- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DuplaZso
aktív tag
Így már alakul, jó kis távtáplált erősítőjű lepkeantenna.
Maga az erőlködő az antenna közepén elhelyezett, matricázott dobozkában van, ide kell felkolbászolnia a 10-20V körüli delejnek. Ha a képen látható koaxcsatlakozón mérted az általad említett feszültséget, az rendben van, mert a TV felé le van választva a DC. Némi szivárgás belefér, az volt az a 2V-nyi maradékfeszültség. Ha az antenna felé menő koaxra teszed a műszer mérőzsinórját, ott olyan 15V (+/- 3) körüli fesznek illene lennie (ami gyanítom meg is lesz).
Ha ez rendben van, meg kell nézni az antennánál az erősítőt is, eljut-e oda a fesz ?
Ha a dobozkába belemegy, ott már némi jártasság szükségeltetik a további hibakereséshez, de általában nem egy agyonkomplikált szerkezet szokott benne lenni.Sajnos magam még nem találkoztam ezzel a távtáplált erősítővel, tehát nem tudom csípőből mondani a további lépéseket, de meglehet PLaci barátunk (ha már úgyis "kéznél van"
) rendelkezik azzal kapcsolatban is tapasztalattal.
Szerk.: #7075 (PLaci)--> Én is arra tippeltem először, csak az bizonytalanított el benne, hogy nem láttam a nyákra menő árnyékolt fejvezetéket. Mindenesetre elég költséghatékony kialakításúnak tűnik a lelkem...
Estefelé még benézek.
-
DuplaZso
aktív tag
Leírhatád milyen alkatelemekből áll a rendszer, nagyjából hogyan néz ki, vagy... szóval linkelhetnél valami hasonlót. Ha távtáplált az erősítő, akkor kevés.
De... áhh, kevés ennyi infó.
Egyébként egy koaxon nem kell feszültségnek jelen lennie normál esetben, egész másfajta jelek szaladgálnak ott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Philips LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest