Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Mindig mindenki Budapesti, én bezzeg Pécsi. Viszont sok csövet vettem már az itteni vásárban a színes kisebbségtől

Délelőtt arra utaltam, hogy maximalizmus helyett egyszerűen teljesen felesleges DC-t csinálni a fűtésből. Nálam csak simán lejön a fűtés a trafóról, bazira össze van sodorva az UTP érpár és az megy a csövekre. Csöve válogatja, hogy igényel-e kiközepezést, vagy az egyik ér lekötését a földpontra. PCL86 csöveimnél elég volt a lekötés, meg azt hiszem az E88CC-k esetén is.
Sokat olvastam a HE fórumot, meg az összes elérhető könyvet a témában, de nem igen találtam érvet a DC fűtés mellett. Illetve néhány hifista szerint még jobb is az ac fűtés, de ezt meghagyom nekik, nekem csak két fülem van.

Az anód késleltetés szintén hasonló téma nálam. Nálad relézés helyett betettem volna EZ80 egyenirányító csöveket, ezekből csináltam volna meg a graetz hidat, mert ezek szép lassan (30 másodperc körül emlékeim szerint) ébrednek fel és a max. 80mA amit le tudnak adni, az bőven elég a füles erősítőnek.
A sajátomba nem tettem be ilyet, oda ment egy dióda híd, aztán C-L-C szűrés egy fénycső fojtóval meg két nagy elkóval, aztán kész.Egyetlen extra az mindkét csövesemben az anódtáp lemerítő ellenállások, mivel nem akarom kinyírni magam.
Azt hiszem fixre ráforrasztottam pár (pár tíz v. száz, fejből most meg nem mondom) kohmot az utolsó puffer elkóra, 30-50sec alatt leszívjál az anód tápot, de cserébe nem kell kikötni normál üzem közben sem őket.
A nagyobbik erősítőm majd kapni fog egy hagyományos mutatós feszültségmérőt, amit rákötök az anód tápra, hogy meglegyen a hangulata neki. Meg valszeg két kis kivezérlés jelzőt is be fogok tenni az első csatornákra. -
Lompos48
nagyúr
válasz
vodkaboy22
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 10
- Elektromos autók - motorok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Battlefield 6
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- Suzuki topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Azt hiszem fixre ráforrasztottam pár (pár tíz v. száz, fejből most meg nem mondom) kohmot az utolsó puffer elkóra, 30-50sec alatt leszívjál az anód tápot, de cserébe nem kell kikötni normál üzem közben sem őket.

ekkold