Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz Lompos48 #49312 üzenetére

No leméricskéltem mit alkottam, az alapján egyértelműen 1200 körül van az uR, a 10m-es primer tekercsek 22..25mH induktivitást produkáltak 100-as menetszám mellett, a kicsit hosszabb szekunder meg 37-et.
    A céljaimnak még ez is egy kicsit sok szerintem, de majd meglátom. 60..82Hz működési frekvencia között kapom a legnagyobb kimenő feszültséget.

Igazság szerint egy trafós kicsatolású 4 aksis Tesla kapcsolóval kísérletezek, de még vannak megoldandó problémáim vele. Valamit csinál a cucc, mert van benne 2 darab nagy áramú kapcsoló tranyó ami fűt keményen, meg a trafó és egy graetz híd is kicsit langyos valamint 3 dip IC is megy benne ami az időzítést csinálja, mégis a merülési diagramok alapján számolt üzemidő nagyobb, mint amit az aksik magukban tudnának, ha azzal az árammal lennének terhelve amit kiveszek a rendszerből.
    Igyekszem megoldani a kapcsoló tranyók melegedését a héten, meg lehet kompletten mosfetre cserélem őket a még kisebb veszteség miatt. Hogy aztán mire jutok vele... :D

Új hozzászólás Aktív témák