- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Jobban megnézve van eltérés:
A relé érintkezőinél is látszik eltérés. Az alját tükröztem (így szoktam összevetni a felülnézettel):
Amelyiknél a COM középen van, azok független érintkezők, amivel bármit kapcsolhatsz, viszont a reset gombos alkalmazáshoz már ilyen kell:
Hogy még komplikáltabb legyen, nem is a verziószám számít, hanem a panel színe:
V1.0 és nem középen van a COM. A kék panelnél van középen, az is V1.0, de QF1022 számú.
-
Kernel
nagyúr
Egyforma panelok, csak a LED és előtétellenállás sorrendje van felcserélve az egyik fajtánál, aminek nincs jelentősége.
Meg az egyiknél feltüntetik a self reset bekötését, másiknál nem, de ha ennyire egyforma áramkör, akkor mindkettő alkalmas ilyen bekötésre elvileg:
Nulla közös a panelon, ez látszik a másik képen. Két lehetőséged van:
– A modul állandó AC betápot kap, a ventilátort pedig a "reset" nevű nyomógombbal indítod, illetve újraindítod (gyakorlatilag lehet egy visszabillenő kapcsoló, ami csengő, lépcsőházvilágítás stb. célra is használatos).
– Nincs reset, csak egy kapcsoló van a betápnál. Egy idő után megáll. Ha ismét akarod indítani, egy ki-be kapcsolás szükséges.
Idézőjel pedig azért, mert ez inkább az öntartás indításának egy módja, reset nem a legjobb szó erre, de mindegy végeredményben.
-
Nemnem, nagyon nem erre van a hiba, dualbootba egyértelmű hogy a fastboot ki van kapcsolva, én amúgy is kikapcsolom. Akkor nem a biost és a grubot nem látnám, hanem a win indításnál a fájlrendszer javító chkdsk-t látnám, elég sűrűn...
Valamint ha átdugom egy másik monitorba, azonnal ott a bios. 3 napja van ez, az LG monitorral csak.
-
sketchifun
senior tag
NO, NC. Normaly Open, Normaly Closed.
Azaz, alap állapotban nyitva, alap állapotban zárva.
Ha tápfeszt kap, egyből indul a beállított értékről, és ha eléri a 0-t, megváltoztatja a kivezetések állapotát.
Viszont ahogy látom, alaphelyzetbe újra csak akkor kerül, ha a tápfeszültséget elveszed tőle.
-
Janos250
őstag
Én még nem, de az arduino topicban hátha valaki:
https://prohardver.hu/tema/arduino/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest