- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz
robohw #55910 üzenetére
Regisztrálsz és minden tételnél lesz árkalkulátor.
Igaz, így nettó 2000 Ft a minimum, de az árak nagyobb tételnél
jelentősen csökkennek és sorba sem kell állni, mert a cuccot a
nagyker résznél kapod meg, előre összekészítve.
A webáruházban a nagyker árakat látod, de ki van írva, hogy az árak
csomagolási tételre vonatkoznak. Nem túl jó az egyszeri vásárlónak,
én viszont nem örülnék neki, ha pl a 0805-ös ellenállások-kondik
akár csak fele annyiba kerülnének, mint az utcáról betérve,
mert 200...500 db kell egyszerre, s ott már számít a darabár.
Történetesen velem is megesett, hogy a csomagban a rendelt helyett
azonos színű, de más típusú SMD led volt. Másnap visszamentem,
szó nélkül cserélték. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
robohw #55907 üzenetére
Nem tudok erre reagálni, nálam mindig pontosak voltak, igaz jellemzően 2-5ezer forintért vásárolok egyszerre, azt is legtöbbször neten leadva.
Ezt a tizezret nem értem igazából, mert az durvan 250 tétel x 40 ft al. Azt nem is értem miért nem neten rendeled.
Vagy arra gondolsz, hogy ott nem árulnak nagyker áron? Valahol olvastam, hogy ott nincs mennyiségi kedvezmény?
A kisker részen(eladók), igen sűrűn 1-2 alkatrészért járkálnak be, gondolom ezt unták meg. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
robohw #55901 üzenetére
Azért ezzel nem értek egyet, gondolj bele, bemész, veszel egy darab csatlakozót 4ft ért, nagyker aron legyen 3,mivel itt most ők a nagyker. Eltölt veled, 1 percet, 2 forint haszonért, és akkor sokat mondtam.
Ha az eladó csak ezt csinálja, 120ft/h-t termel. Ez a világítást meg a papírzacskót nem termelné ki.
Ezért hoztak* be egy olyan 40ftos csomagbontási díjat.
5-10db os mennyiségnél, már reálisak az árak. 100ft os tételeknél.
Máshol se jobbak, csak nem írják ki ilyen egyértelműen. Sőt ez egy elég baráti árképzés. 10db fele a HQ sem jobb árban.*hozhattak, nem vagyok lomexes, csak tippelem az okokat
-
tvamos
nagyúr
válasz
robohw #55067 üzenetére
Vannak, akik nem tudnak elszakadni tole... de azert inkabb az egybe verziok vannak, ahol egy tokban van a RAM, ROM, meg esetleg meg sokminden mas.
De akkor sem erdemes kuzdeni vele. Hacsak nem valami retro cuccot epitesz. Kar, hogy ezt nem osztod meg velunk. Erdekelne... -
-
And
veterán
válasz
robohw #55021 üzenetére
Szerintem ez elsősorban nem elektronikai, hanem programozástechnikai kérdés. A legjobban egy olyan mikrokontrollerrel járnál, amelyik mellé nem kellene külön ((E)EP)ROM-ot vagy RAM-ot telepítened, mivel ez eleve bonyolultabbá teszi az életed, portokat foglal az MCU-n és helyet a nyákon. Épp ezért manapság már nem annyira divat, a mai modern μC-k elegendő belső RAM-ot és nem felejtő program- valamint adattárat tartalmaznak, jól be lehet lőni a megfelelő képességekkel rendelkező típust.
De ha utóbbiak programozása gond, mert nem ismered a felépítésüket, a hozzájuk használható fordítókat, vagy egyszerűen nincs lehetőséged / időd megfelelő gyakorlatot szerezni ezekben, akkor muszáj olyat használnod, amit ismersz. Ezt viszont mi innen kívülállóként nem fogjuk tudni eldönteni helyetted. Ha az ember már elég tapasztalatot szerzett valamelyik típussal, családdal, akkor utána nyilván nyűg - meg rengeteg idő - megtanulni egy újabb, más kontroller alkalmazását. Ezért maszek célra egyáltalán nem biztos, hogy kifizetődő erre energiát és pénzt fordítani.
Azzal biztosan nem vagyok itt egyedül, hogy nem tudom, mi is az az SBC (talán ez?), és hogy mi a feladata egy kontrollernek egy ilyen alkalmazásban illetve miért kell hozzá még egy PC-s terminálprogram.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest