- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
PROTRON #85777 üzenetére
Bár én sem értem miért kell neked annyira a nagy pontosság (vagy csak felbontás kell?), a lakatfogó nem erről híres.
Amiről érdemes tudni, hogy az AC mérés a multiméterekben elég pontatlan különösen az alsó tartományban, sőt nem hiszem, hogy értelmes áron fogsz találni olyat ami néhány mV alatt használható. Persze, ha ez a tartomány nem számít akkor AC-re nagyobb áramokra még lehet jó is a kiegészítő.
A DC-s (hall szenzoros) lakatfogós (kiegészítős) mérésnek meg van egy olyan gondja, hogy a felmágneseződés megint totál el tudja vinni a mérést, azaz néha (vagy pontossági igénytől függően elég gyakran) demagnetizálni kell. Itt egy videó.
Barkácsolós kedvűek direktben (vagy ME-n keresztül) le is vették a jelet a szenzorról, pl. https://thearduinoshed.wordpress.com/2020/04/13/uni-t-ut210e-current-clamp-hacking/
A sönt módszeres árammérésnek meg ugye az a gondja, hogy ott a melegedés viszi el a mérés pontosságát. Ennek ellenére DC mérésre én ebbe az irányba mozdulnék el egy vastagabb vezetékkel, ha megoldható az áramkör megszakítása.
Anno nagyon sokan vették pl. az UT-61E-t a soros kommunikáció miatt (ami persze nem USB mint a modern cuccokon, de talán még univerzálisabb is). Egyszer megnéztem egy 6.5 digites asztali multival, hogy mennyire pontos feszültség mérésben (az a konkrét példány, szóval ez nem statisztika), árához képest tényleg jó (utolsó digiten volt max. néhány digit eltérés).
Azon felül, hogy tudnak USB-t a modernebbek se pontosabbak, mert az analóg részen a mérés nem változott. -
törölt tag
válasz
PROTRON #85777 üzenetére
"jól értelmezem hogy csak egész ampereket tudok ezzel az összeállítással mérni?"
Nem. Ha a műszer 12.65 mV-ot fog mutatni akkor elméletileg 12.65 A fog folyni az adott vezetékben. Bár én nem vágom, hogy ilyen nagy aramoknál mi értelme van rugózni 10 mA-en teszem azt, nem mindegy, hogy 12.64 vagy 12.66?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Vezetékes FEJhallgatók
- ANNO 1800
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- !Akció! Klipsch R-120SW Sub / Mélynyomó
- BMW gyári alufelni, téli gumival
- iPad Air 5th gen (2022) 11" Blue M1 Cellular, ESR Rebound Hybrid Case 360 tok, 5in1 Type-C Hub
- AKCIÓ!!! Új SONOS ACE - Dolby Atmos vezetéknélküli fejhallgató, dupla BT, Sonos rendszer nélkül is m
- ÚJ iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium (1 év Apple Care+)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő