Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Ki is lehet mérni, hasonló nekem is van, a páka fémrészének vezetnie kell a hálózati védőföldhöz. A nyakrésznél letekerve látszik egy rugó, ami az érintkezést biztosítja. Így földelt konnektorba dugva, a kerámia PTC fűtőbetét zárlata esetén sem juthatna hálózati feszültség a pákára. De amúgy sem hajlamos ilyen zárlatra.
Egyszer viszont tőben elpattant nekem a fűtőbetét, amikor rendeltem egy olyan hegyet, amiből hiányzott az acél csőbetét (képen látható) és emiatt talán befeszülhetett valami (pedig nem húztam meg erősen), de ahogy felfűtött, a hőtágulásra azonnal elpattant a porcelán. Rendeltem utána fűtőbetétet is, kicseréltem.
Volt olyan gond is, hogy a rézbetét vagy 2 mm-rel kisebb átmérőjű, így a páka eredeti csöve nem fogta meg rendesen. Utána azért is rendeltem így készletben, mert adnak hozzá olyan rögzítőt, ami már ahhoz való.
Néha persze az is jelenthet gondot, hogy leföldelsz valamit forrasztás közben (a pákával), amit nem kellene, de ez ellen trafós pákával lehet védekezni. Autónál a száraz gumikerék szigetel, így megakadályozza az áramkör záródását a föld felé, így zárlatot okozni nem tudnál a földelt pákával sem.
Elvben lehetne a páka földelését is megszakítani, amikor csak a porcelánbetét választ el a hálózattól, de az meg önmagában nem teljesíti a kettős biztonsági szigetelés feltételét. Szigetel amúgy, nagyon jól, csak mégis, nem mondható 100 % biztonságúnak.
Tehát itt több szempont is szerepet játszhat, ami egyéni megfontolást képez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ettől lesz más a tévézés? Teszten a OneTV SoundBox
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LEGO klub
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- További aktív témák...
- Cooler Master SK622 (Hybrid) Bolti ár:50k INGYEN FOXPOST
- Lenovo Yoga 7 2-in-1 14IML9 , Ultra 5 , 2.8K OLED 120HZ , 16GB DDR5 , 512GB SSD
- ÚJ Elgato Stream Deck Classic Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- AKCIÓ!! Dell Latitude 5420 Prémium laptop i5-1145G7 / 16GB memória / 14" FULL HD IPS / SSD / Win11
- ÚJ Cooler Master CK721 (Hybrid) Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold