- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
Ez a probléma tipikusan ugyanolyan, amiről már írtam az akkus kéziszerszámokkal kapcsolatban. Itt is "ugyanaz" a gond, sorosan töltünk egymástól egyre jobban eltérő akkukat. A végtöltést mindig a leggyengébb cella határozza meg. Itt még külön is szép hogy az "egymástól eltérők" nem különáló akkucellák, hanem egyenként is önálló akkumulátorok. Az általad leírt eljárás szerintem teljesen korrekt. Ha minden akkura külön töltőt kötsz, akkor nem zavarja őket semmi, ha csak nem kötöd össze a végén még az egész miskulanciát. Egy akku, egy töltő, itt a vége, fuss el véle. :-))) Állandóan persze szerintem nem kell így használni, ha időnként helyrerakod az egyes akkukat akkor általában tölthetők sorban a normál töltőjükkel. Épp ezért nem kell neked 4 töltő, időnként egyesével töltsd fel külön-külön a négy akkut szintrehozás miatt, aztán csak húzd a "gázt".
-
Lompos48
nagyúr
Az állapotot nem feltétlenül (csak) a minőségi állapotára értettem. Egyszerűen a töltöttségi állapotára. Négy vadonatúj egyforma akkut így kötve/töltve a művelet sokkal többször megismételhető, ez természetes.
Az impulzustöltő hasznos dolog. Ideális, ha az impulzusok "szünetében" rövid ideig kisütés történik. Kissé bonyolultabb a megoldása.
Természetesen a legjobb minden akku külön, egyedi "kezelése" -
Lompos48
nagyúr
A töltőket is ugyanúgy sorba kell kötni, mert feszültséggenerátorok. Azért nem egy "szép", elegáns megoldás. Mégis működőképes. És marad a 2 szélső szál akkuknál és töltőknél is, amiket összekötsz (elfelejtve minden sorba kötögetést). Egy gond van/lehet vele: ugyanakkora árammal tölti az akkukat. Ha az állapotuk különbözik, az úgy is fog maradni. Párszor elmegy, de nem csinálnék belőle sportot.
-
Lompos48
nagyúr
A Grace hidat Grätz-nek hívják. Ha arra gondolsz, hogy a váltóáramú púlusaira egyenfeszültséget kötsz (mindegy milyen polaritással) és akkor a + és - kapcsokon ugyanúgy adja az egyenfeszültséget, mint váltó bemenetnél, akkor igaz. Nem tudom mit nevezel polaritásfüggetlen -nek.
, esetleg azt, amit az előbb zárójelbe tettem.
-
Lompos48
nagyúr
Én meg ott ragadtam le, hogy mi van akkor, ha: a gázkar egy pozícióban van (szerintem ez arányos a sebességgel) és fékezek, akkor leveszi a vezérlőfeszültséget. Ha az előző értéket észbetartottam, elengedem a féket, majd visszakapcsolom a vezérlést az előző sebességnek megfelelő vezérlésre amire a Hold "emlékszik", nem ránt egyet a járgányon?
Vagy még mindig nem értek semmit az egészből?
-
Lompos48
nagyúr
Kereshetünk helyettesítőket, nem ez a legnagyobb gond.
...ha elveszik a tápot visszavált alapra?
Elektronikában az elveszik/visszaadják a tápot egy érdekes dolog. Azonkívül, hogy még mindig nem tudom mi az alap, kikapcsoláskor általában eltűnik rövidebb/hosszabb idő alatt minden feszültség.
A S/H elve az, hogy követi/mintavételezi a bemeneti jelet (sample), majd egy parancsra megszakítja a követést és a pillanatnyi értéket tartja (hold). Visszatéréskor (a hold parancs megszűnése) folytatja a bemeneti jel követését.Sajnos még nem értem a működését.
De türelem, most próbálom összevetni az előző magyarázattal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Medence topik
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Túra és kirándulás topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged