezt azert irom mert szamomra nem csak utat kell keresni, hanem megnezni, hogy az a bizonyos ut megfelel e egyeb kivanalmaknak(idopont stb), bar gondolom ezt az algon belul egy felteteles szerkezettel valo fuggo tetestol megoldom majd.

Na szoval mi is az a grafos adatszerkezet?

• kicsitomi88

őstag

Sziasztok

Úgy volt, hogy az általam nyitott C programozas topikban teszem fel ezt az off kerdest, de valahogy itt kisse szakertobbnek lattam a tarsasagot akik nap mint nap itt voltak.

Nos van egy JAVA projektem egyetemen, nem nagy kunszt ahhoz kepest, hogy elso OO programkent irjuk, de egy resz megoldasaban nem vagyok biztos.

Van egy adatszerkezet melyben buszjaratok jellemzoit tarolom, ugy mint: jaratszam, elsojaratideje, utolsojaratideje, kovetesi ido, megallok es a hozza tartozo plusz percek indulastol szamitva hogy mikor er eppen oda.

Egy fajlbol szepen beolvastam a buszjaratok adatait, inputkent konzolrol fogadom a honnan hova mikor harmast, majd egy lehetseges utvonalat kell talalnom a honnan hova kozt idopontokkal, megallokkal es jaratszamokkal jelolve. A buszok korjaratok tehat visszafele is mennek, de ez mar nem is lenyeg.

Nos a kerdesem annyi lenne, hogy ennek a megvalositisara a visszalepeses kereses algoritmus jo otlet lenne-e? Vagy buveszkedjek magam ki egyet vagy teljesen rosszul gondolom? :)

A valaszt elore is koszonom ;)

Aktív témák