- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
papp053 #36853 üzenetére
Közben megnéztem a többi rajzon, hogy a Standby a tuner CN1 csatlakozójáról kap nem is 5, hanem 10 V körül (Q716 emitter --> Q712 kollektor). De arra mutat több körülmény, hogy 5V is elég lehet neki, azért írtam előbb biztonsági okból egy ilyen minimumot.
A Mute pedig a tunerpanelen (CN1 --> CN504) átmegy a CD/MP3 lap CN8 csatlakozójára, ahol egy vezérlőprocesszorról kap 5 V-ot.
-
Kernel
nagyúr
válasz
papp053 #36854 üzenetére
CN5 a bal-jobb hangszóró kimenete.
Az alábbi standby panel, kis trafóval, relével, szintén a subwoofer dobozában található? Mert akkor megvan az 5V is, nem kell külső táp. Ami egyébként sem kellene, én inkább leosztanám a belső tápot, esetleg beépítenék egy 78L05-öt, nyilván úgy praktikus.
Többi meg értelemszerű, a MUTE és STANDBY lábakra simán ráköthető GND-hez képest az +5V:
Ha csak ennyiből áll a készülék, ebből nem lehet probléma, vagy nagyon el kell rontani valamit, vagy eleve hibás a cucc.
-
Kernel
nagyúr
válasz
papp053 #36392 üzenetére
Nem tűnik egy nagy kalandnak, CN5 a bal-jobb hangszóró, CN2 a mini DIN, amire belül kellene rácsatlakozni. Videokártyákhoz szokott lenni régebben ilyen tartozék kábel, olyat is el lehetne vágni, ha akadna, de célszerűbb kiiktatni teljesen.
Úgy néz ki, hogy a MUTE és STANDBY lábakra 5V-ot kellene kötni ahhoz, hogy menjen a cucc. A TA8216 végfok 11-es lábán ugyanis 2,8 V a küszöbfeszültség, alatta Mute On. Valamint szerepel a rajzon egy másik Mute áramkör is, a sztereo végfok IC bemenetén.
Az 5 V viszont a külső készülékből jött eredetileg, mint a nyíl iránya is mutatja, míg a 12V az aktív mélyládából megy kifelé irányba. De megoldható, hogy a belső 12 V csökkentésével adsz neki 5V kapcsolófeszültséget, illetve van benne 9V is. Nem kritikus egyébként a feszültség pontossága, szerintem többet is elbírna, de valószínűleg 5V-ra lett kalkulálva a Mute/ Standby.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Acer notebook topic
- Gmail
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drón topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest