- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz
mpierre #72190 üzenetére
Tegnap én is nézelődtem, találtam pár képet, forrást, de már nem volt energiám bemásolni ide értelmezhető formában.
Csak tippelek
Van ez a kép ami az eredeti verzió lehet, mert amúgy a kínaiak is nyomják ezerrel...Itt van egy dátum 2011
Találtam egy katalógust amiben a 80. oldalon vannak az akkori ALPS potik, de van ott sok más gyártó is
- Mouser katalógus 2011
Ha jól látom az ALPS potiknál a gyári kód első számai mindig a poti beépítési szélessége
Ha megméred a tied akkor már lehet szűkíteni a keresést az ALPS potiknál.Persze képeket megnézve ezek a kis chippes, kis bordás változatok a kínai variánsok lehetnek, de engem a poti érdekelt inkább bennük.
kép [link] , kép2 [link] forrás link
A B203 se egy ALPS szám, valami kínai utángyártott cucc, elvileg ez 20k Ohm-os volna és 11mm-es, a nyákon az ALPS 50kx2 szerepel, ami szerintem amolyan gyártói szám, hogy mit is kell ide beépíteni 50kOhm-os dual potit ?..passzés egy másik találat ami már közelebb vitt a dologhoz
forrás
503C
Ha nem is ALPS, de már hasonlít
- BOURNS PTV/PTT Series - 12 mm Potentiometer
A pdf 5. lappján van egy táblázat "Standard Resistance Table" ahol a 503 kód-hoz a 50kOhm érték tartozik.és találtam még egy blogot ahol egy japán emberke fűrészelt, de úgy rendesen
blog linkItt írva vagyon az 50K-s poti
Ha hét lába van akkor lehet 14mm-es, mert ha jól látom 12 mm-ben nincs csak 6 lábas,
Az alps-nál is az 503 az 50kOhm kódja
RK14K12
AlpsAlpine rotary potentiometers listHa szétszeded a tied akkor
megmérheted a szélességét,
hány lába van,
megmérheted az ellenállását,
megnézheted a tekerő
- hosszát
- átmerőjét
és hogy
-milyen szögben van lapolva vagy réselt vagy fogazott
és van még olyan is, hogy
a nyáktól a tekerő milyen magasan vana többiek meg segítenek kiválasztani a megfelelő típust.
-
válasz
mpierre #72190 üzenetére
A panelra ranezve nem enkoderes digitalis a volume, akkor ez egy teljesen mezei poti aminek a hordozoja 1 reteg es ennek a ket oldalara van felvive az ellenallaspalya.
Nyakoldalrol dobnal egy fotot, a pogi es bovebb kornyzeterol?
Ha abszolut nem kapsz a tejutrendszerbe ilyet, ki lehet valtani elektromosan barmilyen dual potival de mechanikusan nem lesz jo sehogy, pl. ki kell kanelezni, nem fog elferni stb.
Ha kiforrasztod, pontos erteket lehet merni es azt is meg lehet mondani hogy lin. vagy log. karakterisztikaju.
Kismeretu helyettesitovel talan mechanikusan is meg lehet normalisan oldani a potlasat. -
mpierre
veterán
válasz
mpierre #72182 üzenetére
Azt is sikerült még kiderítenem, hogy a diyaudio.org-n egy srác már kiforrasztotta a potenciométert, így kiderült, hogy 7 lába van. (Vélhetően, mindegyik m20 ex2-t így szerelték, még akkor is, ha nem eredeti Muse termék.)
Sajnos sem ali-n, sem ebay-en nem találtam ilyen hangerőszabályzót. Ellenben 5 lábasat sokat...
Ennyi az összes infó, amit találtam az erőlködőről.... [link]
Szerk.: Alps A503 amit írnak. Alakul ez. Már csak találni kéne...
-
PitLee
őstag
válasz
mpierre #72177 üzenetére
Amúgy mi az eszköz neve hátha van kapcsolási rajza valahol, ahol írnak valami konkrétumot.
Ezen az oldalon jól megfigyelhető, hogy ha 100k-ra állítod az értéket akkor alps 100kax2-re vált a neve, így megelőlegezve a bizalmat elvileg 50K Ohm lehet az értéke a tiednek, de ez nem 100%-k.
https://www.parts-express.com/alps-50kax2-50k-ohm-audio-taper-stereo-potentiometer-6mm-shaft--023-208
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest