- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha en veletlenul a bemenetre kotottem a tapot, azonnal kimult minden 78xx stabkocka. Az akkutoltesnel probald ki hogy raakasztott akkuval kihuzod a konnektorbol, azaz megszunik a bemeno. Azonnal megnyuvad. Amit irtal, ha a sont diodat jol ertelmezem, nyitoiranyba a kimenetrol a.bemenetre. Igy termeszetesen soha nem halalozik el hisz maximum 0,6volttal lesz kevesebb a bemeneten. De az enelkuli alkalmazasrol volt szo.
-
Kernel
nagyúr
Abból sehogy, mert a Wh nem a teljesítmény (W) mértékegysége, hanem az energiamennyiség, ami az akkuban tárolva van.
Azt meg csak úgy tudod lemérni hogy kiveszed belőle az egészet. Ugyanez érvényes az Ah kapacitásra is, ami viszont a töltésmennyiség egysége, végül pedig a kettő egymásba átszámolható, a feszültség ismeretében:
https://milliamps-watts.appspot.com/
Hacsak nem valamilyen szoftveres becsléses / jóslásos / karakterisztikus eljárásra gondoltál, de ilyenbe én nem mennék bele.
(#62791) rostiron
Forgórész menetzárlatának tipikus jelensége mindkettő. A hang is, meg a körtüzes jelenség is. Esetleg a kommutátor hibája, szeletlazulást is láttam már. Kefék stabil felfekvését, rugalmas érintkezését nem árt ellenőrizni, de kicsi az esély, hogy megúszható ennyivel.
-
kmisi99
addikt
-
Kernel
nagyúr
Ez általános, nem csak ilyen dugasztápoknál, de minden kettős szigetelésű készüléknél, TV-k stb. (Másik kategória a védőföldes, ott is vannak zavarszűrő kondik, csak kicsit másképp kötve.)
100 pF nem tud veszélyes nagyságú áramot átengedni, továbbá ilyen körbe csak megfelelő biztonsági minősítésű kondenzátorokat szabad beépíteni. Erről tanúskodnak mindenféle logók, ami rajta látható, normális eseteben.
http://www.sengpielaudio.com/calculator-RC.htm
100 pF, 50 Hz: 32 MΩ
Nagyobb teljesítményű tápoknál lehet nagyobb kapacitás is, vagy egészen kis teljesítményen semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Revolut
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest