- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
Hercooles
aktív tag
ez tényleg így van, csak amint visszarakom a jumpert kikapcsol a gép... csak addig működik, amíg safe mode -ban van
Miközben megy a gép, akkor rakod át a jumpert?
Biztosan teljesen letisztitottad a proci felületéről amit szétkentél, mármint ha ezüst paszta volt!?
Sztem legegyszerűbb módja, ha más gépében kipróbálod a procit. -
-
Tom5
addikt
Az a gond, hogy a ''safe mode'' az fixen 100 MHz FSB, és nem lehet a BIOS-ben állítani!
hmmm....nálam úgyvan,hogy:Jumper át,safe mód,fsb 166 mhz-re állít,mentés,reset...kinyomom a gépet,jumper vissza,gép indul és minden rendben...166fsb-n megy a cucc...
Azért nézd meg a proci magját...kis mozdulattal is lelehet sarkazni..tapasztalat... -
boszme
csendes tag
Az a gond, hogy a ''safe mode'' az fixen 100 MHz FSB, és nem lehet a BIOS-ben állítani!
Csak akkor lehet, ha a jumpert átrakom ''user mode''-ba, de akkor meg tök mind1, h milyen FSB-t állítok be (próbáltam 100-al, 133-al és 166-al is), pár másodperc után kikapcsol..
a sarkait nem hiszem, hogy megsértettem volna (legálábbis nem vettem észre), a lábakon semmi sérülés nem látszik.. -
Tom5
addikt
Dettó ugyanez a konfigom...csak 2800+ os procival...pár héttel ezelőtt új hűtést vettem a procira és sikeresen lesarkaztam a procit
namost...a procim nemvolt hajlandó 2800+ on elindulni csak 2500+ on illetve 2600+ on tudom hajtani,de akkor is a réginél sokkal jobb hűtésemmel 50-60 fok között megy a cpu...nemlehet,hogy Te is lesarkaztad?!És azért nemáll fel a rendszer?Ha safe módban visszarakod az fsb-t 166mhz-re(2500+) akkor kreházik a gép?Ja és...ezüstös pasztát használsz?!Mert a sima paszta nemtesz kárt a prociban..tapasztalat..de az ezüstös okozhat krehát...
Szerintem tedd 166mhz re az fsb-t és nézd+ úgy mizu!Ha kreha,nézd+ a procit megint!Óvatosan!És tisztítsd le tégy rá sima pasztát!De keveset,ne sokat!Hűtés fel és úgy teszt...hamár leszeded a hűtést,nézd+ a proci sarkait,nem-e sérült meg!Nálam egy pirinyó sarkazás is gondot okozott...Remélem nálad nemez történt...
[Szerkesztve] -
boszme
csendes tag
SEGÍTSÉG!!!
Hello!
Van egy MSI K7N2-Deltám és egy AMD XP 2500+ Barton procim
A következő lenne a problémám:
180-as FSB-vel használtam a gépet egészen mostanáig, annyi volt csak a gond, hogy kicsit proci igényesebb alkalmazásoknál felment a hőmérséklet olyan 60 fok fölé (időnként 65).
Arra gondoltam, hogy az lehet a probléma, hogy túl vastagon kentem a pasztát a hűtő és a proci közé, ezért le akartam szedni a felesleget (tényleg vastagon volt..). Na most persze sikerült az ezüst színű hővezető pasztát majdnem az egész proci felületén szétkennem, amit csak elég nehezen sikerült leszedni, és csak nagyjából..
Mióta ez megtörtént az a jelenség, hogy a gépem pár másodperccel a bekapcs. után egyszerűen kikapcsolja magát, és vissza sem lehet kapcsolni, csak áramtalanítás után...
Rájöttem, hogy ha az egyik jumpert (J10) átrakom ''safe mode''-ba (fixen 100 MHz FSB), akkor tökéletesen működik minden. Ha viszont visszarakom ''user mode''-ba, akkor mind1, hogy mauálisan milyen FSB-t állítok be (akár 100, akár 180 MHz), pár másodperc után, de legkésőbb a winfos bejelentkező képernyőnél minden figyelmeztetés nélkül kikapcsol a gép!
Légyszi segítsetek, hogy mi lehet a gond:
az alaplapomat tettem tönkre, vagy csak az a baj, hogy bement a hővezető paszta a procinak olyan részeibe, ahova nem kellett volna?! (pld. átvezetések)
Illetve mit tanácsoltok ebben az esetben?
Előre is köszi! -
rumkola
nagyúr
Új fejlemény: nem a hűtés volt a ludas!
Hosszú, hogy hogyan, de rájöttem, hogy a TÁP molex csatlakozói kontaktosak.
Ha hozzáérek a zsinórjukhoz, vagy megbököm őket azonnal lefagy a gép...
Valószínűleg a hűtés kipucolása után mikor összeraktam, stabilan álltak a csatlakozók, ezért nem volt fagyi. Többször is kipróbáltam és 100%, hogy a táp a bűnös....
Úgyhogy tápcsere... -
bozont
veterán
Ja ilyen nálam is volt,de én sem tudom mi okozhatta,egyszercsak megjavult.(mondjuk azt hozzá kell tenni h volt a gépemben táp,memória és prochűtő csere)Szal lehet h ezek közül kerül ki ludas.
-
rumkola
nagyúr
Kösz a segítséget mindenkitől, úgynézki megoldódott a problémám --> #32..
Leszedtem a prociról a hűtőt, kitakarítottam (tele volt porcicával), újrapasztáztam. 2 óra Q4 után sem fagyot, és a démárkok is lefutnak többször egymás után gond nélkül. A proci idle hőfoka 49-ről 38-ra esett vissza. Fura azért, mert mondom eddig max 50-51 fokot láttam terhelés alatt a CPU-nál, nem hittem hogy hűtés probléma...(nyáron láttam 60-at is, mégse volt fagyás). -
rumkola
nagyúr
UP!
#31-re valami guru? -
Hercooles
aktív tag
Memtestet nem 15 percig kéne futtatni, hanem MINIMUM egyszer fusson végig, de nem árt ha többször is! Ha ez nem dob hibát, akkor prime95->torture test! ha 10percen belül kifagy, akkor valószinű proc hiba (pl alacson a fesz neki), de nálam pl 4 óra után dobott hibát, szóval ha 24óra alatt nincs hiba akkor stabil a proci is! ezeket nézd meg előszőr!
-
rumkola
nagyúr
Szasztok!
A problémám:
3D alatt a gép lefagy, de nem a szokványos kimerevedős módon, hanem a következőképp: monitor kikapcsol /standby/, minden lefagy, olyan mintha a gép lekapcsolta volna magát, de nem, mert a ventik mennek! Csak a reset segít.
Csinálta 9800-proval és most (2 napja) 6800-ra váltottam, ezzel is csinálja.
Van mikor 1 percen belül lefagy, van hogy bír 15percet is (Quake 4, 3Dmarkok stb.).
Biosban már mindent állítgattam, ott nincs megoldás.
A proci hőmérséklete rendben van, 49-52.
Tettem friss rendszert, többfajta alaplapi drivert és vga drivert próbáltam.
Tegnap kínomban próbáltam egy CPU Burn in tesztet. Ennél is lefagyott kb. 5-6 percen belül /CPU hőfok 51-52 volt, szal az jó/, itt pedig ugyebár nincs 3D.
Futtattam memtestet, igaz csak 15 percig, de nem dobott hibát.
Egyszer előfordult, hogy Quake4 alatt resetelt lefagyás helyett, és egyszer olyan is volt, hogy egy ilyen lefagyás után amikor újraindítottam a gépet és eljutott a windows töltő képernyig és ott resetelte önmagát.....
MI LEHET A GOND? VOLT MÁR VALAKINEK HASONLÓ?
Szombaton atomjaira szedem a gépet, hátha cpu hűtő, kontakthiba, por stb a gond...
Ja, a táp egy 400-as codegány /2 éáve megy gond nélkül/.
Amire még gyanakszom:
1. mégiscsak CPU hűtésprobléma
2. CPU döglődik
3. RAM
4. TÁP -
Hercooles
aktív tag
Egy hibás 6600gt okozhat prime95 errort? Gondoltam, mivel ugye a tápról is kap áramot, és ha esetleg ott okozna valami ingatozást, akkor kihathat az alaplapra->proci hiba??? vagy ez abszurd!?
-
Dögöljön+
csendes tag
Szerintem is ilyesmi lehet. De néha egy BIOS frissítés csodákat tehet vagy egy sima elem ki-be rakás .
-
-
Hercooles
aktív tag
új hsz!
Havernak összedobtunk egy gépet, 2500@3200+-on ment, állandóan fagyott a játék, kikapcsolt a monitor. gondoltam cpu, ezért visszavettem 2500+ra, azóta játék nem fagy. De pl. másolgatásnál lefagy a windows, úgy a hogy van, egeret se lehet mozgatni! ez a hiba utalhat vmi hardverre?
A gép nf7-s, 2500+, 2x512 IBM, inno 6600GT, chiftec360W, pio110! -
mycso
veterán
Egy pár napja, hibátlanul működik a gép, köszönöm a hozzászólásokat.
-
-
szokei
tag
Hát igen aktívak a vírusok
-
mycso
veterán
Futtattam, egy Spyware doctor-t, meg Panda 2005-öt, tláltak egy csomó szemetet, azokat töröltem, és most már 2 órája nem fagyott.
Lehet ennyi volt a baj??? -
mycso
veterán
Everest:
Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa Winbond W83627THF (ISA 290h)
Alaplap neve Asus P4C800 / P4P800 / P4P8X
Burkolatba behatolás történt Nem
Hőmérsékletek:
Alaplap 41 °C (106 °F)
CPU 48 °C (118 °F)
SAMSUNG SP1614C 35 °C (95 °F)
Hűtőventilátorok:
CPU 5488 RPM
Burkolat 2083 RPM
Feszültség értékek:
CPU mag 1.41 V
+3.3 V 3.39 V
+5 V 5.08 V
+12 V 11.86 V
+5 V készenléti 5.17 V
Debug Info V 5A C3 D4 BD BF 80 00 29 (03)
Debug Info T 41 48 208 -
mycso
veterán
Szent Márs: #1??? Mint az első hsz-ben írtam, így met a gép vagy 2 hétig, sőt néha-néha egy-egy teszt erejéig 3.8-ra húzva hibamentesen.
<MZ/X>: szintén #1??? Mint az első hsz-ben írtam, így met a gép vagy 2 hétig, sőt néha-néha egy-egy teszt erejéig 3.8-ra húzva hibamentesen.
És volt hogy a proci helyett egy 2.8@3.6 prescott süvített, vga helyett, egy 6600, tehát valószínűleg nem a táp.
És miért pont 30-35 percenként fagy le????? -
mycso
veterán
-Jackson-: 3.6-on megy a proci.
Thulcandra: Nézek egy memtestet, a táp leadja a voltokat, és már így ment vagy 2 hete tökéletesen.
Flashy: A vinyó 33 fok körül van, van rajta egy ventis hűtő.
szokei: Everest állandóan fut amikor bejön a win, és tálcán kint cpu,lap,vinyó hőmérséklet, és mind rendben van.
lol: prime volt, 7 tesztet végigvártam, nem hibázott semmi.
Mindenkinek köszi a válaszát, de probléma még mindíg fenn áll. -
szokei
tag
A laphoz kaptál egy monitorozó progit PC prob ezzel van arra lehetőséged( ha bekapcsolod a record gombot) ,hogy visszanézd mi is történik a hőmérsékleteknél
-
Flashy
veterán
format meg újrapartícionálás fölösleges, ez nem szoftveres gondnak tűnik. nyár van, még a winchester melegedés talán ami szóba jöhet inkább
-
mycso
veterán
Igazából, nem tudom, hogy hova kellett volna nyitnom ezt a topic-ot, mert még én se tudom mi a probléma oka.
A gépem, ahogy méregettem 30-35 percenként lefagy, vagyis inkább olyan, mintha lehúzná valaki a vinyómat. Függetlenül attól, hogy játszok, netezek stb., mindíg kb. ennyi idő után áll meg.
Reset, és nem találja a vinyót, aztán vagy 4-5 ször reset + kikapcs, esetleg néha még a vinyó kábeleit is megmozgatom, és újból működik 35 percig.
Konfigom: ASUS P4P800-e Deluxe,CeleronD 320 2.4/533/256k@3.6GHz/1.4v, 48-57fok/ + Cooler Master Aero 4 lite/2200rpm/,2x256MB TwinMOS DDR400MHz,ATI 9200 128/128,Samsung SP1614C 160GB 7200rpm SATA,Lg GSA 4082b,LG GCE8525,IMBP-HPC 350W 12cm,Aerocool S-202
Valószínű a vinyóval van valami /ketté van partícionálva 126/31GB, de gondolom ez mindegy/, vagy esetleg a proci húzás miatt /így megy már vagy 2 hete, és eddig nem volt baja, ma kezdte el/, vagy a power kevés neki /volt már proci helyett 2.8 prescott, vga helyett 6600 és úgy is működött tökéletesen/.
Teljesen tanácstalan vagyok.
A vinyóra gondolnék, de azt valami progival megnéztem, és nem talált hibát.
Ha mégis annak van baja /még garis/, érdemes visszavinni /mi van ha a szervízbe tökéletesen működik/?
Esetleg egy format, újrapartícionálás segítene?
A win XP, pár napos rajta.
Kb. ennyi, aki tud segítsen.
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- Jogász topic
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest